Håndbold Nyheder

Lyngsøe: Jeg tror på at vi vinder

TM Tønder har stor tro på egne evner, før den sønderjyske nyklassikker. 

Rent sportsligt er der intet i Sønderjylland der slår opgørene mellem TM Tønder og SønderjyskE. Det er der mange grunde til. Historien hvor SønderjyskE valgte at rykke håndbolden fra Tønder til Sønderborg fylder stadig lidt, omend ikke så meget som tidligere, men først og fremmest, så kender mange af spillerne hinanden på kryds og tværs og flere Tønderspillere bor og arbejder i Sønderborg.

Læs også: Morten Henriksen: Klar til at kæmpe til det sidste.

Mens man i SønderjyskE lejren fokuserer en del på at man er skadesramt, har man i Tønder stor tiltro til at SønderjyskE er til at slå denne gang. Således udtaler cheftræner Claus Lyngsøe til klubbens hjemmeside:

– Det bliver en tæt kamp, og jeg tror, at det hold som først får overtaget vil vinde opgøret. Vi skal fortsætte konceptet med at stå stærkt i forsvaret, og angrebsmæssigt spille med omtanke. Vi skal finde løsninger i deres offensive 6:0, og så skal chancerne omsættes til mål. 

– Der er individuelle kræfter på Sønderjyskes hold, som kan være meget afgørende. Først og fremmest er det Simon Kristiansen og Mattias Thynell, som vi skal holde et vågent øje med. De er på hver deres måde giftige, og må bestemt ikke få for meget plads. Samtidig skal vores spillere været parate på nye konstellationer, og på spillere som er på andre positioner end normalt. Det bliver en spændende opgave, og jeg tror på at vi vinder.

Også regionens tysksprogede avis, Der Nordschleswiger har lavet optakt til kampen, og har talt med Martin Kærgaard, der har en fortid i SønderjyskE og nu bomber mål ind for TM Tønder.

– Pointene bliver helt sikkert i Tønder, det er jeg slet ikke i tvivl om, siger den stærke stregspiller, og Claus Lyngsøe følger trop: Først og fremmest glæder vi os til derby’et. Det bliver en oplevelse for alle deltagende, og når det er sagt, så tror jeg også vi vinder.

En glad cheftræner.
Foto: Flemming Andersen