Håndbold Nyheder

Hvordan er det at være kæreste med anføreren?

I samarbejde med HC Midtjylland bringer vi hermed serien “Hjemmebanen”, som fremover sætter fokus på spillernes kærester og hvordan det er at være kæreste med en professionel håndboldspiller.

Vi har i denne uge spurgt Stine, som er gift med vores anfører Jacob Østergaard, hvordan hun oplever dét at være kæreste med en professionel håndboldspiller. Har Jacob mon lige så meget at skulle have sagt på hjemmebanen, som han har på håndboldbanen?

Vi fortsætter vores portrætserie ”Hjemmebanen”, og zoomer denne gang ind på Stine som har datteren Alia med Jacob. De er begge opvokset i Skjern, hvor de også har gået på gymnasiet sammen. Det var dog ikke før en bytur, at de to fik øjnene op for hinanden:

”Vi mødte hinanden i byen i Skjern for omkring 7 år siden. Han var til julefrokost med Skjern Håndbold og vi faldt i snak, og så har det udviklet sig derfra. Jeg læste medicin i Aarhus på det tidspunkt, så han var nok lidt grunden til, at jeg valgte at flytte tilbage igen.”

Stine er ikke selv håndboldpige, men kommer ud af en familie hvor håndbolden var i højsædet, og hendes far har da også selv spillet på højt plan, så uvant territorium er sporten ikke for hende. Hun arbejder til dagligt som fysioterapeut på en klinik I Herning, og med et lille barn og en mand som i denne sæson har rejst til både, Rusland, Spanien og Tyskland, kan det nogle gange være svært at få enderne til at hænge sammen på hjemmefronten:

”Jeg kan godt lide, at det ikke er 8-16 for begge parter, for det giver variation i hverdagen. Men man kan sige, at det er det bedste og det værste. En af grundene til at vi bor i Skjern er blandt andet, at der er bedsteforældre til at hjælpe, for ellers kunne det ikke hænge sammen med mit arbejde. Så vores familier er rigtig gode til at hjælpe og det er altafgørende.” Fortæller Stine.

Jacob har altid været meget seriøs med sin sport, og netop derfor er anførerbindet ikke noget Stine tænker over i det daglige, men noget hun ser som helt naturligt:

”Jeg ligger ikke så meget mærke til det, for det er vel bare naturligt for mig. Han er god til at få alle med, gå forrest og har en høj træningsmoral. Sådan har han altid været, og derfor tænker jeg nok bare ikke over det.

Den meget seriøse tilgang til håndbolden som Jacob har, er dog ikke helt uden udfordringer for parforholdet:

”Da jeg fødte Alia, var det midt i en vigtig kamp i slutspillet, og det var han ikke ligefrem vild med. Jeg fødte en time for sent til at han kunne nå at være med til kampen, ellers var han kørt hvis han kunne.” Griner Stine og fortæller videre:

”Han drikker ikke og går aldrig i byen. Han har taget en beslutning om, at der ikke er øl og alt det der, mens han spiller professionelt. Så han er meget seriøs og rimelig kedelig at have med på ferie.”

Selvom Jakob kan være kedelig at have med på ferie, er vi i klubben glad for, at vi har så seriøs en sportsmand som Jacob til at gå forrest som anfører, og ikke mindst at han har en fantastisk kone til at holde styr på familien og bakke op på sidelinjen.

Det med at holde styr på familien, er noget Stine har skulle lære med årene. Især efter en tabt kamp, kan Jacob være lidt af en udfordring:

”Det er blevet bedre med årene og efter at vi har fået Alia. I starten var vi ikke sammen efter en tabt kamp, men han er blevet meget bedre til at tackle det. Han er meget følsom om håndbolden- det er bare en del af ham. Men vi er blevet gode til at tale om kampen, både så han kan komme ud med det, og så jeg også kan.”

Udenfor håndboldbanen er Jacob dog en helt anden størrelse ifølge Stine, hvor hun beskriver ham som det mildeste væsen og med en stor tålmodighed. Stine afslutter interviewet med en kommentar som er meget rammende for kvinderne i familien Østergaard:

”Alia og jeg er altid med i hallen når vi har chancen, for hun elsker at rende rundt og spille bold og ikke mindst at se sin far i aktion.”

Vi håber at se meget mere til Alia og Stine i Den Runde Hal i fremtiden, og forhåbentlig allerede til den vigtige kamp som venter på onsdag, når TTH Holstebro kommer på besøg.

Billedresultat for jacob østergaard hcm