Håndbold Nyheder

Marthe Reinkind stopper karrieren

Mens vi her i Danmark stadig hylder vores årgang 88-89 U landshold som noget helt særligt og måske alle tiders bedste danske U landshold, så var årgangens U landshold aldrig blandt de bedste i Norge.

I Norge vandt 85-87 U landsholdet (Kari Aalvik, Tonje Nøstvold, Camilla Herrem, Gøril Snorroeggen, Marit Malm frafjord, Ida Alstad etc.) sølv ved U VM 2005 og årgang 90-91 (årgangen med Stine Bredal Oftedal, Amanda Kurtovic, Nora Mørk Solberg-tvillingerne, Veronika Kristiansen osv )vandt guld ved både EM og VM for U landshold, men årgangen midt i mellem, 88-89 nåede aldrig de store slutrunderesultater

Men det betyder jo ikke at der slet ikke var stærke spillere i årgangen i Norge, da 88-89 spillede deres første slutrunde ved ungdoms OL i 2005 vandt Norge sølv (og sluttede foran Danmark der vandt bronze), dengang var Pia Narvesen stjerneskuddet på højre back, en lille fodrap spiller som via Drammen kom til Larvik og som i dag har indstillet karrieren.

Efter Pia Narvesen kom Marthe Reinkind med på U landsholdets højre back – Marthe kom fra den lille Bergen klub Bjørnar og satte sig snart i gennem på U landsholdet, hun er en høj spiller, som minder lidt om danske Line Jørgensen, altså store kvaliteter i begge ender af banen, Reikind er defensivt stærkt og har et rigtigt godt skud. I 2010 skiftede hun Bjørnar ud med Tertnes og da det norske hold i foråret mødte TTH i EHF Cup vr Reinkind endda anfører for holdet.

Nu skriver BA.no at Reinkind i en alder af bare 25 år indstiller håndboldkarrieren – hun har færdiggjort sin uddannelse som civiløkonom og satser på at gøre civil karriere fremover.

Marthe var væk med en skade – vistnok en korsbåndsskade – for 2-3 år siden, men hun virker overhovedet ikke generet af det i dag og bla. landsholdsspiller Linn Gosse beklager da også Marthes stop – du kan være civiløkonom til du bliver 70, men du kan kun spille håndbold på internationalt niveau til du er omkring 35.

Vi har nogle gange leget med tanken om at se Reinkind i den danske liga, men det bliver der altså ikke noget ud af – tak for dansen til Marthe Reinkind

se artiklen på Bergen Avisens hjemmeside