Nyheder 20. - 23. august 2011

23. august 2011:  

Viborg gæster Ikast onsdag aften

Som et helt nyt tiltag er der indført en dansk Super Cup op til den kommende sæson. De Danske Mestre fra FC Midtjylland er værter, og de tager imod Pokalvinderne – og lokalrivalerne - fra Viborg HK. Det sker onsdag den 24. august kl. 19.00, hvor to af sæsonens guldaspiranter tørner sammen i et brag af en sæsonåbner.

Der venter det midt- og vestjyske håndboldpublikum en vaskeægte lækkerbisken, når en lang række af verdens bedste håndboldspillere byder hinanden op til dans. Blandt Viborgs profiler kan nævnes den rutinerede Grit Jurack, det svenske stortalent Isabelle Gulldén og den tidligere IBEH-spiller Henriette Mikkelsen, imens hunulvene har en lang række danske landsholdsspillere. Trine Troelsen, og Gitte Brøgger Led startede flot mod HC Odense, men også den hollandske energibombe Nycke Groot går en stor sæson i møde.

SUPER CUP 2011
FCM – Viborg HK
Ikast-Brande Arena, onsdag den 24. august kl. 19.00

Nycke Groot - Nyckes indsats mod HC Odense lovede virkelig godt

foto Kenneth Rosenkilde


Sønderjyske Ungdom på tysk visit

U-18 holdet fra Sønderjyske Ungdom brugte weekenden på at få spillet de sidste træningskampe, så holdet kan være en smule sammenspillet, inden det går løs til kvalifikationen til divisionen. Vi havde derfor udset os Eulen Cup i Tyskland, som det stævne, der skulle være vores udfordring. Tyske hold dækker som regel offensivt op og spiller på en lidt anderledes måde. Fint for spillerne at få dette med i bagagen også, da det giver lidt erfaring og udvikler spillerne. Vi var det eneste udenlandske hold ved stævnet, så vi så frem til disse kampe. Dog var vi pga. skader og en Kira Schnack, som var med det tyske landshold, kun 9 spillere af sted. 8 stk. U-18 spillere og 1.års U-16 spiller (Emma Matthiesen), som var kommet hjem fra efterskolen for at hjælpe os denne weekend. Hende skal vi nok vende tilbage til :)

Bubbie - rejste sig også i den grad efter finalen ved Høj Elite Cup

Lørdag morgen gik det løs, nærmere sagt kl.08.00 lørdag morgen. Meget tidligt, men også en test af om spillerne kan være fokuseret fra morgenstunden af. Vi skulle møde det tyske hold TSV Owschlag i første opgør. De lagde ud i en meget offensiv 3-2-1 og formåede at sætte os i nogle situationer, hvor vi virkelig blev stresset. Men vi fik hen af vejen løst problemstillingerne og især Signe Schultz og Emma Matthiesen var skarpe for os i højre angrebsside. Begge venstre håndet spillere og begge to viste parathed fra morgenstunden. Efter en føring på 10-6 ved pausen, fik vi ligeså stille overtaget og kunne hive sejren i land. Kampen endte 20-13. Det var en god modstander vi havde mødt, men vi fik løst det offensive forsvar og havde været klar til dette opgør.

Næste kamp var mod SG Hamburg Nord. Et hold der spillede uafgjort mod TSV Owschlag i puljen, men som slet ikke var i nærheden af at kunne presse os. Vores forsvarsspil var fremragende i denne kamp og samtidigt gled vores angrebsspil bedre end længe set. Selvom vi spillede igennem med blot 8 spillere, da Annika Meyer sad over, var der god fart i benene. Især Louise Aaskov, Camilla Nielsen og Kathrine Kubicki var storspillende og efter en føring på 13-2 ved pausen, endte kampen med en sejr på 26-4.

SU har vundet !!!!!

HSG Mönkeberg ventede på os i den sidste kamp i gruppespillet. De formåede at stresse os en del og trætheden begyndte så småt at melde sig ved spillerne. Men især Sara Hamann og Louise Sønnichsen var hele tiden et skridt foran og derfor kunne vi gå til pause foran med 12-7. Louise Aaskov blev sparet i denne kamp, og da Signe Schultz måtte forlade banen lidt inde i 2.halvleg, med en mindre skade, valgte vi at spille de sidste 9 minutter i undertal, for at kunne give alle spillere pause. Men de resterende spillere løste undertalsspillet fint og vi kunne hive en 23-12 sejr hjem.

Stævneledelsen havde valgt at placere kvartfinalerne senere på aftenen. Altså 4 kampe samme dag. Et urimeligt hårdt program og især da vi blot var 8 spillere tilbage, da vi valgte at lade Signe Schultz sidde over resten af stævnet. Så vi måtte indkalde Martha Fuglsang til kvartfinalen. Hun skulle først være stødt til truppen om søndagen, da hun ikke kan spille fuld tid endnu. Med hende på bænken var vi igen 9 spillere og det eneste vi fokuserede på i kvartfinalen, var at dække godt op og bruge vores kræfter der. MTV Hertzhorn var modstanderen og de skulle løbe ind i et sandt stormvejr. Camilla Bubbie Petersen var storspillende i målet og forsvarsspillet var af høj klasse. Kathrine Kubicki var den dominerende spiller, mens Emma Matthiesen igen viste hvilket potentiale hun indeholder. Hertzhorn blev løbet fuldstændigt over ende og vi kunne fortjent stemple ind til semifinalen næste dag. Kampen endte 28-8 (17-4)

Sønderjyske Ungdom - indløb

Det var en flok meget trætte spillere, der kl.18.00 kunne slappe af, efter et hårdt program. Semifinalen skulle spilles kl.08.00 næste morgen. Tysk, når det er bedst :

Det skulle blive en semifinale vi sent vil glemme. Semifinalen skulle spilles et nyt sted og trods vores klare aftale med stævneledelsen omkring brugen af harpiks ved stævnet, var dette nu pludselig forbudt. Stævneledelsen beklagede at de havde programsat semifinalen i en hal, hvor der ikke måtte spilles med harpiks, og tilbød os at få vores penge tilbage, hvis vi ønskede at trække os fra stævnet. Der var ikke den bedste stemning på holdet kl.07.00 søndag morgen, kan jeg godt hilse og afsløre :

kampen er i gang

Men selvfølgelig trak vi os ikke fra stævnet. Er man med ved at stævne, så gennemfører man det. Alt andet er usportsligt. Men lige i dette øjeblik, følte vi os godt nok dårligt behandlet af stævneledelsen, da brugen af harpiks, havde været vores klare betingelse for at deltage ved stævnet. Og som var blevet bekræftet overfor os adskillige gange i tiden op til stævnet.

Men semifinalen skulle spilles og der ventede os en yderst vanskelig modstander i HSG Marne/Brunsbüttel. De havde ligeledes vundet alle deres kampe ved stævnet og havde godt med selvtillid. Vi kom til at sloges med mange ting i denne kamp. Et virkeligt hårdt spillende tysk hold, som lå på grænsen til det svinske og et par tyske dommere, som vi ikke altid var lige enige med. Nu kommer der lige en sætning som ikke har noget med håndbold at gøre, vi vil gerne vide lidt om hvorvidt folk læser disse lange tekster og vil bede dig sende en mail til info snabel a europamester.dk, hvis du har læst indlægget, du kan bare skrive su tjek eller noget i den stil, det er ingen præmier på højkant, det er en forbrugsundersøgelse og nu fortsætter Kaspers tekst om stævnet i Tyskland.

En fremragende spændende kamp, som havde alt det, som kendetegner håndbold, når det er bedst. Men HSG Marne var bedst i 1.halvleg og vi haltede hele tiden efter. Faktisk havde vi kun en spiller, som havde tur i den i første halvleg, nemlig vores lille darling Emma Matthiesen : Hun tog ansvar og bankede 6 kasser ind i semifinalen!! Men vi var virkelig presset, da vores angrebsspil spil slet ikke hang sammen denne morgen. Bagud 8-7 ved halvleg og ikke i nærheden af sejren i 1.halvleg. Men midtvejs i 2.halvleg får vi fat, efter vi er skiftet til 5-1 forsvar. Louise Aaskov er med til at gøre forskellen og da vi bringer os foran med 13-10, med 5 minutter tilbage af kampen, øjner vi pludselig finalen. Men 1 udvisning og 2 straffekast laver om på dette og 30 sekunder før tid udligner HSG Marne til 13-13. Med 10 sekunder tilbage af kampen bliver presset lagt til Kathrine Kubicki og hun svigter ikke, da ansvaret skal tages. Kathrine Kubicki passer perfekt til vores spillestil og har vist sig som en af de bærende spillere her i opstarten. Stort cadeau til hende.

og vinderne er: SU

Jubelen kunne bryde løs, da kampen blev fløjtet af. Stor glæde i Sønderjyske lejren, mens en flok storskuffede tyskere forlod banen. De sad fuldstændig på kampen i 2/3 af tiden, men da det spidsede til, måtte de sande at skæbnen kan være hård. Omvendt var dette lige noget vi kunne bruge til noget, da sådan nogle kampe, modner et hold ufatteligt meget.

Senere på eftermiddagen ventede finalen på os. Her skulle vi op mod en klub fra Berlin, nemlig HSG Reinickendorfer Füchse Berlin. De havde bl.a. slået TSV Owschlag større end vi havde, så vi vidste at der ventede os en god kamp. Vi havde stor fokus op til finalen, på at vi bare skulle være klar til denne kamp og vise os fra vores bedste side af. Med erfaringen fra sidste weekend, hvor vi slet ikke var klar til at møde Høj i finalen ved Høj Elite cup, skulle vi denne gang vise at vi som hold, er kommet et skridt videre. Vores målmand Camilla Bubbie Petersen var om nogen klar til denne finale, efter hun først og fremmest skuffede sig selv sidste weekend, ved at underpræstere i finalen. Men denne finale blev en stor optur for hende og holdkammeraterne. Fantastisk forsvarsspil og en herlig kulisse. Efter 5 minutter stod der 0-0 på tavlen. Men herefter satte vi os fuldstændig på kampen og med 2 dygtige stregspillere i Annika Meyer og Louise Aaskov, samt en Sara Hamann som var i forrygende humør i finalen, blev det tyske hold blæst ud i finalen. Efter 10-3 ved pausen sluttede kampen med stævnets største finalesejr, nemlig 17-5! 3 straffekast redninger af Bubbie og storspil af forsvaret, som havde indstillet sig på den tyske spillestil, blev nøglen til sejren. Bubbie blev efter finalen kåret til "finalens bedste spiller". Noget af en optur for Bubbie må man sige :
Finalsejren udløste 1000 euro, som holdet kan købe Hummel tøj for.

Bubbie - læs længere nede i selve indlægget hvilken hæder Bubbie sikrede sig ved stævnet

Vi tager rigtig meget med os fra Eulen Cup, hvor vi som hold voksede meget under stævnet. De sidste 2 weekender har givet os rigtig meget og vi har nu fået spillet de træningskampe som er nødvendige for holdet, inden kvalifikationen til divisionen går løs næste weekend.

Og så kan vi altså ikke rose Emma Matthiesen nok, for det hun præsterede under stævnet. Det fortæller vist alt, at der var masser af klapsalver til hende i omklædningsrummet fra U-18 spillerne, da hun blev takket for hendes store hjælp under stævnet. Hun var simpelthen fantastisk og endte med at blive den næstmest scorende SU spiller under stævnet. I sidste sæson spillede hun på U-14 2. holdet!!! Nu fik hun sin debut på det bedste U-18 hold i klubben og fik vist at hun er en spiller, som der er gemt utroligt meget potentiale i. Der er vist ikke noget at sige til, hvis hun er faldet i søvn med et stort smil på læben, efter en lang og hård weekend :

Kasper Poulsen


 

 

Jeanette Ørvad - hun kan blive en rollemodel for rigtig mange, hvis hun har cahunas til at gennemføre det hun er begyndt på

 

 

 

- håndboldfødselsdage

Jeanette Ørvad

Vendsyssel Håndbolds Jeanette Ørvad fylder 22 år i dag.

Ørvad var som barn med på en meget stærk Frederikshavn årgang, som vandt mere eller mindre alting. Som ynglingespiller skiftede hun til Aalborg DH, hvor hun ved siden af U18 holdet også fik chancen på Liga-holdet og var også udtaget til fællestræning med det nærmest legendariske 88-89 landshold.

Som 2. års ynglinge rejste Jeanette tilbage til Frederikshavn, hun forsøgte sig også i Ringkøbingmen pga hun blev ramt af en spiseforstyrrelse (hun har selv været meget åben om det, så derfor nævnes det her) som var tæt på at koste ikke bare håndboldkarriere.

Det var derfor ikke bare et almindeligt comeback, men en stor personlig sejr for Jeanette Ørvad, da det for nylig blev offentliggjort at hun havde skrevet kontrakt med Vendsyssel.

En spiseforstyrrelse er ikke noget man lige kommer over som en forkølelse eller en korsbåndsskade for den sags skyld, det er noget man skal leve med måske i resten af livet, det er noget med at det center i hjernen, der styrer mætheds- og sultfornemmelserne bliver ødelagt.

Ørvad har stadig talentet til at blive en stor spiller, hun bliver en spændende profil på Vendsyssel og vi sender en stor tillykke med fødselsdagen

---

Julie Blom

Håndboldspilleren Julie Blom fylder ligeledes 22 år i dag.

Julie var som barn med på det Helsinge-hold, der også talte Natascha Ohlendorff, Sandra Toft, Mette Jensen, Maja Rømer m.fl. - som ungdomsspiller kom hun til FIF og flyttede ligesom Natascha til Gladsaxe i sit sidste U18 år.

Julies seniorkarriere har desværre været præget af skader og hun har aldrig rigtig for alvor fået forløst sit potentiale som håndboldspiller.

Forrige sæson spillede Julie for dameholdet i Albertslund Glostrup' måske bedre kendt som AG, men om Julie stadig spiller der - Tja. Vi sender i al fald en stor og velment fødselsdagshilsen


22. august 2011:  

Nikoline Brøns -
Ajax talent med fortid i Viborg HK
foto Erik Laursen

Slagelse og Ajax i Sverige

Slaglse og Ajax spillede søndag begge to træningskampe i Lund, Sverige.

For Slagelses vedkommende blev det først til en sejr på 28-20 mod H43, hvorefter oprykkerne spillede uafgjort 30-30 mod Lugi

Ajax startede med at møde Lugi , som er blevet forstærket med Therese Walter, men som til gengæld vist ikke havde hverken Sabina Jakobsen eller Maria Adler med i week-enden. Under alle omstændigheder vandt Lugi over Ajax med 36-25 (19-12) og endelig spillede Ajax uafgjort 30-30 (12-11) mod H43.

H43 kommer næste weekend til Slagelse, hvor man lørdag klokken 15.00 i Dalmosehallen spiller "returkamp" mod Slagelse

Damhandboll.nu har en del om kampene i Lund men selvfølgelig med udgangspunkt i de svenske holds performance


 

 

Bine Langendorf

- håndboldfødselsdage

Bine Langendorf

Bine Langendorf fylder 22 i dag og det er vel ikke den værste anledning til et lille hyldestskrift om et talent som pga en skade fik elite-karrieren ødelagt før den rigtig var kommet i gang, men som alligevel på sin egen stædige og insisterende facon kom tilbage.

Bine startede håndboldkarrieren hjemme i Grenå, hun var fra barnsben et af de her mennesker, som er født med et talent for boldspil, det er noget medfødt, som man enten har eller ikke har og Bine har det - motorisk intelligens kan man kalde det. Søger man Bines navn på nettet, kan man se at hun i starten af nullerne scorede en hel del mål i Ekstra Bladets Skolefodbold-turnering.

Men det var håndbold som Bine elskede mere end noget andet - og hun var rigtig dygtig, kredshold prøvede hun allerede i Grenå og ambitioner om mere fik hende til allerede som 15-årig at flytte hjemmefra og blive en del af Randers HKs talentsatsning.

I starten af 2008 blev Bine som 2. års U 18 i en kamp for Randers HKs 2. div. hold ramt af en korsbåndsskade - et hårdt slag for en ambitiøs spiller, der aldrig før havde været langtidsskadet og som var vant til at kunne løse alle problemer selv - Bine skrev i perioden som skadet siden HER om hvordan det var at sidde ude. Stadig en side som åbnes jævnligt og en side som vi ved har været en hjælp for flere korsbåndsskadede spilere, kemdte og ukendte mellem hinanden.

Bine kom gennem skaden - hun spiller i dag for Hornbæk, håndbold er stadig vigtigt, men ikke den vigtigste prioritet for hende. Tilbage i april gennemførte hun en halvmarathon i Berlin og man kan vel sige, at de lidt over to timer, som det tog at gennemføre de godt 20 km's løb, markerede det definitive punktum, farvel og Auf Wiedersehen til tiden som skadet.

Vi ønsker Bine tillykke med fødselsdagen


21. august 2011:  

Skanderborg slog Skanderborg i Finalen

 

Freja Bossen - Freja har stået i målet hos Skanderborgs årg. 95 i en del sæsoner efterhånden - sjovt nok har Freja også spillet nogle kampe på det som nu er U18 holdet.

Det skete mens 93-94 var junior og Karoline Skov sad ude med en skade, hvor Freja var ind og hjælpe det daværende juniorhold

Ribe Sportsmaster Cup blev afholdt her i weekenden. Skanderborg var repræsenteret med 2 hold i U-18p rækken.

De rigtige på papiret U18 piger og U-18p 2 som var U16 pigerne fra SHEA endte med at vinde stævnet i U18 rækken.

Finalen stod mellem Skanderborg Håndbold 1 og Skanderborg Håndbold 2 som træner sammen en gang om ugen og derfor kender hinanden godt.

I ordinær spilletid endte kampen 13-13, herefter spillede de 1 x 5 min omkamp og Skanderborg 2 vinder med cifrene 15-13.

Se alle resultatert på Ribe cup hjemmeside

Semifinalerne så således ud:

Skanderborg Håndbold U-18 pige 1 – HF Sønderborg, 21-16

Skanderborg Håndbold U-18 pige 2 – Fredericia Håndbold, 20-12

----

Skanderborgs 95-96 vandt i sommerferien finalen ved Partille Cup over BK Yduns også meget stærke årg- 95 hold.

Sidst årg. 95-96 var samlet ryddede SHEA pigerne stort set bordet herhjemme og vandt både Elite Cup, DM og JMi U14 og noget af det som vi ser allermest frem til i den kommende klubsæson er helt bestemt Skanderborg pigernes udvikling i U16, allerede sidste år var de i ligaen og ikke vildt langt fra en plads i DM slutspillet


 

Sara Kjærsgaard og Steffi Melbeck - Sara har i sommerens løb både trænet og spillet med Guld Bager holdet, men er nu tilbage på U18 holdet - endnu stærkere end nogensinde før

 

 

 

 

 

 

Lenette Hanggaard - med på U18 holdet i Thisted

 

 

 

 

 

TTH u18 piger så småt i gang med sæsonen

TTH u18 piger er så småt ved at være samlet efter sommerferien. I weekenden deltog de i et træningsstævne i Thisted som var super godt arrangeret af Tik med perfekte rammer og forplejning i Thy Hallerne.

Udover TTH og TIK deltog Skive FH, Viborg HK og Rødovre. Stævnet var et decideret træningsstævne hvor alle spiller mod alle uden finaler og alle kampe på fuld tid.

Weekenden var også første gang at pigerne alle var samlet. Fra sidste års u18 hold deltager Simone Fjordside, Johanne Mikkelsen, Louise Nilsson, Sofie Blichert-Toft, Camilla Knude, Masja Petersen, Sara Kjærsgaard og Lenette Hangaard. Fra sidste års u16 hold kommer Sophie Toft, Tine Røssel, Malene Nielsen og Sarah Meklenborg.

De to sidstnævnte er desværre skadet på ubestemt tid, men vi håber selvfølgelig på at de snart er klar.

Derudover er Caroline Okkerstrøm og Maiken Kristensen kommet hjem fra efterskole og spillede på holdet sidst årgangen var samlet. Caroline var også skadet og deltog ikke i stævnet som spiller, men er heldigvis snart klar. Derudover kom målmand Louise Lundsby til klubben sidste sæson men er først kommet sig over en korsbåndskadet op til igangværende sæson.

Det er et spændende spillermateriale vi har i år, og pigerne har en god indgang til tingene, så der er noget at arbejde med.

Første kamp var mod Thisted, hvor TTH skulle bruge noget tid til at komme i gang. Der manglede både tempo og timing, men efter lidt tid begyndte pigerne at finde hinanden og forsvaret fungerede ganske fint. Sejren blev på 34-21 efter 14-11 ved pausen.

Lørdag spillede man tidlig morgen mod Rødovre, en kamp vi havde set frem til, da det altid er sjovt at spille mod andre end de hold man normalt render ind i. Rødovre har et spændende hold, hvor mange af dem er første års eller u16 spillere. De spiller noget hurtig tempobold og har en rigtig god kontra.

Vi TTH står rigtig godt i forsvaret og midtvejs i første halvleg begynder angrebsspillet at flyde. I anden halvleg går Rødovre længere frem og det giver TTH problemer da holdet slet ikke er spillet sammen endnu. Midtvejs tager Rødovre føringen, men TTH får sat god afslutning på og kommer foran med 4 med få minutter igen, og vinder kampen med 24-22.

Senere samme dag skulle pigerne spille mod VHK, som har en rigtig stærk og bred bagkæde samt en meget stærk streg i Mathilde Kristensen. Det bliver en god u18 kamp, hvor der bliver givet og taget i begge ender. TTH er bedst i første halvleg og har en føring på 13-11 ved pausen, som med lidt held havde været lidt større. Anden halvleg tager VHK teten og henter hurtigt forspringet, men midtvejs bider TTH fra sig igen og kommer foran. De sidste 10 min bliver VHK's bredde og fysisk i bagkæden udslagsgivende og de udnytter flot og effektivt TTH's fejl i angrebet til en del kontrascoringer og vinder kampen 32-29.

Søndag stod så på sidste opgave mod Skive FH. Begge hold var trætte og TTH havde specielt svært ved at komme i gang. Skive har nogle spændende spillere og skal nok blive et spændende hold at følge i denne sæson. TTH vinder kampen 31-25 efter 16-14 ved pausen. Sejren kommer primært på TTH's lidt større individuelle kvaliteter frem for det store kollektiv.

Alt i alt en rigtig god weekend, hvor pigerne så småt begyndte at finde hinanden. Nu gælder det om at få trænet sammen og spillet flere kampe inden en spændende turnering går i gang. Vi tror i hvert fald på en bred u18 række og håber på en masse tætte kampe, som kan udvikle spillerne, som det i bund og grund handler om.

Dennis Madsen, TTH U 18


 

 

Heidi Løke - kan måske gøre Dinu kunsstykket efter og vinde Champions League to år i træk med to forskellige klubber

foto katja Boll

Gyori ETO vandt S Ladies Cup

Györi Audi ETO – CS Oltchim Valcea 23:21 (9:11)

Gyor vandt den prestigefyldte tyske Ladies Cup efter finalesejr over rymænske Oltchim Valcea.

Begge hold har skiftet en del ud i forhold til sidste sæson - Gyor har fået tilgang af spillere som Radicevic (Buducnost), Heidi Løke (Larvik), Anrea Lekic (Krim), mens Valcea har fået tilgang af bla Bradeanu (fra netop Györ), Sanela Knezovic og Marija Jovanovic (begge Buducnost), Julia Managarova (Smart) og Zvezdas russiske stregspiller Vetkova.

Alt i alt er de to hold vel sammen med Larvik og måske Buducnost de 4 topkandidater til denne sæsons Champions League titel.

Under alle omstændigheder er det to mandskaber fra den internationale top, som stillede op til den tyske turnering i stærkeste opstilling, så det er i al fald ingen overraskelse at netop de to hold nåede finalen og vel heller ingen overraskelse at det blev Gyor som vandt.

Hvordan det gik til at kampen i dag endte som den gjorde, kan man læse lidt mere om på turneringens hjemmeside, hvor man også kan se at Byåsen meget overraskende nåede 3. pladsen efter i sidste kamp at have SMADRET Levekusen med 34:17 (14:9), Metz besatte femtepladsen efter sejr over de tyske mestre fra Thuringer i den sidste kamp

Györ: Haraldsen, Palinger, Fruszina, Radicevic 1, Löke 7, Verten 1, Lekic 1, Kurucz, Görbicz 6, Kovacsics 1, Hornyak, Amorim 4, Gros, Orban 2

Valcea: Tolnai, Knezovic, Curea, Managarova 4, Stanca 1, Han, Ardean 1, Farcau, Fiera, Vetkova, Chirila 3, Manea 4, Jovanovic 1, Özel 4, Bradeanu, Vizitiu 3


Aalborg DH sluttede Nøvling med sejr

Aalborg DH - Vipers Kristiansand 26-19 (12-9)

Aalborg DH sluttede 2011 udgaven af Nøvling Cup af med en pæn sikker sejr over norske Vipers, som efter i de sidste kampe at have eksperimenteret med alternative opstillinger - bla har Louise Pedersen været brugt som stregspiller - i dagens kamp stillede op i noget der lignede stærkeste opstilling.

Aalborg DHs hjemmeside har referat af kampen - Allan Heine virker tilfreds med det defensive arbejde og så har Ana Vojcic stået en flot kamp i målet

Se mere på linket HER

Stine Jørgensen - topscorer for Aalborg DH med 6 mål, foto Klaus Thøstesen


 

 

Anna Loerper - foto Mads Skamris

Viborg slog TTH i træningskamp

Viborg HK - Team Tvis Holstebro 38-34 (17-13)

Viborg HK og TTH mødtes lørdag i en træningskamp, hvor Viborg med en 4 måls sejr trak det længste strå og dermed har TTH altså stadig holdets første sejr over VHK til gode.

Efter de to ti-måls sejre over Leipzig kunne man måske have forventet en større sejr til Viborg mod TTH, som ikke har været overbevisende i de foreløbige træningskampe, men man skal nok ikke lægge alt for meget i resultaterne i de her træningskampe før sæsonen, hvor resultatet ikke er så vigtigt som det er at få holdet finjusteret og tunet ind til turneringsstart.

Kampen var Julie Aagaards første kamp i den grønne Viborg-trøje ligesom TTH havde Louise Burgaard og Katrine Heindahl med på holdet

Viborg Folkeblad har en fyldig omtale af kampen, som Martin Albertsen beskriver som

- Det var den dårligste forberedelseskamp indtil videre, hvis man kigger på forsvaret. Det er svært at brokke sig over, at vi scorede 38 gange,

TTHs hjemmeside har et kort stykke om kampen


Leipzig vandt Nøvling Cup

Leipzig - Silkeborg Voel 30:25 (18:10)

Selvom der stadig resterer en kamp mellem Vipers og Silkeborg Voel, som spiller senere i eftermiddag, så blev førstepladsen i årets udgave af Nøvling Cup afgjort da Leipzig tidligere på dagen besejrede Silkeborg Voel med 30-25. Dermed er Leipzig gået ubesejret gennem turneringen og da samtlige andre hold har sat point til, vinder Leipzig turneringen.

Leipzig fortjente sejren og har også været i en klasse for sig selv ved Nøvling, men når det er sagt så fulgte Silkeborg Voel egentlig meget godt med og efter at have været nede med 8 ved pausen fik midtjyderne da også pyntet på resultatet i 2. halvleg.

Leipzigs hjemmeside skriver om kampen - cheftræner Stefan Madsen er godt tilfreds ad at hans hold har kunnet holde focus og koncentrationen oppe gennem så mange kampe på så få dage

Silkeborg Voels hjemmeside har ligeledes en kort omtale af kampen

Vi har fået lov at vise nogle af Sebastians fotos fra kampen - se hele fotoserien på linket HER

Maura Visser - KIF Vejens hollandske klassespiller fortsætter karrieren i Leipzig og med 5 mål mod Silkeborg Voel viste Maura at hun nok skal blive en forstærkning for HCL - foto Sebastian Brauner
Louise Lyksborg i flot stil, Leipzigs danske højre-kant er noteret for 3 fuldtræffere i finalen - foto Sebastian Brauner
Jette Hansen og Kirsten Balle prøver at standse Leipzigs Anne Ulbricht - foto Sebastian Brauner
Anne Hubinger - foto Sebastian Brauner

U 19 EM - gemmeside

I dag er det en uge siden at 92-93 landsholdet vandt EM for U landshold efter finalesejr over værtsnationen Holland.

Rasmus Schack har færdiggjort en meget flot gemmeside om U EM, der er referater, analyser og udtalelser fra nøglepersoner, det er et meget spændende dokument at læse og kan hentes som en pdf fil på linket HER

Gemmesiden vil senere blive udvidet med nogle interviews fra nogle af nøglespillerne, men her altså en foreløbig udgave. Lignende gemmesider fra andre U slutrunder er på vej, men nu starter vi altså med den her.

U succes avler A succes

Hvad betyder succes på U niveau for A landsholdets resultater ? Rasmus har taget fat på emnet i et lidt mere nørdet dokument, hvor der helt usentimentalt i nærmest rene tal opregnes hvilke resultater A landsholdet har nået hhv. 4, 5, 6 og 7 år efter hver eneste U slutrunde siden Anja Andersen og co. vandt sølv ved U VM i 1987.

Dokumentet der kan hentes HER er nærmest et stort skema. Det kan godt være lidt svært at fange overblikket ved første kig, men hvis man interesserer sig for emnet, er det heller ikke mere indviklet end man nok skal finde ud af det

 

Burgaard og Louise K i EM finalen


 

 

Annika Wiel Fredén - sad ude med en korsbåndsskade i 08-09 men har ellers været forskånet for de større skader

 

 

 

Steen V. Sørensen - ildsjæl fra Ikast

- håndboldfødselsdage

Annika Wiel Fredén

Den svenske landsholdsspiller Annika Wiel Fredén fylder 33 år i dag.

Annika kom i 2005 til Horsens som et forholdsvis ubeskrevet blad, men markerede sig hurtigt som en af de bedste på sin plads og var herefter helt frem til Horsens rykkede ud i 2010 en af ligaens fremmeste fløjspillere og det er vel i bakspejlet en smule ærgeligt, at man aldrig fik set Fredén folde talentet ud i en topklub.

Hvad der har manglet af internationale topkampe på klub-niveau, har der til gengæld været på landsholdsplan, hvor Annikas karriere er faldet samtidig med Sveriges optur på den internationale scene og den elegante højrekant har både spillet OL, VM, været All Star spiller ved EM i 2006 og med på sølvholdet i 2010.

Fredén flyttede efter Horsens nedrykning i 2010 hjem til Sverige og BK Heid som sluttede på en fornem 4. plads i det svenske grundspil.

Der er nok ingen tvivl om at målet for Annika Freden er sat mod deltagelse ved OL i London næste sommer, vi ønsker held og lykke med projektet og tillykke med fødselsdagen.

---

Steen V. Sørensen

Mangeårig håndboldleder i Ikast Steen V. Sørensen.

Steen fylder 53, så han er en mand, som har prøvet og set lidt af hvert og har været med længe inden der var noget der hed europamester.dk, ja længe inden internettet overhovedet blev opfundet.

Steen har både beklædt alverdens tillidshverv i bestyrelser og udvalg samt været aktiv som træner for diverse ungdomshold senest U14 holdet i Ikast FS.

I forhold til europamester.dk har Steen altid været flink og hjælpsom og vi vil derfor gerne benytte lejligheden til at sige tak for et godt samarbejde og ønske stort tillykke med fødselsdagen


20. august 2011:  

Udvalgte resultater fra turneringen "Sparkassen Ladies Cup" i Tyskland

Meget mere om kampene, fyldige referater m.m. på turneringens hjemmeside (nederst på siden)

 

Radicevic - fortsætter med at score mange mål i Györ

 

 

 

 

 

Nøstvold - godt gået

 

Gruppe A

Metz – Györi Audi ETO 25:29 (10:12)
Metz: Leynaud, Glauser
Luciano 2, Mendy 1, Kanto 1, Zaadi 1, Andreyushina, Pineau 4, Piejos 4, Limal 3, Broch, Ringayen 2, Ognjenovic 6, N'Go Leyi

Györ: Haraldsen, Palinger
Fruszina, Radicevic 7, Löke 3, Verten 2, Lekic 3, Kurucz, Görbicz 1, Kovacsics 2, Hornyak 6, Amorim 5, Gros, Orban

Györi Audi ETO – Bayer Leverkusen 25:16 (12:10)
Györ: Palinger, Haraldsen
Fruszina 2, Radicevic 4, Löke 4, Verten 1, Lekic 3, Kurucz, Görbicz 3, Kovacsics 1, Hornyak, Amorim 3, Gros 4, Orban

Leverkusen: Glaser, van Dorst, Salamakha
Zapf, Egger 1, Hambitzer, E. Garcia, Kinlend, Bovenberg, Glankovicova 3, Krause 5, Hilster 1, Naidzinavicius 1, F. Garcia 3, Steinbach, Jochin 2

Bayer Leverkusen – Metz 21:19 (10:8)
Leverkusen: Glaser, van Dorst, Salamakha
Zapf, Egger 6, Hambitzer, E. Garcia, Kinlend, Bovenberg 3, Glankovicova 3, Krause 5, Hilster 1, Naidzinavicius, F. Garcia, Steinbach 2, Jochin 1

Metz: Leynaud, Glauser
Luciano, Mendy 2, Kanto, Zaadi, Andreyushina 1, Pineau 4, Piejos 1, Limal 2, Broch 4, Ringayen 1, Ognjenovic 4, N'Go Leyi, Ferrigioni

-----

Gruppe B

Byasen – CS Oltchim Valcea 23:23 (12:13)
Byasen: Rundbraten, Pedersen
Yttereng 3, Nöstvold 3, Smistad 3, Andenaes 2, Holstad, Alstad 5, Svestad 1, Molid 1, Toumi 4, Zamorska 1

Valcea: Smedescu, Tolnai
Managarova 2, Nechita, Stanca, Han, Ardean, Fiera 2, Vetkova, Chirila 5, Manea 2, Geiger, Jovanovic 6, Özel 4, Bradeanu 1, Vizitiu 1

Oltchim Valcea – Thüringer HC 28:26 (16:14)
Valcea: Tolnai, Knezovic
Curea 1, Managarova 3, Nechita, Stanca 3, Ardean 4, Farcau, Fiera 2, Vetkova, Chrila 3, Manea 1, Jovanovic 1, Özel 3, Bradeanu 2, Vizitiu 5

Thüringer HC: Stefani, März
Schröder 1, Jahn, Reiche, Karsten, Minevskaya 3, Snelder 2, Popluharova 3, Engel 8, Stuparicova, Borges 3, Jakubisova 2, Wohlbold 4

Thüringer HC - Byaasen 23 : 24 (14:12)
Thüringer HC: Stefani, März
Schröder, Jahn, Reiche, Karsten, Minevskaya 1, Snelder 4, Popluharova 6, Engel 1, Stuparicova, Borges 2, Jakubisova 7, Wohlbold 2

Søndagens Program

Halbfinale

10:35
Györi Audi ETO - Byasen Trondheim

11:45
Bayer Leverkusen - CS Oltchim Valcea

Spiel um Platz 5
14:05 Handball Metz - Thüringer HC

Spiel um Platz 3
15:15 Verlierer der Halbfinalspiele

Finale
16:25 Sieger der Halbfinalspiele


Signe P - foto Sebastian Brauner

Dagens kampe ved Nøvling Cup

Sola HK -Vipers 23-20
Måske en lille smule overraskende i forhold til at Vipers havde præsteret at spille lige op mod Leipzig i 30 minutter - på Solas hjemmeside giver Knut Ove Joa især et godt fungerende forsvar og et par gode keeperpræstationer æren for sejren mod Vipers

----

HC Leipzig Aalborg DH 23-30 (9-17)
nordjyske.dk skriver om kampen, Aalborg var bagud med 3-7 og 5-12, men herefter kan man sige at der blev sat prop i karret og resten af kampen sluttrfr uafgjort

Aalborg DHs hjemmeside har også et kort referat hvor Denni og Signe fremhæves for en god præstation

Sebastian har allerede fotos fra kampen på nettet - linket HER . Særligt spændende er måske bolledet HER hvor både Denni og Signe er kommet med i nye Aalborg spilledragter

----

Vipers - Silkeborg Voel KFUM 14-28
Meget overbevisende sejr til Silkeborg Voel, som også her ved Nøvling har besejret Aalborg DH og uanset resultatet af kampen mod Leipzig i morgen kommer flot ud af turneringen

Nøvling slutter i morgen, der spilles ikke de normale 1'er, 2'er, 3'er. osv finaler da alle har mødt alle i super-elite i år


Silkeborg Voel nyt

Mette Lindberg, har gennem længere tid spøgt i kulissen i Silkeborg-Voel KFUM. Det er i al fald en måned siden vi satte Mette ind som ny spiller i Silkeborg Voel på den officielle europamester.dk-klubskifte-liste . Der var også noget med at Jakob Andreasen efter vistnok en af kampene i FTZ cup udtalte noget i retning af "vores to nye spillere Mette Lindberg og Miriam Juul gjorde en god figur....."

Nu bekræfte det officielt fra Silkeborg Voels pressetalsmand Evan Johansen at Mette Lindberg vender hjem til Voel efter et års fravær.

"- Senest spillede hun SK Aarhus. Vi er glade for at Mette har meldt sig under fanerne igen, og bliver et godt supplement til vores to øvrige stregspillere – Hanne Nielsen og Kirsten Balle. lyder det fra Evan

Mette Lindberg blev skadet i træningskampen mod U-landsholdet for snart 3 uger siden, hvor hun brækkede en lillefinger. Hun kommer af med gipsen på mandag, og ventes hurtig tilbage på holdet.

fra venstre: Anne T. Hansen, Monica Kongsgaard, Sofie Kinnerup, Hanne Nielsen, ??((skjult), Erna Prainsdottir, Sandra Kjær, Kirste Balle, Mette Kryger (?), Jette Hansen, Mette Lindberg, Miriam Juul og Lina Rask - mangler Lise Kirkegaardog måske et par spillere mere
Mette Lindberg præsenteres - bemærk gipsen

- pressemeddelelse fra Team Esbjerg

I går kom det frem at Marta Mangue har skrevet kontrakt med den fremadstormende serbiske klub RK Zaljesar - Jyske Vestkysten mener at vide at Team Esbjerg har modtaget en kompensation på 15.000 euro for at slippe Mangue til den spanske klub. Selvfølgelig stadig en pæn slat penge, men meget langt fra det beløb som i går var fremme på TV2

Nu har Team Esbjerg - og det er nok meget klogt - så udsendt en pressemeddelelse, som bekræfter at Mangue er fortid i klubben og at man nu ser frem mod den kommende sæson

Det var en - helt forståeligt - meget stolt Bjarne Pedersen, som i sommeren 2007 med bla dette foto præsentere Mangue som ny spiller i Team Esbjerg - foto Niels Husted

Team Esbjerg og Marta Mangue enige om at skilles

Efter fire sæsoner i Team Esbjerg frigøres Marta Mangue Gonzales fra sin kontrakt mod at betale et mindre beløb i kompensation for de to sidste kontraktår.
Team Esbjerg Elitehåndbold A/S er tæt på at indgå et forlig med den spanske stjernespiller, Marta Mangue Gonzales, der efter fire sæsoner har ønsket at blive løst fra sin kontrakt med klubben.

Den 28-årige landsholdsspiller gav i vinterpausen over for sportschef Thomas Hylle udtryk for, at hun gerne ville løses fra sin kontrakt, der løber frem til 2013, fordi hun længtes hjem til Spanien. Team Esbjerg var indstillet på at imødekomme hendes ønske, såfremt hun undlod at spille for en anden danske ligaklub, og en spansk klub ville betale en mindre overgangssum. Desuden skulle Marta Mangue betale en kompensation for de to sidste kontraktår, som er normal praksis, når kontrakter afsluttes før udløb.

- Sagen har trukket i langdrag, og vi prioriterer nu at få den afsluttet, så Marta kan komme videre med sin håndboldkarriere, og vi kan få ro til at drive vores klub. I bestyrelsen er vi efter forhandlinger med hendes advokat, Peter Gerken, nået frem til en forligsskitse, som giver os et mindre beløb i kompensation, siger Team Esbjergs bestyrelsesformand, Bjarne Pedersen.

Mangue har været med til at flytte Team Esbjerg fra et hold, som skulle koncentrere sig om at overleve til at være et hold som de sidste to sæsoner har været med i slutspillet - mange husker nok også stadig at Mangue i foråret brændte et straffekast, som ville have slået FCM ud uaf EHF Cup

Han understreger, at Team Esbjerg i hele forløbet har overholdt alle sine forpligtelser vedrørende løn, boligtilskud, feriepenge og bil (stillet til rådighed i første kontraktperiode), og at klubben ikke vil holde på en spiller, der ikke længere ønsker at spille i Esbjerg.

- For fire år siden var jeg selv i Spanien for at købe Marta Mangue fri i en spansk klub. Hun har været en vigtig profil i opbygningen af Team Esbjergs hold, så vi nu er blandt de etablerede klubber i dansk damehåndbold, og vi har været glade for at have hende i klubben. Jeg er tilfreds med, at sagen nu er ordnet mindeligt, men beklager, at Team Esbjerg undervejs uberettiget er blevet fremstillet som en arbejdsgiver, der ikke overholder indgåede aftaler med en spiller, siger Bjarne Pedersen.

Team Esbjerg glæder sig over, at Marta Manque efter at have været sygemeldt siden 19. maj og ikke har kunnet deltage i klubbens forberedelser til den nye sæson, nu er frisk til at tiltræde en kontrakt i den serbiske klub, RK Zajecar. Hun rejste lørdag ned til et lægetjek i sin nye klub.


 

 

Tomac - en type som nok kunne have fundet ind i et godt samarbejde med Amalie Grav. SK Århus har stadig flere gode spillere, men det begynder at tynde ud i truppen

foto Erik Laursen

Marta Tomac til Byåsen, igen

Det her er historien om klubskiftet, som er/var ved at udvikle sig til en farce.

Først hed det sig at Marta Tomac skulle skifte til Byåsen fra dengang konkurs-truede SK Århus, så blev Marie Henriksen korsbåndsskadet og måske det forårsagede at tingene blev speedet lidt for meget op.

I al fald havde norsk presse dårligt annonceret klubskiftet før vi her på europamester.dk kunne citere Jens Bruun for at Tomac aldeles ikke skulle til Byåsen, nu havde SK Århus fået styr på økonomien og Tomac havde kontrakt med SK Århus.

Tomac deltog samme aften i træningen i SK Århus og lignede i al fald ikke en spiller, der var på vej væk.

Men det var hun åbenbart alligevel for nu annoncerer Byåsens hjemmeside at Tomac ikke bare har givet et mundtligt tilsagn, men også har skrevet under på en kontrakt med Byåsen.

Så indtil vi hører andet, må vi tro at Tomac i den kommende sæson spiller for Byåsen og SK Århus ligner ikke længere en slutspilskandidat - holdet har stadig så meget tyngde at nedrykning heller ikke bør kunne blive et tema, men slutspillet virker ikke realistisk

se mere på Byåsens hjemmeside


 

 

Tonje Larsen - sammen med Gro Hammerseng udgør hun både midtforsvar og skudtrusler fra bagkæden hos både Larvik og de norske europamestre

foto Kenneth Rosenkilde

Ny Larvik-sejr mod Sydkorea

Larvik HK - Syd-Korea 30-26 (13-16)

Larvik vandt også den anden kamp mod Sydkoreas landshold, som er i Europa som forberedelse til næste års OL i London.

Udover de gravide spillere Gro Hammerseng og Olga Medvedeva var Larvik uden både Leganger, Nora Mørk og Tonje Larsen, Tine Rustad Kristiansen scorede hele 12 gange og ligeledes højrekanten Amanda Kurtovic med 7 scoringer må have været stærkt spillende, men man skal nok tage lidt forbehold for det sydkoreanske holds styrke. At de to kampe i træk smider en forholdsvis sikker pauseføring tyder ikke på et hold i verdens bedste form.

Larviks hjemmeside om kampen

Også lokale OP.no var med på sidelinjen og har en ny fotoserie fra kampen

Larvik HK: Lene Rantala - Amanda Kurtovic 7, Sara Breistøl 1, Isabel Blanco 1, Tine Rustad Kristiansen 12, Kari Mette Johansen, Karoline Dyhre Breivang 1, Pernille Wibe, Linn-Kristin Riegelhuth Koren 2, Linn Jørum Sulland, Katja Nyberg , Thea Mørk 3, Tine Stange 1 og Mie Sando 2.

Tonje Larsen tvivlsom til VM

Selvom Tonje Larsen efterhånden er blevet 36 år, så er hun ubestridt en af de vigtigste spillere hos både Larvik og det norske landshold, Tonje Larsen er ofte blevet kaldt Verdens bedste forsvarsspiller, men også angrebsmæssigt viste både EM i december og Champions League i forsvaret at Larsens skudtrussel bagfra er meget vigtig for Norge og Larvik.

Men rækker Tonje Larsens helse til endnu en VM slutrunde ? Larvik træner Ole Gustav Gjekstad er i al fald meget i tvivl - se mere på TV2Norge som har video og tekst


 

Pineau - med for Metz, som også har den tidligere russiske verdensmester Andryushina med i truppen

foto Erik Laursen

Metz vil med på den store scene

Mens det franske damelandshold i efterhånden mere end 10 år har lagt stabilt mellem de 6-8 bedste landshold i Verden og efter sølvmedaljerne ved VM i Kina og et flot 2011 med bl.a. et par sejre over Norge må regnes blandt favoritterne ved VM i Brasilien, så har det knebet lidt mere med klubholdenes internationale succes.

Det er blevet til sejre i Challenge Cup og tilbage i 2003 vandt Besancon Cup Winners, men på den store klubscene i Champions League har det knebet mere, Metz og sidste år Toulon har været med i CL's puljespil men intet fransk hold har været blandt de 8 sidste siden man afløste kvartfinalerne af en ny mellemrunde.

Nu skal det imidlertid være slut - Metz satser i den kommende sæson ikke bare på succes i den hjemlige liga, men også i Champions League, hvor målet er en plads i top 8.

Måske kan det lykkes for Metz som i al fald har haft nogle gode resultater her op til sæsonstart - efter at man var med ved en turnering i Ungarn i sidste weekend, hvor det blev til en 3. plads efter bla. undervejs at have slået Alcoa FKC så sikkert som 36-26 vandt Metz i midtugen en opvisningskamp mod Buducnost med 23-20 - se mere om den kamp på Buducnost hjemmeside

Metz deltager i weekenden i en meget stærkt besat turnering i Tyskland, hvor også bla. Gyor, Oltchim Valcea, Thuringer og Byåsen deltager

se mere om turneringen HER

FL


 

 

Kathrine Nielsen - foto Hans Carstens

 

 

 

 

 

Polenova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- håndboldfødselsdage

Kathrine Nielsen

Det fynske back-talent, Danmarksmester anno 2010, Kathrine Nielsen fylder 17 år i dag.

Kathrine var en af profilerne på det Odense-hold, som i foråret 2010 noget overraskende vandt DM slutspillet i U16.

I sidste sæson havde Kathrine sammen med flere andre af Odense's danmarksmestre valgt at tage et år på idrætsefterskolen SINE og her var det ikke så forfærdelig langt fra at blive til et nyt mesterskab i foråret, hvor SINE på hjemmebane i Klosterhallerne først efter et nederlag i sidste kamp til Rødovre måtte se guldet glide definitivt af hænde. I øvrigt efter en kamp, hvor Kathrine vel nok var bedste SINE-spiller.

Uanset at Kathrine til dato ikke har været med på landsholdet i 94-95 årgangen er hun en af årgangens bedste spillere, hun kan både dække op og spille angreb, man behøver ikke se Kathrine spille 20 gange før man bliver klar over at hun har et stort talent og hvis ellers hun vil /kan give de ofre der også skal til, så kan hun godt drive det til noget indenfor håndbold.

Vi ved ikke hvor Kathrine spiller i den kommende sæson, men derfor kan man jo godt ønske pænt tillykke

---

Polenova - en russer i Frankrig

Elena Polenova, den kæmpestore pige på det russiske landshold, fylder 28 år i dag..

Polenova dukkede allerede som 17 årig op på det daværende AKVA Volgograd, det var nogle år før Levina og Kochetova mens Bodnieva og Naoukovitch, som begge blev store profiler i jugoslaviske klubber - stadig var i Volgograd.

Polenova var med til at vinde U VM i Makedonien i 2003 og dukkede kort efter op på det russiske A landshold, hun var ikke med på det russiske landshold, som ved VM i 2003, men fra efter VM i Kroatien og var hun fast blandt Trefilovs udvalgte på det russiske landshold også selvom hun først da Trefilov i 2006 rykkede til Zvezda også kom til at spille på den karismatiske højtråbende russiske landstræners klubhold.

På det tidspunkt havde Polenova været med til at vinde VM i Skt Petersburg og hun kunne efter VM i 2007 kalde sig dobbelt Verdensmester. I 2008 opnåede hun både at vinde Champions League, olympisk sølv og bronze ved EM.

Til gengæld var Polenova ikke med i truppen ved VM i Kina og hun er i den kommende sæson rejst til fransk håndbold, hvor hun i den kommende sæson spiller for Le Havre.

Selvom den næsten 2 meter høje og 100 kg tunge russer, der efter sigende bruger størrelse 52 i sko i forbindelse med skiftet til Le Havre udtalte at hun håbede på en plads ved VM i Brasilien og OL i London, så virker det som om hendes tid på det russiske landshold er forbi - vil hun blive savnet ? I al fald ikke på samme måde som feks en Poltoratskaya, der kunne føre håndbold op på et højere niveau, men på sin egen insisterende lidt kluntede facon var hun på godt og ondt en del af Ruslands stærke landshold gennem flere år, måske ikke så elegant, men med en skudstyrke, som vel ikke andre end måske Linnea Torstensson er i nærheden af at kunne matche

----

Dansk VM GULD

Det er i dag 5 år siden at 88-89 landsholdet vandt guld ved U 18 VM og dermed sikrede dansk damehåndbold det første Verdensmesterskab siden 1997, hvor man til gengæld vandt både A VM og U VM

Siden 88-89 vandt VM Guld er der ikke faldet nogen VM guld-medaljer af til dansk damehåndbold, hvad der vel et eller andet sted sætter præstationen i relief.

indmarchen ved U 18 VM i 2006 - Mia Boesen med fanen og Sandra Toft som vist har nogle vimpler eller noget i hånden...stævnet foregik i Canada og landsholdet lagde ud med at møde eksotiske hold som Thailand og Argentina, der blev slået kæmpestort...Danmark var kommet til VM som nyslåede vindere af European Open og havde i efteråret 2005 vundet det første U 17 VM, så Danmark var helt afgjort blandt favoritterne, men man vidste jo ikke hvad et hold som Sydkorea kom med og vi kom da også til at spille to meget tætte kampe mod koreanerne som havde bla On A Kim med på holdet.......Ved U 18 VM kom Line Jørgensen og Amalie Grav på All Star holdet og så var det stævnet, hvor Sandra for alvor fik sit gennembrud, da Stine Bonde blev skadet op til finalen og Sandra måtte stå 60 minutter uden mulighed for udskiftning.....