Katrine Johansen Heier

Norge: Seier til Vipers og Oppsal

Lørdag ble det spilt to kamper i eliteserien i Norge.

Fredrikstad-Vipers 20-21 (9-13):
Begge lag trengte sårt poeng i denne kampen. I cupkampen mot Larvik tidligere i uken var Fredrikstad uheldige, og fikk både Kari Brattset og Thea Øby Olsen fra førstesekseren skadet. De var derfor sterkt svekket foran denne kampen. Fredrikstad hadde store problemer i starten hvor de gjorde mange feil, og ble hardt straffet for det av Vipers. Derfor ledet også Vipers 0-3 etter fire minutter. Så endret kampbildet seg. Vipers gjorde en rekke tekniske feil, og det førte til at Fredrikstad kunne spise opp deres ledelse. Etter 13 minutter utlignet Malin Larsson til 6-6. Fredrikstad fulgte så Vipers hakk i hæl, men de siste seks minuttene av 1. omgang klarte de ikke å score mål. Noe som førte til at Vipers kunne dra ifra igjen og gå til pause med en firemålsledelse.

Kampen snudde helt i starten av 2. omgang. På de første 17 minuttene av den maktet Vipers bare å score to mål. Usikkerheten spredde seg i laget fra Kristiansand, og åtte minutter før full tid måtte de se at Fredrikstad tok ledelsen for første gang i kampen. Da de også scoret et mål til like etterpå, var det nok mange som trodde at Fredrikstad skulle ta seieren. Men så stokket det seg for dem i angrep, og Vipers utlignet igjen. Begge lag slet med å sette ballen i mål i sluttminuttene. Med litt over et minutt igjen å spille avgjorde Charris Rozemalen kampen til Vipers fordel. Fredrikstad klarte ikke å score i sitt siste angrep, og dermed gikk begge poengene til Vipers.

Slik kampen utviklet seg mot slutten var det tilfeldig hvem som vant, men hvis vi ser kampen under ett var Vipers et hakk bedre og fortjente også derfor å vinne til slutt. Fredrikstad ble straffet for at de spilte en dårlig 1. omgang. Hvis Kari Brattset og Thea Øby Olsen hadde kunnet spille, hadde de også muligvis vunnet.

Mål for Fredrikstad: Malin Larsson 5, Anette Helene Hansen 5, Ida Marie Wernersen 4, Katharina Steinsvik Olsen 2, Ina Sofie Dahl 2, Linnea Arrhenius 1 og Anita Campa 1.

Mål for Vipers: Charris Rozemalen 7, Annette Jensen 6, Susann Iren Hall 2, Thorey Rosa Stefansdottir 1, Sanne Bak Pedersen 1, Jessy Kramer 1, Henriette Bakkerud 1, Kristine Jensen 1 og Thea Emilie Berg 1.

Flint Tønsberg – Oppsal 23-31 (15-12):
Begge lag jaktet sin første seier i denne kampen. Flint åpnet best ved å gå rett opp i en 2-0 ledelse. Oppsal fulgte hakk i hæl, og etter 11 spilte minutter utlignet Nina Stokland til
6-6. Flere feil fra Oppsals side førte til at Flint igjen kunne ta føringen i kampen. Til pause ledet Flint med tre mål, og det så ut som at de endelig kunne innkassere poeng i årets serie.

Men etter pause fremsto Oppsal som et helt annet lag. De klarte å luke bort de personlige feilene, og brukte bare seks minutter av 2. omgang på å spise opp Flints ledelse. Etter det var kampen lenge helt jevnspilt. De siste ti minuttene av kampen viste Izabela Duda seg frem for Oppsal og var et helt angrep alene. Samtidig ble Flint slitne og stresset slik at de gjorde mange feil. Sifrene ble til slutt stygge ettersom Oppsal til slutt vant komfortabelt med åtte mål.

Etter en vanskelig sesongstart med tøff motstand kunne Oppsal endelig innkassere to poeng i denne kampen. Noe som sikkert vil jeg dem en del selvtillit foran den vanskelige hjemmekampen mot Stabæk til onsdag. Til tross for stortap viste Flint gode takter i store deler av kampen. Det holdt bare ikke helt inn. Men dersom de skal overleve i eliteserien bør de snart ta poeng.

Mål for Flint: Kristiane Stormoen 5, Henriette Jarneid 5, Anna Thorgerdur Atladottir 4, Tina Larsen 3, Kristine Karlsen Helberg 2, Pernille Andersson 2, Marianne Iversen 1, Pernille Andersson 2 og Melanie Legarth 1.

Mål for Oppsal: Izabela Duda 10, Vanessa Tellenmark 5, Frida Nåmo Rønning 5, Marthe Johansen 3, Tina Magnus 3Nina Stokland 3, Malin Ekeberg 1 og Jenny Handal Sneve 1.