Katrine Johansen Heier

Norge: Kvartfinaler i NM:

Flint-Byåsen 21-42 (11-21):
Allerede fra start ble det klart hvorfor disse lagene kjemper i hver sin ende av tabellen i Postenligaen. Byåsen startet nemlig kampen forrykende. Anført av Camilla Herrem, som var hissig i målprotokollen fra start, ledet de 1-6 etter syv minutter. Flint klarte aldri å svare, og ble liggende bak med seks eller syv mål en stund. De siste minuttene av 1. omgang brukte Byåsen på å øke ledelsen ytterligere. Til pause ledet de med ti mål, og kampen var i realiteten avgjort. Det ble ikke bedre for Flint i 2. omgang. De spilte riktignok jevnt med Byåsen de første åtte minuttene, men så var det slutt. Byåsen dro bare mer og mer ifra. De ga seg ikke før de hadde vunnet med dobbelt så mange mål som Flint.

Dette var en godt gjennomført kamp fra Byåsens side. Det var først og fremst et godt forsvarsspill kombinert med godt keeperspill som var årsaken til at seieren ble så stor. Det førte nemlig til en del enkle kontringsmål. Alle Byåsens spillere bidro, og alle tegnet seg på scoringslisten. Tonje Nøstvold spilte nok en god kamp, og begynner for alvor å lukte på en plass i VM-troppen. Også den andre VM-aktuelle Byåsen-spilleren, Camilla Herrem, spilte en god kamp. Når det gjelder Flint, må de bare prøve å legge denne kampen bak seg, og se frem mot neste kamp i Postenligaen.

Mål for Flint: Kristiane Stormoen 5, Natalia Kurbanova 4, Melanie Legarth 4, Anna Thorgerdur Atladottir 2, Tina Larsen 2, Brynja Magnusdottir 1, Marte Smistad 1, Amalie Magdalena Gjølberg 1 og Kristine Karlsen Helberg 1.

Mål for Byåsen: Tonje Nøstvold 12, Camilla Herrem 8, Vera Bekken 5, Maren Nyland Aardahl 4, Silje Waade 3, Raja Toumi 3, Marie Henriksen 2, Teodora  Tomac 2, Kristin Venn 2 og Inga Berit Svestad.

Vipers – Tertnes 20-30 (9-14):
Tertnes brukte litt tid på å komme i gang. Derfor var det Vipers som tok ledelsen fra start. De førte imidlertid kampen i bare syv minutter. Da utlignet Linn Gossè for bortelaget. Kampen var så jevnspilt frem til midten av 1. omgang. Da begynte Tertnes å dra ifra. Til pause hadde de opparbeidet seg en femmålsledelse.

De første minuttene av 2. omgang spilte lagene jevnt med hverandre. Da det gjensto et kvarter av kampen var Vipers plutselig bare tre mål bak på stillingen 17-20. En timeout på det tidspunktet satte fart på jentene fra Bergen igjen. De siste minuttene av kampen var det bare et lag på banen. Ternes bare økte og økte ledelsen, mens Vipers ga opp. Derfor ble også forskjellen på lagene til slutt på hele ti mål.

Hvis vi ser hele kampen under ett, så var nok ikke Tertnes så mye som ti mål bedre enn Vipers. Men de var det beste laget og fortjente å vinne. Etter to landskamper hvor ting ikke gikk så bra for Linn Gossè, slo hun virkelig til i denne kampen. Med 12 scoringer og godt forsvarsspill var hun kampens beste spiller, og viste solid VM-form med tanke på landslaget.

Mål for Vipers: Annette Jensen 5, Charris Rozemalen 3, Jessy Kramer 3, Thea Emilie Berg 3, Sanne Bak Pedersen 2, Thorey Rosa Stefansdottir 1, Susann Iren Hall 1, Vilde Kaurin Jonassen 1 og Henriette Bakkerud 1.

Mål for Tertnes: Linn Gossé 12, Tonje Løseth 6, Stine Lund Andreassen 5, Stine Skogrand 3, Julie Lygren 2, Maren Roll Lied 1 og Marie Liljegren 1.

Oppsal-Storhamar 37-21 (17-11):
Storhamar var klare favoritter i dette oppgjøret, men kom skjevt ut fra start. Izabela Duda fikk lov til å herje fritt for Oppsal og var et angrep alene. Etter syv minutter hadde hun scoret alle fem målene i kampen. I motsatt ende sto Marie Sundfør Tømmerbakke strålende i mål. Først etter ¨åtte minutter scoret Storhamar sitt første mål i kampen. Storhamar slet voldsomt, og ble tvunget til å ta sin andre timeout i kampen før det hadde gått et kvarter. De begynte etter det å markere ut Izabela Duda, men da var det allerede for sent. Storhamar nærmet seg imidlertid Oppsal noe, og var bare tre mål bak på stillingen 13-10. Frem mot pause økte de ledelsen igjen, og ledet komfortabelt med seks mål til pause.

I starten av 2. omgang var ikke Storhamar med i det hele tatt, og det førte til at Oppsal økte ledelsen med enda mer. Selv om Izabela Duda ikke var så fremtredende i 2. omgang, var det andre som sto frem. Fem minutter ut i 2. omgang ledet Oppsal med ti mål, og kampen var i realiteten avgjort. Det virket som at Storhamar etter hvert gav opp, og det førte til at Oppsal kunne øke og øke ledelsen. Sifrene ble til slutt stygge for Storhamar. Med et 16-målstap med hjem i bagasjen, ble nok turen til Hamar ekstra tung.

Selv om de manglet en skadet Kamilla Sundmoen burde Storhamar ha vunnet denne kampen. De virket utrolig tafatte, og fikk ikke til noe. Det var bare Maja Jakobsen som var en reel skuddtrussel. Med to stortap på rad mot henholdsvis Byåsen og Storhamar er nok selvtilliten på bunn. Etter å ha slitt i flere kamper, både i år og i fjor, fikk endelig Oppsal ut sitt potensiale i denne kampen. Storscorer Izabela Duda, keeper Marie Sundfør Tømmerbakken og stortalentet Frida Rønning var de mest fremtredende hos Oppsal. Til onsdag har Storhamar mulighet til å ta revansj. Da møtes lagene til seriekamp på Hamar.

Mål for Oppsal: Izabela Duda 14, Frida Nåmo Rønning 7, Marte Røkke 5, Marthe Johansen 4, Anniken Dahl Christensen 2, Vanessa Tellenmark 2, Tina Magnus 1, Malin Ekeberg 1 og Nina Stokland 1.

Mål for Storhamar: Maja Jakobsen 8, Martine Hovden 4, Betina Riegelhuth 4, Ellen Marie Folkvord 2, Linn-Marie Birkeland 1, Lene Petterson Heiberg 1 og Kristin Høybakken 1.

Larvik-Nordstrand 41-28 (23-11):
Det var ikke overraskende at det var Larvik som tok kommandoen fra start. Etter ti minutter hadde de allerede et godt grep om kampen og ledet 9-2. Så fulgte en periode hvor Larvik gjorde mange feil, og inviterte Nordstrand inn i kampen igjen. Etter 18 spilte minutter var nemlig Nordstrand bare tre mål bak på stillingen 12-9. Så skjerpet Larvik seg, og kontret Nordstrand i senk de siste minuttene før pause. Da 1. omgang var over ledet Larvik solid med 12 mål.

I starten av 2. omgang fortsatte Larvik i samme tempo. Ledelsen bare økte og økte. På det meste ledet de med 20 mål. Så roet Larvik ned tempoet, og lot Nordstrand pynte litt på resultatet. De siste 20 minuttene av kampen vant faktisk Nordstrand med syv mål. Larvik vant allikevel solid med 13.

Pga Isabel Blancos skade måtte Lise Løke spille hele kampen. Det gjorde hun med glans. Hun var Larviks beste spiller og ble toppscorer med åtte mål. Fremover var Larvik gode i denne kampen, men de har en del å gå på bakover. Det var ikke bra å slippe inn så mye som 28 mål mot Nordstrand. Der har de litt å gå på før møte med Bera Bera i Champions League til lørdag.

Mål for Larvik: Lise Løke 8, Nora Mørk 7, Linn Jørum Sulland 7, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 6, Gro Hammerseng-Edin 5, Jeanett Kristiansen 2, Tine Stange 2, Thea Mørk 2, Karoline Dyhre Breivang 1 og Lene Rantala 1.

Mål for Nordstrand: Christina Solheim Andersen 7, Jenny Osnes Græsholt 4, Tonje Bergli 3, Nerma Pandza  3, Rikke Alræk 3, Senka Buljan 2, Lillann Eeg Kjærnsmo 2, Mathilde Andresen 2, Julie S. Tengelsen 1 og Silje Kristine Sæthre 1.