Katrine Johansen Heier

Kamper i Norge

Søndag var det nesten full serierunde i Norge.

Fredrikstad - Levanger 25- 20 (11-7):
Etter at både Fredrikstad og Levanger startet sesongen med to strake tap var dette en viktig nøkkelkamp for begge lag. Kampen startet også litt nervøst da begge lag slet med å sette ballen i mål og gjorde mange tekniske feil. Levanger kom best i gang og ledet 1-3 etter ti spilte minutter. Da tok Fredrikstad timeout. De byttet også ut Anita Campa som ikke traff med skuddene i starten. Det fungerte, for i løpet av de neste minuttene var Levangers ledelse spist opp. Fredrikstad sto godt i forsvar og bakerst plukket keeper Tove Kronqvist mye av det som kom. Fremover fungerte det også mye bedre. Noe som førte til at de kunne dra ifra Levanger. Til pause ledet Fredrikstad fortjent med fire mål.

I 2. omgang fikk de en dårlig start. Levanger startet klart best og var bare ett mål bak. Keeper Tove Kronqvist holdt imidlertid Fredrikstad inne i kampen, og sørget for at Levanger ikke gikk opp i ledelsen. Etter hvert bedret Fredrikstads spill seg, og de dro ifra igjen. De førte lenge med fire-fem mål. Levanger prøvde desperat flere forsvarsformasjoner for å komme inn i kampen igjen, men til ingen nytte. Fredrikstad klarte å holde Levanger på avstand i resten av kampen, og vant fortjent med fem mål.

Det var utrolig viktig for Fredrikstad å få denne seieren etter å ha gått på to tap. De gjorde mye bra i både forsvar og angrep. Både bakspillerne og strekspiller, Kari Brattset, hadde mange bra avslutninger, men kantspillet var en mangelvare. Dersom de skal ta poeng mot bedre lag, må de nok prøve å brette ut spillet mer. Levanger har fått en tung start på sesongen med tap mot begge de nyopprykkede lagene. Hvis de ikke bedrer spillet står de i stor fare for å rykke ned.

Mål for Fredrikstad: Anette Helene Hansen 6, Malin Larsson 5, Kari Bratset 5, Ida Wernersen 5, Sanja Premovic 2, Katarina S. Olsen 1 og Thea Øby Olsen 1.

Mål for Levanger: Hanna Yttereng 5, Hege Løken 5, Mari Molid 4, Barbara Laszlo 2, Nina Bjørk Arnfinnsdottir 1, Janne Håvelsrud Eklo 1, Ane Eidem 1 og Vilde Eidem 1.

Vipers - Storhamar 16-26 (7-12):
Storhamar åpnet kampen i Kristiansand forrykende. De stresset Vipers til å gjøre feil, og fremover omsatte de sjansene sine til mål. Det førte til at Storhamar ledet 0-5 etter ni minutter. Da var kampen i realiteten allerede avgjort. De økte ledelsen til åtte mål, men mot slutten av 1. omgang kappet Vipers litt innpå igjen. Til pause ledet Storhamar med fem mål. Seieren var heller aldri truet i 2. omgang. Storhamar bare økte og økte forspranget, og ga seg ikke før de hadde vunnet med ti mål.

Det var klasseforskjell på lagene i denne kampen, som viste at de kommer til å kjempe i hver sin ende av tabellen. Det var først og fremst Storhamars gode forsvarsspill som la grunnlaget for seieren. I tillegg var Betina Riegelhuth tilbake etter at hun har vært ute med nesebrudd. Hun ble Storhamars toppscorer med syv mål. Storhamar er nå et av Postenligaens fire lag som står med ful pott etter tre serierunder sammen med Larvik, Byåsen og Tertnes.

Mål for Vipers: Annette Jensen 6, Charris Rozemalen 2, Jessy Kramer 2, Susann Iren Hall 2, Bettina Sonerud 1, Thorey Rosa Stefansdottir 1, Sanne Bak Pedersen 1 og Ida Marie Aa 1.

Mål for Storhamar: Betina Riegelhuth 7, Maja Jakobsen 6, Kamilla Sundmoen 5, Ellen Marie Folkvord 3, Lene Petterson Heiberg 2, Malene Aambakk 1, Linn Marie Birkeland 1 og Kristin Høybakken 1.

Nordstrand-Oppsal 25-25 (13-12):
Dette var et lokaloppgjør ingen ville tape. Mange mennesker hadde også funnet veien til Bjørnholthallen, og det gjorde at det ble ganske fullt på tribunen. Nordstrand åpnet best ved å score de tre første målene. Oppsal tettet fort igjen forspranget, og etter det fulgte lagene i en periode hverandre som skygger. I midten av 1. omgang skaffet Nordstrand seg en luke på tre mål. Den fikk de imidlertid ikke lov til å beholde lenge. Til pause ledet de bare med et mål, og ingenting var avgjort.

I starten av 2. omgang skaffet Nordstrand seg igjen en luke på tre mål. Oppsal hadde flere muligheter til å ta igjen deres forsprang, men flere utvisninger gjorde det vanskelig for dem. Så bommet Nordstrand på tre straffer på rad og i tillegg fikk de Vilde Ingstad utvist for tredje gang. Det ble skjebnesvangert. Da det gjensto fem minutter av kampen utlignet Izabela Duda for Oppsal til 23-23. I sluttsekundene hadde begge lag muligheten til å avgjøre kampen til sin fordel, men begge kastet bort ballen. Dermed endte også kampen uavgjort.

Oppsal tok dermed sitt første poeng i årets serie. For Nordstrand var nok dette ene poengtapet litt surt ettersom de ledet store deler av 2. omgang. De hadde store problemer med å stoppe Oppsals, Izabela Duda, som ble kampens toppscorer med 14 mål. Hun scoret mange viktige mål i sluttminuttene. Kampen var også preget av mange utvisninger, og Vilde Ingstads røde kort etter tre, kan ha kostet Nordstrand seieren. Lokaloppgjøret var i hvert fall sånn det skal være, tett og spennende til siste slutt.

Mål for Nordstrand: Jenny Osnes Græsholt 5, Nerma Pandza 5, Christina Solheim Andersen 4, Vilde Mortensen Ingstad 4, Henriette Ekeland Svenningsen 2, Lillann Eeg Kjærnsmo 2, Senka Buljan 1, Mette Leipart 1 og Tonje Bergli 1.

Mål for Oppsal: Izabela Duda 14, Nina Stokland 3, Jenny Handal Sneve 2, Anniken Dahl Christensen 2, Vanessa Tellenmark 2, Marte Jonstad Røkke 1 og Tina Magnus 1.

Glassverket-Larvik 21–32 (8–17):
Glassverket hang med til stillingen 3-3. Så begynte Larvik å dra ifra. Etter ti minutter ledet de 3-7 og Glassverket ble tvunget til å ta timeout. Kristin Nørstebø som hadde slitt med å sette skuddene fra start ble da byttet ut, men til ingen nytte. Glassverket slet med å komme forbi Larviks forsvar, og bakerst sto keeper, Alma Hasanic, og plukket det som kom. De ble hardt straffet av Larvik for sine feil. Larvik bare økte og økte ledelsen. Til pause ledet de komfortabelt med ni mål.

Spillet til Glassverket bedret seg noe i 2. omgang. De spilte tidvis jevnt med Larvik, og tapte 2. omgang med bare tre mål. Kampens store spiller var tidligere Glassverket-keeper og nå Larvik-keeper Alma Hasanic. Det var mye takket være henne at Larvik vant med så mange mål.

Mål for Glassverket: Veronica Kristiansen 4, Guro Nina Heglund 4, Charlotte Aasbø 3, Trine Olsen 3, Pia Narvesen 2, Renate Saastad Sømme 2, Tiril Gunter Merg 1, Monica Iversen 1 og Mina Gustavsen 1.

Mål for Larvik: Nora Mørk 6, Isabel Blanco 5, Gro Hammerseng-Edin 5, Linn Jørum Sulland 5, Jeanett Kristiansen 2, Karoline Dyhre Breivang 2, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Tine Stange 2, Sofie Heide Lund 2 og Vilde Ingeborg Johansen 1.

Byåsen-Flint 36-15 (12-6):
Dette var en kamp mellom topp og bunn. Flint hang heller ikke noe lenger med enn til stillingen 1-1. Byåsen dro ifra, og ledet 5-1 etter ti minutter. De neste 20 minuttene av 1. omgang spilte lagene mer jevnt med hverandre, og Byåsen vant den perioden med bare to mål.

Flint klarte på ingen måte å komme noe nærmere Byåsen i 2. omgang. De kollapset fullstendig. Det spilte heller ingen rolle at Byåsen byttet innpå mange unge spillere. Laget falt allikevel ikke i kvalitet. Det ble til slutt ganske stygge sifre for Flint som tapte med 21 mål.

Dette var en grei gjennomkjøring for Byåsen hvor de fikk brukt alle spillerne. Til onsdag venter nok en tøffere motstander i Stabæk på bortebane. Med det Flint har vist i de tre første kampene hvor de ikke har vært i nærheten av poeng, seiler de opp som en klar nedrykkskandidat.

Mål for Byåsen: Raja Toumi 7, Teodora Tomac 5, Tonje Nøstvold 4, Silje Katrine Waade 4, Inga Berit Svestad 4, Jenny Grøtan 4, Kristin Venn 3, Marie Henriksen 2, Maren Nyland Aardahl 1, Astrid Mjøen Holstad 1 og Camilla Herrem 1.

Mål for Flint: Melanie Legarth 6, Marianne Iversen 2, Pernille Andersson 2, Kristine Karlsen Helberg 1, Tina Larsen 1, Henriette Jarneid 1, Marte Smistad 1 og Brynja Magnusdottir 1.