Nyheder 15. - 16. april 2012

16. april 2012:    

 Alette Stang
- foto Klaus Thøstesen

Alette var i sidste års DM finale FCMs topscorer og spillede i det hele taget en strålende finale

- pressemeddelelse fra Aalborg DH

Alette Stang Andersson vender hjem til Norge

Alette Stang, som til dagligt huserer pa højrefløjen hos hajerne, vender tilbage til Norge.

Hun kom til Aalborg DH sidste sommer og har, trods sit korte virke i klubben, tilført holdet en værdifuld erfaring igennem sin personlighed og professionalisme. Hun har ligeledes været en fast bestanddel i klubbens administration, og også her beviste hun gentagne gange sit værd når dagligdagen skulle gå op i en højere enhed. Der er ingen tvivl om, at hun vil blive savnet både på og udenfor banen.

Alette har selv ønsket at afbryde samarbejdet med Aalborg DH af personlige a rsager og klubben støtter hende ubetinget i hendes beslutning.
Alette Stang vender tilbage til Norge ved sæsonens afslutning.

Alette Stang Andersson udtaler:
- Det er trist at skulle væk, men det har været et hårdt år, så jeg føler det er det rigtige. Jeg har hele tiden længtes efter familien, men nu er savnet blevet så stort, at det nu er på tide at tage hjem. Jeg har lært en masse fantastiske mennesker at kende, både på og udenfor banen, og dem kommer jeg naturligvis til at savne. Så det er ikke så let at rejse. Jeg ved heller ikke helt hvad fremtiden byder på, men jeg er selvfølgelig åben for mange muligheder.

Lars Steffensen udtaler:
Vi er selvfølgelig kede af, at Alette rejser, for vi har været rigtig glade for samarbejdet. Alette har været en fantastisk spiller på banen og har derudover været en utrolig god hjælp for administrationen i det daglige, så hun vil helt sikkert blive savnet! Vi har naturligvis fuld forståelse for, at hun gerne vil hjem til familien og vi ønsker hende al held & lykke fremover.”


 

 

Kenneth Jensen
- foto Klaus Thøstesen

- pressemeddelelse fra Silkeborg Voel

Kenneth Jensen ansat i Silkeborg-Voel KFUM:

I Silkeborg-Voel KFUM har man gjort intet mindre end et vaskeægte scoop og ansat den tidligere FCM træner Kenneth Jensen, som i den kommende sæson skal være cheftræner for klubbens talentfulde U14 pigehold.

Kenneth bliver overordnet ansvarlig for U14 pigeafdelingen i klubben. Ansættelsen er således et klart signal fra klubbens side om, at man fremadrettet vil satse benhårdt på udvikling af egne talenter.

Netop årgangene 98-99 er meget talentfulde og er blandt landets allerbedste, og vil følgelig også være årgange man i klubben forventer sig meget af på lang sigt. At man i Silkeborg-Voel KFUM har haft denne enestående mulighed for at tilknytte en kapacitet som Kenneth, er vi naturligvis meget begejstret over. I Silkeborg-Voel KFUM ønsker vi fremadrettet at satse endnu mere på klubbens ungdomsafdeling, der således gerne på lang sigt skal blive brødfødende til klubbens allerbedste seniorhold. En målsætning, der tager et naturligt udgangspunkt i langt større fokus på udvikling af egne spillere i specielt årgangene U10, U12 og U14. Det vidner ansættelsen af Kenneth Jensen ligeledes i høj grad om.

Til orientering starter U14 pigeafdelingen op med nye sæson tirsdag d. 8. maj. Alle er velkomne – nye som gamle spillere.


Toulon fransk Cupvinder

stor kamp og 6 scoringer af Stine Svangaard

Toulon - Le Havre 25-20 (7-12)

Efter en 1. halvleg hvor Le Havre i de sidste 6-7 minutter af 1. halvleg gik fra 6-6 til en føring på 7-12 lignede det bestemt ikke at Toulon med bla danske Stine Svangaard, de to svenske spillere Tine Flognman og Therese Helgesson samt de to landsholdsfløje Deroin og Dembele skulle genvinde den franske pokalturnering, men ikke mindst takket være danske Svangaard der spillede en af sine allerbedste kampe i Toulon trøjen KOM mestrene tilbage og efter en hæsblæsende afslutning, hvor der blev spillet håndbold i ren opvisningsstil vandt Toulon med 25-20 og Stine Svangaard skriver sig ind i historien, som den første danske spiller, som vinder den franske Pokalturnering

Den franske sportsavis Lequipe skriver om kampen og har et videointerview med Dembele (der taler meget hurtigt)

Handzone - fotos, videointerviews og udførlig tekst

facebook galleri 1 + facebookgalleri 2 (før kampen) + facebookgalleri 3 (efter kampen)

Varmatin skriver om kampen

matchfacts

Stine Svangaard (med #88) før kampen


HandTV - Retour sur la Coupe de France 2012 by ff-handball

video fra den franske divisionsforening

sådan fejrer de sejren i Toulon - luk den ene video inden du starter den næste

U18 Pige DM-Semifinale: HØJ tog første stik i Rødekro

af Jappe

Sønderjyske Ungdom - HØJ 26 - 29 (13-12)

der var virkelig sat et flot arrangement op omkring kampen - her indløb. Alle fotos i Jappes indlæg er fra Klaus Thøstesens fotoserie på hfoto.dk

Det første møde i dette års U18 Pige DM-semifinale, mellem SønderjyskE Ungdom og HØJ var henlagt til en iskold, men tæt pakket Rødekrohal, søndag eftermiddag. Forhistorien er at, SønderjyskE Ungdom tog 2. pladsen i Vestligaen, efter en tæt dyst med bla. Randers HK, mens HØJ vandt Østligaen, foran Rødovre HK.

Flot intro af spillerne i mørke, med spotlys og laserlysshow, og et virkelig flot kampprogram åbnede festen. Kampen startede meget nervøst, mellem to hold som nok lige skulle vende til sig atmosfæren, og de mange tilskuere som sad, stod og lå alle vegne rundt om i hallen, der vel næppe er den største af sin slags på den egn.

kampen løbes i gang
Gennem hele første halvleg bølger slaget frem og tilbage, men momentvis ganske fine detaljer, men også en del tekniske fejl, som normalt kun ses i langt lavere alderklasser. Hos SønderjyskE Ungdom var især keeperen Camilla 'Bubbie' Pedersen, som stod fremragende, og så den lynhurtige fløj Kira Snack, dominerende før pausen. Hos HØJ var det, for Gud ved hvilken gang, Nadia Offendal, som svingede taktstokken. Ikke blot gik hun forrest på banen i selve spillet, hun blev også flere gange set igang med at piske lidt stemning ind i sine holdkammerater, hvor især de to andre 'stjerner' Christina Elm og Caroline Rasmussen virkede lidt ved siden af sig selv.

Sønderjyske Ungdom fører efter ti minutter 5-4, ti minutter senere har gæsterne så taget over og fører 9-8, inden holdene går til pause med en hjemmeføring på 13-12.

Bubbi starter i stor stil - som Karin Mortensen holdt Danmark inde i kampene ved EM i 2002 var det BUBBI der med gejst og udstråling førte an hos SU - Alle fotos i Jappes indlæg er fra Klaus Thøstesens fotoserie på hfoto.dk

2. halvleg - kampen vender
Havde Elm og Rasmussen virket lidt anonyme før pausen, så stemplede de begge to til gengæld ind efter pausen, hvor Elm begyndte at tage fra i HØJ-målet, uden dog at vise sit fulde potentiale. Og Caroline Rasmussen fit fat ovre på højre backen, med nogle af hendes vidunderligt trukne skud, der bare bliver banket ind. Offendal fortsatte med at være her og der og alle vegne, ofte i et hæsblæsende tempo, og så begyndte stregen Louise Wendelboe, samt Cecilie Ilsøe, Ida Kingo og Julie Bach Pedersen også at vise tænder i HØJ offensiven.

Caroline Rasmussen, trådte i karakter i de sidste 30 minutter og det blev en af de faktorer som afgjorde kampen- . Alle fotos i Jappes indlæg er fra Klaus Thøstesens fotoserie på hfoto.dk

Hos SønderjyskE Ungdom fortsatte 'Bubbie' med at stå glimrende, indtil hun tilsidst blev skudt helt i sænk af hurtige HØJ-kontraer. Og så viste Signe Schultz på højre back sin store klasse med mange flotte hopskud, som voldte Elm i HØJ-målet besvær. Gennem hele halvlegen er HØJ et skridt foran værterne, og gæsterne ender med at vinde kampen 29-26, og dermed skabe sig et fint udgangspunkt inden returkampen i Ølstykke på søndag.
Men nu skal arbejdet jo gøres færdigt, og selvom de er bagud med tre, er de lyseblå gæster fra SønderjyskE Ungdom på ingen måde slået samlet. De har masser af strenge at spille på, så der skal gås til returkampen med både ydmyghed og kynisme. Det er jo som bekendt aldrig ovre før den fede dame har sunget i operaen. Men godt begyndt er halvt fuldendt, og at vinde med tre ude i første kamp, og så have en returkamp hjemme i egen hal, må siges at være et godt rygstød for HØJ.
Kampen i Ølstykke spilles søndag d. 22/4 kl 14. Mød op i god tid, der bliver fulde huse til returkampen.
/Jappe

Sønderjyske Ungdom - HØJ 26 - 29 (13-12)

SØNDERJYSKE UNGDOM: Signe Schulz 6 (1 mål i 1. halvleg /5 mål i 2. halvleg), Kira Schnack 5 (2/3), Martha Fuglsang 4 (3/1) , Ditte Waldemar 4 (2/2), Sara Hamann 3 (1/2), Camilla Nielsen 1 (1/0) , Annika Meyer 1 (1/0) , Louise Sønnichsen 1 (1/0) , Kathrine Kubicki 1 (1/0)

HØJ ( HOLDFÆLLESSKABET ØLSTYKKE JYLLINGE): Nadia Offerdal 9 (4 i 1. halvleg/5 i 2. halvleg), Caroline Rasmussen 6 (2/4) Trine Mortensen 3 (0/3) , Louise Wendelbo 3 (1/2) Julie Grønbech 2 (1/1) , Cecilie Ilsøe 2 (1/1) , Julie Bach P. 2 (2/0) Josephine Wittendorf 1 (0/1) , Ida Kingo 1 (1/0)

tilskuere 225

flere fotos fra Sønderjyske Ungdom - HØJ

Klaus Thøstesen havde taget den lange køretur helt til Rødekro og har taget en vidunderlig fotoserie fra kampen - man er som redaktør simpelthen stolt over at vores lille sidegade-projekt af en hjemmeside kan præsentere sådan nogle fantastiske billeder - Klaus har fotograferet alt muligt, champions league finaler og hvad ved jeg og det her er simpelthen håndboldfotos i top-klasse, det bliver ikke bedre !!

Se hele fotoserien på hfoto.dk - billederne er meget meget bedre i den størrelse og den kvalitet man kan se dem i på den side

Her nogle få eksempler fra serien

Offendal - HØJs sympatiske stjerne, Offen er ikke bare selv god hun gør også sine medspillere gode, måske det største talent i dansk idræt uanset sportsgren lige nu - foto Klaus Thøstesen
Kira Schnack - da Hillerød i 2006 tabte hjemmekampen til Viborg, tog man efterfølgende til Viborg og vandt over Vestligaens nr 1 så stort at Hillerød kom i finalen. Dengang scorede højrefløjen Louise Lyksborg 14 mål i en kamp - kan Kira gentage historien om en uge i HØJ ? - foto Klaus Thøstesen
Elm - får en tår vand, Christina er kommet langt med sit håndbold, men hun har også arbejdet hårdt for det - foto Klaus Thøstesen
Signe Schultz - Schultz er gået så meget frem i det her ligaforår, topscorer mod HØJ og en spiller, der fortjener en masse kredit - foto Klaus Thøstesen
Louise Wendelbo, HØJ og Annika Meyer, SU - der blev kæmpet om hver eneste bold, hver eneste meter - foto Klaus Thøstesen

 

 

Steffi Melbeck
foto Katja Boll

 

 

 

- håndboldfødselsdage

Stephanie "Steffi" Melbeck

Buxtehudes tyske landsholdsspiller Steffi Melbeck, som tidligere har slået sine folder i Randers HK og KIF Vejen fylder 35 år i dag.

Melbeck debuterede på det tyske landshold helt tilbage i 1998 og selvom hun ind i mellem har siddet udenfor landsholdet og for et par år siden missede det meste af en sæson pga en korsbåndsskade, er hun noteret for ikke mindre end 219 landskampe og som Melbeck har været spillende den sidste sæson, så venter der sikkert stadig mange flere landskampe for det tyske landsholds #19.

Det var Morten Arvidsson der sidst i 90'erne hentede Melbeck til Randers HK, hvor hun hurtigt blev en både poulær og vigtig del af Danmarks første multinationale hold.

Melbeck var og er en spiller med en kæmpeudstråling, en stor fighter, men helt bestemt også en teknisk meget velfunderet spiller.

Melbeck rejste i 2001 tilbage til Buxtehude, men vendte så i 2007 tilbage til den danske liga, da hun skrev kontrakt med KIF Vejen. Melbeck var herefter med til at gøre KIF Vejen til en af topholdene i den danske liga, Melbeck var således med til både at spille KIF Vejen i den danske Pokalfinale og i CWC finalen, hvor man tabte til Buducnost.

Efter 3 sæsoner i KIF Vejen vendte Melbeck som 33-årig tilbage til Bundesligaen, hvor hun har været en central spiller for et Buxtehude-hold, som er blandt Bundesligaens allerbedste og som i denne sæson var med i Champions League's gruppespil

Tillykke Steffi

---

Mia Falk

Tidligere Horsens, FCK og Randers HK spiller Mia Falk fylder 28 år i dag.

Mia Falk var som ungdomsspiller med på sin årgangs U landshold og blev regnet for en meget lovende stregspiller, men pga skader fik Mia Falk aldrig for alvor det store gennembrud, tættest var hun i foråret 2005, hvor det lå i kortene at hun ville afløse Camilla Thomsen på landsholdet, men sådan skulle det ikke være.

Mia Falk har i den indeværende sæson været assistenttræner i Hadsten.

Tillykke Mia

---

Niels Bo Daugaard

Line Daugaards storebror Niels Bo Daugaard fylder 36 år i dag.

Hvor Line blev en af verdens bedste håndboldspillere og kan se tilbage på en karriere, der bla indbragte olympisk guld, var storebror Niels Bo en dygtig fodboldspiller som i Ikast FS har spillet sammen med bla den nuværende FCM topschef Claus Steinlein.

Senere flyttede Niels Bo Daugaard pga studier i Århus til AGF, hvor han en tid var med på Superliganiveau.

Daugaard optrådte senere for Skive ligesom han en overgang spillede prof for Minnesota i den amerikanske soccer liga.

De er seje i Line's familie :-)


15. april 2012:    

Fotos fra U18 DM semifinalerne

Vi har fået lidt fotos fra de to DM semifinaler og starter med

Rødovre-FCM 23-28 (9-15)

RH: Olivia Black 7, Amalie Wichmann 6 (2), Silje Brøns 4, Louisa Mittet 2, Jasmin Tebina 2, Nadia Christiansen, Line Burkø 1.

FCM: Mathilde Neesgaard 7, Line Haugsted 6, Kristina Sommer 4, Freja Cohrt og Sofie Bæk 3, Amalie Risum, Julie Engelhardt, Simone Rasmussen, Julie Gantzel og Simone Spur 1.

Tilskuere 350

billederne er fra Rødovre Håndbolds webmaster Kim Skipper Eriksen, du kan se hele fotoserien på linket HER

Line Burkø runder Gantzel - foto Kim Skipper Eriksen
Mathilde Neesgaard blev FCMs topscorer med 7 mål - foto Kim Skipper Eriksen
Rødovres topscorer Olivia Black som altid stærk i begge ender af banen - foto Kim Skipper Eriksen
Amalie Wichmann - Amalie er årgang 95, hun var endda den første 95'er der blev udtaget til U18 landshpldet (årg. 94-95) - foto Kim Skipper Eriksen

----

fotos fra Sønderjyske Ungdom - HØJ

Sønderjyske Ungdom - HØJ 26 - 29 (13-12)

SØNDERJYSKE UNGDOM: Signe Schulz 6 (1 mål i 1. halvleg /5 mål i 2. halvleg), Kira Schnack 5 (2/3), Martha Fuglsang 4 (3/1) , Ditte Waldemar 4 (2/2), Sara Hamann 3 (1/2), Camilla Nielsen 1 (1/0) , Annika Meyer 1 (1/0) , Louise Sønnichsen 1 (1/0) , Kathrine Kubicki 1 (1/0)

HØJ ( HOLDFÆLLESSKABET ØLSTYKKE JYLLINGE): Nadia Offerdal 9 (4 i 1. halvleg/5 i 2. halvleg), Caroline Rasmussen 6 (2/4) Trine Mortensen 3 (0/3) , Louise Wendelbo 3 (1/2) Julie Grønbech 2 (1/1) , Cecilie Ilsøe 2 (1/1) , Julie Bach P. 2 (2/0) Josephine Wittendorf 1 (0/1) , Ida Kingo 1 (1/0)

tilskuere 225

Der er fotos fra Klaus Thøstesen lige på trapperne på hfoto.dk pga det sene tidspunkt kommer vi tilbage til Klaus fotoserie i morgen, men tjek selv hfoto.dk om billederne skulle være der

Så har Erik Laursen også taget en fotoserie fra kampen, som du kan se HER - bla er både Anja Andersen og Heine Eriksen på tilskuerpladserne, men her holder vi os til spillerne - herunder så lidt prøver fra Eriks serie

Meyer Ditte Waldemar og Louise Wendelbo
Sara Hamann - var af heine Eriksen udråbt til SUs nøglespiller Offendal er vist noget nær umulig at stoppe for samtlige U18 forsvar i Verden
Caroline Rasmussen og Camilla Nielsen Ida Kingo

 

 

Maura Visser - fantastisk godt spillende p.t.
foto Sebastian Brauner

 

 

 

 

Katrin Engel - THCs østrigske målmaskine, foto Anton Nordestgaard

 

 

 

 

Ricter - Blombergs topscorer stopper karrieren efter denne sæson

Tyskland: Thüringer HC slutter grundspillet på toppen

af Anika Nierhaus

Bayer Leverkusen - HC Leipzig 23-27 (9-12)
Leipzig fik en flot start på kampen og gik hurtig i front med fire mål. Da gæsterne i det følgende dog brændte flere chancer kunne Leverkusen reducere lidt. Men pga. en veloplagt Katja Schülke i Leipzig-målet lykkedes det ikke for hjemmeholdet at indhente Leipzigs tre-måls føring, sådan at man var bagud med 9-12 til pausen.

Også i anden halvleg havde HCL styr på kampen. Med tempo i spillet hold gæsterne modstanderen på afstand og kunne til sidst fejre en fortjent 27-23 udesejr. Dermed fik Leipzig forsvaret tredje pladsen i Bundesligaen.

Topscorer Bayer: Denisa Glankovicova 6.
Topscorer HCL: Maura Visser 7 (6).

---

Thüringer HC - SVG Celle 37-24 (18-10)
Efter en ventet storsejr på 37-24 slutter mestrene og pokalvinderne fra Thüringer HC Bundesligaens grundspil på første pladsen. Allerede inden kampen stod det klart at Celle skal rykke ned.

Fra starten gik favoritterne i front og i det følgende kunne forspringet udbygges. Efter et kvarter var THC allerede foran med 11-6 og træner Herbert Müller skiftede flittig ud så alle spillere fik spilletid.

Men selv om Celle var bagud med 10-18 til pausen, fightede gæsterne i anden halvleg mod en større nederlag og de spillede slet ikke som en nedrykker. Dog THC var bare for stærke. Med tolv minutter igen var kampen for alvor afgjort, da hjemmeholdet gik i front med hele 33-19.

Topscorer THC: Katrin Engel 9 (3).
Topscorer Celle: Renee Verschuren 8.

---

VfL Oldenburg - HSG Bad Wildungen Vipers 28-19 (13-10)
Favoritterne fra Oldenburg havde ikke nogen store problemer med at få hjemmesejren i hus. Til pausen var Oldenburg allerede i front med syv mål og hos gæsterne kunne godt mærkes at der manglede bl.a. de to profiler Cristina Mihai og Ruta Latakaite. I anden halvleg slap kræfterne så op hos gæsterne. Oldenburg kunne trække fra til en ti-måls føring og kampen var tidligt afgjort. Oldenburgs træner Leszek Krowicki kunne herefter skåne profiler som Wiebke Kethorn, Angie Geschke og Sabrina Neuendorf.

Topscorer VfL: Lois Abbingh 5.
Topscorer Vipers: Sabine Heusdens 6 (2)
.

----

DJK/MJC Trier - Frisch Auf Göppingen 28-33 (12-16)
Det tog ti minutter inden Göppingen fik styr på kampen. Allerede kort efter pausen var gæsterne så foran med 20-13 og kampen var reelt afgjort.

Topscorer Trier: Eva Lennartz 6 (1), Jasmina Kukic-Radojicic 6 (3).
Topscorer FAG: Nicole Dinkel 7 (1).

----

HSG Blomberg/Lippe - FHC Frankfurt/Oder 24-29 (9-16)
Frankfurt kom bedst fra start og takket være en stærkt forsvarspræstation gik gæsterne hurtig i front. Efter at være bagud med 9-16 ved pausen fik Blomberg i løbet af anden halvleg reduceret til 22-25. Men med tre minutter tilbage kom gæsterne til tre mål i serie og kampen var dermed afgjort i Frankfurts favør.

Topscorer HSG: Sabrina Richter 9 (3).
Topscorer FHC: Jessy Kramer 6, Franziska Mietzner 6 (3).

---

Kvartfinalparringer i play-off ser dermed ud som følger:

Bayer Leverkusen - VfL Oldenburg
FHC Frankfurt/Oder - HC Leipzig
Frisch Auf Göppingen - Buxtehuder SV
HSG Blomberg/Lippe - Thüringer HC


Play-off starter i næste weekend (21. og 22.04.) og returkampene spilles onsdag, den 25.04.


 

Bæk - foto Klaus Thøstesen

 

Nadia Offendal - bare lad hende løbe i fanger hende alligevel aldrig :-)

foto Bent Frederiksen

U 18 DM semifinaler: Sejre til FCM og HØJ

Vi har resultaterne af de to første DM semifinaler, de blev

Rødovre - FCM 23 - 28
Sønderjyske Ungdom - HØJ 26 - 29

Altså to relativt tætte kampe, som begge gav sejre til udeholdet, om kampene så er afgjort ?

Selvfølgelig er de ikke det, det er eksempelvis ikke så mange år igen siden at Hillerød lagde ud med at tabe på hjemmebane mod Viborg for så efterfølgende at sikre sig en finaleplads ved at vinde returkampen i Viborg

Vi håber selvfølgelig at have mere fra kampene i løbet af aftenen

update

Vi har så lidt matchfacts fra kampen i Rødekro, hvor både Erik Laursen og Klaus Thøstesen var med på sidelinjen

Sønderjyske Ungdom - HØJ 26 - 29 (13-12)

5 min 3-2, 10 min. 5-4, 15 min. 7-6, 19 min. TTO sønderjyske 7-8, 20 min. 7-9, 25 min. 11-10, 28 min. TTO Høj 12-11, 30 min. 13-12, //pause// 35 min. 14-16, 40 min. 16-18, 45 min. 17-20, 50 min. 20-22, 54 min. TTO Sønderjyske 22-25,55 min. 23-26, 60 min. 26-29

ca. 225 tilskuere hvoraf 150 havde betalt den beskedne entre på 20,-

SØNDERJYSKE UNGDOM: Signe Schulz 6 (1 mål i 1. halvleg /5 mål i 2. halvleg), Kira Schnack 5 (2/3), Martha Fuglsang 4 (3/1) , Ditte Waldemar 4 (2/2), Sara Hamann 3 (1/2), Camilla Nielsen 1 (1/0) , Annika Meyer 1 (1/0) , Louise Sønnichsen 1 (1/0) , Kathrine Kubicki 1 (1/0)

11 af de 12 navne der var skrevet på holdkortet kom i spil.

3 x 2 minutter, 3 straffe tildelt 2 udnyttet (K.Kubicki & S. Schulz)

HØJ ( HOLDFÆLLESSKABET ØLSTYKKE JYLLINGE): Nadia Offerdal 9 (4 i 1. halvleg/5 i 2. halvleg), Caroline Rasmussen 6 (2/4) Trine Mortensen 3 (0/3) , Louise Wendelbo 3 (1/2) Julie Grønbech 2 (1/1) , Cecilie Ilsøe 2 (1/1) , Julie Bach P. 2 (2/0) Josephine Wittendorf 1 (0/1) , Ida Kingo 1 (1/0)

2x2 minutter , 3 straffe tildelt ALLE udnyttet af N.Offerdal)

11 af de 12 navne der var skrevet på holdkortet kom i spil.


 

Hagman - særdeles målfarlig højrefløj

foto Viktor Ljungström

 

Sverige: 3 semifinalister fundet

Lørdag blev spillet 4. kamp i kvartfinalerne i det svenske slutspil, hvor man spiller indtil et hold har tre sejre, det er det "system" som man kalder bedst af 5.

På forhånd var Sävehof og Skuru semifinale-parate efter at have vundet deres respektive kvartfinaler med 3-0.

Lørdag blev det så afgjort at grundspillets nr 2, Lugi, også er klar til semifinalerne. Lugi besejrede de tidligere mestre fra Skövde trods udebane klart 31-22 (15-10) og vinder dermed kvartfinaleserien 3-1

Nathalie Hagmann - topscorer ved U VM i 2010 og i flere sæsoner topscorer i den svenske liga - er ny i Lugi i denne sæson og med 8 mål viste hun sig endnu en gang at være alle pengene værd.

Der har været lidt snak om kampen herhjemme pga de verserende rygter om et evt. Maria Adler skifte fra Lugi til FCM, kampen blev ist på svensk TV og Adler scorede 5 gange uden at være særligt iøjnefaldende, der er et kort klip fra kampen på svt player

Den sidste kvartfinaleserie står mellem Team Eslöv og BK Heid.

Her vandt team Eslöv de første to kampe og havde altså for anden gang matchbold, men igen blev det sejr til BK Heid, som vandt 30-28 (20-12).

Hvor det i de to første kampe var de to stærke keepere Karin Carlsson i Heid og Maria Olsson i Eslövs mål, som har været hovedpersoner, var det i går mere angrebsspillernes kamp.

GP.se fremhæver hos Heid Adda Walther och Elin Karlsson, mens den nye svenskhandboll.se også har roser til højrebacken Caroline Levander

SVT player har klip fra kampen, men klippet er geoblokket så det kan kun ses fra Sverige

Femte og afgørende kamp spilles tirsdag klokken 20


Årets største profiler i U18 Pige Østliga, 2012

I sidste uge offentliggjorde vi europamester.dk's version af Årets Hold i U 18 Liga Vest

Vi har fået flere opfordringer til at at lave en tilsvarende kåring for U 18 Øst - Jappe har lavet indlægget herunder, som snarere er en gennemgang af de forskellige profiler i rækken mere end det er en kåring af Årets Hold, men vi nærmer os da og vi er måske ikke så langt fra at vi i næste sæson, hvis europamester.dk også eksisterer til den tid, kan lave en kåring af Årets Hold + Årets Spiller i U18 ligaerne.

foreløbig ordet/tastaturet over til Jappe:

Herunder gives et bud på spillere som har profileret sig på de forskellige positioner i forårets U18 Pige Østliga. Det er muligt at nogle af spillere kan spille flere pladser, og måske skulle have stået på en anden position.

Stine Andersen - skifter i næste sæson til TTH

foto Bent Frederiksen

 

 

Offendal - fantastisk begavet spiller

foto Bent Frederiksen

 

 

 

Wildbork - en af flere 95'ere i U18 Øst

foto Erik Laursen

 

 

 

Simone Monsrud Pedersen
foto Søren Larsen

Højre fløj:
Stine Andersen (Odense),
Nadia Nygaard Haltrup (Ajax)

På højre fløj har Odenses Stine Andersen været helt i særklasse igennem hele foråret. Hun har leveret den ene strålende præstation efter den anden.

Men også Nadia Haltrup har haft en stor sæson for Ajax og har fået givet prøver på sin formåen på højre fløj.

----

Højre back:
Mie Jul (Odense),
Amanda Dahl (Ajax),
Karoline Rasmussen (HØJ)

På højre back har især tre spillere markeret sig i dette forår. Mie Jul har spillet en flot sæson for Odense og voldt bla. VSH betydelige problemer i vores indbyrdes kamp i Odense.

Amanda Dahl fra Ajax sætter en fantastisk tempo og udgør et glimrende supplement til Cathrine Sylvestersen i den stolte Valby-klud tempo-håndbold.

Karoline er et kæmpe talent, som på trods af sin alder har fysik og hurtighed til at sætte de fleste direkte modstandere af når hun bryder igennem på højre back. Hun har også - som Mie Jul - et rigtigt godt skud på distancen.

----

Playmaker:
Nadia Offendal (HØJ),
Amalie Wichman (RH),
Cathrine Sylvestersen (Ajax),
Silje Brøns (RH)

Der er rift om placeringen som playmaker. Nadia Offendal er vel så tæt på den komplette hånd- og holdspiller som man kan komme. Hun er lynhurtig, særdeles løbestærk og -villig, har et godt skud og har samtidtigt blik for at spille sine medspillere fri.

Rødovre Håndbold er særdeles stærkt kørende på denne position, hvor både Amalie Wichman og Silje Brøns har markeret sig stærkt i foråret.

Endelig føler jeg andledning til at fremhæve Ajax's Cathrine Sylvestersen, som sætter et fantastisk tempo i kampene og via sine ryk ofte skaber plads til afslutninger fra sine medspillere eller indspil til stregen.

----


Venstre back:
Christina Wildbork (VSH),
Anne Mette Hansen (Ajax),
Frederikke Gulmark (VSH),
Katrine Nielsen (Odense),
Simone Dupont Larsen (Odense)


Også på pladsen som venstre back har flere spillere markeret sig positivt.

På papiret ville Simone Dupont Larsen var et naturligt valg her, men hun blev desværre slået i stykker i første runde da Odense ude mødte Ajax.

Ajax's egen Anne Mette Hansen til gengæld markeret sig rigtigt flot på denne position, ligesom de to VSH-spillere, Frederikke Gulmark og Christina Wildbork, som begge har givet prøver på deres eminente gennembrudsspil.

Christina viste allerede klassen da hun i det sene efterår hjemme i Virumhallen leverede et one-woman show mod Rødovre. Jeg har også på denne plads nævnt Katrine Nielsen fra Odense som i de kampe jeg har set har leveret en fantastisk indsats med sit drive og sine frispilninger af medspillere.

---

Venstre fløj:
Sofie Lang (VSH)


Er backen i venstre side stærkt besat, så hænger det til gengæld lidt med deciderede profiler på fløjen. På papiret er Sofie Lang en kraftig kandidat her, og hun har spillet en fin sæson i VSH, men det er mere hendes lynhurtige kontraløb, hvor hun ofte griber bolden med en hånd, inden en halsbrækkende afslutning hængende langt inde i målfeltet, Sofie har udmærket sig ved.

--

Streg:
Simone Monsrud (Ajax),

Louise Vendelboe (HØJ)


På stregen er Simone Monsrud helt i særklasse. Høj, gribestærk og med en særdeles god fysik, har hun skabt kaos i vel snart sagt alle forsvar i dette forårs østliga.

Simone har spillet formidabelt. Men også Louise Vendelboe fra HØJ har vist klassen, og har været en af forårets profiler.

---

Målvogtere:
Christina Elm (HØJ),
Sif Klemmensen (RH),
Henni Pedersen (Ajax).


I målet er Christina Elm og Sif Klemmensen begge selvskrevne som profiler, og de har begge spillet en stor sæson i foråret.

Jeg har valgt også at sætte Ajax's Henriette Pedersen på her, hun har måske ikke helt så meget karisma som Sif og Elm, men Henni har leveret mange fine præstationer i dette forår og er en gennemstabil og god keeper.

/Jappe


 

 

Emilie Løvendorf - Emilie var med på Ydun holdet der som u14 havde en sejrsrække på + 100 sejre på stribe

U18: Emilie Løvendorf til Skanderborg

SHEA har offentliggjort flg. pressemeddelelse

Stort U18 talent fra København til Skanderborg Håndbold

16 årige Emilie Løvendorf fra Ydun har fra næste sæson, valgt at fortsætte sin håndboldkarriere på Skanderborg Håndbolds Elite Akademi, SHEA.

Emilie startede sin håndbold i Rødovre men rykkede tidligt til Ydun, hvor hun har været en del af den meget succesfulde årgang 95, som Skanderborg i samme årgang har kæmpet hårdt med, både til DM for U14 og til Partille Cup.

Emilie er en skud- og fintestærk bagspiller som vi glæder os meget til at få integreret på vores akademi. Vores målsætning er at hjælpe Emilie med at få indfriet sine drømme om at nå det højest mulige niveau, hvilket vores trænere fra næste sæson Bo Rudgaard og Mikael Jensen samt specialisterne som er tilknyttet SHEA, fysisk træner, fysioterapeuter, diætist og mentaltræner skal medvirke til.

Emilie kom med på DHFs pigeprojekt og har siden været en del af DHFs talenttræning.

Udover håndbold skal Emilie starte i 2G på Skanderborg Gymnasium og bo i Villa SHEA. Vi glæder os meget til at byde Emilie velkommen i Skanderborg

--- slut på pressemeddelelse

Emilie gør selvfølgelig sæsonen færdig for BK Ydun og er med ved næste weekends U16 DM slutspil


 

 

Stine Krag-Nielsen - vigtig i Lyngbys offensive forsvar
foto Torben Andresen

 

 

 

Greve - stærk Odense keeper
foto Torben Andresen

 

 

 

Natasja Clausen - lissså stærk Lyngby keeper
foto Erik Laursen

Lyngby tabte igen i Oprykningsspillet til Dameligaen

Lyngby HK HC Odense 19-21 (9-10)

Lyngbys bedste dameseniorhold var lørdag eftermiddag værter for HC Odense i returkampen i oprykningsspillet til Dameligaen.

HC Odense vandt den omvendte kamp hjemme i Odense med 22-18, så Lyngby havde revanche til gode.
Gæsterne har velkendte navne som Trine Jensen, Kamilla Kristensen og Pearl van der Vissel på holdkortet, og på forhånd var der lagt op til en interessant duel imellem to af Danmarks mest talentfulde keepere, Cecilie Greve i Odense-målet og Natasja Clausen i Lyngby-målet. Og det blev en fantastisk duel mellem de to.

Lyngby-damerne lagde ud i et meget velfungerende, ultraoffensivt 3-2-1 - forsvar, med lynhurtige Stine Krag-Nielsen helt fremme. Det voldte gæsterne betydeligt besvær at spille sig igennem et så offensivt forsvar, og Lyngby førte efter 10 minutter 4-2.

Hen igennem halvlegen kommer gæsterne dog bedre med i kampen, ikke mindst takket være en blændende Cecilie Greve i målet, som præsterede mange fantastiske redninger. Ved pausen fører gæsterne 10-9, men alt er åbent i en kamp præget af to fremragende keepere, bag ved hver sit rimeligt solide forsvar.

Efter pausen fortsætter slaget med at bølge frem og tilbage og gæsterne viser hen mod slutningen den større skarphed som en sæson i Ligaen bør være garant for, sammenlignet med en sæson i 1. division. Midt i anden halvleg fører gæsterne 14-13, og de ender med at vinde kampen med 21-19.

Kampen mellem de to keepere endte vel uafgjort, begge de damer diskede op med bunkevis af klasseredninger, både på langskud, finurlige fløjafslutninger - og så tog Cecilie Greve sig kærligt af 4-5 100 % chancer fra Lyngbyspillere i kontraløb. Der kan ikke herske tvivl om at både Cecilie og Natasja har en fremtid som målvogtere i rødt og hvidt, som seniorspillere.

Hos Lyngby, stod forsvaret rigtigt flot kampen igennem, og Natasja spillede fremragende i målet. I marken var Mette Vestergaard igen en konstant skudtrussel, ligesom Celina Falck-Jensen efter pausen fik vist at hun er en af de hurtigste gennembrudsspillere i Østdanmark. Hun er lynhurtig på fødderne og der er et under at hun kan holde til de mange hæftige tacklinger fra fortvivlede forsvarer, som kommer for sent med deres indgreb, når hun er i gennembrud. Meget stor kamp af Celina.

Kampens to opmænd leverede en noget ujævn præstation. Hvis man dømmer Liga-niveau i en kamp som denne, er det okay, bare det så sker i begge ender af banen. Det var bestemt ikke tilfældet i går.

For Lyngbys vedkommende, må man bare konstatere at man er lidt for uskarpe, der brændes for mange chancer mod klassekeepere, som dem man nu har mødt fra Odense og Slagelse.

Nu er situationen den at Lyngby ikke må tabe i Risskov på tirsdag, for så kommer SK Århus på 4 points, hvilket betyder at Lyngby så skal vinde den sidste kamp ude i Antvorskovhallen, mens SK Århus ikke samtidigt må få point hjemme mod HC Odense den 22. April. En nemmere vej til trediepladsen, der giver kamp om den sidste plads i efterårets Dameliga, vil være at vinde i Risskov tirsdag aften, men det har modstanderne fra Smilets by, nok en anden idé om. Det bliver rigtigt spændende.

/Jappe


Rene Lystrup til Slagelse - SK Århus, videoer, fotos m.m.

Slagelse FH – SK Aarhus 29-21 (13-10)

Slagelse vandt lørdag hjemmekampen mod SK Århus og er nu meget meget tæt på at have sikret sig endnu en sæson i den bedste række, Rene har sendt flg. link

Slagelses hjemmeside - ned tekst om kampen, matchfacts etc.

fotoserie fra kampen - se billederne i orginal størrelse på Rene's fotoside

Århus Stiftstidende - har talt med SK Århus træner Claus Mogensen

Nanna Willumsen - intet er afgjort endnu
John Larsen - vi har helt styr på dem
SK Århus har muligvis nedlagt protest mod at Nikoline Nielsen spiller med tape i ansigtet - der findes en regel om at man ikke må spille med en maske, men hvad er en maske og hvad er en forbinding og hvad er forskellen
Slagelse FHs stærke keeper, Sarah Hargreaves har på det seneste pillet samtlige spillere helt ned - Hun står på meget højt niveau for tiden.
Natascha Ohlendorff, sit holds klart stærkeste angrebsmæssigt idag.
Nikoline Nielsen, med sin tape for at dække den brækkede næse, her overfor SK muren sidst i 1 halvleg

Erik Laursen til TTH - Team Esbjerg

Erik Laursen besøger alle Danmarks håndboldarenaer, fra de mest ydmyge til de rene sportspaladser - lørdag var Erik forbi Gråkjær Arena

TTH - Team Esbjerg 27-24 (9-10)

stillinger undervejs: 5 min 1-1, 10 min. 3-3, 15 min. 4-4, 20 min. 6-7, 25 min. 8-9, 27 min. TTO Esbjerg 8-9, 29 min. TTO TTH 8-10, 30 min. 9-10, 35 min. 13-11, 40 min. 16-15, 45 min. 19-16, 49 min. TTO Esbjerg , 50 min. 23-20, 55 min. 23-22, 60 min. 27-24,

TTH-Esbjerg blev valgt som lørdagens kamp, da jeg aldrig havde været i den nye Gråkjær Arena. Jeg havde set hallen i fjernsynet, men hvordan var den ved egent øjesyn.

Adgangsforholdene til den nye hal, svarer bestemt ikke noget der minder om 2012. Adgangsforholdene til parkeringspladsen er en lang tur på en dårlig grusvej. Men når man først er inde i hallen er dette glemt. En super håndboldhal, med Danmarks bedste lys!! Som Holstebro Dagblads fotograf efter kampen fortalte, så er det nok et af få steder hvor man efter at have fotograferet til en fodboldkamp i efteråret går ind i hallen, så kan både skrue ned for iso og op for lukkehastigheden på kameraet. Tilskuerpladserne tårner sig op fra spillearearelet som er omgivet med en del luft ud til tilskuerne hvoraf hallen er godkendt til 3250. Så mange var der dog slet ikke i dag, måske trak Skjern-AG afviklet på samme tid en del af dem der måske eller s ville være dukket op. 125,- for en indgangsbillet hører ikke til de billigste billetter i ligaen, men komforten i hallen er til den gode side. Kamprapporten siger at der var 1218 til dagens kamp, det føltes dog ved at kigge rundt i hallen at det måske var højt sat.

Esbjerg tabte jo den første kamp i puljen til Randers og skulle derfor have point for stadig at være inde i billedet til at gå i semifinalen. Og hvis holdet havde kunnet udnytte de mange store chancer de fik i starten af kampen så kunne de have ført med både 5 og 8 mål efter et kvarter.
Men i målet havde TTH Sandra Toft og sammen med Kari A.Grimsbø i Esbjerg målet blev de to af kampens hovedpersoner i en tæt målfattig 1. Halvleg, der kun bød på to hurtige opløb fra Holstebros side, hvoraf det ene løb ud i sandet.

Efter pausen fortsatte jævnbyrdigheden og reelt kunne sejren havde gået til hvad side det skulle være, men nu blev det hjemmeholdet der trak det længste strå, og Esbjerg spillerne der måtte sparke lidt til diverse ting i frustration over at det ikke lykkedes at hive point hjem.

Sandra Toft stod hele kampen for TTH og stod forrygende i første halvleg, mens hun i anden halvleg gang på gang blev passeret af Esbjergs fløjskud. Rikke Zachariassen spillerne en fornem kamp i både angreb (streg) og i forsvaret. Det betød at Ulrika Ågren blev sendt ud på fløjen.

Anne Grete Nørgaard blev denne gang TTH topscorer med hele 10 kasser hvoraf 4 på straffe. Det 5 straffe blev brændt på Marie Staun, der lige var inde til 2 straffe. På den anden side havde Esbjergs forsvar helt overtaget på Mette Gravholt som kun fik scoret 4 gange, hvoraf et par stykker var på hurtige opløb i anden halvleg. I kampens slutminutter gik Esbjerg op i et helebanepres og uden at de dog fik reduceret af den grund, men det betød at målene raslede ind i begge ender. Kim Jensen var i hallen, som han også var til midtugekampen i Esbjerg. Og han fik sig en god lang snak med Rikke Zachariassen efter kampen.

TEAM TVIS HOLSTEBRO; Ann Grete Nørgaard 10 (3 mål før pausen/7 mål efter pausen), Kristina MULLE Kristiansen 5 (3/2), Mette Gravholt 4 (1/3), Louise Burgaard 3 (1/2) , Anna Loerper 3 (1/2), Kathrine Heindahl 1 (0/1), Rot Jonsdottir 1 (0/1)

4 x 2 minutter , 5 straffe tildelt, fire omsat I mål, alle ved A.G. Nørgaard

Kun 10 af de 14 spillere der var skrevet på holdkortet kom i spil.

TEAM ESBJERG: Kelsi Fairbrother 4 (2 mål før pausen/2 mål efter pausen) , Gøril Snorroeggen 4 (2/2) , Tove Seest 4 (0/4) , Rikke Zachariassen 4 (1/3), Jessica Helleberg 3 (1/2) Ulrika Ågren 2 (2/0) , Lotte Griegel 2 (1/1) Line Thorius 1 (1/0)

4 x 2 minutter , 1 straffe tildelt omsat til mål af L.Griegel

14 af de 15 spillere skrevet på holdkortet kom i spil.

Erik Laursen

fotos fra kampen

Erik har taget en fotoserie fra kampen, du kan se hele billedserien på linket HER eller ved at klikke på et af billederne i indlægget

 
Esbjerg bænken og TTH bænken er i virkeligheden nogen stole
AG Nørgaard Lotte Grigel
Ulrika Ågren Mette Gravholt

Karin Mortensen viste landsholdsklassen imod Viborg

af Mads Georgi

Viborg HK - FIF 23-25 (14-13)

FIF vandt en sikker sejr over Viborg lørdag, og det var med en storspillende Karin Mortensen i målet. Det er ellers ikke mange døgn siden, at målene haglede ind i FIF målet imod FCM, men københavnernes offensive forsvar havde godt styr på Viborg.

foto Katja Boll

"Vi er gået ind til de her slutspilskampe som underdogs, og vi skal bare spille vores spil og ikke tænke så meget over, hvem vi skal spille imod, og så bare se, hvor langt vi kan komme," sagde Karin Mortensen efter sejren over Viborg.

Karin Mortensen fremhæver holdindsatsen, men hun gjorde selv livet surt for Viborgs skytter, og Jan Pytlick kan godt sætte plusser i bogen til den rutinerede målvogter.

"Jeg er meget godt tilfreds med min egen indsats. Jeg er generelt godt tilfreds med hele holdets indsats, og jeg synes, at vi stod rigtig godt i forsvaret. Det virkede som om, at Viborg havde undervurderet os lidt og ikke var oppe i gear til vores offensive 3-2-1 og skæve 5-1.
Det bragte dem lidt ud af fatning, og det gjorde så, at vi fik nogle af de her kantskud, og det var nogle af de skud, som jeg fik fat i i dag - så det var meget fedt," sagde Karin Mortensen om sin egen og holdets indsats.

Nu er FIF - lidt overraskende - på tavlen med to point efter dagens sejr. Næste kamp for FIF er på lørdag imod Viborg i Frederiksberg Hallerne. Karin Mortensen forventer ikke noget, med hun håber på at få en sejr mere i slutspillet.

"Der er nok ingen tvivl om, at Viborg kommer med et helt andet tryk (på lørdag red.) end de gjorde i dag - jeg tror ikke, at de laver den samme fejl to gange. Vi har fået to point mere, end vi havde regnet med, og nu går vi efter en sejr til, som måske kan få os lidt længere op i tabellen. Så må vi se, om det skal være imod Viborg eller FC Midtjylland. Vi tror på, at det er realistisk at få en sejr til," sagde Karin Mortensen om FIF's rolle i slutspillet.

U18 DM Christina Elm - keepertalentet fra HØJ

Selvom Christina Elm stadig bare er 16 år gammel og dermed stadig opfylder aldersreglerne for at spille U16, rundede hun i påsken de 25 U landskampe og har hele sæsonen været førstekeeper på HØJs U 18 Dream Team hold, som i eftermiddag spiller den første DM finale ude mod Sønderjyske Ungdom.

Sammen med U18 landsholdskollega Louise Egestorp deltager hun i en særlig keepergruppe under DHF som også tæller A landsholdets Christina Pedersen og Sandra Toft, talenterne og A landsholdsreserverne Rikke Poulsen og Marianne Lundsby samt U 20 keeperne Stephanie Andersensen og Cecilie Greve, så der er vist ingen tvivl om at Christina Elm er en målvogter man også i DHF regner med i fremtiden. Heine Eriksen var da også efter kampene mod Rusland i påsken et par gange fremme at rose Elm, bla sagde Heine efter den sidste kamp til DHF.dk

Bedste spiller på dagen er 25-kampjubilaren Christina Elm, som redder tre straffekast, og som tilmed scorer på et langt udkast. Mette Tranborg laver også et par vigtige mål på kritiske tidspunkter.”

Elm var sidste år den første 95'er i Next Generation serien

Vi har talt med Christina Elm om weekendens semifinale mod Sønderjyske og så kunne vi selvfølgelig heller ikke lade være med at spørge lidt ind til landskampene mod Rusland

Elm - sammen med stregspiller Louise Wendelbo - billedet er taget efter kampen i Odense og medaljerne er for at vinde Sjællandsmesterskabet

foto Bent Frederiksen

Hej Elm. Først vil vi gerne ønske tillykke med de tre sejre over Rusland, hvordan var det at være samlet med landsholdet
- Hej Casper. Mange tak. Det var rigtig fedt, at være samlet med landsholdet igen. Vi blev udfordret meget, af det fysisk stærke hold fra Rusland, og fik spillet nogle gode kampe.

en kommentar til din egen indsats, du fik jo ros af Heine Eriksen både efter den 2. og den 3. kamp ?
- Jeg er tilfreds med min egen indsats, og jeg føler at jeg fik vist mit spil i landskampene. Det var dejligt, at bevise sit værd i 2. og 3. kamp. Samtidig var det også meget fedt, at få scoret sit første mål ;)

Du rundede 25 landskampe her i påsken - er man lidt mindre bange for at lave fejl feks med et langt udkast, når man har spillet +25 kampe i forhold til når man er helt ny ?
Det ved jeg nu ikke. Det er ligegyldigt om man har 25 kampe bag sig, eller om man er helt ny. Da alle gerne vil spille godt, uden at lave fejl.

Hvordan var det hold russerne stillede med i forhold til dem i mødte ved EM ?
Russerne havde et nyt hold med i forhold til EM. Russerne kom med 8 nye spillere, og samtidig var 2-3 af deres bedste med U20, som skulle spille deres kvalifikationskampe til VM samtidig i påsken.

Nu hvor vi har dig, så er der flere der har spurgt om hvad det her målmandsprojekt under DHF som du vistnok også er med i, hvad det egentlig er for noget - kan du forklare kort hvad det går ud på
- Dansk håndbold ønsker en kultur, hvor udviklingen af målvogtere foregår sammenhængende og målrettet, så der hele tiden er emner af målvogtere til landsholdene. Der er tale om månedlige samlinger.

Samlingerne omfatter fysisk og teknisk træning, og dertil teoretiske emner. Fysisk træning bliver vægtet meget højt, da det er et særdeles vigtigt grundlag for at udvikle og hæve den enkelte målvogters niveau til et højt og stabilt niveau.

Gruppen af målvogtere er ikke konstant, da kandidater bliver udtaget til projektet fra samling til samling, hvilket stiller krav til de enkelte målvogtere om at intensivere deres træning hjemme i klubberne. Samtidig skal vi lave tilbagemeldinger omkring vores egne fokuspunkter. Dette er forskelligt fra målvogter til målvogter.

Så lidt spørgsmål om DM - du skiftede jo fra Virum til Høj før denne sæson og rykkede op på U18 1 år før tid, hvad er forskellen på U18 Ligaen og U16 Ligaen, som du har oplevet det ?
- I U18 ligaen spilles der meget hårdere end i U16 ligaen. Dvs., fysikken synes jeg betyder meget i forskellen på de to ligaer. Teknisk og hurtighedsmæssigt spilles der i U18 ligaen også i et højere gear.

Til næste sæson rykker du op som U18 og bliver gammel nok til at spille senior - har du gjort op med dig selv om du fortsætter på Højs U18 eller er der noget andet under optrapning ?
Det har jeg gjort op med mig selv. Jeg spiller i HØJ håndbold til næste sæson på U18 holdet.

Desværre har vi ikke så mange fotos af Elm fra denne sæson, men her er et fra sidste sæsons EM kvalifikation i Kolding

Når der ind i mellem står noget om Høj, så er det næsten altid dig, Nadia og Caroline der nævnes - kan jeg ikke få dig til at præsentere hele holdet plads for plads og gerne med fødselsår
- Jo, en præsentation af vores hold kan jeg godt komme med
HØJ U18:
Målmand: Christina Elm - 95 (nr.1) & Pernille Deleuran - 94 (nr.12).
Venstrefløj: Julie Grønbech - 94 (nr.2) & Louise Brønnum - 95 (nr.10)
Venstreback: Julie Bach - 94 (nr.9), Cecilie Ilsøe - 94 (nr.8) & Ida Kingo - 94 (nr.11)
Playmaker: Nadia Offendal - 94 (nr.27) & Trine Mortensen - 94 (nr.3)
Højreback: Caroline Rasmussen - 95 (nr.95) & Camilla Brønnum - 95 (nr.20)
Højrefløj: Cathrine Sand - 94 (nr.6) & Emma Tanzer - 94 (nr.14)
Streg: Josephine Wittendorff - 94 (nr.7) & Louise Wendelbo - 94 (nr.5)

(det er nemlig et godt hold og læg mærke til at HØJ ligesom Rødovre er et meget ungt U18 hold - ikke en eneste 93'er er der med på holdet, red)

Hvordan vurderer du jeres chancer mod SønderjyskE ?
- Jeg tror det bliver en rigtig spændende kamp. Sønderjyske er et stærkt kollektiv hold, som dækker godt op. Jeg tror det bliver en lige kamp, hvor der vil blive fightet igennem 2 kampe. Så jeg håber og tror, at vi til sidst trækker det længste strå efter 2 kampe mod Sønderjyske. :

Er der ikke noget med at i slog dem til Høj Elite Cup ?

Jo det er rigtigt. Vi slog dem hjemme i Ølstykke hallen til HØJ Elite Cup.

Den anden semifinale er mellem Rødovre og FCM - hvordan tipper du det ender ?
Jeg tror semifinalen mellem Rødovre og FCM også ligesom vores, bliver en rigtig spændende kamp. Det er et åbent opgør, så vi må se, hvem der trækker det længste strå efter 2 kampe. Det skal nok blive en spændende kamp, da holdene ikke har mødt hinanden før.


En dag på godt og ondt for Maria Fisker

af Mads Georgi

Før dagens kamp imellem VHK og FIF fik Viborgs Maria Fisker overrakt prisen som årets kvindelige håndboldspiller for 2011. Det var da også en stolt prisvinder, som vi fangede efter dagens kamp.

"Jeg er super stolt over at få prisen. Det er et rigtig dejligt skulderklap at få af ens kollegaer, så den gør mig rigtig glad," sagde Maria Fisker, som ikke selv havde overvejet, at hun ville få prisen som årets kvindelige håndboldspiller.

"Nej jeg havde ikke overvejet det. Jeg synes ikke, at jeg havde lavet noget ekstraordinært, men det er rigtig dejligt at blive anderkendt for det man har lavet i sæsonen. Jeg havde ikke troet, at det var mig, så jeg blev rigtig overrasket og rigtig glad," sagde Maria Fisker.

Der var stående applaus fra publikum, da Maria Fisker fik overraskt prisen før kampen, men under kampen var der ikke meget at klappe af for hjemmepublikummet. Nederlaget var fortjent nok, og Maria Fisker mente, at det skyldtes en ukoncentreret indsats af hjemmeholdet.

"Vi manglede lidt fokus, og vi kom lidt ind i nogle osteklokke, og det skal man ikke. Så mistede vi gejsten, og så troede de på det, og så gik det galt," sagde en skuffet Maria Fisker, som gav angrebsspillet skylden for nederlaget.

"Vi skulle have været lidt mere kyniske og lidt mere kolde i vores afslutninger, og så skulle vi tænke os lidt mere om i angrebet. Jeg synes ikke, det er i forsvaret, at det hele ramler for os. De scorede 25 mål, og det burde ikke være altødelæggende, så vi skal score på vores chancer," sagde Maria Fisker om problemerne i dagens nederlag til FIF.

Fotos fra TTH - Team Esbjerg

TTH - Team Esbjerg 27-24 (9-10)

Både Klaus Thøstesen og Mads Skamris var med til lørdagens slutspilskamp i Holstebro, hvor TTH besejrede Team Esbjerg med 27-24 efter en tæt affære, som først blev definitivt afgjort i løbet af de allersidste minutter.

Klaus Thøstesens fotoserie kan ses i sin helhed på hfoto.dk

Mads Skamris fotoserie som altid på msfoto.dk

Der er kommet et par mails om det kan passe at TTH kun skal have et point mere for at komme i semifinalen - det er fordi Esbjerg nu kun kan nå 4 point (mangler 2 kampe) og hvis TTH slutter a point med Esbjerg og/eller Randers er det placeringen i grundspillet der gælder forud for målscore og indbyrdes kampe i slutspillet

Burgaard - der er en masser power og vilje i det her foto af TTHs højre back, foto Klaus Thøstesen
Zachariassen bliver endnu mere vigtig i næste sæson når Ågren er væk , foto Klaus Thøstesen
Heindahl og Mulle, foto Klaus Thøstesen
Lotte Grigel, fighter der bliver ved og ved, foto Klaus Thøstesen
og her er vi så blandt Mads billeder - her er der ingen tvivl om hvem der er dagens helt - foto Mads Skamris
Tove Seest - den tidligere TTH kæmpe Tove Seest gør det godt i Esbjerg - foto Mads Skamris
TTH havde anfører Sandra Toft tilbage i målet - foto Mads Skamris