Håndbold Nyheder

Dansk kvindehåndbold savner penge

I Håndboldmagasinet Kontra har man sat fokus på de danske klubbers muligheder for at vinde Champions League. Ifølge Direktøren i Viborg HK mangler klubberne penge, hvis de skal hamle op med de lønninger, som betales i de bedste klubber i Europa. Og hvis man sammenligner lønningerne i Danmark med de udenlandske klubber, så kan noget tyde på, at direktøren har ret. Ifølge tv2sportens oplysninger tjener de bedst betalte kvindelige håndboldspillere i Danmark, Stine Jørgensen og Estavana Polman, ca. 1.100.000 kr. Til sammenligning tjener Cristina Neagu ca. 4.700.000 kr. i Bucuresti, mens Katarina Bulatovic tjener ca. 4.200.000 kr. i Budocnost.

Det er især i de østeuropæiske klubber, at de bedst lønnede spillere spiller, og i de seneste fem sæsoner er Champions League netop blevet vundet af klubber fra Rumænien, Montenegro og Ungarn.

Cristina Neagu (ROM). IHF World Championship 2015 Quarter Final match between Denmark and Romania at Jyske Bank Boxen, Herning, Denmark on December 16, 2015. (Allan Jensen/EVENTMEDIA).