Håndbold Nyheder

Vraget Jesper Nøddesbo: “Et markant identitetstab”

Da landstræner Nikolaj Jacobsen udtog sin første landsholdstrup i går, var den uden rutinerede Jesper Nøddesbo. Den 36 årige Barcelona-spiller, som ellers har været særdeles populær hos den danske håndboldnation, har selv holdt en dør åben for landsholdet, men han var altså ikke med i Nikolaj Jacobsens trup, som skal spille EM-kvalifikationskampene mod Ungarn. Jesper Nøddesbo erkender til Politiken, at det har være svært for ham at sige farvel til det danske landshold. Han påpeger, at det har store konsekvenser for hans identitet. Han siger:

“Når man er færdig som landsholdsspiller, er der tale om et markant identitetstab. Og det kan ikke bare fyldes ud med noget andet. Derfor er det så pokkers svært at sige definitivt farvel.”

Jesper Nøddesbo påpeger dog også, at han stadig står til rådighed for Nikolaj Jacobsen, hvis landstræneren en dag får burg for hans rutine. Han udtaler:

“Jeg står til rådighed for landsholdet, hvis Nikolaj Jacobsen skulle få brug for mig. Så får vi se, hvad det ender med.”

Jesper Nøddesbo har i flere omgange været rygtet tilbage til dansk håndbold, bl.a. Bjerringbro-Silkeborg og HC Midtjylland. Han har dog kontrakt med Barcelona indtil sommeren 2018.