Håndbold Nyheder

God afslutning efter skidt start

Danmark – Tyrkiet 31-26 (13-15)

stillinger undervejs: 5 min. 2-2, 10. min. 24, 12 min. TTO Danmark 3-5, 15. min 4-7, 20. min. 6-10. 21. min 7-10 TTO Tyrkiet, 25. min 8- 12, 30. min. 13-15.
35. min. 15-17, 40. min. 18-18 42. min TTO Tyrkiet 20-18, 45. min. 21-20, 49. min TTO Danmark 23-23, 50. min.24-23, 55. min. 26-24, 57. min. TTO Tyrkiet 29-24, 60. min. 31-26

Efter den store ejr i Tyrkiet i sidste week-end var der lagt op til en dansk opvisning i den sidste play off kamp mod Tyrkiet.

Det gik bare slet ikke for det danske hold, det virkede som om gulvet i den ende af banen, hvor Danmark angreb i 1. halvleg var så vådt at der nærmest kom plaskelyde når bolden ramte gulvet, hvad der tydeligvis generede opspillet og bla resultarede i nogle helt håbløse udspil til Maria Fisker og helt mod hvad man havde forventet var det Tyrkiet som kom foran og endda øgede til 4-8 efter et kvarter.

Et par gode kontraløb af Mette Gravholt og et flot indhop af Søs Søby de sidste 5-10 minutter af 1. halvleg, gjorde at landsholdet trods alt kun var bagud med 2 ved pausen.

Landsholdet startede med at tyrkerne scorede mod os i en periode, hvor vi ellers var 6 mod 4. Alligevel gik der ikke mange minutter før det gav sig udslag på måltavlen, at det nu var tyrkerne som angreb hvor gulvet var mest glat, Mulle som inden kampen meget fortjent var blevet kåret til årets landsholdsspiller, fik lov at tage et par straffekast og fra 14-17 kom Danmark på 17-17 og ved 19-18 bragte AM landsholdet foran for første gang i kampen.

Tyrkerne kom ikke foran mere i kampen, men fulgte trods alt med til 23-23 hvor Jan Pytlick tog en timeout. Mens Pytlick hele tiden klogt havde skiftet på samtlige pladser begyndte de tyrkiske spillere, som ikke havde nær samme bredde på holdet at løbe med tungen ud af halsen og fra 23-23 og noget som kunne være endt som en ny eklatant fiasko for landsholdet, endte det trods alt med en forholdsvis sikker 5 måls sejr.

Men hold da op hvor skal vi være glade for at lodtrækningsheldet endnu engang tilsmilede landsholdet, da vi trak Tyrkiet som playoff modstander.

Landsholdet har aktuelt så store problemer på venstre back at det efter U 19 EM må være relevant at kigge mod Line Haugsted og Anne Mette Hansen. Forsvaret sejlede rundt i store dele af kampen og her savner man en spiller som Heindal, der kan lukke sin mund op og sætte struktur på.

Til gengæld var det meget opmuntende at se Anne Mette Pedersen tilbage på landsholdet, det er virkelig mærkeligt at FCM frivilligt slipper så dygtig en spiller, men det er jo en helt anden sag. Søs Søby fortjener også en stjerne efter flere gode redninger på kort tid, Rikke Poulsen spillede markant bedre efter pausen end før pausen

Susan Thorsgaard 5, Kristina MULLE Kristiansen 5 (3), Line Jørgensen 4,, Mie Augustesen 4, Trine Østergaard 2, Mette Gravholt 2, Marianne Bonde 2, Anne Mette Pedersen 2, Lotte Grigel 2 (2), Stine Jørgensen 1, Maria Fisker 1, Jane Schumacher 1