Håndbold Nyheder

Nøddesbo og Barcelona mestre for 7 gang i træk

FC Barcelona’s  håndboldhold havde ingen slinger i valsen på vej til at sikre sig Asobal League titlen 2016 – 2017. De stribede skuffede ikke, da de vandt en overbevisende 39-25 sejr over Bidasoa Irun. Den tætte og spændte kamp der gav en sejr over Ademar León i sidste runde placerede titlen inden for rækkevidde og holdet skuffede ikke deres fans r i aftenens sejr.

Holdet dominerede i hele kampen og stillingen 24-12 i pausen afspejlede den Catalanske overlegenhed med Aitor Ariño og Thimothey N’Guessan som nogle af  halvlegen og kampens fremtrædende spillere. Baskerne forsøgte at holde kontakten, men Barça udbyggede sin 10 måls færing i det 19. minut  til stillingen 16-6. Til sidst i halvlegen trak holdet fra til 22-10 takket være et N’Guessan mål i det 26. minut.

Føringen kunne ikke røreres og den blev mere og mere konfortabel da Barça holdt koncentrationen i hele kampen. Holdet spillede med intensitet i hele kampenog var meget opsat på at hente sin 117 sejt i træk i ligaen, hvilket ville vinde dem deres 7 Asobal-titel i træk og 24 i alt. Ariño blev kampens topscorer med syv mål og han gav Barça en imponerende 17 mål føring med sin scoring i det 48. minut.

Med tanke på Kiel i den kommende CHL kvartfinale kunne træner Pascual give pause til førstekæden og han gav nogle af hans stamspillerne en pause. Barça’s andetvalg i målet, Gerard Forns fik debut da han erstattede Ristovski. Men Ingen af ​​ændringerne gjorde nogen forskel, Barcelona fortsatte med at trække fra og Pascual’s tropper marcherede mod endnu en sejr.

“Blaugranas” (som Barcelona kælenavn lyder) sejr over Bidasoa Irun sikrede klubben sit 24 mesterskab fem dage før holdet spiller EHF VELUX Champions League kvartfinale mod Kiel. Barcelona fører regnskabet foran BM Granollers med 13 mesterskaber og Atlético Madrid med 11. De er også det eneste spanske hold der har vundet syv titler i træk.