Håndbold Nyheder

Løke forsvarer Jan Pytlick

I de danske medier kører “graviditetsdebatten” for fuld skrue lige nu, men også i Norge, har man taget emne op til diskussion. Flere norske eksperter langer ud efter Jan Pytlick, som jo ellers har været ude og forklare sig. Den tidligere landsholdsspiller Frank Løke, der er storebror til Heidi Løke, forsvarer dog de røster, som mener, at kvindelige håndboldspillere ikke bør blive gravide, hvis de netop har skrevet kontrakt med en klub. Han udtaler til norsk tv2:

Nu skal vi stoppe med at tale om diskrimination, og at Jan Pytlick nægter sine spillere at blive gravide. Det, han egentlig ønsker, er en ærlig dialog under kontraktforhandlinger mellem spiller og klub…  Lad os først og fremmest skelne mellem de planlagte graviditeter, og hvis det sker uanmeldt. Hvis det sker uanmeldt og uplanlagt, så er det en anden sag, og så handler det om at løse situationen bedst muligt på det tidspunkt.”

Frank Løkes søster Heidi Løke er netop en af de kvindelige håndboldspillere, som er kommet hurtigt og stærkt tilbage efter en graviditet. Frank Løke påpeger dog, at ikke alle kvinder er som søsteren:

Det er ikke alle, der er Marit Bjørgen eller Heidi Løke. For mange kan det tage lang tid at komme tilbage til det niveau, de var på, hvis de nogensinde komme dertil.”

Heidi Løke. FC Midtjylland against Györi Audi ETO KC in the women’s Champions League in IBF Arena, Ikast, Denmark on November 22, 2015. (Allan Jensen/EVENTMEDIA).