Håndbold Nyheder

Håndboldfødselsdage – 13. Juni

Ida Alstad

Den kommende TTH spiller, OL guldvinder, Verdensmester, EM sølvvinder (og med 11 mål topscorer i EM finalen) m.m. Ida Alstad fylder 28 år i dag.

I løbet af de næste måneder når aviser og andre medier vil udkomme med forskellige optakter til det kommende års liga vil Ida Alstad sandsynligvis blive præsenteret som det største nye navn i den danske liga, hvad der kun er rimeligt når man ser ned over Alstads cv og i det hele taget tager hendes rolle på Verdens bedste landshold i betragtning.

Men egentlig er det lidt pudsigt for indtil efteråret 2008, var der ikke mange udenfor Norge som havde hørt om Alstad udover nørderne på europamester- Alstad var som U spiller i periferien af det norske U landshold, hun har spillet i alt 8 kampe for yngre landshold og blev ofte i de første seniorår brugt som fløj, gardering for først Ingrid Nygaard Petersen og senere Camilla Herrem. Det ville være løgn at sige at Alstad aldrig blev brugt i bagkæden, men det var som suppleringsspiller for folk som Gøril og Marte Snorroeggen, Trine Haltvik og hvad de hed., ligesom hun også blev brugt på stregen hvis ikke Marit Malm Frafjord og Maren Villabø var klar.

Vendepunktet kom for Alstad i efteråret 2008, Gøril Snorroeggen havde efter OL spillet så lang tid med en skulderskade, at det simpelthen ikke gik mere og Alstad fik i stedet chancen og så gik det ellers stærkt, hun fik slutrundedebut ved VM i Kina og ha siden været en fast del af det norske landshold. Hvis man virkelig vil vide noget om Alstads baggrund kan man læse Katrines meget flotte artikel med efterfølgende interview HER

Måske er det den lidt forsigtige start på seniorkarrieren som har gjort Alstad til den person hun er, ligeså meget en killer som den ikke særlig høje eller særligt kraftfulde Alstad er indenfor de 40×20 ligeså forsigtig er hun udenfor banen.

Vi ser rigtig meget frem til at følge Ida Alstad og TTH i den kommende sæson

Rikke Ebbesen

Den kommende Randers-fløj Rikke Ebbesen fylder 21 år i dag.

Rikke, som har en fortid som gymnast på et vist niveau, har ellers spillet hele sin ungdoms- og hidtidige seniorkarriere i Aalborg DH, Ebbe debuterede allerede som u18 spiller på Aalborg DHs bedste hold, hun var med til at vinde guld ved u17 EM i 2009 og igen ved de verdensomspændende YOG i Singapore i 2010, hun har været ret uheldig med skader, hvad der formentlig har kostet et par slutrunder med U landsholdet.

På en lægmand virker det som om Rikke Ebbesen stadig har et stort uforløst potentiale og kan hun få en sæson uden skader og for alvor slipper talentet løs og giver den gas, kan hun blive en stor gevinst for Randers HK i den kommende sæson

Ida Karoline Sylvest

Den kommende København Håndbold-spiller højrebacken Ida Sylvest fylder 23 år i dag.

Ida var som helt ung håndboldspiller med omkring U landsholdet i sin årgang, hun gik på Oure og spillede for GOG inden hun kom hjem og sluttede U karrieren med en U18 DM bronze med Virum.

De første sæsoner som senior spillede Ida i Norge for Morten Holmens Halden IF, hvad der en overgang førte hende ind omkring beach landsholdet

“Sylle” vendte i sidste sæson hjem til dansk håndbold, hvor hun spillede for Lyngby og fik noget af et gennembrud. Ida startede sæsonen på bænken og sluttede som Lyngbys topscorer og en af sæsonens store positive overraskelser i 1. division og det var vel egentlig ikke den store overraskelse at København Håndbold hentede Ida til holdet, hun er håndboldmæssigt et stykke foran de fleste venstrehåndede bagspillere, en så dygtig træner som Martin Albertsen kan gøre Sylle til en profil i den danske liga.

Tillykke Ida både med fødselsdag og med den sindsygt flotte sæson

Vivi Storvang

Tidligere – Aalborg DH, Sindal, NFH, TMS og nuvørende Lyngby keeper Vivi Storvang fylder 24 år i dag.

Vivi har tilsyneladende været faldet ud af kalenderen, det er helt bestemt en fejl, siden hun som U16 spiller var en del af en særdeles stærk Aalborg DH årgang, som bla også talte Lærke Møller, Sandra Kjær, Rikke Vestergaard, Sisse Bruun, Mille Carlsen etc. lige siden har Vivi været en del af dansk damehåndbolds elite.

Hun var i perioder inde omkring det legendariske 88-89 landshold, er vist endda noteret for en lille håndfuld kampe og var en af dem som var med i det spændende projekt team Sindal Tårs, som ækonomisk knækkede, men som ikke desto mindre var sportsligt meget spændende.

Da Vivi på et tidspunkt havde svært ved at få spilletid i TST (som havde fået tilgang af Ditte marie) – rejste hun så langt væk man næsten kan, hvis man er i Nordjylland og stadig vil blive i danmark, Vivi rejste til NFH, hvor Michelle Ljungstøm stoppede karrieren og Line Sjøstedt Pedersen fik en korsbåndsskade og NFH søgte så at sige en keepervikar

Vivi var herefter et par sæsoner på Falster inden hun rykkede videre til TMS i Ringsted og så i denne sæson sammen med Natasja Bülow Olsen afløste han Clausen i Lyngby målet

Antoni Parecki

Målmandstræner Antoni Parecki fylder 53 år i dag

Parecki har gennem årene været en del omtalt på denne hjemmeside, hvilket alene skyldes det faktum at han har været træner for nogle af danmarks og den danske ligas bedste keepere, som alle har talt meget pænt om den polske træner.

Vi har et par gange forsøgt at komme i kontakt med Parecki for at høre lidt om hvordan det har været at træne Sandra Toft, Rikke Poulsen og Sabine Englert, hvad er ligheder og hvad er forskelle på de tre topkeepere, hvilken dansk damekeeper ærger Antoni sig over at han aldrig fik lov at arbejde med, hvad skete der med Rikke Skov Myrups unikke talent, hvorfor er en spiller med så stort potentiale ikke blevet landsholdsspiller, i al fald ikke endnu osv osv – , det blev aldrig til noget for nu rejser polakken hjem – Antoni Parecki som også er assistenttræner for Kim Rasmussens polske træner, skal iflg. en pressemeddelelse fra FCM være cheftræner hjemme i Polen, så vi siger tak for denne gang og ønsker god vind