Håndbold Nyheder

Kari Aalvik Grimsbø solgt til europæisk storklub

Pressemeddelelse:

Kari Aalvik Grimsbø har indgået en aftale på to et halvt år med Europas stærkeste klubhold, Györ, der har vundet det ungarske mesterskab de seneste syv år i træk og har erobret titlen i Champions League de seneste to sæsoner. Den 30-årige målmand forlader med omgående virkning Team Esbjerg, hvor målmandsduoen i den resterende del af denne sæson vil bestå af Emily Stang Sando og Bente Højmark.

– Györ har en målvogter korsbåndsskadet og har brug for en målmand både nu og til fremtiden. Det er en kæmpechance for mig, og når sådan en mulighed opstår, er det svært at sige nej. Det er en drøm, der går i opfyldelse. Men det bliver hårdt at tage afsked med klubben og menneskene i Team Esbjerg, hvor både min familie og jeg har været megaglad for at være. Klubben har haft en flot udvikling, og jeg har både sportsligt og menneskeligt udviklet mig meget i min tid i Esbjerg. Jeg ønsker alt mulig held og lykke med afslutningen på sæsonen, siger Kari Aalvik Grimsbø.

Hun retter en tak til begge klubber og agenten, people in sport, som alle har arbejdet hårdt for at gøre klubskiftet muligt. Hun tager onsdag afsked med sine holdkammerater i Team Esbjerg og rejser søndag til Ungarn.

Den norske landsholdsmålmand kom til Team Esbjerg i 2010 og har ydet sit store bidrag til den udvikling, klubben i perioden har gennemgået til at være etableret hold i toppen af dansk kvindehåndbold. Kari Aalvik Grimsbø nåede at spille 128 kampe.

– Vi er topklub i, hvad vi i Danmark betegner som verdens stærkeste liga, og helt naturligt vil der være større opmærksomhed omkring vore spillere. Team Esbjerg befinder sig i en yderst gunstig position i Boxer Dameligaen, og derfor har det på den ene side været en vanskelig beslutning at afgive Kari midt i en sæson. Men på den anden side vil vi ikke hindre hende i at tage et nyt skridt i sin karriere, og vi har fået et attraktivt tilbud, som vi ikke kunne sige nej til, siger Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen.

Både han og sportschef Thomas Hylle havde gerne set, at Kari Aalvik Grimsbø kunne spille sæsonen færdig i Team Esbjerg og dermed medvirke til at opnå de sportslige mål om de første medaljer i klubbens historie. Klubben har dog foretaget en individuel og forretningsmæssig vurdering.

– Kari har været i klubben i fem år, og vi har været superglade for at have hende i Team Esbjerg, hvor hun har været med til at løfte os til det niveau, vi har nu. Lykkeligvis træder en meget erfaren ligamålmand, Bente Højmark, i hendes sted og sikrer, at vi også resten af denne sæson råder over et stærkt målmandspar. Vi har stor tillid til, at Emily Stang Sando og Bente Højmark kan løse opgaven, siger Thomas Hylle.

Kari Aalvik Grimsbøs kommende klub har haft en sæson præget af mange skader hos profiler, og ydermere er to af de største, den 34-årige norske landsholdsmålmand, Katrine Lunde, og strategen Anita Görbicz, gravide. Lunde forlader klubben efter denne sæson, og en anden målvogter, kroatiske Jelena Grubisic, er korsbåndsskadet. Alligevel gjorde Györ rent bord og vandt alle kampe i sin indledende CL-gruppe. Klubben forbereder sig nu på forårets titelforsvar.

Grimsbø (Foto: Eventmedia)

Grimsbø (Foto: Eventmedia)