Håndbold Nyheder

Ana Vojcic

 håndboldfødselsdage

Ana Vojcic

Den kommende Randers HK keeper Ana Vojcic fylder 34 år i dag.

Første gang vi her i Danmark hørte om Ana Vojcic var da hun i sommeren 2003 blev præsenteret som ny keeper i Ikast Bording. Ikast præsenterede på et pressemøde i august 2003

Ana Vojcic
Sanja Jovovic
Danijela Ercevic

Gro Hammerseng

Josephine Touray

Selvom man havde sagt farvel – eller troede man dengang “på gensyn” til Grit Jurack og Henriette Mikkelsen var rejst til Viborg, så så det rigtigt lovende ud, ovenikøbet kom Ana Batinic til efter jul, så det var tider.

Vojcic var allerede da hun blev præsenteret i Ikast serbisk landsholdskeeper, men kom alligevel til at stå i skyggen af Karin Mortensen. Man skal have en førstekeeper og Mortensen var rigtig god i de år, men det må have været svært for Vojcic at lige meget hvor godt hun havde stået, var det Karin Mortensen som startede inde i den næste kamp. Lige efter Dalmose var blevet fyret slog Ikast i Champions League gruppespillet de regerende mestre fra Krim på udebane, det var en kamp som bragte Vojcic legende status blandt Ikasts fans.

Men i længden gik det ikke at have en så stærk keeper med så lidt spilletid, Vojcic fuldførte sin kontrakt og rejste i 2005 til Buducnost, hvor hun tidligere havde spillet.

Ana når i perioden i Buducnost bla at Cup Winners Cup efter finalesejr over Györ .

I 2007 var Madeleine Grundstrøm begyndt at have problemer med ryggen og Aalborg DH begyndte at se sig om efter et supplement/ en afløser for den svenske klassekeeper. Det endte med at blive Vojcic som allerede kunne sproget og der var vist også noget med en kæreste, der trak, i al fald kom Ana Vojcic til Aalborg DH og afbrudt af en sæson med graviditet og barsel, har hun været der lige siden, men skifter jo i næste sæson til Randers HK.

Udover at få en rutineret keeper på internationalt niveau for Randers HK med Ana Vojcic en varm og rar person til truppen.

Tillykke Ana

Mette Melgaard

Tidligere dansk mester med både Slagelse og Randers HK Mette Melgaard fylder 33 år i dag.

Mette Melgaard har været lidt omkring siden hun droppede ponyerne og sammen med veninden Trine Larsen begyndte på håndbold.

Melgaard har selv fortalt at hun fra starten blev sat ind på stregen, fordi det var der, hun rendte mindst i vejen. Som tiden gik fik hun dog helt godt fat i hvad håndbold egentlig handlede om og den 10. juli 1997 debuterede hun på det daværende U 17 landshold, lige omkring 00 havde Brabrand et ret spændende hold som udover Mette Melgaard talte bla Stine Frank, Trine Larsen, en stærk hollænder Heuwkemeier eller noget i den stil. Det var her i de år med Niels Chr Pedersen og Bo Rudgaard som trænere at fundamentet til den Verdensklasseforsvarsspiller som lelgaard udviklede sig til blev lagt.

Meldgaard var med ved VM i 2001, Karen brødsgaard var skadet og Tonje Kjærgaard var stoppet på landsholdet, så Mette delte pladsen på stregen med Pernille Hansen fra GOG og hun spillede et rigtig godt mesterskab, man ville dengang ikke have troet at der skulle gå 8 år før Melgaard igen var med ved en slutrunde.

Melgaard skiftede i 2002 til Slagelse, som i sin første sæson i ligaen var endt lige akkurat uden for slutspillet på en 5. plads, Melgaard blev fra starten 1. valget i Slagelse og det var noget af en overraskelse at Pytlick udtog hele 3 stregspillere til EM i Danmark i 2002 uden at få plads til Mette Melgaard.

Melgaard blev så skuffet at hun herefter vlagte landsholdet fra, Slagelse var så gode i de år, at hun alligevel fik masser af international erfaring og da sjællænderne vandt den sidste CHL i 2007 var Melgaard uden diskussion Verdens bedste forsvarsspiller.

Efter Slagelse spillede Melgaard for FCK indtil de lukkede ned, hun skulle egentlig have været til Hypo sammen med Gitte Aaen og Kristine Lunde, men østrigerne løb fra aftalen og Melgaard sluttede i stedet sin karriere i Randers HK samtidig med at hun fra 2009 og frem til og med OL i 2012 igen blev en del af landsholdet.

—-

Anne Mette Lorenzen

Viborg HKs tidligere U landsholdsspiller Anne Mette Lorenzen fylder 20 år i dag.

Anne Mette var en af de første 93’ere på årg. 92-93 U landsholdet og var med til at vinde U17 EM i 2009.

Anne Mette en fodrap og gennembrudsstærk bagspiller blev som SønderjyskE-spiller udtaget til U17 EM, formentlig bla fordi hun også kunne spille en habil højrehåndet højre back, når Burgaard skulle have pause,

Hun spillede siden for Sine og har de seneste år spillet i Viborg HK.

Anne Mette havde en alvorlig knæskade efter U17 EM, hvad der nok er en af grundene til at det ikke blev til flere U slutrunder, hun var faktisk en rigtig dygtig håndboldspiller