Håndbold Nyheder

13 spillere udtaget til U19 EM

I starten af august spilles for første gang i mere end 25 år en U landsholdsslutrunde i Danmark, når U19 EM spilles i Sønderborg og Kolding.

Mens det snart er ti år siden A landsholdet har været i medaljerne ved en slutrunde er den danske U landsholdstræner Heine Eriksen uden sammenligning Verdens mest succesfulde landstræner – siden 2005 har U landsholdene vundet medaljer hvert eneste år, nogle gange endda flere medaljer, eksempelvis sommeren 2011 hvor det nuværende U19 landshold var u17 og vandt sølv ved deres første slutrunde u17 EM i Tjekkiet samme år vandt det foregående U landshold med spillerne fra 92-93 guld ved U EM i Holland og for ligesom at sætte en streg under vandt 94-95 OL truppen bronze ved ungdoms OL i Tyrkiet.

3 slutrunder, 3 landshold, 3 medaljer, så bliver det ikke meget bedre.

Efter sølvmedaljerne ved u17 EM i 2011 vandt 94-95 landsholdet guld ved sidste års U 18 VM og selvom Heine Eriksen vanen tro sikkert nedtoner forventningerne, så vil det danske hold sammen med Rusland være de store favoritter ved EM i Danmark. Om spillerne så kan løse favoritpresset er en anden sag.

Heine Eriksen har i dag udtaget 13 af de 16 spillere der skal til VM truppen er:

venste fløj: Mathilde Nielsen, Aalborg DH Freja Cohrt Kyndbøl, Randers HK

venstre back
Anne Mette Hansen, Ajax København Line Haugsted, Skive fH

center Nadia Offendal, HC Odense Amalie Wichmann, Nykøbing Falster Håndbold

højre back
Mette Tranborg, SK Aarhus Nadja Lærke Jensen, Skive

højre fløj Line Werngreen, Nykøbing Falster Håndbold

streg Annika Meyer, HC Odense Louise Aaskov, SønderjyskE
keepere Christina Elm, København Håndbold Ditte Wind, HC Odense

udover de 13 som alle er 100% kvalificerede har heine til weekendens SOC udtaget yderligere 3 spillere

Sofie Blichert-Toft, Ringkøbing Marie Aamand Sørensen, Skanderborg Håndbold Kristina Sommer, FCM Håndbold

Sofie BT startede med at være holdets forsvarsminister, Sofie betaler formentlig prisen for at hun har været noget plaget af skader i sæsonen og ikke har spillet særlig meget på TTHs ligahold. Det er i orden at Heine Eriksen vil se BT an, men hvis hun ikke er skadet får hun helt sikkert en stemme herfra, hun er en super holdspiller, sindsyg seriøs og er taktisk god, tager som regel de rigtige beslutninger.

Maria er stregspiller og ny i slutrundesammenhæng. Sidste år ved VM var det Mathilde Storgaard fra Ajax som 3. stregspiller, Lotte Rene Jensen var med ved U17 EM og spillere som Kamilla Høgh og Rikke Enevoldsen fra Randers og Julie Gantzel fra FCM har sikkert også været inde i billedet.

Sommer er højre fløj, hun var med ved ungdoms OL i 11, men ellers har skader formentlig kostet Kristina Sommer flere landskampe. Ved VM sidste år spillede Sommers holdkammerat Sofie Amalie Olsen pladsen, hun (Sofie Amalie) er mest back på klubholdet og det har nok kostet pladsen – hvis der skal to venstrehåndede fløje til EM kunne Louisa Mittet også være en mulighed, hun var med ved U17 EM i 11 og har kvaliteterne.

Dem man ser helt forgæves efter er først og fremmest Louise Egestorp som ved VM sidste år endte på All Star holdet, Ege har været skadet siden og spørger man i FCM hvad f….. der er galt, er svaret at “vi passer godt på vores spillere” –

Sofie Bæk, Simone Dupont Larsen og Simone Spur har alle gjort det godt i Ligaen og er alligevel ikke med i al fald i første omgang selvom de har kvaliteterne, Caroline Rasmussen, Roskilde, Rikke Jensen, FCM og Christina Wildbork, København er andre eksempler på at det i denne årgang mere er kunsten at vælge de rigtige fra, der er kun 16 pladser til VM, men der er vel nærmere omkring 30 spillere som er gode nok