Katrine Johansen Heier

Kamper i Norge:

I kveld har det blitt spilt tre kamper i eliteserien i Norge.

Larvik-Fredrikstad 40-18 (18-10):
Nyopprykkede Fredrikstad hadde lite å stå imot med mot suverene Larvik. Nora Mørk var skikkelig på hugget fra start og scoret de tre første målene i kampen. Etter det spilte lagene lenge jevnt med hverandre hvor Larvik førte med tre-fire mål. Etter 20 spilte minutter sa Larvik takk for følget. De doblet ledelsen på de siste minuttene av 1. omgang, og sørget for at Fredrikstad bare scoret ett mål i løpet av den perioden.

Fredrikstad fikk en forferdelig start på 2. omgang. Det tok hele 11 minutter før de klarte å score, og da hadde Larvik allerede scoret 10 mål. Fredrikstad fikk inn noen flere baller i mål etter det, men klarte ikke å forhindre at Larvik økte ledelsen med enda mer. Til slutt var det hele 22 mål som skilte lagene.

Fredrikstad har fått en tøff start på sitt comeback i eliteserien med to store tap, men har også møtt topplag. I neste kamp møter de Levanger som de bør ha en reell sjanse mot. For Larviks del er det verdt å merke seg at Nora Mørk scoret hele 9 mål, og viste med det at hun bør være med i landslagsdiskusjonen.

Mål for Larvik: Nora Mørk 9, Isabel Blanco 6, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 5, Linn Jørum Sulland 4, Thea Mørk 4, Karoline Dyhre Breivang 3, Anja Hammerseng-Edin 3, Jeanett Kristiansen 2, Gro Hammerseng-Edin 1, Vilde Ingeborg Johansen 1, Tine Stange 1 og Frida Helene Bjaaland 1.

Mål for Fredrikstad: Anette Helene Hansen 4, Sanja Premovic 3, Ida Marie Wernersen 3, Thea Øby Olsen 3, Malin Larsson 2, Linnea Arrhenius 2 og Ina Sofie Dahl 1.

Tertnes-Stabæk 34-28 (17-17):
Begge lag er spådd å kjempe om medalje denne sesongen og det var derfor ventet at dette skulle bli en jevn kamp. Tertnes åpnet best, og ledet 6-1 etter syv minutter. Etter hvert kjempet Stabæk seg tilbake, og etter 22 minutter utlignet de til 12-12. I de siste minuttene av 1. omgang var det Stabæk som hadde initiativet og førte kampen. Til pause var lagene allikevel likt.

De første minuttene av 2. omgang var det jevnt. Etter åtte minutter av den sa imidlertid Tertnes takk for følget. De gikk opp i en tremålsledelse, og den ga de aldri fra seg igjen. Tertnes hadde god kontroll ut kampen, og økte også ledelsen noe slik at de vant med seks mål til slutt.

Ingen av Stabæks keepere hadde dagen denne kvelden. Det er vanskelig å vinne når man slipper inn 34 mål. Tertnes har nå tatt fire av fire mulige poeng på to kamper, og har fått en god start på sesongen. Det samme kan vi ikke si om Stabæk som så langt bare har sanket inn ett poeng på to kamper. Til lørdag venter Vipers hjemme i Nadderudhallen. I den kampen bør det være gode utsikter til å ta to poeng. Ellers er det verdt å merke seg at landslagsspillerne Stine Skogrand, Linn Gossè og Sanna Solberg virkelig markerte seg i denne kampen.

Mål for Tertnes: Stine Skogrand 10, Linn Gossé 6, Tonje Løseth 5, Marie Liljegren 4, Stine Lund Andreassen 3, Maren Roll Lied 2, Bodil Sørheim 2, Julie Lygren 1 og Hildigunnur Einarsdottir 1.

Mål for Stabæk: Sanna Solberg 6, Line Bjørnsen 5, Marte Lunder 5, Lisa Forsberg Bernhardsen 4, Thea Karlshaug Pettersen 3, Karoline Næss 2, Linn Therese Mamelund 1, Malin Holta 1 og Hanna Bredal Oftedal 1.

Oppsal-Byåsen 22-29 (10-15):
Oppsal hang godt med Byåsen det første kvarteret av kampen. Så begynte de å gjøre flere feil og tok dårlige skuddsjanser. De hadde en lang måltørkeperiode på rundt syv minutter. Den benyttet Byåsen til å dra skikkelig ifra. Da de ledet 6-13 åtte minutter før pause var kampen i realiteten avgjort. En fin sluttspurt mot slutten av 1. omgang førte imidlertid til at de fikk kappet innpå noe til pause slik at Byåsen bare ledet med fem mål.

I starten av 2. omgang hadde Oppsal store problemer med å sette ballen i mål. Det tok nesten 10 minutter før de scoret. Da hadde Byåsen i mellomtiden økt ledelsen til 10 mål. Den avstanden holdt seg en stund før Oppsal satte inn et siste gir mot slutten av kampen. Da sto endelig Izabela Duda frem. Men det var for kort tid igjen til at Oppsal kunne ta igjen Byåsens ledelse. De vant til slutt med syv mål.

Kampen ble nok som ventet. Det var allikevel litt skuffende at Oppsal ikke klarte å henge med litt lenger før Byåsen dro ifra. En medvirkende årsak til det var nok at det tok tid før Izabela Duda kom i gang i kampen. I stedet var 16 år gamle Frida Nåmo Rønning Oppsals store spiller. Uredd banket hun inn fem mål. Henne blir det spennende å følge med på fremover. Byåsen har så langt tatt to lette seiere over lag som er tippet å kjempe på nedre halvdel av tabellen, mens Oppsal har tapt to kamper mot de som blir ansett som topplag.

Mål for Oppsal: Marthe S. Johansen 7, Izabela Duda 5, Frida Nåmo Rønning 5, Nina Stokland 2, Jenny Handal Sneve 2 og Anniken Dahl Christensen 1.

Mål for Byåsen: Maren Gundersen 8, Tonje Nøstvold 6, Teodora Tomac 4, Raja Toumi 3, Camilla Herrem 3, Silje Katrine Waade 2, Inga Berit Svestad 2 og Marie Henriksen 1.