Nyheder 01. - 02. maj 2011

2. maj 2011:   Spørg Isabel Blanco

 

 

Maria Krøyer, foto Klaus Thøstesen

Maria Krøyer til svensk håndbold

enkelttilfælde eller ny tendens i forholdet mellem svensk og dansk damehåndbold ?

Svensk damehåndbold er i en rivende udvikling i disse år - EM sølvmedaljerne, VM guld med U18 landsholdet, Lugi Lunds semifinale i Cup Winners Cup er eksempler på den positive spiral som de senere år har kendetegnet sporten i Sverige.

Efter sidste sæson så man for første gang, hvordan en hel del flere svenske spillere rejste hjem fra den danske liga end der kom til. Matilda Boson, Annika Fredén, Johanna Wiberg, Therese Wallter rejste alle hjem til Sverige for at fortsætte karrieren mens kun Ulrika Ågren og Angelica Wallen kom til.

stigende publikumsinteresse i Sverige
Mht publikumsinteresse kan den svenske liga også konkurrere med den danske liga, det skyldes desværre nok mest den faldende interesse i Danmark men alligevel. Et eksempel på den stigende publikumsinteresse er kun nogle få timer gammelt. Lugi Lund spillede en afgørende semifinale mod Team Eslöv, en kamp som kan sammenlignes med FCM - Viborg kampen i lørdags.

Kampen i Viborg trak officielt 2.057 tilskuere, kampen i Sverige trak 2.012 tilskuere. Altså reelt ligeså mange tilskuere til en svensk topkamp som "den ultimative" kamp i dansk håndbold.

Krøyer til Sverige
I dag har den tidligere Aalborg DH træner Bjørn Blomquist svenske klub Kroppskultur, som siger farvel til Jenny Alm, der skal til Sävehof som afløser for Isabella Gulden så offentliggjort en kontrakt med tidligere SønderjyskE-spiller Maria Krøyer.

Krøyer har spillet så mange kampe og scoret så mange mål i den danske liga, at hun ærligt fortjener betegnelsen "en dansk topspiller", som man nok havde regnet med ville ende op i enten Slagelse eller Roskilde i den kommende sæson, nu spiller hun så i stedet i Sverige og det skal blive spændende at se om Krøyer bliver en enlig svale eller om der følger andre danske spillere efter til en svensk liga, som nok er et stykke efter den danske, men som omvendt nok også er en del stærkere og måske mere sportslig attraktiv end den danske 1. division

pressemeddelelse vedr. Krøyer


ny udgave af OVERTRÅDT

Spændende panel med Susan Andersen, Niels Agesen, Ulrik Wilbek og Carsten Thygesen fra Skjern som bla diskuterer Viborg HKs nedtur i slutspillet.

På kort sigt er det nok godt for interessen for dansk damehåndbold at der kommer en ny mester, men på langt sigt hører Viborg HK hjemme i toppen og årets sportslige nedtur kan måske på langt sigt vendes til noget positivt og give en ny sult efter sportslig succes i Viborg.

BSVs kvalifikation til herrenes DM finale rundes selvfølgelig også og alt i alt er det en god håndbolddebat med nogle meget kvalificerede debatører

OVERTRÅDT produceres af TV MIDT VEST - se linket HER

 

Pernille Wibe - foto Solfrid

Pernille Wibe til Larvik

Den 23-årige norske stregspiller, Pernille Wibe fra Byåsen, som for nylig debuterede på det norske A landshold har længe været rygtet fra Trondheim til Larvik og i dag har Larvik så udsendt en pressemeddelelse som gør klubskiftet officielt.

Wibe kom i sin tid til Byåsen fra Bækkelaget,hun har siden Marit Malm Frafjord før denne sæson rejste til Viborg været førstevalget på stregen i Byåsen og det er klart at et skifte af en af Byåsens bedste spillere til ærkerivalerne i Larvik vil gøre afstanden mellem de to klubber endnu større.

Wibe selv fortæller til larvik's hjemmeside, at hun ser frem til at blive stregspillerduo med Isabel Blanco, som hun kan lære meget af og i det hele taget ser Wibe frem til at udvikle sig med så gode medspillere, som hun får i larvik

Efterhånden begynder holdet til næste sæsons Larvik-hold at falde på plads, spørgsmålet er stadig hvem der skal afløse Tor Odvar Moen som cheftræner. Den tidligere cheftræner og nuværende sportchef Ole Gustav Gjekstad er klart rygtebørsens favorit, men officielt er intet afgjort endnu


 

 

Sanne van Olphen - © Hans Schets

Endnu en hollandsk spiller til SønderjyskE

Det hollandske stortalent Estavana Polman, som vi i sidste uge kunne afsløre spiller for SønderjyskE i den kommende sæson bliver ikke den eneste hollandske spiller i SønderjyskE i næste sæson.

Også den 22-årige højre back Sanne van Olphen fra Arnhem spiller iflg. vores kilder i den kommende sæson for SønderjyskE, som selvom man melder ud, at man vil satse på danske spillere muligvis har yderligere hollandske forstærkninger på vej.

Den nye SønderjyskE-spiller Sanne van Olphen kommer fra en kendt hollandsk håndboldfamilie. Hendes far er med 222 landskampe en af de bedste hollandske herrespillere gennem tiderne. Sannes far spillet prof i Valencia i Spanien, i hjemlandet Holland spillede Sannes far for landets største herre-håndboldklub Sittardia.

Her har også Sannes farbror Fabian van Olphen, som den dag i dag spiller prof i tyske Magdeburg spillet

Fabian havde gennem sine kontakter i tysk håndbold skaffet et godt tilbud til Sanne, som altså alligevel endte med at foretrække SønderjyskE.

- Jeg skal forbedre mit tekniske niveau og mit pasningsspil. Tysk håndbold baserer sig meget på fysik og jeg tror jeg bedre kan udvikle mig i dansk håndbold, hvor mentaliteten nok også er mere lig den hollandske, udtaler Olphen til hollandske Handballstartpunkt.nl

Den venstrehåndede bagpiller forlader Haag-klubben Hellas, hvor hun altid har spillet, hun har i denne sæson været gennem et meget intensivt genoptræningsforløb efter inden for de sidste tre år at have været gennem to korsbåndsskader, hun er i dag helt ovre skaderne og har for nylig været med på det hollandske A landshold.


Fotos: Løjborg tilbage med sejr til Tarm i kval-spillet

1. kamp Opspils kamp til 1. Div. Stilling/ Skanderborg - Tarm/ Foersum GF 23-25 (9-12)

Efter en lang kamp pause var vi nu klar til at spille mod Stilling/ Skanderborg om en plads i 1. Division næste sæson. Vi havde til dagen kamp taget 5 u18 spillere med, da vi måtte undværre Katrine Treldal, Ditte Kelså og u18 spilleren Janne Frederiksen.

Kampen startet super flot fra vores side, vi kom foran 1-4, Men Trine Bur flækkede læben efter først aktion under 1 min. Kampen bølgede frem og tilbage i starten af første halvleg, men hele tiden med en Tarm føring på 3 mål. Her i starten af kampen var Pernille Olesen og AK Østergaard godt spillende. Vi dækkede udmærket op, uden det var prangende, fordi 5 ud af de 9 mål Stilling/ Skanderborg lavede i første halvleg var på aftaler vi vidste.

Desværre måtte AK Østergaard ud igen med sin anden udvisning, og det gjorde vi så skulle spille noget anderledes i forsvaret. Lige inden pausen med 19 sek.

Igen var der debut til Helena Løjborg u 18 spilleren der havde været korsbåndskadet. Hun tog chancen efter en TTO og lavede målet til pause stillingen 9-12.

Efter pausen trak vi fint fra til 12-17, og havde godt styr på forsvaret. Men vi kunne ikke løbe kontra rigtigt, da vores formation i forsvaret gjorde løbebanerne svære (grundet AK´s to udvisninger). Line Uno spillede en flot 2. halvleg og leverede to flotte scoringer, da Stilling/skanderborg gik højt på AK. Vi var foran 15-21, men brændte desværre en kontra chance der, og Stilling/ Skanderborg kunne fortsat hænge på. I slutfasen skulle vi igen i straffeboksen med 2 udvisninger, som gjorde det svært for os. 19-24 med 6 min. Igen, men det gik ikke så godt for os de sidste 6 min og dem tabte vi desværre 4-1, da vi lavede individuelle tekniske fejl, som blev straffet på kontraløb.

Vi ser frem til sidste kamp i Tarm Idrætscenter Lørdan den 7. Maj kl. 14.00 - kom og støt pigerne frem mod en sejr.

Ronni Boy

Målscore for Stilling/ Skanderborg: Henriette Jensen 6, Ina Damsted 6, Pernille Jensen 4, Ane Hansen 3, Simone Madsen 2, Nicoline Vodsgaard 1 og Mia Jørgensen 1.

Målscore for Tarm/ Foersum GF: Pernille Olesen 7 (3) AK Østergaard 7 (1), Trine Bur 3, Line Uno 2, Sidsel Mejlvang 2, Helena Løjborg 2, Sophie Clausen 1 og Line Egsgaard 1.

Dagens dommer Morten Langgard og Allan Skovrup - Dem har vi nu haft 9 gange på 1 sæson.!!
Tilskure antal 110

fotos fra kampen

Erik Laursen var med til kampen. Der er nok ikke den store grund til også at sætte Eriks referat ind, da Ronni jo har skrevet meget fyldigt.

Hvad der ikke fremgår af Ronnis referat, men som Erik fremhæver er at efer hans mening er Tarm nok favoritter i den sidste kamp, men at der ikke var større forskel på de to hold end at det også kan gå den anden vej i Tarm.

Erik fremhæver tarms Pernille Olesen 8som har fødselsdag i dag) for en flot kamp og så havde SSH også et par U18 spillere med i truppen

og så sidst, men bestemt ikke mindst har Erik laursen taget fotos fra kampen - billedserien kan ses i sin fulde længde på linket HER - eksemplerne fra kampen er klikbare til fotosiden

Helena Løjborg - rart at se den dygtige stregspiller tilbage, Løjborg var også med da Tarm vandt U16 DM i 2009 Mia Bie - dygtig spiller fra SSH
Nicoline Vodsgaard - har haft en flot sæson hos SSH Pernille Olesen - 25 år i dag - TILLYKKE
Line Uno - stadig U18 spiller Sophie Clausen - også en dygtig venstrehåndet Tarm-spiller
Charlotte Frost Sofie Ladekjær håndboldspiller og europamester.dk-journalist

 

 

 

Troelsen - foto Anton Nordestgaard

 

 

 

og på landsholdet - foto Anton Nordestgaard

 

 

- foto Mads Skamris

 

 

 

 

 

Janne Frederiksen - foto Hans Carstens

 

 

 

 

 

 

 

Pineau - foto Solfrid

 

 

 

 

 

 

Pinau og Leynaud fotograferet sammen

 

 

 

- håndboldfødselsdage

Trine Troelsen

FCMs topscorer trine Troelsen fylder 26 år i dag.

Troelsens håndboldmæssige baggrund er vist kendt af de fleste håndboldfans Hun var en del af en stærk årgang i Tarm/Skjern og nåede at vinde DM både som junior og yngline og debutere på 85-87 landsholdet inden hun i sommeren 2003 (som 2. års ynglinge) officielt skiftede til Viborg HK.

Ligesom fx. Line Jørgensen trænede med GOGs liga mens hun stadig spillede i ydun og Burgaard trænede i KIF Vejen, mens hun stadig spillede i Fredericia, trænede Troelsen med i Viborg (mens Ulrik Wilbek var træner) mens hun stadig spillede ynglinge i Skjern

Trine blev fra starten en del af Viborg HKs liga-trup og har ikke spillet U kampe for Viborg.

Hun var i sine første år på 85-87 landsholdet venstre back, hvor hun var så stort et talent at hun blev sammenlignet med Katrine Fruelund., men i Viborg fik en eller anden den ide at Troelsen skulle omskoles til playmaker og det var måske en af grundene til at hun aldrig for alvor slog til i Viborg.

Det er klart at så dygtig en spiller, kan både spille center og back, men hendes natur er nok at være back og så virker Trine som en type, der trives med tryghed og tillid fra træneren og i Viborg, hvor det kun sjældent blev til spilletid og hvor hun blev skiftet ud efter en enkelt fejl, kom hun aldrig til for alvor at lyse i Viborg.

Nu skal det heller ikke hedde sig at TT faldt i gennem i Viborg, hun var stadig Viborg spiller da hun slutrundedebuterede på A landsholdet (ved EM i 2006) og ingen i håndbold har været i tvivl om at hun var en spiller med et enormt potentiale.

Troelsen blev ved med at forlænge med Viborg selvom det ikke blev til spilletid, omkring årsskiftet 2007-08 kom klubskiftet så. Trine Troelsen kom til SK Århus og det eneste der var i vejen med det klubskifte var at det ikke var kommet to år tidligere. Jesper Holmris som dengang var træner i SK Århus gav Troelsen masser af spilletid og den blonde bomber takkede for tilliden med at score masser af mål. Trine Troelsen kom til Århus med en høj og professionel træningsmoral og hendes indstilling smittede af på hele SK Århus truppen, der fra at have været kendt som et "cafe-hold" pludselig var et hold man skulle regne med.

Pga SK Århus økonomiske problemer skiftede Trine så i starten af 2010 til FCM - det skal lige med at hun lige op til klubskiftet havde været nok Danmarks største stjerne ved VM i Kina, hvor det blev en 5. plads bla takket være en fantastisk flot turnering fra Troelsen.

I FCM har Trine Troelsen stort set gjort det forrygende - hun har nogle gange været væk i en kamp eller to, hvad der nok har at gøre med at hun meget er en spiller, der har brug for tryghed og tillid og når den har været faldende fra FCM bænken er Trines performance faldet lidt.

Lige nu er formen i al fald i top en flot kamp mod Esbjerg fulgte hun op med en endnu bedre indsats mod Viborg HK. Uden Lærke spillede Trine center og de måske lidt større løbebaner så ud til at bekomme FCMs angrebsspil godt.

Trine fylder 26 i dag, så hun er ude over den alder, hvor man er talent - Line Daugaard stoppede eksempelvis på landsholdet kort efter hun var fyldt 26 - det gør Trine forhåbentlig ikke, hun er en fantastisk spiller og hun sælger varen rigtig godt, hun er både en flot pige og ikke bange for at vise nogle følelser og vi ønsker stort tillykke

En enkelt gang er det lykkes os at få et interview med Trine Troelsen - se det på linket HER

-----

Janne Frederiksen

Tarm Foersum talentet Janne Solsø Frederiksen fylder 19 år i dag.

Det er lidt pudsigt at Janne har fødselsdag samme dag som Trine Troelsen, for ved EM i december viste TV 2 et klip med Janne, som drømte om at blive en ny Troelsen.

Første gang vi skrev om Janne her på europamester var efter hun havde været med i Elite Cup finalen for U14 i 2007, siden har vi fulgt den lovende Tarm Foersum spiller, som har vundet Ekite Cup og DM som 2. års junior, Janne har været dansk mester i strandhåndbold og har vundet det uoficielle nordiske mesterskab for klubhold.

Efter sommerferien rykker hun op som senior og hvordan er hendes muligheder så for at komme lig så langt som Trine Troelsen? Talentet er der, Janne er måske endda bedre end Trine Troelsen var i samme alder, ligesom Trine Troelsen er Janne Frederiksen en spiller med en høj træningsmoral. Hun kommer hver gang, hun giver den gas og er en god holdspiller, der ikke er ked af at give et godt råd til nogen af de lidt yngre spillere.

Hvad man kan være lidt nervøs for er om helbreddet holder, desværre har Janne haft nogle grimme knæskader, som har holdt hende ude i lang tid.

Vi ønsker i al fald Janne Frederiksen tillykke med fødselsdagen - udover at vi selvfølgelig ser frem til at følge Jannes karriere journalistisk, er der en mulighed for at Janne sammen med Sofie Ladekjær vil stå for sin egen håndboldblog på europamester.dk. Vi ved ikke endnu hvad det ender med, men det kunne da være rigtig sejt hvis det gik i orden.

Du kan læse mere om Janne Frederiksen i Next Generation

----

Allison Pineau

Den franske landsholdsspiller Allison Pinneau, som i 2009 vandt IHFs prestigefyldte kåring som Årets Håndboldspiller fylder 22 i dag

Pineau har ligesom Trine Troelsen og Janne Frederiksen både spillet back og playmaker, men i modsætning til de to danskere, har Pineau nok været bedst på centeren.

Pineau var med på det franske 88-89 landshold hele vejen op og var bla på All Star hold efter U 17 EM i 2005 og vistnok også efter U EM i Tyrkiet, i al fald viste hun meget lovende takter allerede som U landsholdsspiller og da Frankrig i 2009 overraskende nåde VM finalen ved A VM i Kina var det nok Pineaus definitive gennembrud, men hun var allerede inden VM en spiller, som havde gjort det godt både for det franske landshold og for sit klubhold Metz.

Man kan mene hvad man vil om IHFs kåring af Årets Spiller, men man kommer ikke uden om at Pineau er en komplet håndboldspiller, en meget dygtig forsvarsspiller og en fremragede angriber og hun hører helt bestemt hjemme blandt de allerbedste.

----

Amandine Leynaud

Pineau's klub- og landsholdskammerat den franske landsholdskeeper Amandine Leynaud fylder 25 i dag.

Leynaud har trods en for en keeper relativ ung alder på den flotteste vis taget arven op efter Valerie Nicolas på det franske landshold.

Leynaud var allerede med da Nicolas blev korsbåndsskadet ved OL i 04 og hun må i dag regnes for at være i al fald i top ti blandt verdens bedste keepere, ligesom forgængeren Nicolas spiller Leynaud med en enorm gejst og vilje til at ville vinde.

25 år er jo ingen alder for en keeper og hvis Leynaud undgår de store skader, vil hun de næste mange år være en keeper på internationalt niveau.

Vi ønsker stort tillykke til både Lenaud og Pineau

-----

Pernille Olesen

Tidligere TTH og GOG spiller, højrefløjen Pernille Olesen, som i denne sæson har spillet for Tarm Foersum fylder også 25 i dag.

Pernille var med på sin årgangs U/Y landshold om end det var Kristina Bille og majbritt Kviesgaard, som rundede 85-87 af ved U VM i 2005.

Pernille flyttede før denne sæson fra TTH, hvor hun udover at spille med på ligaholdet også var en afholdt træner for U18 holdet, til Tarm Foersum, hvor hun med sin erfaring og sit gode spil har været en klar gevinst for oprykkerne.

Vi ønsker Pernille tillykke med dagen

----

Randi Gustad

Den norske 2004 europamester Randi Gustad fylder 34 i dag.

Gustad var i sin aktive karriere stregspiller i Nordstrand, hun kom lidt sent i gang med karrieren helt på topplan i det hun i sine første seniorår stod lidt i skyggen af Else Marthe Sørlie, men da så Else Marthe i sommeren 2003 flyttede til Leipzig blev Gustad ikke bare fast i Nordstrands startopstilling, hun kom også med på det norske landshold og var som fremskudt "indianer" i et norske 5-1 forsvar en vigtig spiller for den norske trumf.

Ved siden af den aktive karriere gennemførte Gustad en juridisk uddannelse og har i dag foden under eget bord som partner i eget advokatfirma, men hun har heller ikke sluppet håndboldsporten helt. Gustad er med i en styringsgruppe bag Nordstrand håndbold

Vi sender et stort tillykke til Gustad.

Randi Gustad kan du læse mere om på linket HER

---

Amalie Albarts

Tidligere Hillerød spiller Amalie Albarts fylder 17 år i dag. Tillykke Amalie


1. maj 2011:   Spørg Isabel Blanco

 

 

Kamilla Kristensen

foto Klaus Thøstesen

Kamilla Kristensen til Slagelse ??

HC Odense reddede akkurat de sportslige skær i nedrykningsspillet, men økonomisk halter det gevaldigt og dukker der ikke en ny hovedsponsor op må man nok skrue ned på den stærke spillertrup - se i den forbindelse linket fra fyens.dk HER

En af de mest eftertragtede spillere i HC odense truppen er uden tvivl landsholdsspiller Kamilla Kristensen, der på rygtebørsen har været sat i forbindelse med både Aalborg DH (som afløser for franske Julie Giorani), med Randers HK (som afløser for Medeiros), med FCN (som afløser for Isabel Blanco), med KIF Vejen (som afløser for Charlotte Højmark) og endelig med Team Esbjerg (som afløser for Rikke Zachariasen).

Hvor meget hold der er i rygterne kan man ikke vide - alle de nævnte klubber mangler en stregspiller og KK er færdig med sin uddannelse som veterinær-sygeplejerske, så det kan da godt være.

Nu mener TV Øst imidlertid at vide at der hos oprykkerne fra Slagelse arbejdes hårdt for at få Kamilla Kristensen tilbage til Vestsjælland. Lige præcis stregspillerpladsen er Slagelse nok ellers den plads Slagelse med Michelle Gandrup og Julie Bang er stærkest besat, men Palle (et af KKs utallige kælenavne) har til gengæld et rigtig godt navn i Slagelse, hvor hun spillede i Anja-tiden.

Se mere på TV Øst


 

 

Cecilie Woller - ros fra Klaus Bøge til FCMs OL guldvinder

foto Klaus Thøstesen

Referat fra den første U18 DM finale

Midtjylland-Randers HK 31-29 (10-15)

I gode og flotte rammer foran 375 tilskuerer trak Midtjylland det længste strå i holdenes første DM finale. Holdene fulgtes pænt ad til 5-5 herefter var Randers foran 1-2 mål inden de rykkede fra inden pausen til en 5 måls føring.

Midtjylland og specielt Cecilie Woller kom bedst ud af starthullerne efter pausen, Woller noterede sig for 5 af Midtjyllands første 6 scoringer efter pausen og stod for det udlignende mål til 16-16.

Holdene fulgtes ad til 22-22, men herefter var Midtjylland konstant foran med 1-2 mål i en yderst lige kamp, hvor marginalerne afgjorde kampen. Midtjylland har efter 3 nederlag i holdenes indbyrdes opgør denne sæson tanket selvtillid men intet synes afgjort og det ligger til en lige og spændende kamp i Ulvehøj hallen lørdag den 7. maj kl. 15.00 hvor DM guldet måske først bliver afgjort i slutfasen af kampen.

Randers HK: Mathilde Skov 10, Sofie Strangholt 5, Sille Thomsen 4, Simone Kristiansen 3, , Cecilie Hansen 3, Nanna Bugge 2, Sara Bruner 2

Midtjylland: Anne Mette Pedersen 7, Cecilie Woller 7, Cecilie Skovgaard 6, Pernille Lauersen 4, Mia Biltoft 4, Celina Hansen 4, Katrine Dalgaard 1,

Klaus Bøge

PS - fik du set Klaus Thøstesens fotoserie fra den første U 18 DM finale - ellers se den HER

Toppen af 1. division mod bunden af ligaen

Roskilde – Silkeborg Voel 26-25 (11-12)

Stillinger undervejs: 3-3, 6-7, 8-7, 8-7, 9-11, 11-12 – 14-15, 18-15, 20-16, 21-18, 24-22, 26-25.

For anden dag i træk dækkes en kamp med top af mod bund, hvor det i går var Ajax fra toppen af 2. division, som tog mod Fredericia fra bunden af 1. division, var det i dag Roskilde fra bunden af Ligaen hjemme mod toppen af 1. division Silkeborg Voel KFUM – Hvor stor er forskellen så her.

Jette Hansen, Silkeborgs enorme drivkraft - her der og alle vejne er hun, her med aflevering til Helene Bruhn Sørensen

Silkeborg Voel kommer til kampen for at starte for fulde damp, og er da også foran med 5-6 efter ti minutter. Mens Roskilde midt i halvlegen gør hvad de kan for at komme tilbage til 8-7 efter 20 minutter. Voel slutter klart bedst af i halvlegen og bringer sig foran med 10-12, inden en sidste sekunds scoring af Roskildes stregspiller gør at Ligaholdet blot er bagud med 11-12 ved pausen.

Anden halvleg, Roskilde kom ud fra pausen med ny tro på tilværelsen, godt nok kommer Voel på både 11-13 og 13-15 inden en vis lille playmaker i form af Louise Olsen gik amok og bragede 4 mål ind i træk, og så var stillingen 17-15 til hjemmeholdet. Roskilde fortsætter og er faktisk helt oppe på 24-20 med blot 6 minutter igen. Det så her særdeles positivt ud for hjemmeholdet, ingen fare på færde – Men så dømmes der en dom som Roskilde ikke er tilfredse med, hvilket ender med en udvisning til Mia Rej, og pludselig står den 24-23 til hjemmeholdet med 4 minutter igen. Silkeborg kommer helt op da de scorer til 25-25, og styrter hjem på livet løs – Roskilde forsøger at sætte det rette angreb op, og med blot få sekunder igen, lander bolden hos stregspilleren Amalie Grav, og præcis som i 1. halvleg scorer hun (dog under protester fra Voel – Der mener hun overtrådte). Silkeborg kikser deres sidste angreb, og Roskilde kunne juble på livet løs.

Næste weekend spilles anden kamp i denne serie – Med bare uafgjort kan Roskilde sikre sig en ny sæson i Ligaen – Silkeborg Voel skal vinde for at få en ny kamp i Roskilde næste onsdag.

Rene Lystrup

Jette Hansen, Silkeborgs enorme drivkraft - her der og alle vejne er hun, her med aflevering til Helene Bruhn Sørensen

Roskilde – Silkeborg Voel 26-25 (11-12)

Roskilde Håndbold: Louise Olsen (4) 8, Amalie Grav 5, Sanni Eriksen og Signe Sjøllund Pedersen hver 3, Maria Hansen og Amanda Brogaard hver 2, Tine Mikkelsen, Mia Rej og Emilie Grav hver 1.

Silkeborg Voel: Jette Hansen og Lise Kirkegaard (3) hver 7, Kirsten Balle og Lina Rask hver 3, Helene Bruhn Sørensen 2, Sandra Kjær, Erna Prainsdottir og Melanie Faber hver 1.

Udvisninger: Ros: 2 x 2 min, Silkeborg Voel: 3x 2 min

Tilskuere – 254

Roskilde holdet omfavner deres stregspiller Amalie Grav, der få sekunder før tid scorede det afgørende mål.

fotos fra kampen

Rene har taget en fotoserie fra kampen, som kan ses på linket HER

Derudover en række youtube videoklip som kan ses herunder

John Lorenzen, træner for Roskilde
Jakob Andreasen, træner for Silkeborg Voel KFUM
Sanni Eriksen, som tidligere har spillet i Voel og nu er i Roskilde
Helene Bruhn Sørensen, Helene er efterhånden en rutineret spiller og guld værd for Silkeborg Voel ikke mindst i den her slags kampe

 

 

Lina Möller - tidligere Fox (og engang FCK) spiller, stærk i Esløv forsvaret

Sverige: Team Eslöv udlignede til 2-2

Team Eslöv IK - Lugi HF 19-17 (10-10)

Det er ikke mange mål, der præger semifinaleserien mellem LUGI og Team Eslöv i det svenske slutspil. Efter Lugi med en 17-15 sejr forleden havde sikret sig matchbold, sluttede søndagens kamp mellem de to kombatanter, som sluttede 2 (Lugi) og 3 (Eslöv) i den svenske serie med en smal sejr til Team Eslöv, sådan at vi skal ud i en 5. og afgørende kamp i morgen i Lund om hvem som skal møde Sävehof i finalen.

damhandboll.nu skriver om kampen

selvom den tidligere bla. Esbjerg keeper Therese Brorsson endte med omkring 60 i redningsprocent, blev Johanna Wiberg kampens spiller for hjemmeholdet mens næsten danske Sabina Joaobsen tog prisen hos udeholdet

Team Eslöv IK: Anna Olsson 6 (4), Johanna Wiberg 4, Malin Andersson 3, Ida Kellokoski Adamsson 3, Jennie Johansson 3.

Lugi HF: Sabina Jacobsen 6 (1), Hanna Ringdahl 4, Anna Roxå 3, Maria Adler 2, Caroline Friberg 1, Fanny Lagerström 1 (1).

kampen kan ses på nettet i udmærket kvalitet på linket HER


 

Linn Gosse - Årets venstre fløj foran bla Herrem, Kari Mette Johansen mfl.

Larvik slutspilsmestre i Norge

Larvik vandt lørdag finalen i det norske slutspil. Larvik havde før kampen set bort fra plassert Kari Mette Johansen, Tonje Larsen, Linn Jørum Sulland og Gro Hammerseng, som så til fra tribunen.

Men da Larvik kun førte med +2 ved pausen blev Gro Hammerseng hentet ned fra tribunen og sendt i kamp !!

Resultatet udeblev da heller ikke Larvik vandt kampen med 34-23.

Efter kampen blev bla Årets Spiller, Årets Hold, Årets Rookie osv kåret - se mere om kampen og resultatet af alle kåringer på den norske side


 

Mia Rej - en fighter som Mia Rej er guld værd i den slags kampe

Roskilde vandt 1. sæt

Roskilde - Silkeborg Voel 26-25 (11-12)

Roskilde mødte i eftermiddag på hjemmebane Silkeborg Voel i den første kvalifikationskamp om en plads i næste års Liga.

Kvalifikationen foregår over bedst af 3 kampe, så om man vinder med 1 mål eller med 11 mål er fuldstændig underordnet.

Roskilde vandt akkurat med 1 mål og står dermed med de bedste kort forud for returkampen i Voel næste weekend. Her kan Roskilde med bare uafgjort sikre en ny sæson i ligaen og skulle man gå hen at tabe, har man hjemmebane til den afgørende 3. kamp.

Rene Lystrup var med til kampen, så vi forventer mere om kampen i løbet af dagen


 

Julie Kjær Larsen
- foto Erik Laursen

Next Generation tilbage: Julie Kjær Larsen

På utallige opfordringer genåbner vi serien "TALENTERNE - The Next Generation" eller slet og ret Next Generation.

Serien har lagt stille det meste af et års tid, det har hele tiden været meningen at vi ville fortsætte og nu hvor sæsonen i Guld bager Ligaen går mod enden, har vi lidt bedre tid og derfor var det et godt tidspunkt at starte nu.

Første "offer" er U 17 landsholdets venstre fløj Julie Kjær Larsen. Julie er topscorer på det nye 94-95 landshold som for nyligt kvalificerede sig til U17 EM, hun har i denne sæson været elev på ISI og har derfor også været med til at vinde DM for efterskoler - i den kommende sæson forlader den dygtige fløj FCM og flytter hjem til Team Tvis Holstebro, som ser ud til at få et rigtigt spændende U 18 hold, der måske kan udfordre stærke hold som FCM, Randers HK, Viborg og Aalborg DH.

Se interviewet med Julie på linket HER


 

 

Mouna Chebbah - på vej mod 29 men alligevel nok en af fremtidens spillere i Viborg HK

foto Mads Skamris

Nu skal Viborg HK i gang med generationsskiftet

Viborg spillerne næsten 5 år ældre end FCM spillerne i gennemsnitstalser

Da et ellers topmotiveret Viborg HK i går blev spillet ud på røv og albuer ud af egen bane havde man i startopstillingen 2 spillere under 30 år, Louise Bager Due på 29 og Anja Althaus på 28.

Yngste Viborg spiller af dem som var på banen var Marit Malm Frafjord på 25,5 år, ældste Maja Savic som fyldte 35 forleden.

Vi har lavet et regneark med samtlige spillere i truppen, Viborg havde 20-årige Camilla Mikkelsen og 19 årige Pia Hildebrand med i truppen og selvom de ikke var på banen trækker de gennemsnitsalderen i Viborg truppen ned på 28 år og 6 måneder.

Regner man ikke Hildebrand og Camilla Mikkelsen med stiger gennemsnitsalder i Viborg til 30 år.

Til sammenligning var gennemsnitalderen i FCM truppen er 24 år og 11 måneder, ældste i FCM truppen er Isabel Blanco på snart 32 år.

Hvor Viborg ikke havde en eneste spiller under 25 på banen havde FCM 4 spillere under 25 på banen, Susan Thorsgaard, Line Jørgensen, Fie Woller og Trine Østergaard. Lærke Møller var ikke med, men er med sine 22 år normalt med til at trække gennemsnitsalderen hos FCM yderligere ned.

Nu skal der imidlertid også ske noget hos Viborg - DRs Jens Ole Sørensen har talt med Viborg direktør Peter Cassøe - se det eller rettere hør det på linket HER (der er en skrevet artikel, men audio-interviewet som der linket til ovre i højre side er langt det mest interessante)

På europamester.dk har vi gennem de sidste ca. 5-6 år interviewet stort set samtlige danske talenter født i 88 og fremefter - det er nok vores erfaring at i al fald en hel del spillere når man har dem på tomandshånd oplever at der er en kultur i nogle klubber som gør at talenterne ikke får spilletid når de er gode nok - man får i langt højere grad end man skulle tro spilletid efter hvor god man er til at gebærde sig blandt de ældre spillere end efter det håndboldfaglige. Eller sådan oplever spillerne det i al fald


 

 

Therese Wallter

 

- håndboldfødselsdage

Therese Wallter

Tidligere Frederikshavn og Aalborg DH spiller, Skövdes svenske landsholdsstreg Therese Wallter fylder 29 i dag.

Therese Wallter sluttede op til denne sæson sin karriere i den danske liga, hun startede i 2007 i Fox og flyttede i 2008 til Aalborg DH, hvor hun blev svensk landsholdsspiller.

Waltter er en høj stærk defensiv stærk spiller, som også gør det ganske pænt offensivt. Hun skiftede op til denne sæson til Skövde, som efter en træls start på den svenske serie alligevel nåede semifinalerne, hvor Sävehof blev endestationen.

Walter meddelte i april, at hun stopper i Skövde efter denne sæson, der var nævnt flere mulige skånske klubber, men såvidt vides er der ikke indgået kontrakt med nogen.

Tillykke til Wallter

Jane Wangsøe

Tidligere landsholdsspiller Jane Wangsø fylder 32 i dag.

Wangsøe brød i gennem i Viborg HK, hvor hun i 99 var med til at vinde DM på et yderligt mandat, hun kom senere til Horsens og var i 2004 med til at vinde Pokalfinalen.

Wangsøe var en af de spillere som var inde over landsholdet efter Line Daugaard stoppede på landsholdet, hun var med ved VM slutrunden i Rusland i 2005

Jane Wangsøe - foto Mads Skamris