Nyheder 15. - 16. februar2007

16. februar 2007:    

 

Heidi Hammeken og Hanne Halén

Ny skribent på europamester.dk

europamester.dk er som bekendt et fritidsprojekt og ind i mellem kan det godt knibe lidt med tiden.

vi kan derfor med stor glæde meddele at Heidi Hammeken, som også har skrevet indlæg og artikler i Ikast Supports medlemsblad er tiltrådt som skribent her på hjemmesiden, man kan se Heidis første indlæg herunder.

Også Josefine "Bette" Laursen har skrevet et større essay, "Før, Nu og Frem for Ikast Bording" som kommer på en af de nærmeste dage.

Kunne du tænke dig at hjælpe med til at lave Danmarks Sejeste Håndboldhjemmeside, så hører vi gerne fra dig - skriv en mail til info@europamester.dk, du behøver ikke at vide noget om at lave hjemmesider, men skal selvfølgelig være vild med håndbold.


Topkarakterer til Rikke Schmidt.

Herning Folkeblad havde torsdag de helt store gloser fremme, da avisen skulle beskrive Ikast-keeper Rikke Schmidts indsats i kampen mod KIF-Vejen. Rikke fik topkarakteren tre stjerner og begrundelsen var flg: Kampens helt store profil med en lang række flotte redninger, der tydeligvis stressede KIF Vejen. Rikke profiterede naturligvis af, at også resten af forsvaret spillede en god kamp.
Jeg så selvfølgelig kampen og er enig med Herning folkeblad i at Rikke Schmidt var kampens helt store profil, hun havde mange vigtige og gode redninger på nogle vigtige tidspunkter.

Heidi Hammeken


 

Anja Andersen på Europamester.dk

Vi præsenterer imorgen et interview med Anja Andersen på Europamester.dk, hvor Anja bla. fortæller at hvis hun ikke var blevet håndboldtræner, var det hendes drøm at starte et dyrepoliti der kunne straffe alle dem der er onde ved dyr, for Anja er en STOR dyreven. vi har et dobbeltinterview idet vi i anledning af slagelses 10 års fødselsdag har et dobbeltinterview med både Anja Andersen og slagelses mangeårige formand og nuværende direktør og daglige leder Bjarne Stenbæk.

Heidi Hammeken


 

 

Aamodt - foto Rosenkilde

Ragnhild Aamodt på landsholdet

Samme dage som Danmark spiller mod Sverige (28. februar og 3. marts) spiller Norge mod Ungarn, den første kamp spilles i Ungarn og den anden i Norge.

Den norske trup ser ud som følger:

Kari Aalvik Grimsbø (Byåsen),
Katrine Lunde (Aalborg),
Anette Hovind Johansen (GOG),
Ragnhild Aamodt (Ikast),
Gøril Snorroeggen (Byåsen),
Else-Marthe Sørlie Lybekk (Leipzig),
Tonje Nøstvold (Byåsen),
Karoline Dyhre Breivang (Larvik),
Kristine Lunde (Aalborg),
Kari Mette Johansen (Larvik),
Marit Malm Frafjord (Byåsen),
Linn-Kristin Riegelhuth (Larvik),
Marianne Rokne (GOG),
Camilla Herrem (Byåsen).

Camilla Herrem er altså tilbage på landsholdet, mens der ikke er blevet plads til Anne Kjersti Suvdal, som til gengæld er udtaget til samlingen op til kampen i Norge - samlingen varer fra den 1.3. og udover truppen som skal spille landskamp mod Ungarn er udtaget

Katja Nyberg, Ikast Bording EH,
Gro Hammerseng, Ikast Bording EH,
Terese Pedersen, Randers HK,
Anne Kjersti Suvdal, Nordstrand Elite
1Vigdis Hårsaker, Byåsen IL
1Linn J. Sulland, Stabæk IF
Kjersti Beck, Astroc Sagunto
Tine Kristiansen, Larvik

Norge har p.t. vundet 15 landskampe på stribe


 

Peter Cassøe

Cassøe nyder udfordringen

Da Viborg HK i foråret 2003 endte på en for Viborg HK særdeles beskeden 4. plads i grundspillet og klubben samtidig måtte sige farvel til ikke bare Ulrik Wilbek, men også flere store profiler (Heidi Astrup, Deriougeina, Heidi Tjugum, Majken Larsen, Roslyng etc.), var der nok mange som tænkte at de grønnes storhedstid var ved at rinde ud.

Siden har Viborg HK vundet 2 af 3 danske mesterksber, man har vundet EHF Cup og Champions League og til overflod været i 3 pokalfinaler, hvoraf de to er vundet.

Så helt forbi er storhedstiden i al ald næppe.

Fundamentet for de gode sportslige resultater lægges på direktionsgangen, uden penge duer helten ikke og uden økonomisk råderum indskrænkes de sportslige muligheder.

Uanset hvilken klub man i øvrigt hepper på i Håndboldligaen, må man nødvendigvis have den største respekt for Viborg HKs resultater sportsligt såvel som økonomisk i de senere år.

Viborg Stifts Folkeblad tegner i anledning af gårsdagens halvårsregnskab et portræt af VHK-direktør Peter Cassøe


Tone Tiselj - foto Rosenkilde

Tone Tiselj på vej væk fra Kolding ??

Tone Tiselj er iflg. TV 2's håndboldside måske på vej væk fra KIF-Vejen.

Årsagen skulle være at Tiseljs kone og børn ikke har kunnet falde til i Danmark og derfor opholder sig i Slovenien.

Familien og jeg tager den endelig afgørelse i slutningen af marts, siger Tiselj til TV 2

Tone Tiselj overtog før denne sæson jobbet i KIF-Vejen efter Morten Arvidsson, han har på det sidste været nævnt både som en kandidat til jobbet som herretræner i KIF samt som en mulig afløser for Brian Lyngholm på landsholdet


 

Nikoline Nielsen

Nikoline VAR Nikoline

I går var der blandt flere af vores brugere lidt tvivl om den Nikoline Larsen, Lyngby som er udtaget til udviklingstruppens samling i Vejle fra den 27. februar til den 2. marts nu også var identisk med Lyngbys bomber Nikoline Nielsen

Derfor skal det lige for en ordens skyld nævnes at det ER Nikoline Lindquist Kryger Nielsen, som er Nikolines fulde navn, der er udtaget til truppen.

Dermed kan man sige, at der er skrevet i al fald 1. kapitel i noget som kan blive et rigtigt håndboldeventyr - Nikoline er nemlig den første spiller fra årgang 87 som er udtaget i senior-landsholdssammenhæng, hun skiftede før denne sæson fra Hillerøds DM sølvvindere i ynglingerækken til Lyngbys 1. divisionshold.

Før sæsonen havde vi et interview med Nikoline, som dengang fortalte at hendes målsætning i denne sæson blot var at få spilletid i Lyngby - det viste sig dog hurtigt at talentet rakte til langt mere, allerede i den første kamp var Nikoline sit holds topscorer og hun har siden lagt pænt til på topscorerlisten i 1. division og nu får hun så et flot skulderklap af DHF.

Udviklingstruppen rummer mange andre spændende navne, heraf flere fra det sidste U landshold bl.a. den daværende anfører Grit Kristensen fra Skive, som er udtaget sammen med storesøster Berit fra Randers HK - se hele truppen på linket HER


 

Randi Gustad

Nordstrand-Bækkelaget fusion på vej ?

Der var engang at det først og fremmest var Nordstrand og Bækkelaget som afgjorde det norske mesterskab mellem sig.

De tider er for længst forbi - Bortset fra Nordstrands sejr i slutspillet i 2004 har der stået Larvik på samtlige titler i norsk håndbold i snart mange år og de sidste år har Byåsen været en lige så sikker nummer 2.

Mens både Larvik og Byåsen stadig er med i Champions League er Nordstrand ude af EHF cup og Bækkelaget har endnu ikke spillet i Europa siden holddet kom tilbage til den bedste række.

Det har fået flere håndboldfolk i Norge til at snakke om en mulig fusion af de to største Oslo klubber, Bækkelagets træner Frode Scheie har på det nærmeste sat sin stilling ind på at i al fald en fælles elite-overbygning kommer op at stå.

Men er det nu også en god ide - Ragnhild Gustad mener eksempelvis, at en stor by som Oslo bør have plads til 2 hold i den bedste række

læs mere på dagbladet.no


Johanne Wiberg til FCK Håndbold

- fra haj til løve

FCK Håndbold må efter denne sæson sige farvel til Melanie Smith, der rejser til Slagelse.

I dag har klubben så offentliggjort at man i stedet har skrevet kontrakt med Jden svenske landsholdsspiller ohanne Wiberg, som i denne sæson spiller for Aalborg, men som gerne har villet hjem til Sverige og som nu altså kommer noget af vejen.

- Johanna har udviklet sig utrolig meget i de sidste to år. Hun har en stærk udstråling på banen og hendes force er helt sikkert i forsvaret, men hun holder også et højt niveau i angrebet. Jeg vil betegne hende som en spiller i absolut international klasse, siger FCK's cheftræner Thomas Hylle til klubbens hjemmeside

FCK Håndbold råder dermed igen i næste sæson over 3 stregspillere med ligaklasse Mia Falk, Sarah Holmgren og altså Johanne Wiberg

Læs mere på FCK's hjemmeside

Johanne Wiberg - foto Klaus Thøstesen

 

Anne Loft - fortsætter i Slagelse, mens Bojana Popovic (Viborg), Kamilla Kristensen (GOG), Liza Olsen (Leipzig) og Ivana Mladenovic (ukendt) slutter i Slagelse med udgangen af denne sæson

Slagelse forlænger med 7 spillere

Med førstepladsen i grundspillet sikrede Slagelse sig samtidig deltagelse i næste års Champions League turnering og så går det vel alt andet lige lidt lettere, når man skal forhandle kontrakt med ambitiøse håndboldspillere.

I al fald udtaler klubbens daglige leder Bjarne Stenbæk til dagens udgave af Sjællands Tidende:

- Vi har netop forlænget med syv spillere frem til 30. juni 2009, Mette Melgaard, Anne Loft, Tatiana Bennedsen, Katarina Bulatovic, Helle Svensson, Line Hovgaard og Anja Obradovic.

Tidligere har man forlænget aftalerne med Cecilie Leganger og Maja Savic samt skrevet kontrakt med de to nye Marianne Bonde Pedersen, Horsens og Melanie Smith fra FCK, som begge tiltræder i næste sæson.

Emiliya Turey og Christina Krogshede er allerede på kontrakt frem til sommeren 2008 ligesom der p.t. forhandles med Sofie Steffensen om en forlængelse af den nuværende aftale.

Så konturerne af næste sæsons trup begynder så småt at tegne sig om end der stadig ikke er offentliggjort noget om en decideret afløser for Bojana Popovic, der som bekendt rejser til Viborg.

Navne som Gabriela Rotis fra Hypo og Lada's Ludmilla Postnova har tidligere været i spil i pressen, men indtil videre er der ikke noget offentliggjort fra Slagelse's side


- Forskræp

Dobbeltinterview med Anja Andersen og Bjarne Stenbæk

Normalt falder besøgstallet på europamester.dk en del i week-enden i forhold til ugens øvrige dage, lørdag er som regel vores mindst besøgte dag.

Anja Andersen - Anja er en stor dyreven og fortæller bl.a. at hun netop er blevet ambassadør for OASA , foto Klaus Thøstesen

Så det kunne måske være på sin plads at slå en lille smule på tromme for et indlæg, som vi bringer i morgen.

Det er nemlig lykkedes os at få et dobbeltinterview i stand med Anja Andersen og Bjarne Stenbæk, som vi bringer i morgen i anledning af Slagelse FH's 10 års "fødselsdag"

Konceptet i interviewet er at vi har spurgt Anja og Bjarne om de samme ting, forstået på den måde at vi fx. har spurgt Anja, hvor hun ville have været uden Slagelse og spurgt Bjarne, hvor Slagelse ville have været uden Anja.

Det er ret spændende læsning og vi er selvfølgelig stolte over at vi har fået et interview ikke mindst med Anja Andersen, som efterhånden er blevet misfortolket og fejlciteret så mange gange, at hun ikke giver særligt mange interviews mere.

Men altså på den anden side, så er europamester.dk jo nok Danmarks (Verdens ?) bedste håndboldhjemmeside, så der er vel ikke noget at sige til det.

I hvert fald så tjek interviewet her på europamester.dk i morgen


 

Barbosa - 10 mål af Astroc Sagunto's portugisiske stjerne

Ny storsejr til Astro Sagunto i den spanske liga

10 mål af Barbosa

Noget kunne tyde på, at det bliver en rigtig rigtig svær opgave Ikast Bording søndag går ind til, når holdet møder Astroc Sagunto i EHF Cuppen.

Astroc Sagunto, som efter sidste uges sejr over mesterholdet fra Ribarroja fører den spanske liga, vandt torsdag med hele 36-19 over BM Rocasa - ikke mindst den unge portugiser Barboasa imponerede med 10 rene scoringer.

Kjersti Beck, som ellers meldes i god form, sad udenfor og så på at landsholdskeeper Sanchez stod en glimrende kamp.

Oppe i Baskerlandet var danskerklubben Vicar Goya Almeira Jarquil på besøg, og her fik Akaba bera Bera revance for det overraskende nederlag i efteråret, 32-22 vandt Akaba Bera bera, men Vicar Goyas to danske spillere Susan Andersen og Lena Jensen fik med hhv 10 og 1 enkelt scoring dog sat et rødt hvidt fingeraftryk på kampen


 

Pernille Fisker - dansk keeper i Gjerpen

Dansk mental coach til Gjerpen

Gjerpen indleder i aften jagten på kvartfinalerne i Europa

Allerede i aften tager norske Gjerpen hil på week-endens europacup-kampe, når Norges nr. 3 møder kroatiske ZRK Tvin Trgocentar, Virovitica i CWC.

Op til kampen har holdets træner Knut Ove Joa allieret sig med den danske mental-coach Flemming Videriksen, som tidligere - i Jan Pytlicks forrige tid som landstræner - med stor succes har været brugt på landsholdet.

Flemming Videriksen siger i anledning af samarbejdet med Gjerpen ti TA.no:

- Det handler om at man skal gøre det man er bedst til på den bedste måde, art få sat spillernes potentiale frit, spillerne skal lære at focusere på de rigtige ting og sammen skal vi fjerne de blokeringer som forhindrer spillerne i at nå deres fulde potentiale

Knut Ove Joa har været glad for samarbejdet med Videriksen og ser det gerne udbygget.

Læs mere på TA.no


Slagelses danske rekord

Slagelse vandt onsdag aften med sejren i Århus årets grundspil, det er rigtigt at Aalborg DH i princippet kan komme a point med sjællænderne, men DHF ændrede inden denne sæson reglerne, således at det nu gælder at point og efterfølgende målforskel i indbyrdes kampe tæller før den samlede målforskel og da Slagelse har vundet over Aalborg to gange i år ER Slagelse danske grundspilsmestre

DHF's tidligere generalsekretær Erik Larsen har udfærdiget en oversigt over samtlige rækkevindere siden den landsdækkende Danmarksturnering blev indført i 1965, oversigten ser ud som følger

1965-66 F.I.F.

 

1966-67 F.I.F.

 

1967-68 HG

 

1968-69 HG

 

1969-70 HG

 

1970-71 F.I.F.

 

1971-72 F.I.F.

 

1972-73 F.I.F.

 

1973-74 F.I.F.

 

1974-75 HG

 

1975-76 F.I.F.

 

1976-77 HG

 

1977-78 F.I.F.

 

1978-79 Svendborg

 

1979-80 F.I.F.

Fra 1986-87 indførte

1980-81 F.I.F.

man slutspillet, dvs fra

1981-82 AIA

dette år var vinderen

1982-83 Helsingør IF

af den bedste række

1983-84 Helsingør IF

kke automatisk dansk

1984-85 F.I.F.

mester

1985-86 Stjernen;

- herunder DM vindere

1986-87 Lyngså BK

Rødovre

1987-88 F.I.F.

Lyngså BK

1988-89 F.I.F

F.I.F

1989-90 GOG

GOG

1990-91 GOG

GOG

1991-92 GOG

GOG

1992-93 GOG

GOG

1993-94 Viborg HK

Viborg HK

1994-95 Viborg HK

Viborg HK

1995-96 Viborg HK

Viborg HK

1996-97 Viborg HK

Viborg HK

1997-98 Ikast FS

Ikast FS

1998-99 Viborg HK

Viborg HK

1999-00 Viborg HK

Viborg HK

2000-01 Viborg HK

Viborg HK

2001-02 Ikast Bording

Viborg HK

2002-03 Slagelse

Slagelse

2003-04 Slagelse

Viborg HK

2004-05 Slagelse

Slagelse

2005-06 Slagelse

Viborg HK

2006-07 Slagelse

Som det fremgår af tabellen og de blå markeringer er der tre foreninger som har vundet den bedste række fire gange på stribe, det drejer sig om

Frederiksberg Idræts-Forening i perioden 1970/71 - 1973/74
Gudbjerg-Oure-Gudme Håndboldsammenslutning 1989/90 - 1992/93
Viborg Håndboldklub 1993/94 -1996/97

I går blev Slagelse så den første klub nogensinde som vandt 5 gange på stribe

Når det drejer sig om den noget mere omtalte rekord - at gå gennem sæsonen med maksimumpoint, er det senest sket i sæsonen 1970-71 at et hold kom ud af turneringen med maksimumpoint, eller med "hvide veste", som man - efter et udtryk fra tysk, mit weissen Westen - også kalder det, når et sæson sluttes af med maximum-point

Foreningen med rekorden er FIF, som i sæsonen1970-71 huserede den bedste række, så slutstillingen blev som følger

1 18 18 0 0 F.I.F., Kbh.
275 - 144
36 p
2 18 15 1 2 H.G., Kbh
226 - 142
31 p
3 18 12 1 5 Glostrup IC
231 - 188
25 p
4 18 10 1 7 IK Skovbakken
192 - 182
21 p
5 18 10 1 7 Funder GF
189 - 188
21 p
6 18 5 4 9 Helsingør IF
180 - 194
14 p
7 18 6 1 11 D.H.G.
176 - 225
13 p
8 18 5 2 11 Hørsholm U. IK
160 - 181
12 p
9 18 2 0 16 IF Stjernen
168 - 234
04 p
10 18 1 1 16 Herlev IF
134 - 253
03 p
 

Det er værd at bemærke, at man i dag spiller 22 kampe i grundspillet, mens FIF i 70/71 "kun" behøvede 18 kampe for at kunne iføre sig de omtalte hvide veste.

FIF i 65-66 og HG i 67-68 gik også gennem turneringen med maksimumpoint - dengang var der dog kun 8 hold i den bedste række, hvilket vil sige at man spillede 14 kampe og altså sluttede med 28 point.

Inden Slagelse evt. kommer så langt som til at kunne sætte rekord med maksimumpoint i en 12-holds række, skal holdet først passere en anden rekord som klubben p.t. deler med Viborg HK.

I turneringen 1995/96 startede Viborg HK den 1. oktober 1995 med en smal sejr i udekampen mod Brabrand IF med 26:24, hvorefter G.O.G, Gudme "plettede" dem i hjemmekampen den 4. oktober 1995 med en uafgjort 18:18, men de sidste 20 kampe gav alle sejr. I sidste sæson startede Slagelse ud med at vinde de første 20 kampe inden en bestemt kamp i Gigantium stoppede den sejrsrække. Men altså 20 sejre "i træk" er rekord, Slagelse kan i næstsidste runde mod KIF-Vejen nå op på de 21 - selvfølgelig under forudsætning af at man vinder de mellemliggende kampe mod Ikast (h) og FCK (u)

Hvis vi skal gøre statistikken færdig for denne gang, kan vi runde af med en oversigt over de hold som har vundet den bedste række (altså ikke nødvendigvis det samme hold som har vundet DM) flest gange:

FIF har vundet 13 gange,
Viborg HK 7 gange,
HG 5 gange,
GOG 4 gange,
Slagelse FH 4 gange,
Helsingør IF 2 gange,
Ikast (f.S. og IBEH) 2 gange og
Svendborg HK, AIA, Århus, IF Stjernen, Odense og Lyngså BK, har alle vundet hver en gang, ialt 41 gange

Tak til Erik Larsen for hjælp til indsamling af diverse statistisk materiale, evt. fejl i sammentælling og opstilling skyldes med meget stor sandsynlighed fejl fra undertegnedes side

PH

update

Slagelses hjemmeside leger videre med tallene og har bl.a. gjort op, hvor mange gange - eller rettere hvor få gange - Slagelse i sammenligning med dansk håndbolds øvrige storhold har forladt banen som tabere

Linket HER


 

- Håndboldfødselsdage

Ane Brustuen

Horsens norske stregspiller Ane Brustuen fylder 23 i dag.

Brustuen kom i 2004 til Ikast fra Gjøvik og Vardal som afløser for Isabel Blanco.

Brustuen er en fysisk endda meget stærk spiller, hun er aggressiv på den fede måde i forsvaret, stærk i kontrafasen og rigtig dygtig til både at rykke i huller og lave screeninger i angrebet.

Trods sine kvaliteter blev Brustuen op til denne sæson i overskud i Ikast Bording, da klubben skrev kontrakt med Isabel Blanco, som man jo ikke kunne vide skulle være skadet det meste af sæsonen :(

Heldigvis havde Horsens brug for Brustuens kvaliteter og Ane har i denne sæson vist, at hun absolut har niveau til Håndboldligaen og et comeback på landsholdet, vil ikke komme som den store overraskelse

--

Maaike Turnhout

SK Århus hollandske playmaker fyldte i går 28 - vi bringer et forsinket tillykke til Maaike, som kom til SK Århus fra Elda Prestigo før denne sæson

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!


15. februar 2007:    

 

Heidi Astrup - foto Kenneth Rosenkilde

Astrup måske tilbage på landsholdet mod Ukraine

Efter i årevis at have været kendt som spilleren, der spillede 99 landskampe får Heidi Astrup måske alligevel på falderebet af håndboldkarrieren sin landskamp nr. 100.

I al fald afslørede den konstituerede landstræner Jan Pytlick i aftenens DR Sportsnyheder, at han inden de meget vigtige VM kvalkampe mod Ukraine vil henvende sig til Heidi Astrup og spørge Astrup om hun evt. vil give landsholdet en hånd med.

DR bragte et telefon-interview med Astrup, som p.t. er skadet, men som ikke lød uvillig - selvfølgelig kunne hun ikke på TV sige hverkan a eller b når hun ikke har fået forespørgslen fra Pytlick endnu, men når Heidi Astrup i sin tid stoppede på landsholdet, var det bl.a. for at skåne sine knæ for de lange slutrunder og her er der jo blot tale om to kampe med en uges mellemrum.

Op til OL i Athen luftede Jan Pytlick tanken om at tage Camilla Andersen tilbage på landsholdet, men dengang faldt ideen på at i al fald en af de etablerede landsholdsplaymakere udtalte sig meget negativt om ideen.

Det vil næppe ske denne gang - dels er spillerne nogle andre og ingen vil behøve at føle deres position truet af Heidi Astrup, som stopper efter denne sæson, dels er der i forvejen mange Viborg spilelre i truppen og endelig vil alle formentlig kunne se at landsholdet mangler nogle af de kvaliteter som Astrup har


 

PeterCassøe - AAA rating

Flot halvårsregnskab i Viborg HK

Viborg HK har offentliggjort halvårsregnskab for 2. halvår af 2006.

Regnskabet viser et overskud før skat på 230.000 kr. hvilket er det bedste halvårsregnskab nogensinde i Viborg HK

Overskuddet er da også lidt større end forventet, hvilket angiveligt skyldes lidt færre omkostninger end forventet. Alt i alt forventer Viborg et ende med et overskud i årsregnskabet på et sted ellem en og to millioner kroner før skat.

Læs mere på Viborg HKs hjemmeside, hvor man udover en stolt Peter Cassøes kommentarer, bl.a. kan læse om en stigning i sponsorindtægterne på 14% og 14% vil når man snakker Viborg HK og sponsorindtægter sige 1,5 millioner kroner på 6 måneder.


AG debuterer på landsholdet

Camilla Eriksen med på hemmeligt landshold

Jan Pytlick har udtaget landsholdet til kampene mod Sverige i Gigantium og i Århus Arena, holdet blev:

navn

født

forening

lk/mål

Louise Bager Due

23.04.82

Viborg HK

50/1

Rikke Skov

07.09.80

Viborg HK

77/151

Henriette Rønde Mikkelsen

21.09.80

Viborg HK

64/267

Rikke Nielsen

09.04.77

HC Leipzig

54/68

Kristina Bille-Hansen

03.04.86

Viborg HK

31/60

Mette Sjøberg

19.04.82

FCK Håndbold

61/196

Malene Dalgaard

28.01.84

GOG Svendborg TGI

11/16

Louise Mortensen

11.12.79

Aalborg DH

37/78

Anette Bonde Christensen

02.03.82

KIF Kolding

31/45

Lene Lund Nielsen

08.06.79

Viborg HK

48/75

Karin Mortensen

26.09.77

SK Aarhus

126/2

Trine Jensen

16.10.80

GOG Svendborg TGI

49/81

Kamilla Kristensen

02.09.83

Slagelse DT

17/27

Katrine Fruelund

12.07.78

Randers HK

168/540

Karen Brødsgaard

10.03.78

Ikast/Bording EH

133/273

Trine Troelsen

02.05.85

SK Aarhus

17/11

Josephine Touray

06.10.79

FCK Håndbold

106/330

Ann Grete Nørgaard

15.03.83

Randers HK

0/0

Det mest bemærkelsesværdige er vel at Rikke Schmidt ikke er udtaget, men på den anden side stopper Rikke jo karrieren samtidig med at Ikast's sæson stopper, så det er formentlig grunden og det er måske fair nok ? Også Lene Thomsen og Louise Svalastog er ude af truppen i forhold til EM

Derudover falder Trine Jensens comeback i øjnene, men det kan vel ikke kaldes en overraskelse, Trine Jensen har spillet sit bedste spil i mget lang tid her i foråret og nævnes stort set hvergang som værende blandt profilerne på GOG holdet - Både DR og TV 2 skriver om Trine Jensens comeback

Ann Grete Nørgaard er truppens eneste debutant

Der er altså ikke blevet plads til playmakertyper som Christina Krogshede og Berit Kristensen fra Randers.

For nyligt ansatte DHF FCK træner Thomas Hylle til at stå i spidsen for et udviklingslandshold, iflg. Ikast's hjemmeside er Ikast-keeper Camilla Eriksen sammen med TTHs Rikke Poulsen og FCKs Christina Pedersen udtaget til målmandspladserne på dette hold

 
Nikoline Nielsen - foto fra Lyngbys hjemmeside Rikke Poulsen

update

holdet ser i sin helhed således ud

Christina Pedersen , FCK Håndbold
Camilla Eriksen, Ikast/Bording
Rikke Poulsen, Team Tvis Holstebro
Susanne Kastrup, KIF Vejen
Pernille Olesen, Team Tvis Holstebro
Grith Kristensen, Skive FH
Lise Knudsen, GOG/Svendborg
Anne Loft, Slagelse DT
Berit Kristensen, Randers HK
Louise Svalastog, KIF Vejen
Line Thorius, Team Esbjerg
Gitte Aaen, Viborg HK
Michelle Skovgaard, FCK håndbold
Maibritt Kviesgaard, GOG/Svendborg
Nikoline Larsen, Lyngby HK - mon ikke det er Nikoline Nielsen ??
Tine Mikkelsen, FCK håndbold
Christina Krogshede, Slagelse DT
Marianne Bonde, Horsens HK
Rikke Zachariassen, Team Esjberg


 

 

Olga Hoffmann - kampens profil, foto Klaus Thøstesen

 

 

 

 

 

Katrine Lunde - stor kamp i Aalborg målet - foto Mads Skamris

 

 

 

 

Pernille Larsen - ingen mål, men en stor kamp i forsvaret, foto Klaus Thøstesen

 

 

 

 

 

 

Anette Hovind - topscorer for GOG, foto Rosenkilde

 

 

 

 

 

Bati - flot kamp i Århus, foto Klaus Thøstesen

 

 

 

 

 

 

Nycke Groot - fremragende kamp af den hollandske ynglingespiller - foto Klaus Thøstesen

 

 

 

 

 

 

 

Kari Anne Henriksen - sammen med Ragnhild Aamodt topscorer for Ikast, foto Rosenkilde

Sagt og skrevet om onsdagens ligakampe

Viborg betalte prisen

Viborg-Randers HK 27-29 (15-12).

Selv Randers træner Martin Albertsen betegnede efter kampen resultatet som en kæmpeoverraskele, som vel dels skal ses af et resultat af de mange skader og det hårde champions league program i Viborg, men sandelig også som resultat af en fem-stjernet fighter indsats af Randers HK og en superkamp af Randers keeper Olga Hoffmann

Viborgs hjemmeside skriver om kampen

Viborg Folkeblad kalder hjemmeholdets indsats for pinlig

Randers hjemmeside skriver om kampen - med bl.a. en kommentar fra en glad Martin Albertsen

Randers HK sænkede mestrene - overskriften på Lars Abildgaards reportage fra kampen på Randers Amtsavis

Viborg-Randers HK 27-29 (15-12).

Viborg: Chao Zhai 6, Henriette Mikkelsen 5 (1), Rikke Skov 5 (2), Grit Jurack 4, Charlotte Højfeldt 2, Kristina Bille-Hansen 2, Lene Thomsen 1, Gitte Aaen 1, Isabel Ortuno Torrico 1.

Randers HK: Mie Augustesen 6, Ann Grete Nørgaard 6 (5), Tatiana Silich 5, Katrine Fruelund 5, Berit Kristensen 3, Kathrine Munch 1, Laura Danielsen 1, Nina Wörz 1, Camilla Dalby 1.

Udvisninger: Viborg 4, Randers HK 2.

Tilskuere: 2.212.

------

Aalborg hev kneben sejr i land

Aalborg DH-Horsens 29-28 (15-14).

Horsens var meget meget tæt på et sensationelt resultat i Aalborg - Horsens var i 2. halvleg foran med et par mål og havde det ikke været for en særdeles velspillende Katrine Lunde, var resultatet måske blevet et andet

- Vi spiller en god kamp, men mangler lige de sidste marginaler til sidst. Vi er meget skuffede lige nu, for vi havde en god mulighed for at vinde i dag. Jeg synes vi spiller tålmodigt angrebsspil og de perioder hvor vi falder ud var ikke særlig lange, men Ålborg var gode til at straffe de få fejl vi laver i dag. Jeg er meget skuffet, vi havde en god mulighed for at vinde i Ålborg og det er ikke hver dag vi får den mulighed. Jeg synes Pernille Larsen spiller med stor autoritet i vores forsvar og det er med til at skabe en ro, der gør at Ålborg har meget svært ved at score i deres etablerede angrebsspil. Vi får lukket fuldstændigt ned for Lunde, Logvin og Mehlmann, og Ålborg skal slide hårdt for mange af deres mål. Det er små ting der afgør kampen, så vi ærgrer os meget lige nu” siger Horsens træner Kenneth Sahlholdt til Horsens hjemmeside som har en fin omtale af kampen

Sharks skriver meget medrivende om kampen

TV 2 Nordjylland har TV fra kampen

Nordjyske har fotos og et kort referat

Horens var tæt på sensationen skriver Horsens Folkeblad, som har ros til Jeanette Nilsen

Aalborg DH-Horsens 29-28 (15-14).

Aalborg DH: Matilda Boson 6, Louise Mortensen 6 (2), Natalija Derjugina 5, Tanja Logvin 4 (2), Kristine Lunde 3, Sandra Kjær 3, Ibolya Mehlmann 2.

Horsens: Katarina Dubajova 8 (2), Annika Freden 6, Jane Wangsøe 6, Ane Brustuen 3, Christina Kristensen 2, Christina Kørup Pedersen 1, Marianne Bonde 1, Rikke Skaarup 1.

Udvisninger: Aalborg DH 5, Horsens 1.

Tilskuere: 4.221.

-----

FCK Håndbold vendte kampen

FCK-GOG/Svendb. 23-22 (11-14).

Ved pausen lignede det en sejr til GOG, men FCK vendte fuldstændigt kampen i 2. halvleg og det var helt fortjent at Mette Sjøberg kunne score sejrsmålet på et straffekast på GOG-keeper Inna Suslina kort før tid

FCKs hjemmeside skriver om kampen

GOGs hjemmeside er knap så tilfredse

Fyens Stiftstidende har artikel + fotos fra kampen

FCK-GOG/Svendb. 23-22 (11-14)

FCK: Josephine Touray 6, Anita Bulath 5, Sara Eriksson 3, Mette Sjøberg 3 (1), Sara Holmgren 2, Melanie Smith Nielsen 2, Michelle Skovgaard 1, Suzana Cubela 1.

GOG/Svendb.: Anette Hovind Johansen 6 (2), Trine Jensen 4, Winnie Mølgaard 2, Lise Knudsen 2, Tina Flognman 2, Maibritt Kviesgaard 2, Ditte Andersen 2, Marianne Rokne 2.

Udvisninger: FCK 1, GOG/Svendb. 0.

Tilskuere: 637.

----

Kampen mod overmagten

SK Aarhus-Slagelse DT 22-30 (9-14).

SK Århus fulgte sådan set godt med i starten af kampen, men da så først Slagelse trådte koblingen i bund og fandt et gear mere, var der ikke meget at stille op for SK Århus

SK Århus hjemmeside skriver om kamVi pen og den norske mur ved navn Leganger

Århus Stiftstidende mener ikke at Slagelse rigtigt var pressede

Slagelses hjemmeside fremhæver Emilia Turey og Bati som begge gjorde det flot

Slagelse Support har masser af fotos af Rene

SK Aarhus-Slagelse DT 22-30 (9-14).

SK Aarhus: Trine Troelsen 5 (2), Barbara Spreiter 3, Julie Transel 3, Karina Bjørn 3, Trine Larsen 2, Hrafnhildur Skuladottir 2 (1), Gitte Brøgger Led 1, Maria Toth 1, Marina Budecevic 1, Tove Seest 1 (1).

Slagelse DT: Emiliya Turey 9 (3), Ana Batinic 6, Bojana Popovic 5 (2), Kamillla Kristensen 3, Carmen-Andrea Lungu 3, Maja Savic 2, Christina Krogshede 1, Mette Melgaard 1.

Udvisninger: SK Aarhus 7, Slagelse DT 5.

Tilskuere: 1.915.

-----

Bundhold delte

T. Esbjerg-Tvis/Holste. 27-27 (18-14).

Først efter otte minutters spil og en time out lykkedes det Team Tvis at komme på scoringstavlen, i det hele taget havde de to hold vel hver deres halvleg og Thomas Hørlyk vælger da også til Jyske Vestkysten at tage det bedste med sig fra kampen, Thomas siger:

- Vi får et point og jeg synes da det er positivt at vi kæmper for at få et point, nu er vi fri af bunden.

Begge hold manglede flere profiler - Esbjerg var uden Sølvi Hylleseth og Line Thorius mens TTH i al fald var uden Betina Kjær

TTHs hjemmeside skriver om kampen

Dagbladet hæfter sig ved det hollandske stortalent Nycke Groot, som scorede 7 gange og spillede en super-kamp

masser af flotte fotos fra kampen på hfoto.dk - se bl.a. hvilken landstræner som overværede kampen

T. Esbjerg-Tvis/Holste. 27-27 (18-14).

T. Esbjerg: Lotte Haandbæk 8 (5), Annette Knudsen 5, Carin Larsen 5, Anna Sørensen 4, Nanna Friis 2, Trine Fjelde Olsen 2, Ditte Kjeldså 1.

Tvis/Holste.: Nycke Groot 7 (2), Heidi Brander 5, Dagny Skuladottir 4, Pernille Olesen 3, Andrea Groot 3, Natascha Bertelsen 3, Kit Pilgaard 2.

Udvisninger: T. Esbjerg 3, Tvis/Holste. 2.

Tilskuere: 877.

-----

Ikast tæt på slutspillet

Ikast/Bor.-KIF Vejen 28-22 (12-8).

Ikast vandt kampen og slap dermed for at skulle betale publikum pengene tilbage - alt i alt var kampen vel en glimrende generalprøve forud for EHF kampen mod Astroc Sagunto på søndag - ikke mindst Rikke Schmidt brillierede og får tre stjerner i Herning Folkeblad

- Rikke står en flot kamp og følger taktikken fuldstændig. Hun bliver også bedre af, at sam-arbejdet i det hele taget fungerer godt. Der blev dækket fint op, og det var en god
forsvarskamp
, siger Ole Damgaard efter kampen til herning Folkeblad.

Ikasts hjemmeside skriver om kampen

www.haandbold.nu har maser af fotos fra kampen - serien fra Kolding kampen er en af de rigtig gode

- også Mads Skamris fotos fra kampen er faldet rigtig heldigt ud, tjek selv på msfoto.dk

Ikast/Bor.-KIF Vejen 28-22 (12-8).

Ikast/Bor.: Kari-Anne Henriksen 5, Ragnhild Aamodt 5, Tanja Milanovic 5, Karen Brødsgaard 4 (3), Sara Hansen 3, Camilla Thorsen 3, Katrine Thomsen 1, Anne-Kathrine Østergaard 1, Hanne Halén 1.

KIF Vejen: Anette Bonde Christensen 7, Louise Svalastog 6 (1), Jelena Eric 3, Åsa Köngsberg 2, Young Sook-Huh 2, Lise Binger 1, Susanne Kastrup 1.

Udvisninger: Ikast/Bor. 3, KIF Vejen 0.

Tilskuere: 2.097.

Sara Hansen og vist Susanne Kastrup - herligt håndboldfoto fra Rosenkildes serie

Flere fotos fra Ikast - KIF Vejen

udover Rosenkildes serie fra kampen har både Mads og Anton også taget fotos fra kampen, som bl.a. havde det sjove indslag at Ikast Support klappede begejstret hvergang en bestemt af udeboldets spillere scorede - det var selvfølgelig Louise Svalastog som fik en flot modtagelse af Ikast Supporterne.

Herunder lidt eksempler fra de to serier. Mads serie kan som sædvanlig ses på msfoto.dk og Antons billeder laver vi en serie med inde på FanZone

Bente Højmark - for en kort stund tilbage i Ikast, foto Anton Nordestgaard
Brødsgaard, Svalastog og Sara Hansen - foto Mads Skamris
AK - bliver bedre og bedre, foto Mads Skamris
Mia Boesen - anfører på vores stærke U landshold og en anden af fremtidens spillere i Kolding, foto Anton Nordestgaard

Karen Brødsgaard: Pilen peger mod Danmark eller Norge

Selvom Karen Brødgaard har haft tilbud fra så prominent en klub som Dunaferr, ligger det iflg. kunsport.dk fast at Karen fortsætter karrieren i enten Danmark eller Norge.

Læs mere om karen Brødsgaards fremtidsplaner i interviewet på kunsport.dk

Karen som straffekastskytte - efter at Tanja og kari-Anne i de sidste kampe har brændt straffekast fik Karen Brødsgaard i går chancen fra 7 meter pletten - foto fra Rosenkildes serie fra kampen

Ny KIF hjemmeside

Kolding IF har haft premiere på klubbens nye hjemme-side, hvor der udover præsentationer af både KIF Vejen hholdet og Koldings danske mestre hos herrerne, er nyheder, muligheder for køb af diverse merchandise og så er der lagt op til at sppillerne hen ad vejen får deres egne blogs, så man på den måde kan få et indblik i dagligdagen som prof. håndboldspiller i en af Danmarks største hå¨ndboldklubber

Tjek hjemmesiden ud på linket HER

Carina Jessen - den tidligere U landsholdsspiller er en af fremtidens spillere i KIF Vejen, foto Anton Nordestgaard

Chao Zhai stopper den aktive karriere

Verdens Bedste håndboldspiller anno 2003, Chao Zhai, lægger håndboldskoene som aktiv spiller på hylden og bliver i stedet ansat som instruktør/observatør på elitetræner-udannelsen i Viborg Viborg Håndbold College, Viborg HK har udsendt denne pressemeddelelse, som også kan læses på Viborgs hjemmeside

herligt Chao-foto af Rosenkilde

Det bliver et tab for Viborg HK og for dansk og international håndbold, når Chao Zhai til sommer indstiller sin aktive håndboldkarriere. Til gengæld bliver Elitetræneruddannelsen i forbindelse med Viborg HK College en stor kapacitet rigere.

Viborg HK er således meget glad for at kunne præsentere Chao Zhai som nyt medlem af instruktørteamet på Elitetræneruddannelsen, der dermed får tilgang af en af de mest visionære og kreative spillere kvindehåndbolden har set.

Direktør for Viborg HK College, Torben Østergaard, er både stolt og tilfreds med, at Chao Zhai nu bliver tilknyttet Elitetræneruddannelsen.

- Det er et regulært scoop, at Chao har sagt ja til at arbejde med vores trænerstuderende. Chao er en af de allerbedste spillere i verden, og samtidig er hun et fantastisk menneske, der har vist store evner og enormt engagement i forhold til at coache de unge talenter, hvilket vi allerede har nydt godt af på Håndbold College i år.

Chao Zhai’s primære funktion på Elitetræneruddannelsen bliver som observatør på den praktiske del af uddannelsen. Det betyder, at hun skal give feedback og råd i forhold til de studerendes træningsmetoder og måde at coache spillerne.

- Som den verdensklassespiller hun har været gennem en lang årrække, har hun de helt rigtige forudsætninger for at klæde vores trænerstuderende bedst muligt på i det praktiske arbejde. Hun kan bidrage med en helt anden vinkel i

forhold til de meget kompetente teoretiske undervisere vi har på uddannelsen, og dermed kan vi lægge endnu et lag på den i forvejen stærke pakke, vi kan tilbyde de trænerstuderende, siger Torben Østergaard.

Ud over opgaverne på Elitetræneruddannelsen fortsætter Chao Zhai som træner på Håndbold College, ligesom hun i næste sæson får træneransvaret for det bedste dameynglingehold i foreningen Viborg Håndbold.

 

 

Helle Dam - solid kamp i forsvaret, foto Mads Skamris

 

 

 

 

 

Nicolas - solid præstation af den kommende Ikast keeper - foto Rosenkilde

 

 

 

 

 

Olga Hoffmann - endnu mere solid præstation af den kommende Horsens keeper - foto Rene Lystrup

Randers sejr over CHL mestrene

En af ligaens største overraskelser i denne sæson blev overværet af 2200 tilskuere. 2000 af dem var meget skuffede efter kampen, hvorimod de sidste 200 jublede til den store guldmedalje efter 2x30 minutters hæsblæsende håndboldspil, og hvor man i 1 halvleg var sikker på at sejren ville falde ud til hjemmebane favoritterne.

Randers startede meget skidt. Forsvaret flagrede og Terese Pedersen fik ikke rigtig fat i noget i målet. Viborg kom rimelig hurtig foran med 8-4 efter 10 min spil. Valerie Nicolas stod super godt i Viborg målet, og Randers HK havde mere end svært ved at komme igennem VHK forsvaret med en stærk 4 blok med Thomsen, Skov, Højfeldt og Jurack.

Randers forsvaret sejlede rundt i en dobbeltmandopdækning af Rikke Skov og Grit Jurack. Det gav utrolig meget plads til Chao Zhai som med 23 minutter igen kunne bringe Viborg foran med 14-8, nu troede man faktisk allerede at Viborg ville tage sejren. Randers gik tilbage i et 6-0 forsvar og det fik bedre fat i VHK spillet og Randers var "kun" bagud med 12-15 ved pausen - Det kunne have været langt værre for kronjyderne. Men man følte stadigvæk at Viborg klart ville vinde kampen sikkert.

6-0 forsvaret med Silitch og Helle Dam som stærke folk i midterforsvaret fortsatte den gode linie i 2 halvleg. Gang på gang blev der tacklet på Viborg forsvaret på det rigtige tidspunkt, og både Laura Danielsen og Fruelund fik tacklet af på Skov og Jurack på det helt rigtig tidspunkt.

Angrebsspillet begyndte også at blive bedre. Berit Kristensen styrede flot angrebsspillet og satte tempo i spillet. Fruelund trak et mega læs, og Hoffmann fandt storspillet frem. Viborg gik derimod helt i stå. Bagkæden som havde været rigtig god i de første 25 min, gik fuldstændig tom for ideer. Randers kom hurtigt op, og kampen lå nu og bølgede frem og tilbage. Men Randers skulle bruge rigtig mange forsøg på at komme op på uafgjort. Det kom man med omkring 15 min tilbage af 2 halvleg. Grunden til at det var så svært var ikke mindst, på grund af suverænt målmandsspil af Nicolas.

Men selv Nicolas gik tør for kræfter. Viborg forsøgte med forskellig ting, men Ryde fandt ikke lige den rigtige opskrift i 2 halvleg. Derimod var Martin Albertsen helt oppe på tæerne og fik banket et eller andet ind i Randers pigerne. Randers trak fra med 3 mål med godt 10 minutter igen, men Viborg kom hurtigt op igen, men i føring kom de aldrig igen. Ikke mindst på grund af kampens mest kølige spiller- Den 18 årige fløjspiller Mie Augustensen. Hun scorede 4 rene mål i de sidste 10 minutter, det er stærkt af det måske største fløjtalent vi har herhjemme.

Randers tager sejren 29-27 efter et sæsonens største dramaer. Den første sejr for Randers i Viborg siden marts 2002, altså godt 5 år. Randers spillerne fandt en uhørt gejst frem i 2 halvleg, og helt fortjent kunne de efter 60 minutters spil trække sig fra kampen som de store sejrsherrer.

Man kunne nævne hele Randers holdet for en flot præstation, men bedste Randers spiller i dag var vel nok Olga "Hoffi" Hoffmann som stod en fremragende kamp. Store plusser i undertegnendes bog til midterforsvaret Tatiana Silitch og Helle Dam Nielsen, playmakeren Berit Kristensen som kommer tættere og tættere på sit gamle niveau, og så selvfølgelig den lysende store stjerne Mie Augustensen.

Hos Viborg må man erkende at man spillede 25 minutters flot håndbold, men da Randers HK gik tilbage i deres 6-0 forsvar fandt man aldrig den rigtige recept. Men Chao Zhai og Nicolas stod helt klart for den bedste præstation hos hjemmeholdet, som manglede en del stamspillere. Men Viborg har altså stadigvæk nogle af verdens bedste spillere på holdkortet.

Det bliver spændende i morgen og se hvor mange af kampens spillere der vil dukke op af landstrænerens pose, når han offentliggør truppen til de kommende opgaver torsdag. Der var i hvert fald en masse gode præstationer af danske spillere i denne spændende kamp. Viborg tilhængere fik ikke den bedste aften i den imponerende arena, efter damernes nedtur, tabte herrerne til GOG, så Viborg fansene må håbe på bedre succes på lørdag i den spændende Champions League kamp imod Podravka.

Næste opgave for Randers HK er på onsdag, på hjemmebane imod Ålborg DH. Underligt nok har RHK i år leveret flottere resultater på udebane i denne sæson end hjemme. Det plejer jo at være omvendt for Randers holdet. Randers har nu efter skuffelsen på hjemmebane imod Horsens, fået 3 flotte point i de sidste to kampe på udebane imod selveste GOG og VHK, det kan næppe gøres meget bedre.

Rasmus Windfeldt


Team Esbjerg og Team Tvis delte

T. Esbjerg-Tvis/Holste. 27-27 (18-14).

Det viste sig at Sølvi Hylleseth slet ikke var med for Esbjerg , Sølvi var i hallen, men deltog slet ikke i opvarmningen.

Team Tvis var til gengæld uden Betina Kjær, men unge Nycke Groot gjorde det til gengæld ret så imponerende med 7 scoringer og næsten fuld spilletid

Som det fremgik af opdateringerne kom Team tvis meget skidt fra start og var bagud med 0-6 og 1-7 og det så i det hele taget ikke godt ud i første halvleg.

Til gengæld får TTH efter pausen ret hurigt hentet Esbjergs føring og er det meste af 2. halvleg foran med op til 3 mål.

Det som i den grad vendte kampen var at Team Tvis mandsopdækkede Lotte Haandbæk - uden Sølvi Hylleseth havde Team Esbjerg ikke rigtigt andet at byde på fra distancen, selvom det skal nævnes at både unge Anette Knudsen og Carin larsen bestemt kunne være deres indsats bekendt.

Det var nok TTHs sidste chance for at få en sejr i årets liga og man ærger sig lidt over at det ikke lykkedes efter den gode 2. halvleg, på den anden side ville TTH'erne nok gerne have solgt kampen for uafgjort efter de første 30 minutter.

Klaus Thøstesen har uploadet en rigtig god fotoserie fra kampen, som kan ses via linket på hfoto.dk - herunder et par tilfældige smagsprøver

Thomas Hørlyk og Anette Knudsen - Anette spillede en strålende kamp for Team Esbjerg - foto Klaus Thøstesen
Lotte is back - foto Klaus Thøstesen
Rikke Poulsen - foto Klaus Thøstesen
Natascha Bertelsen - vilje, vilje, vilje - foto Klaus Thøstesen

Rene Lystrup til SK Århus - Slagelse DT

SK Aarhus - Slagelse DT 22-30 (9-14)

Kampen i Vejlby Risskov hallen mellem SK Aarhus - Slagelse DT, var blevet en ren tilskuermagnet, så alle sæder i hallen var besat hvilket må være omkring de 1152 og noget mere da der var næsten 2000 så der var pænt besøg i Vejlby Risskov hallen.

SK Aarhus, ja det er utroligt godt fightermandskab, der virkelig kæmper for deres chance for at overleve i Toms Ligaen. Dagens kamp mod Slagelse DT var jo nok ikke lige her at de vigtige point skulle hentes, eller var det?.......... http://www.slagelsefh.dk/index.php?id=9 her kan du finde flere billeder og resten af teksten..

Mange Håndboldhilsner fra René Lystrup

Der pjattes i målet af Bojana og Anja.- foto Rene Lystrup
Kamilla Kristensen og Trine Troelsen begge var deltagere ved EM i Sverige - foto Rene Lystrup
Habba Skulasdottir hilser på Helle Svensson.- foto Rene Lystrup
Marie Høphner og Trine Larsen - Høphner fik endda spilletid i dagens kamp, i fraværet af Katarina Bulatovic.- foto Rene Lystrup
Slagelse DTs keepere, havde Cecilie bare kigget op som Marie Møller gør, ville jeg have kåret dette til dagens billede i min serie - foto Rene Lystrup

 

 

Sandra Kjær - flot indsats fra fløjen og fik endda scoret fra stregen - foto Klaus Thøstesen

Kneben Aalborg DH sejr

ADH hentede onsdag aften en kneben, ja en meget kneben hjemmesejr over Horsens HK.

Det var ikke for sjov at vi i kampoplægget til kampen havde udvist stor respekt for de østjyske modstandere fra Horsens HK. De har ganske enkelt et fortrinlig hold bestående af rutinerede spillere på flere centrale pladser og vores respekt for deres 2 fløje Jane Wangsø Knudsen og Annika Freden viste sig ganske berettiget.

De damer Wangsø Knudsen og Freden scorede hver 6 gange mod et stærk svækket ADH hold, der var uden Johanna Wiberg og Louise Pedersen. ADH spillede i store dele af kampen med Lærke Møller på playmakerpladsen og 1. års ynglingespiller Sandra Kjær på højre fløj. Især Sandra Kjær viste noget et hendes enorme potentiale med 3 scoringer, heriblandt en fra stregpositionen hvor hun kort vikaerede da Natasja Deriouguina fik en kort pause på bænken.

Matilda Boson og Louise Mortensen tog det ansvar som spillere med deres kvalitet også skal gøre i en sådan kamp, med hver 6 scoringer fra deres hånd. Derudover også en stor kamp af Natasja Deriouguina der med 5 scoringer fra hendes hånd blev næstmest scorende ADH'er.

Kampen var meget lige indtil 11. minutter før slutfløjtet, hvor ADH vendte
24-25 til en 27-25 føring på blot 4 minutter, hvorefter Horsens HK træner Kenneth Sahlholdt måtte bruge sin Team Time-Out.
I kampens sidste minut fik gæsterne reduceret til 28-29 på straffekast, hvorpå ADH'erne kørte de sidste 30 sekunder hjem og fik dermed en sejr og 2 dejlige point.

Med Viborg HK's lidt overraskende nederlag hjemme til Randers HK, rykker ADH op på Tomsligaens 2. plads og der venter et uhyre spændende slutprogram i ligaen.

Kampdata:

Aalborg DH - Horsens HK 29-28 (15-14)

Mål ADH: Louise Mortensen 6, Matilda Boson 6, Natasja Deriouguina 5, Tanja Logvin 4, Sandra Kjær 3, Kristine "Kikki" Lunde 3, Ibi Mehlmann 2.

Dommere: Leif Poulsen og Jens Nybo

Tilskuere: 4221

MB


 

 

 

 

 

- Håndboldfødselsdage

Anja Andersen

Dansk håndbolds suverænt største internationale navn nogensinde Anja Andersen fylder 38 i dag.

Det er fuldstændig umuligt at gennemgå alt det Anja har vundet som spiller og som træner på en almindelig hjemmeside - Men til dem som er for unge til at huske Anja som spiller, kan vi henvise til videklippet på Slagelses side på linket HER - man kan sige, at det som gjorde Anja Andersen til Verdens bedste var at ingen nogensinde før eller siden i den grad har kunnet lave uventede ting som Anja - første gang Anja scorede bagom ryggen var der simpelthen aldrig nogensinde nogen, der så meget som havde tænkt på det bagefter, hun kunne lægge de mest utrolige afleveringer og score de vildeste mål, det er ingen overdrivelse at sige at Anja's kreativitet som spiller nåede kunstneriske højder, hvis man med kunst forstår noget som er unikt, nyskabende og pisse-flot.

Som træner har Anja Andersen fået en anden tilgang til håndbold - det kan man også bedre få et indtryk af ved at læse interviewet på Slagelses hjemmeside på linket HER

Udover at have haft betydning som håndboldspiller og som håndboldtræner, har Anja Andersen også med sine håndboldskoler og med sin attitude gjort en forskel for en masse håndboldpiger, som hun har givet modet til at turde udfordre autoriteter, til at turde tænke selv og tro på sig selv.

Anja Andersen er kort sagt en af de største nulevende danske idrætspersonligheder - dermed ikke være sagt at Anja Andersen altid har ret, men at dømme efter hendes øjne er hun en ærlig person, som selv tror på alle sine ideer og det er vel det vigtigste, at man er tro mod sig selv.

Tillykke til Anja Andersen

-----

Gøril Snorroeggen

Byaasens stjernefrø Gøril Snorroeggen fylder 22.

Gøril som ligesom Anja Andersen er ud af en rigtig håndboldfamilie med flere generationer af landsholdsspillere og har gennem snart mange år måttet leve med meget store forvenntninger.

Efter et svingende efterår i den norske serie, var det på et af de sidste mandater at Gøril Snorroeggen kom med til EM, hun fik heller ikke den store tillid i de første kampe, men da hun så fik chancen som fløj slog hun til og gjorde det fremragende.

Også på Byaasens hold er Gøril Snorroeggen kommet langt bedre ind i 2007 end hun kom ud af 2006 og hvis det virkelig lykkes for Ikast Bording at få det norske forbund til at spare lidt på Gro Hammerseng,kunne man godt tænke sig at Gøril Snorroeggen ved VM i Frankrig vil få lidt mere rum og plads

-----

og en fan-hilsen til Anja

Heej Anja(:

Stoort tillykke med fødselsdagen, håber du får en god dag

Jeg var på din håndboldskole sidste sommerferie, det var såå fedt,
At man måtte oplevede det en gang til, men desværre har jeg knæskade så
Jeg ikke kan, ville ellers så gerne: du har verdens bedste håndboldskole.

Vi ses d 25 i Brøndby hallen:..


Hilsen Heidi Hammeken