Nyheder 01. - 03. oktober 2005

3. oktober 2005:  

 

 

Rikke Hørlykke er spillernes repræsentant i landsholdsforhandlingerne

Landsholdsstreje truer

Tilsyneladende er en konflikt mellem DHF og de aktive nu så stor en mulighed, at der reelt hersker tvivl om hvorvidt Jan Pytlick kan disponere over de udtagne spillere ved den forestående samling i Vejle og efterfølgende 4-nationers turnering i Paris..

DHF's direktør Hans Christian Jacobsen har gennem den sidste uges tid været dygtig til gennem pressen at skabe sympati for DHF's udspil.

Det har han gjort ved dels at fortælle om andre positive DHF tiltag, fx. en forsikring, som garanterer klubberne en økonomisk kompensation hvis en spiller bliver skadet i DHF regie, dels ved at fremstille spillerne som mere eller mindre grådige - at DHF nærmest ville gå fallit, hvis man skulle honorere spillernes krav.

Men mon ikke sympatien blandt mange håndboldfans efter en week-end, hvor DHF ikke har villet flytte sig så meget som en millimeter, nu igen er ved at svinge over på spillernes side.

Iflg. DHF's egne oplysninger er spillernes krav reduceret med noget der ligner 85% i forhold til det oprindelige krav. Alligevel er DHF tilsyneladende ikke indstillet på at flytte sig. Hvis man i realiteten slet ikke vil forhandle med spillerne, så er det vel det man burde have meldt ud fra starten.

Også Jacobsens udsagn i pressen om, at man nok kan finde spillere, der vil repræsentere Danmark uden at skulle have betaling, kan/bør give bagslag så det forslår.

Mon ikke de fleste mennesker i dag forstår, at uanset hvor stor en ære det er at spille på landsholdet, så er det også et stort afsavn i forhold til alle mulige andre ting, og selvfølgelig skal spillerne have en rimelig kompensation for disse afsavn.

Udover de sædvanlige steder som DR og TV 2's håndboldportaler etc., bør man læse om sagen på Spillerforeningens side


 

Sofie Kinnerup - juniorspiller i Team Ikast og maskot for www.europamester.dk

 

ang. ungdomshåndbolden på europamester.dk

Som nævnt i et indlæg længere nede, har der været en god respons på at sætte focus på juniordivisionens jyske kredse.

Faktisk har responsen været så god, at der skulle være mulighed for også at få ynglingerækken med .

Såfremt man har mulighed med at bidrage med referat eller blot kamp-fakta fra kampene i junior- og ynglingedivisionen er man derfor meget velkommen til at kontakte undertegnede på per@europamester.dk

Der har også været et par forespørgsler om, hvorfor ikke de øvrige landsdele dækkes.

Det skyldes simpelthen at kontaktnettet her ikke er godt nok, der er trods alt ikke meget grin ved hverken at lave eller læse noget som stort set blot vil være afskrift fra infosport.

Efter jul håber jeg så, at vi kan dække i al fald ynglingerækkens øst- og vestliga


 

efter 3 runder begynder stillingen så småt at ligne noget man nok kan begynde at regne med - Sindal får nok svært ved at holde den fine placering. Ydun og Silkeborg vil i al fald nok gøre hvad de kan for at gå forbi vendelboerne

 

 

 

 

 

 

 

Anniken Solberg - 31 mål i 3 kampe

 

Divisionen - søndagens resultater

Skjern Håndbold - TMS, Ringsted 24-27 (11-13)

Bedømt efter referatet på TMS hjemmeside lyver cifrene en anlese, TMS burde have vundet noget større. Stillingen var bl.a. 16-26, således at Skjern har vundet de sidste minutter med hele 8-1.

Topscorer for TMS blev fløjen Tanja Laursen med 6 mål, for Skjern fortsatte Louise Ljungberg de flotte takter og scorede i går 7 gange.

Skjern spiller allerede torsdag, hvor holdet skal på en svær opgave i Idrætscenter Vest mod Team Tvis, mens TMS kommer på en endnu større udfordring idet holdet søndag får besøg af SK Århus

----

SK Aarhus BK Ydun 39-32

SK Århus videomand Thomas Bruun havde i 1. runde været en opmærksom tilskuer da Ydun besøgte VRI i Bellevue hallen, og det var da også et godt forberedt SK Århus hold, som vandt en sikker sejr over det ikke uefne Frederiksberg-hold.

Ydun skulle i spillestil minde en del om TMS Ringsted og set i det perspektiv, kan man kun sige at SK Århus fik en fornem generalprøve på week-endens udekamp i Ringsted - en af sæsonens vel 3-4 på forhånd sværeste opgaver.

Habba blev topscorer med 10, Camilla Transel, som tilsyneladende går en god sæson i møde, scorede 7 gange og a pros pos transel så var der comeback til tvillingesøster Julie, som scorede et enekelt mål

Århus Stiftstidende skriver om kampen

-----

Holbæk HK Sindal IF 24-34

Beatriz Sanchez Camunas scorede 6 for Holbæk, mens rækkens topscorer Anniken Solberg lavede 9 for Sindal. Solberg har nu scoret 31 mål i 3 kampe og holder således et flot gennemsnit på mere end 10 scoringer på. kamp

----


Taars/Ugilt IF - Lyngby HK 23-20

Taars fik sæsonens første point da oprykkerne fra Lyngby blev sendt hjem med en sæk på 20-23.

Topscorer for hjemmeholdet blev Diana Helledie, Christina Haugaard og malene Vejrum med hver 4. For Lyngby scorede Maria Barratt og Trine Kjærsgaard også 4 gange hver.

-------

Skive fH - Roskilde Håndbold 42-19

Skive vandt den ventede storsejr over Roskilde - her er vi stillet et referat i udsigt, som hvis det indgår, vil blive bragt særskilt.

I første omgang er der kun at sige at unge grit kristensen scorede hele 12 mål for Skive, mens Per(nille) Hviid med 5 mål blev topscorer for Roskilde.


Junior Divisionen - week-endens kampe

 

 

AS - ved at vænne sig til juniorrækken og scorede 4 mål i går. En spiller med AS potentiale skal dog score 10 gange hver gange - foto fra BIFs hjemmeside

 

 

 

 

 

 

 

billedet her forestiller - måske Danmarks yngste kontraktspiller - Lærke Møller i håndbolddress og er sendt af en venlig bruger. Mod Fredericia var det dog især Sandra Kjær og Vivi Storvang som skilte sig ud i en flot holdindsats

 

 

 

 

 

 

 

Randers synes i Christina Sørensen (billedet) og mette Pedersen at have et par keepere, der fuldt lever op til RHK's tradition for meget stærke målvogtere i ungdomsrækkerne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Inden selve resultaterne en stor tak for den meget positive respons fra flere sider. Med den gode velvilje håber vi på en vis overbærenhed overfor at resultatformidlingen inok vil være noget mangelfuld indtil vi forhåbentlig får opbygget et godt kontaktnet.

Pulje 01

Brabrand IF - Horsens HK 31-26 (16-14)

Efter det store premierenederlag til Aalborg, var det med en vis uro, man så hen til kampen mod Horsens, som i første runde overraskende havde slået Team Ikast.

Selvom spillet ikke var det hurtigste og indimellem også en smule febrilsk, spillede Brabrand holdet dog en ganske god håndboldkamp, hvor spillet blev bredt godt ud. Efter en jævnbyrdig 1. halvleg fører Brabrand en overgang i 2. halvleg med hele 8 mål (24-16).
Hele 4 spillere: Ida Damsted, AS, Carina Søegaard og Ann Christensen scorede alle 4 mål for BIF. Horsens målscorere kendes ikke

----

Kolding IF - Team Ikast Håndbold 25-27 (11-12)

Ikast vandt kampen men bestemt uden at imponere, Jesper har været i kontakt med en af ikast spillerne, som egentlig var forbavset over at se resultatet på infosport "Jeg troede faktisk vi havde vundet større" - men altså Ikast på tavlen, men spillet skal være bedre, hvis man vil med i Ligaen.

Mere om kampen kan nu læses på team Ikast's hjemmeside

----

Fredericia HK 1990 Aalborg DHU 24-32

Aalborg viste mod Fredericia at holdet også kan på udebane og mon ikke Aalborg DHu må tage favoritværdigheden for denne række på sig

Målscore for Aalborg DHU:
Sandra Kjær 7 (5), Nadja Krogshave 5, Rikke Vestergård 5, Lærke Møller 4, Christina Dahl 4, Nanna Jensen 4, Janne Pedersen l, Janni Andersen l
Stillinger undervejs:

Aalborg DHs hjemmeside har et meget udførligt referat af kampen på linket HER

---

Pulje 02

Frederikshavn fI - Odder IGF 30-27

Først og fremmest henvises til referatet fra i går - linket HER

Ellers kan det tilføjes at Odder har nedlagt protest, idet man mener at frederikshavn har sat en målmand på holdkortet, der ikke var påført. Odders træner Thomas Møller roser alle sine spillere med et lille plus til topscorerne Line Severin (8 mål) og Ditte Thomsen (6 mål)

----

Tarm/Skjern 2000 - Randers HK 33-30

opdatering:
På Skjerns hjemmeside kan man på linket HER læse et meget omfattende referat af kampen. Skjern synes på vej med et ganske godt hold

-----

Team Tvis Holstebro - Skive fH 34-16

Ingen info fra denne kamp, generelt kan man sige at Holserbro har fået en rigtig god start og det skal blive spændende at følge, hvordan holdet klarer den næste udfordring, som hedder Frederikshavn på udebane

-----

Pulje 03

Viborg HK - HF Sønderborg 41-17 (15-10)

Vi var ikke helt klar over hvad vi skulle op imod, da Sønderborg havde spillet uafgjort med Bov i løbet af ugen, og vi regner bestemt Bov for et godt hold. Jeg vil nødig sige noget dårligt om andre hold, men at vi kun fører med 15-10 efter første halvleg skyldes udelukkende fæle afbrændere, mange tekniske fejl og at vi spillede uden passiv regel - det gjorde vi for øvrigt hele kampen.

Hatten af for Sønderborg, de spillede det de kunne og var meget entutiastiske de første 10 minutter af kampen. Det stod dog ret hurtigt klart, at de havde en spiller vi skulle holde lidt øje med og så ellers fokusere på, at de meget gerne ville spille deres stregspiller.

Efter lige at have snakket lidt om fokus og fået rettet forsvaret lidt til i pausen var det et helt andet og langt mere motiveret VHK hold der kom på banen i 2 halvleg, som udviklede sig til et langt stormløb mod Sønderborgs mål, med mange fine detaljer og få tekniske fejl.

Resultatet taler vel også for sig selv, når vi vinder 41-17. Vi har ikke noteret målscorere, men mon ikke de to fløje Camilla Mikkelsen og Jeanette Mikkelsen stod for en god del af målene og ellers skal hele holdet fremhæves for at arbejde med de tekniske ting vi arbejder med i træningen. Vi spillede kampen uden Olli Jurisic, som fik et vred i foden i kampen mod Ålestrup.

Vi har det sjovt og er i en proces hvor der hele tiden skal læres. Vi træner en masse teknik og vi glæder os til at spille. Vi har det ikke så godt med at alle er i gang med at udråbe os til DM favoritter. DM er noget man først skal kvalificere sig til og så skal man vinde det.

Og ja, vi har et godt hold, men det har Ålborg, Randers, Brabrand, FIF, Roar, Virum, GOG osv. altså også. Der er kun spillet 2 runder i turneringen, så lad os nu slå koldt vand i blodet så passe på med skader og så ellers bare have det sjovt til træning og kamp.

Jan Eversby


----

Bov/Sydstjernen - HEI, Skæring 32-21 (14-8)

Skal nogen presse Viborg i pulje 3 er det givetvis Bov/Sydstjernen, som er et miks af det Bov pigehold, som for et par sæsoner siden vandt DM og hvor der var flere lovende spillere og så Sydstjernen (SønderjyskE)'s juniorhold, hvilket vel igen vil sige Aabenraa/Høje Kolstrup som også har været langt fremme på ungdomsfronten i disse årgange.

Bov/Sydstjernen skulle i denne runde møde HEI, Skæring fra Århus. En modstander, som man absolut ville besejre og dette foretagende skulle altså osse vise sig at lykkes i søndagens kamp. I en kamp, der var uden den store spænding leverede holdet en pæn præstation inden pausen og førte med 14-8. Efter pausen blev der taget lidt for let på opgaven til tider og der sneg sig en del tekniske fejl ind. Der blev dog aldrig tvivl om udfaldet af kampen, dertil var forskellen mellem de to hold denne dag for stor og sejren på 32-21 var fuldt fortjent.

Bov/Sydstjernen står nu med 3 points efter 2 kampe, hvilket er ganske tilfredsstillende. Næste modstander på søndag d. 09.10. er Kvik Esbjerg på udebane. En kamp, der vil blive meget sværere end de første 2 kampe, der er spillet.

HEI-Skærings træner Henrik Olsen siger efter kampen til Århus Stiftstidende, at han nu nok mener at hans hold kan matche BOV, men at der i kampen i går mangler disciplin i angrebet og kommunikation i forsvaret. I 2. halvleg kommer HEI op på kun at være bagud med 3, inden altså at Bov i den sidste ende for alvor trak fra.

Olsen roser sine spillere for en stor entutiasme og vilje til at lære af egne fejl - i kampen i går får Annelene Larsen trænerens vingummibamse, topscorer blev Majbrit Simonsen med 5, Maria Lund og Annelene larsen lavede hver 4 og Pernille Olsen 3

Målscorere for Bov: Christina Aalling 12, Pernille Christensen 7, Line Schmidt 5, Pia Staack 3, Malene Hansen 2, Signe Nyeman-Nielsen 1, Kerstin Heumann 1 og Anne Sofie Schmidt 1.

-----


Aalestrup IF HK - Kvik, Esbjerg 25-28

ingen info om denne kamp


 

 

Larvik topscorer Riegelhuth
- foto Paul Fekjær

 

 

 

 

 

 

 

Sara Trier Jacobsen - Nordstrands bedste
- foto Paul Fekjær

 

 

 

 

 

 

 

Sølvi - foto fra tertnes hjemmeside

- håndbold i Norge

Storsejr til Larvik mod Nordstrand

Larvik - Nordstrand 33-18 (17-7)

Larvik syntes at have fundet formen på det for Nordstrand allerværste tidspunkt. Fra kampens start var det larvik som sad på kampen og allerede efter en halv snes minutter måtte Sergei Demidov tage sin time-out, da hans hold var nede med 3-7.

Lige efter time-out'en blev Nordstrand ramt af 2 udvisninger og larvik trak yderligere fra for altså at gå til pause med en 10 måls føring, som blev yderligere udbygget i 2. halvleg.

Nordstrands bedste var Sara Trier Jacobsen som også blev topscorer med 7 mål.

Larviks topscorer blev Linn kristin Riegelhuth med 8 scoringer

Kampen var Larviks 75. hjemmesejr på stribe - se Larviks side - mestrene har i den sidste uge vundet klart over både tertnes og Nordstrand og har ikke tabt i Bergslihallen siden 14. mars 1999

mere om kampen på Nordstrands side

op.no gennemgår kampen minut for minut (næsten)

---

Lunner - Levanger 18-34

adresseavisen.no har en smule om kampen og lover mere op ad dagen

---

Våg Vipers - Gjerpen 27-33

Gjerpen vandt sikkert i Kristianssand og Vipers, som for få sæsoner siden var et tophold i Norge, kan få det rigtig svært.

Ingunn Birkeland scorede 7 for hjemmeholdet, det samme scorede Zamorska for Gjerpen.

Fedrelannsvennen skriver om kampen med Vipers-øjne og mener, at der trods alt var mange oplivende momenter

----

Breivik ler af Tertnes spøg

Tertnes - NTG/Stabæk 36-27

Efter nederlaget til Larvik kom Tertnes tilbage på sejrskurs med en sikker hjemmesejr over Sulland og NTG Stabæk

Om kampen er der det at sige, at Sølvi Hylleseth som har været et emne i ikast blev topscorer med 9 mål og i det hele taget spillede en stor kamp

mere om det på Tetnes egen side og på bergens tidende

Ellers er det store sladde-remne i nortsk håndbold i disse dage at landstræner Marit breivik har udtalt at tertnes keeper Terese Pedersen måske er for god til at komme til VM.

Terese P. har som 3. keeper ikke udsigt til den store spilletid og breivik har vakt en vis fuore og i al fald i Bergen utilfredshed med at udtale at det måske ikke er godt for Pedersens udvikling, at hun er på landsholdet.

I den sidste landskamp - mod Portugal - blev terese Pedersen ellers kåret til bedste norske spiller.

I forvejen mener man i Tertnes at stregspiller Hege Vikebø for længst burde have haft en chance på landsholdet - i stedet står der rigtig mange spillere foran Vikebø: Elisabeth Hilmo, Isabel Blanco, Randi Gustad, Else Marthe, Maren Villaby og måske også Heidi Løke.

Det havde så fået en vittig sjæl i tertnes til at lave en taleboble på et billede med nogle Tertnes spillere - at de nok skulle passe på med at blive for gode, så kom de ikke på landsholdet.

Billedet er så udsendt pr. mail til alle i håndboldmiljøet, hvilket har vakt en vis fuore

(utroligt så lidt der skal til I Norge)

Nu siger Breivik så meget overraskende, at hun ikke rigtigt kan tage en anonym taleboble på et foto specielt alvorligt...se mere HER

Hilmo har fat i Vikebø...billedet som har sat Håndbold Norge på den anden ende

Rene i Anden Division

op til kampen mod Slagelse's 2. hold havde NFH pga mange skader i truppen kontaktet den tidligere OL Guldvinder og Vild med Dans deltager Marianne Flormann om hun ikke havde lyst til endnu et comeback - det havde "Flor" . Alt i alt blev det til en rigtig klubsøndag i Antvorskov-hallen. Med Anja i spidsen var Mette, Melgard, Bojana Popovic, Maja Savic, Carmen Lungu, Cecilie Leganger og Batanic mødt frem for at supportere talenterne, men det hjalp ikke en pind. De spillede ad H til, der var ikke meget for Anja at hente der, Borset fra det var Anja i strålende humør. afslappet i selskab med sine spillere deres venner og familier..Det var faktisk rigtig hyggeligt og lignede mest af alt en ganske almindelig hyggeeftermiddag som de kan forekomme i enhver klub.......Rene var ude at se giraffen og fortæller

 
Flormann kæmper på stregen Lige en tur på bænken
klik på billederne for fuld størrelse - alle fotos © Rene Lystrup

Slagelse FH - Nykøbing Falster i anden division, en sådan kamp er måske ikke altid lige så interessant for brugerne at læse om. Men når det betyder comeback på håndboldbanen for en af de gamle jernhårde ladies nemlig Marianne Flormann, ja så er det jo lige lidt mere interessant at høre lidt om. Nykøbing var det meste af kampen lige en tand bedre en de unge piger fra Slagelse, under ledelse af Janni Blach og Claus Kuno, og holdet fra sydhavsøerne vandt da også en rimelig pæn sejr, med 3 - 4 mål i overskud.

Og Flormann ja hun bragte lidt rutine ind på et noget skadesramt Nykøbing Falster hold, ikke for at Marianne gjorde den vilde forskel, men hvad kan man også forvente sig af en håndboldpige på 41 år. Men Marianne spillede som resten af hendes hold en fin første halvleg, men derimod en noget svingende indsats i anden halvleg, hvor Slagelse FH kom noget tættere på, men det hele endte med at rutinen vandt over de unge.

 
Mere kamp på stregen Ud til pause
klik på billederne for fuld størrelse - alle fotos © Rene Lystrup

På lægterne var cheftræneren Anja Andersen, samt en del af de store stjerner, Carmen Lungu, Cecilie Leganger og Mette Melgaard var på plads for at bakke deres unge kollegaer op, og Serberne Popovic og Savic havde hentet forstærkning fra Ikast - hvorfra Maja Savic's gode veninde Ana Batanic, var med til at heppe på de fightende Slagelse spillere. Men lige lidt hjalp det for Slagelses unge hold, der trods en helt vildt fightende Line Hovgaard, ikke kunne rokke ved sejren til Nykøbing Falster.

Mange håndboldhilsner

René Lystrup

 
Flormann dækker op over for Sandra Folden Træneren for Nykøbing Falster hedder John Nielsen og har tidligere bl.a. trænet FIFs 1. divisionshold
klik på billederne for fuld størrelse - alle fotos © Rene Lystrup

 

Line Knudsen - stærkt spillende Brabrand keeper, foto fra Brabrands hjemmeside

2. Division i Jylland

Hvem stopper Brabrand

Midtfyns - Brabrand 28-36 (9-22)

Alle folk på SU har sikkert drukket massevis af dem, Midtfyn er imidlertid andet end discount-pilsnere, det er også en håndboldklub fra Ringe, som i første runde havde spillet stort set lige op med ligareserverne fra Kolding og som i går tog mod det unge hold fra Brabrand IF.

Brabrand var kommet afsted med en meget smal trup på bare 7 markspillere og to keepere, så det var bare med at spille derudaf så længe kræfterne rakte.

De rakte så til at man kunne gå til pause med en føring på 15 mål (!!!). I 2. halvleg begyndte BIF'ernes manglende udskiftningsmuligheder at gøre sig gældende, men nærmere end 7 mål kom Midtfyn aldrig.

Brabrand gav debut til ynglingespiller Sarah Mortensen, som fejrede debuten med at blive topscorer med 7 mål - det er næppe det sidste man har hørt til hende i dansk håndbold.

Bo Rudgaard, Brabrands træner, fremhæver til Århus Stiftstidende udover Sarah Mortensen også Line Knudsen for en god kamp i målet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Champions League kval - weekendens kampe

Viborg HK - ZRK Celje, Slovenien 48-25
Aalborg DH - Motor Zaporozhye, Ukraine 34-29
Podravka - Buducnost (Serbien-Montenegro) 28-22
FC Nürnberg - Dunaferr NK 20-25
Slovan Duslo (Slovakiet)- ZRK Knjaz (Serbien) 29-24
Metz - Elda Prestigo 30-30
Lublin - Dinamo Volgograd 36-33
Byåsen - C.S. Silcotub Zalau, Rumænien 30-19 + 24-26*

* Begge kampe spillet i week-enden, Byaasen ER i Champions League

---

EHF 2. runde - week-endens kampe

Spartak Kiev - Panathlitikos Sykeon 31-10
Sassari Citta - Latsia Nicosia 38-25
Minsk - Grodno 24-24
Gil Eanes - Madeira Andebol 18-27
RK Kale - GAS Anagennisi 23-41
Den Haag - Tecton Wat Atzgersdorf 25-25
Antwerpen - AKABA Bera Bera 11-34
Astrakhanochka - Debrechen 23-23
GOG - Elge Vilnius 38-21 + 31-25*
St. Gallen - Haukar Hafnarfjördur 25-41 + 20-29*
Nordstrand - Iuventa Michalovce**
Medicinar Sabac - Ankara Havelsan **

* begge kampe spillet i hhv Gudme og på Island i week-enden, GOG og HK er videre
** begge kampe spilles i næste week-end i Slovakiet og Tyrkiet


2. oktober 2005:  

 

Sanja Jovovic

Come back til Sanja Jovovic

Podravka - Buducnost Monet 28-22 (13-10)

Podravka fik et meget fint udgangspunkt i kampen om pladsen i gruppespillet. Endnu er Podravka's side ikke opdateret med referat, men topscorer for Podravka blev den store russer Naukovich med 8 mål, for Buducnost scorede den rumænske venstre-hånds-spiller Tanase 7 gange. Tanase har i øvrigt under navnet Gabrijella Hobjilla en fortid i Podravka

Iflg. Kometal Forum (Joana) gjorde Sanja Jovovic comeback med 3 scoringer, det serbiske stortalent Ana Radovic scorede 4.

18-årige Kristina Franic og fløjen Ljerka Vresk fremhæves som Poravkas bedste


 

Rene Lystrup søger Aalborg DH vid

Den velkendte Slagelse-supporter Rene Lystrup var i dag til håndbold i Slagelse for at se marianne Flormanns comeback kamp - mere herom senere.

Rene har pga en fejl hos Stofa ikke fået optaget kampen mellem Aalborg DH og Motor og søger kontakt med en håndboldentutiast, som kan hjælpe ham med et videobånd fra kampen.

lige præcis hvordan det kan foregå i praksis kan man aftale med Rene via hans mail rene_lystrup@mail1.stofanet.dk - det var

rene_lystrup@mail1.stofanet.dk


Når enden er god !!

Damejunior Division pulje 02

Frederikshavn FI – Odder IGF 30-27

stillinger undervejs:
1-0,4-2,4-3,4-4,7-7,10-10,13-10,15-11,17-13,19-14,20-17,22-19,24-20,24-21,25-24,25-26,26-26,26-27,27-27,29-29,30-27

Kampen mellem FFI og Odder, blev til det de fleste nok ville kalde, en noget mærkelig kamp, med en gyser af en afslutning. Begge hold jagtede sæsonens første point, da de sidste weekend tabte til henholdsvis Tarm/Skjern 2000 og Team Tvis Holstebro.
De første 10 minutter var præget af megen nervøsitet, hvilket udløste en del fejl, afbrændere og lidt for ”lette” mål!
Intensiteten blev dog hurtigt skruet i vejret, og tøven blev afløst af aktioner med vilje bag. FFI var stort set hele halvlegen igennem, et halvt skridt foran, og de kunne gå til pause med en lille føring på 3 mål.
De første 20 min. blev noget nær en kopi af første halvleg. Flere gange blev man enig med sig selv om, at nu rykkede FFI, men hver gang gik der ikke med end et par minutter, før at Odder igen var oppe.
Med 10 min. igen af kampen, førte hjemmeholdet med 25-22, men så skete der for alvor noget.. Bare fire min. senere var stillingen 25-25, efter god fight af spillerne fra Odder, og noget nær det modsatte af frederikshavnerne - sagt på en pæn måde!
Derfra skiftedes holdene til at udligne, indtil der godt to min. før tid, blev dømt straffe til Odder.
FFI skiftede målmænd, og satte holdets playmaker i mål, på det yderst vigtige straffekast. (se videoklippet)
Odder sender bolden et godt stykke over, hvorefter en kontra udløser straffe samt en 2 min. udvisning i den anden ende af banen! Sådan kan det gå, og det er vel det der kendetegner håndboldspillet, alt kan ske, og man kan aldrig, aldrig vide sig sikker på noget som helst… FFI-pigerne sikre sig en sejr på 30-27, ikke imponerende eller overbevisende, og som FFI´s træner sagde, da døren ind til omklædningsrummet blev smækket i: ”Hold kæft hvor spillede vi ringe!”
Men to point er to point, og det er uanset indsatsen..do;

Anso Axelsen

klik på start-knappen for at se filmen.....Odder kaster straffekast, Frederikshavn har sat holdets stjerne på mål...og....i bar befippelse skydder Odder spilleren over mål.....

 

- Toms ligaen

FCK fortsatte sejrsstimen

Esbjerg fulgte godt med, men til sidst var det altså FCK som trak det længste strå og kunne rejse hjem med 2 point og en konsolideret 4. plads.

Louise var inde og se kampen og skriver, at det var en rigtig spændende håndboldkamp, hvor FCK højst førte med 3 mål
I anden halveg kom Esbjerg op og første nogle gange og ca. 5 ½ min før tid førte Esbjerg 26 - 24. FCK´s sejrsmål blev scoret ca. 30 sek før tid.
Dommerne var for en gangs skyld udmærkede, slutter den unge håndbold-entutiast

T. Esbjerg - FCK......... 27-28 (11-12)

T. Esbjerg: Lotte Haandbæk 9 (5), Beatrix Benyats 5, Line Thorius 4, Monica Nesvik 3 (1), Tina Pedersen 2, Karin Lund 1, Rikke Zachariassen 1, Carin Larsen 1, Lena Jensen 1,

FCK: Mette Vestergaard 6, Josephine Touray 6, Steluta Luca 6, Sara Holmgren 3, Eszter Siti 3, Melanie Smith Nielsen 2, Elly an de Boer 1, Christina Krogshede 1 (1)

Udvisninger: T. Esbjerg 1, FCK 6.

Tilskuertal: 500.


 

Derjugina - Aalborg DHs bedste spiller

 

 

Reznir - 10 mål for Motor

Aalborg DH vandt uden at imponere

Aalborg DH - Motor Zaporotsje... 34-29 (19-15)

Aalborg DH endte med at vinde med 5 mål over de meget uortodokst spillende ukainere og sikrede sig dermed et trods alt rimeligt udgangspunkt før returkampen næste week-end.

Per Skårup fortalte i transmissionen fra Aalborg, at forholdene i Zaporotsje på denne tid af året er knap så specielle som i januar og februar, når der er Champions League gruppespil og hvor temperaturen i hallen er nede omkring 5 grader.

Det kan vel også blive afgørende om Lyapina er med - den stærke venstre fløj fik i dag et rødt kort allerede efter ca. 10 minutters spil

Alt i alt har Aalborg DH også kun sig selv at takke for at sejren ikke blev større, det hjælper ikke meget at en spiller som Louise Pedersen laver det ene spektakulære mål efter det andet i angrebet, når hun gang på gang står og sover i forsvarsspillet.

Aalborg DH - Motor Zaporotsje... 34-29 (19-15)

Aalborg DH: Louise Pedersen 9, Natalija Derjugina 8, Kristine Lunde 5, Louise Mortensen 4, Marianne Rokne 3, Rikke Nielsen 2, Matilda Boson 2, Narcisa Lecusanu 1,

Saporosje: Olena Reznir 10, Anastasiya Borodina 7, Zhanna Kashel 6, Anastasiya Sokol 3, Yuliya Bubenets 2, Iryna Shutska 1.

Diskvalifik: Isabel Blanco, Aalborg DH
Zhanna Kashel, Saporosje + Lyapina, Motor Zaporotsje
Udvisninger: Aalborg DH 6 - Saporosje 6
Tilskuertal: 4075.


 

 

Bernataviciute blev igen i dag lithauisk topscorer

Leipzigs tyske eks-landsholdsspiller Radceviciute stammer også fra Lithauen

GOG i 3. runde

Vilnius - GOG/Svendborg.. 25-31 (13-19)

Efter at have vundet kampen i går med 17 mål, var det ikke den store spænding før dagens returmøde mellem GOG og Elge Vilnius, og der var da også bare mødt 200 tilskuere op til dagens "reurkamp" i Gudme.

GOG gik til pausen med en 6 måls føring og så er koncentrationen åbenbart piftet, i hvert fald har lithauerne spillet uafgjort i 2. halvleg.

Selvom GOG ikke er blevet presset meget på det håndboldmæssige plan, hvilket der også nok kan blive brug for til den næste ligakamp, hvor GOG møder ingen ringere end Slagelse

fyens.dk har referat af kampen fra i går

Vilnius - GOG/Svendborg.. 25-31 (13-19)

Vilnius: Laima Bernataviciute 9 (2), Sandra Ruginyte 4, Gabija Bugeniene 3, Jolanta Jankaviciene 3, Aiste Zarakauskaite 3, Laima Aauydte 2, Virginja Skubatte 1,

GOG/Svendb.: Anna Kareeva 7 (2), Anette Hovind Johansen 6 (4), Pearl van der Wissel 4, Tina Flognman 3, Aiko Hayafune 2, Winnie Mølgaard 2, Malene Dalgaard 2, Laila Schmidt 2, Annette Knudsen 2, Stine Frank 1
Udvisninger: Vilnius 5, GOG/Svendb. 4.
Tilskuertal: 200.

GOG/Svendborg videre med 69-46 samlet.


 

 

stillingen i Tyskland -vises som antal kampe, antal points vundet, antal point tabt og måldifference

- Bundesligaen

Leipzig rykker

resultater af 5. spillerunde spillet lørdag

Buxtehude - Frankfurt 35 : 32
Thür. HC - Kirchhof 37 : 22
Dortmund - Leipzig 17 : 29
MJC Trier - Ketsch 33 : 27

I de sidste 4 sæsoner har Leipzig måttet rejse tomhændede hjem fra udekampene i Dortmund, men meget er lavet om i den østtyske klub efter Martin Albertsen er kommet til som træner og holdet er blevet forstærket med Katrine Fruelund.

Fruelund og holdets norske anfører Else Marthe Sørlie scorede hver 6 gange....mere om kampen (på tysk) på Leipzigs side

også Thüringer med Sakia Mulder og danske Maja Sommer på holdet vandt en sikker 37-22 sejr over Kirchhof, hvor Mulder scorede 7 gange og Maja Sommer(lund) 4 ...mere om den kamp på Thüringers side


Lene Thomsen - billedet her er taget af Thomas Jørgensen i forbindelse med scleroseinfo-kampen.

Sclerose.info vil muligvis udbyde nogle af spillertrøjerne fra kampen - bl.a. Line Daugaard og Lene Thomsens på en auktion.

- håndboldsladder

Lene Thomsen snart på plads i Viborg

I dag spiller gæster SønderjyskE's fodboldhold i Superligaen i fodbold topholdet Viborg.

Morten Bruuns tropper har været hårdt plaget af skader og råder vel reelt kun over Jacob Olesen og Peter Sand til pladserne fremme i angrebet.

For Jacob Olesen er kampen et møde med den kommende hjemmebane og mon ikke også Jacons kæreste, den kommende Viborg-spiller Lene Thomsen er med i Viborg, så parret kan benytte anledningen til at slå et slag fordi den nye lejlighed i Viborg.

Viborg Folkeblad skriver nemlig at parret allerede har fået en lækker lejlighed i den gamle bydel. Lejligheden beboes p.t. af Tomas Ryde, som flytter i hus, når familien er kommet på plads.


På DR TV kl 14:50

 

Lyapina - stærk fløjspiller fra Motor

 

 

 

 

 

 

 

 

Champions League optakt

international debut for Aalborg DH

Aalborg DH spiller i dag klubbens første officielle internationale kamp når ukrainske Motor kommer på besøg i Champions League kvalifikationens 2. runde.

På forhånd en svær, men næppe uoverkommelig opgave for Aalborg, hvis spillere jo hver for sig har masser af international erfaring fra dels landskampe dels deres tid i klubber som Slagelse (Rikke Schmidt), Ikast (Blanco og Lecusanu), Viborg HK (Deriougena og Louise Pedersen), FCK (Boson ), Tertnes (Rokne) og Vipers (Lunde søstrene)

Christian Dalmose har som træner tidligere ført Ikast til sejr over Motor og Dalmose's indgående kendskab til de aparte forhold i Ukraine kan nok blive af ganske afgørende betydning i returkampen.

Mht kampen i dag er det vigtigt for Aalborg DH at minimere perioderne med ukoncentreret spil mest muligt, forholdene i Ukraine er så anderledes, at det kan være nødvendigt for Aalborg ikke bare at vinde dagens kamp, Aalborg DH skal helst sikre sig et forspring på i hvert fald 5-7 mål

Hos Motor vil de fleste danske håndboldfans nikke genkendende til keeperen Zaspa, den tætte venstrehåndede Reznir, som både spiller højre back og højre fløj, russiske Kashel og ikke mindst den elegangte venstre fløj Nataliya Lyapina, som også ofte er holdets straffekastskytte.

Motors største stjerne de sidste år den hårdtskydende bagspiller Burmistrova figurerer ikke længere blandt holdets spillere i opstillingen på EHFs champions league side og i det hele taget skulle Motor pga økonomiske problemer ikke være helt så stærke som tidligere

SHARKS hjemmeside har optakt til kampen


 

Gro Hammerseng - Gro vil med garanti ikke seriøst diskuttere de forskellige spilleres kvaliteter i pressen....foto Rosenkilde

Gro Hammerseng: Lunde skal tage over

- Kristine er blitt en topp internasjonal spiller og en type jeg liker veldig godt. Hun har mange gode egenskaper, både på og utenfor banen. Hun kommer til å ta ansvar, siger Ikast's skadede superstjerne Gro Hammerseng i en samtale med Kristianssand-avisen Fedrelandsvennen.no

Lunde søstrene kommer fra Kristianssand klubben Vipers og avisen lancerer derfor gerne Lunde som spilleren, der skal overtage kaptajns-rollen fra Gro Hammerseng.

Også Larviks Karoline Dyrhe Breivang har været inde i billedet - om Breivang siger Gro

- Både Kristine og Karoline (Dyhre Breivang) er gode alternativer. Begge kan spille på alle bakspillerplassene. Sannsynligvis blir den nye kapteinen ei med mesterskapserfaring. Det har Kikki.

indtil videre er Elisabeth Hilmo valgt som kaptajn for det norske landshold


 

 

Siti - sammen med holdkammeraterne på besøg i Esbjerg i eftermiddag

 

.foto Rosenkilde

Toms Ligaen

FCK på svær udebaneprøve

optakt til Team Esbjerg - FCK Håndbold

FCK Håndbold har tidligere haft det svært med kampe i Jylland, men i denne sæson, hvor esbjergenseren Thomas Hylle er kommet til roret, har FCK faktisk vundet rub og stub af holdets kampe herovre.

Meget tyder på at sæsonen vil blive et langt parløb mellem FCK og Ikast om at følge de store fra Slagelse, Viborg og Aalborg DH over i slutspillet og i det spil er kampen i dag en af dem, der bare skal vindes af FCK, som kan sikre sig et 2 points forspring til Ikast med sejr i dagens kamp.

Team Esbjerg vandt i sidste runde overraskende stort over Kolding IF - for første gang i denne sæson fungerede alting optimalt for Jan Leslies tropper, hvilket det helt bestemt også skal gøre, hvis FCK skal have en chance for at drille favoritterne i kampen i eftermiddag.

Dansk Tipstjeneste giver odds 3,7 på hjemmesejr og bare 1,28 på udesejr og umiddelbart er det nok ikke en helt skæv vurdering af chancerne


Byaasen på vej i Champions League - Gøril S tilbage

 

Gøril - næppe klar til på onsdag

Byåsen - Silcotub Zalau 30-19

Byåsen vandt en suveræn sejr i 1. kval-kamp mod de rumænske mestre og eftersom returkampen spilles i dag i Trondheim er der ikke engang en hjemmebanefordel at håbe på for rumænerne.

Et stort skår i glæden var det at Gøril Snorroeggen, som var tilbage på holdet efter nogle ugers skadespause måtte udgå efter " at strekken i leggen ble slått opp igjen."

adresseavisen.no skriver om kampen

tv 2 Norge hæfter sig ved Kjersti Beck som endte med en redningsprocent på over 50

Byåsens hjemmeside har referat fra kampen

returkampen spilles i dag


 

 

 

 

 

 

 

 

Anniken Solberg - topscorer i Divisionen med fortid i Aalborg DH

Søndagens kampe i Divisionen

SK Aarhus - BK Ydun

Efter at have mødt rækkens to nederste hold kommer SK Århus på sæsonens første seriøse udfordring, når Ydun kommer på besøg.

Ydun har en gang tidligere i sæsonen været i Århus da holdet i første runde vandt en storsejr over VRI.

SK Århus har fløjen Gitte Brøgger skadet, hviklet har givet plads til et comeback til den tidligere landsholdskandidat Julie Transel

----

Skjern Håndbold - TMS, Ringsted

TMS hjemmeside har en god optakt. Skjerns hjemmeside har et par linjer

-----

Skive fH - Roskilde Håndbold

Skive bør hente sæsonens første sejr i kampen mod det unge Roskilde hold, som hovedsageligt består af 1. års seniorer. Der er ikke fundet nogen optakt, men et udmærket kampreferat fra Roskilde's sidste kamp siger vist det meste

-----

Taars/Ugilt IF - Lyngby HK

Taars har ikke fået den bedste start på sæsonen og skal holdet væk fra de pladser, som giver direkte nedrykning er kampen i dag nok en af dem, der skal vindes, hvilket kan blive svært nok. Taars har allerede tabt til et oprykkerhold (Sindal) og Lyngby synes også at være helt i gear til den nye række

----

Holbæk HK - Sindal IF

Sindal med rækkens topscorer Anniken Solberg på holdet er favoritter i kampen mellem opryknings-kollegaerne fra Holbæk. Omvendt skal Holbæk på tavlen i denne sæson, er det nok en kamp som den i dag, hvor chancerne er størst. men det ligger til en udesejr.


 

 

Lene Bendixen - foto fra Brabrands hjemmeside. Bendixen styrer fuldstændig VRI holdet

Kris på besøg i Divisionen

lørdagens kampe

VRI - Team Tvis 18-31 (8-17)

VRI havde deres momenter i kampen da holdet ved stillingen 1-5 gik over til en 5-1 opstilling, hvilket resulterede i 5 århusianske scoringer på stribe og en føring på 6-5 inden luften gik af VRI ballonen.

2. halvleg tabte de århusianske nedrykningsaspiranter kun med 10-14, hvilket må siges at være absolut godkendt mod Team Tvis

Hjemmeholdets bedste spiller var den fra Brabrand tilflyttede Lene Bendixen, som også blev topscorer med 6 mål, Kit Pilgaard scorede 6 for gæsterne, for hvem U landsholdsspiller Bettina Kjær også viste prøver på et stort potentiale

----

Odense - Silkeborg/Voel 24-29 (9-15)

Den rigtige Kristine Andersen fra Ikast-Bording var til stede i Odense i går og så er det svært for spillerne fra første division at konkurre om opmærksomheden.

Kampen viste som ventet at Silkeborg-Voel lige har et gear mere end Odense og - trods nederlaget i 1. runde til Team Tvis - sikkert vil blive et af de hold, som ommer til at spille med om en af de direkte oprykningspladser.

Ana Razdorov Lyø blev med 5 mål igen topscorer for Odense, mens den tidligere Horsens- og Ikast spiller Heidi Søndergaard scorede 7 for Silkeborg


1. oktober 2005:

 

Anja Kristensen - i dag scorede Anja bare 4 mål for Fix, heraf de 3 på straffekast. Mon ikke en stor del af hemmeligheden bag Horsens sejren skal søges i denne kendsgerning

 

 

 

 

 

 

 

Jane Wangsøe - fejrede landsholdsudtagelsen med 7 mål for Horsens. Wangsøe har spillet på højt niveau i lang tid og fortjener virkelig at få chancen på landsholdet

 

 

 

 

 

 

 

Dubajova - kampens Fox spiller

Lige ved og næsten

FOX Team Nord - Horsens.. 24-26 (11-15)

Listige som ræve, ja det bevidste Fox-pigerne i hvert fald at kunne leve op til, da de forrige fredag gæstede kæmpe hallen Gigandium, hvor topholdet Aalborg DH var ved at få en på forskrækkeren!

I dag gjaldt det så Horsens, hjemme i egen hal, men trods det måtte frederikshavnerne endnu engang se sig selv som undertippede, hvilket også kan have sine fordele.

I hvert fald var det to hold, der hver især havde troen på, at stikke af med de to point, der kl. 16.00 løb på banen i et festligt lysshow.

Derudover var der nu ikke meget fest og farver over kampens første minutter, der i høj grad var plaget af sjusk og mange mange tekniske fejl.

Horsens kom dog bedst fra start, og efter syv minutters spil stod der 1-4 på måltavlen. Herefter blev der fra Fox-side strammet lidt op på både forsvars- og angrebsspillet, og frederikshavnerne gik kæmpe sig tilbage i kampen, til stillingen 6-6 efter godt et kvarters spil.

Som halvlegen skred hen hævede begge holdene niveauet yderligere en smule, uden at spillet på noget tidspunkt dog blev prangende.

Efter 25 minutters jævnbyrdigt spil, lykkedes det hjemmeholdet at bringe sig i front 11-9, hvilket straks udløste en time out.

Et klogt valg af Horsens træneren Kenneth Sahlholdt. I hvert fald gik der ikke meget mere end et minut, før Horsens på en kontra igen kunne reducere til en 1-målsføring. Oveni fik Fox´s målvogter Hanne Frandsen en to-minutters udvisning og fra da af var det resten af halvlegen ned ad bakke for hjemmeholdet, som endte med at være bagud med 4 da første halvleg blev fløjtet af

Desværre for midtjyderne holdt den forholdsvis sikre føring ikke langt hen i anden halvleg, der som minutterne skred frem, udviklede sig til endnu 30 minutters rent håndbold-gys.
Selve håndbolde-spillet var ikke noget at prale af, ligegyldig hvilken farve spillertrøje man var iført, men derimod fejlede spændingen i kampen ikke det mindste.
Frederikshavn Fox holdte ved, selv om de gang på gang måtte kæmpe sig op, efter en 2-målsføring til horsensianerne.

En lidt speciel kamp må det have været for Fox træner Anders Thomsen, , der sidste sæson, stod på den modsatte side af dommerbordet, som assistent-træner for netop Horsens HK.

I kampen sidste minutter måtte han dog se i øjnene, at det simpelthen bare ikke var Fox dag i dag, efter i de sidste minutter, at have brændt op til flere 100 % chancer, af helt afgørende karakterer!

Kampen endte med en smal Horsens sejr på 24-26, og jeg tror nok at der var en del frederikshavnere der tog sig til hovedet efter denne kamp. To point så tæt på, og så alligevel ikke..
Tillykke til Horsens, og god tur hjem(o;

Katarina Dubajova blev kåret til kampens bedste frederikshavner.

FOX Team Nord - Horsens.. 24-26 (11-15)

FOX Team Nord: Katarina Dubajova 7, Ingrid Hrckova 4, Anja Kristensen 4 (3), Lina Møller 3, Johanna Wiberg 3, Alexandra Møller 1, Gitte Aaen 1, Lene Kragh 1,

Horsens: Jane Wangsøe 7, Christina Kørup Pedersen 6 (2), Mette Sjøberg 5, Annika Wiel Fredén 3, Mia Falk 3, DitteAndersen 1, Christina Kristensen 1

Udvisninger: FOX Team 2, Horsens 3.

Tilskuertal: 735.

Anso Axelsen

1.000 tak til Anso for det flotte referat


 

Christina Varzaru var kampens store oplevelse

 

 

 

 

Rikke Skov - Skov virker utrolig fit og er nok mere vigtig for Viborg end man lige tror

Viborg blæste Zelje af banen

Viborg - Zelje 48-25 (19-12)

Havde GOG været overlegne i dagens første TV kamp var viborg det næsten endnu mere i dagens anden kamp.

Viborg startede ud som lyn og troden og kom foran med 11-2 inden slovenerne fik en smule styr over spillet og fik reduceret til til 8 -12 og faktisk formåede resultatmæssigt at spille lige op med Viborg i resten af 1. halleg.

I 2. halvleg var det imidlertid slut med gaverne fra Viborg HK - selvom der blev spilletid til alle, også Maria Staun i målet og selvom Viborg HK forsvarsmæssigt eksperimenterede med en mere offensiv udgave end man normalt ser et grønt forsvar, ja så var der simpelthen fysisk, teknisk og mht spilforståelse klasseforskel på de to hold, når så samtidig Viborg var gode til at holde koncentrationen oppe på et højt niveau kampen i gennem, så skulle det blive en storsejr og det gjorde det altså også. 23 mål vandt Viborg med og er dermed reelt med i gruppespillet.

Af tv 2's grafik efter kampen fremgik det at Viborg scorede 21 mål på kontra, hvilket selvfølgelig er ganske imponerende. Især Christina Varzaru var utrolig hurtige fremme af banen, også den anden fløj Ann Grethe Nørgaard og formstærke Charlotte Højfeldt gjorde et flot indtryk, ligesom Isabel Ortuno viste mange flotte ting. Heidi Astrup fik ikke mange minutter på banen, men nåede dog at vise flotte ting - den fantastiske tværaflevering til Varzaru bl.a.

Viborg-Celje 48-25 (21-13).

Viborg: Christina Varzaru 10, Ann Grete Osterballe 9, Rikke Skov 7, Charlotte Højfeldt 7, Grit Jurack 4, Isabel Ortuno Torrico 4, Heidi Astrup 4, Chao Zhai 1, Trine Troelsen 1, Kristina Bille Hansen 1,

Celje: Nina Potocinik 7, Marija Minic 5, Nia Majcen 4, Vanja Raskovic 2, Nusa Skutnik 2, Tara Filipovic 1, Klavdija Zorko 1, Maja Novak 1, Jelena Kikanovic 1, Hanna Stsiapanava 1

Udvisninger: Viborg 6, Celje 8.

Tilskuere: 1.360.


 

 

Kareeva spillede igen i dag en fin kamp og blev sammen med Anette Hovind topscorer, men i dag viste GOG at holdet også har andre strenge, fx. fløjen Malene Dalgaard viste meget lovende takter

Storsejr til GOG i EHF Cup

GOG/Svendb. - Vilnius.... 38-21 (19-14)

Det kan godt være, at GOG har haft problemer i Håndboldligaen, men i dagens EHF kamp mod Egle Vilnius, var der ingen slinger i valsen. Balterne blev simpelthen spillet baglæns ud af Gudmehallen af et hold, hvor især russiske målvogter Inna Suslina stod stærkt i billedet. Pga at Pearl wan der Wissel er på håndboldmæssig skånekost blev det fynske spil i perioder styret af Stine Bossen, hvilket hun gjorde fortræffeligt.

Returkamp i morgen i Gudme

TV 2's hjemmeside skriver en smule om kampen

GOG/Svendb. - Vilnius.... 38-21 (19-14)

GOG/Svendb.: Anette Hovind Johansen 7, Anna Kareeva 7, Winnie Mølgaard 5, Stinne Bossen 4, Aiko Hayafune 4, Malene Dalgaard 3, Thea Roesbjerg 2, Pearl van der Wissel 2, Laila Schmidt 2, Kristina Flognmann 1, Stine Frank 1,

Vilnius: Laima Aauydte 8, Riste Rukaite3, Gabija Bugeniene 2, Zivile Jurgutyte2, Sandra Ruginyte 2, Aukse Rukaite 2, Jolanta Jankaviciene 2

Udvisninger: GOG/Svendb. 2, Vilnius 2.Ikast's hjemmeside kan du få et godt hint om, hvad Karen laver

- konkurrence

vind landskampsbilletter

Hvis du kan gætte hvad Karen Brødsgaard laver ved siden af at spille håndbold, har du chancen for at vinde to billetter til en af landsholdets kampe ved World Cup i november i Atletion, Århus Arena

Hvis du også an gætte hvad Aalborg DHs fysioterapeut-uddannede keeper laver ved siden af håndbolden, får du endnu en chance for at vinde.

Kan du så endda også gætte at Mette Sjøberg er .......... har du hele 3 chancer for at komme gratis til landskamp

tjek konkurrencen ud på linket HER


 

 

GOGs russiske keeper Inna Suslina skulle så småt være klar igen

 

 

 

 

 

 

Roxana Gatzel - stærk pm og afslutter fra Zalau

 

 

 

 

 

 

Sola topscorer Olaug Iren Lode

- optakt til dagens nordiske europacup kampe

EHF: GOG - "Egle" Vilnius

I dag indtræder det første danske hold i årets EHF turnering når GOG hjemme tager imod det lithauiske hold "Egle" fra hovedstaden Vilnius.

Returkampen spilles allerede i morgen, idet lubberne er enedes om at spille returkampen på Fyn.

På den måde spares selvfølgelig en del rejseudgifter, men det er på bekostning af turneringens sportslige troværdighed. Hvis et håndboldhold er villig til at sælge sin hjemmebanefordel i en international kamp, er det svært at forestille sig at holdet har de store vinder-ambitioner.

GOG bør derfor ikke få det ringeste besvær med at vinde dagens TV kamp, som Peter Bruun må kunne bruge til at få ny selvtillid ind i sit kriseramte hold.

Det vil være godt for moralen og selvtilliden og samtidig er det en del af vores målsætning, at klare os godt internationalt" siger Peter Bruun til GOGs hjemmeside før kampen

---

CHL: Viborg - Celje

Viborgs hjemmeside har en fin optakt ved cheftræner Tomas Ryde, som satser på at hans skadesplagede hold kan hive en sejr på 7-8 mål i land i dagens kamp.

---

CHL: Byåsen - Silcotub Zalau

Umiddelbart indgyder en kamp mod det rumænske mesterhold en vis respekt, men også Silcotub Zalau har solgt deres hjemmebanefordel, således at begge kampe spilles i Trondheim hen over week-enden.

Zalau's mest kendte spillere er fløjspiller Ramona Maier og bagspiller Roxana Gatzel, som begge var med i Rumæniens EM kamp mod Danmark i december

Byåsens hjemmeside har en flot præsentation af dagens modstander

-----

EHF: St. Gallen Haukar - Hafnarfjördur (Island)

IBV har tidligere repræsenteret islandsk håndbold på fornemmeste vis i den lille Challenge Cup. Det islandske tophold møder i St. Gallen en ikke uoverkommelig modstander og kan man slippe fra Schweich med et hæderligt nederlag, skulle der være gode chancer for at islandsk håndbold også er med i potten efter jul

CWC: Sola HK - SPES Kefalovrysos (Cypern)

Selvom det er Sola's første Europacup kamp er holdet tårnhøje favoritter mod de cypriotiske amatører, som dog fortjener respekt for ikke at have solgt hjemmebaneretten i returkampen.

aftenbladet.no skriver om kampen

----

Udover dagens kampe er flg. nordiske hold impliceret i 2. runde

CHL: Aalborg DH - Motor - spilles i morgen
EHF: Nordstrand - Iuventa Michalovce (Slovakiet) begge kampe spilles i Slovakiet i næste week-end
CWC: Stjarnan (Island) - Anadolu University S.C (Tyrkiet). Tyrkerne har solgt hjemmebanefordelen. Begge kampe spilles på Island i næste week-emd.

Der er ingen svenske hold med i årets Europa Cup turneringer


 

Aalborgs stortalent Lærke Møller kan bombe sit hold til sejr i Fredericia

Junor-divisionen - dagens program

pulje 1

Kolding - Team Ikast
Fredericia - Aalborg DHU
Brabrand IF - Horsens

topkampen i denne pulje er vel kampen i Fredericia, hvor hjemmeholdet skal prøve at følge premieresejren op mod favoritterne fra Aalborg DHu.

pulje 2

Tarm/Skjern 2000 - Randers HK
Team Tvis Holstebro - Skive fH
Frederikshavn fI -Odder IGF

alle kampene i denne pulje spilles søndag, der skulle være gode chancer for et referat fra Frederikshavn - Odder kampen

pulje 3

Bov/Sydstjernen - HEI, Skæring
Viborg HK - HF Sønderborg
Aalestrup IF - HK Kvik, Esbjerg

også her spilles alle kampene søndag, Viborg og Esbjerg vandt i 1. runde, hvor Bov/Sønderjyske og Sønderborg spillede uafgjort


 

Sanja Jovovic - rygter vil vide at Sanja i morgen får comeback på Buducnost Monets hold i kampen mod Podravka.

De to hold har spillet mod hinanden i optakten til sæsonen og på den baggrund synes Podravka at være favoritter til den samlede sejr, men med Sanja Jovovic på holdet kan styrkeforholdet ændre sig til fordel for Buducnost

Champions League -kvalifikation

Inden Champions league turneringen for alvor går i gang efter jul, skal der spilles om hvilke 8 hold som skal følge

Slagelse
Kometal Skopje
Krim Ljubljana
Lada Togliatti
Hypo Niederösterreich
Larvik
Györi og
Astroc Sagunto (Valencia)

over i gruppespillet i den fornemmeste og mest prestigefyldte klub-turnering af alle.

I denne week-end tages der hul på den sidste kvalifikationsrunde, hvor det simpelthen er de sidste 8 pladser i gruppespillet der står på spil.

Igen i år har dansk håndbold mulighed for at få hele 3 hold med, sidste sæson lykedes det som bekendt hele 3 danske hold at kvalificere sig til kvartfinalerne, hvilket simpelthen var verdensrekord,

For første gang siden 2001-02 turneringen deltager Ikast-Bording ikke i CHL, det er selvfølgelig trist og et stort prestigetab for klubben. Til gengæld skal det dog blive rigtigt spændende at følge Aalborg DHs debut på den internationale scene. Alt i alt byder 2. kvalifikationsrunde på disse kampe

Viborg HK - ZRK Celje, Slovenien
Aalborg DH - Motor Zaporozhye, Ukraine
Byåsen - C.S. Silcotub Zalau, Rumænien
Podravka - Buducnost (Serbien-Montenegro)
FC Nürnberg - Dunaferr NK
Slovan Duslo (Slovakiet)- ZRK Knjaz (Serbien)
Metz - Elda Prestigo
Lublin - Dinamo Volgograd 36-33

kampe med blå skrift spilles lørdag - kampe med sort spilles søndag. Lublin - Volgograd blev spillet fredag aften, Lublin førte 36-30 men endte altså med bare at vinde med 3, hvilket næppe rækker i returkampen

de samlede vindere (returkampe næste week-end) går i Champions League gruppespil - taberne i EHF Cup


 

Mia Falk - nybagt landsholdsspiller fra Horsens, som kan få en afgørende rolle i dag

 

 

 

 

 

 

 

Gitte Aaen - fløjspiller som Pytlick måske burde ofre lidt opmærksomhed

Toms ligaen - optakt

Horsens på nordjysk visit

optakt Fox Frederikshavn - Horsens

Der spilles en enkelt kamp i Håndboldligaen, hvor horsens lægger vejen forbi den flotte Arena Nord til en kamp mod Fox.

Mens hjemmeholdet endnu ikke har smagt sejrens sødme i denne sæson, er Horsens efter en svag sæsonstart for alvor kommet i gang og holdet i de sidste to runder fået fuld udbytte med sejre over hhv GOG og Randers.

Horsens fik så sent som i går opgraderet jane Wangsøe og Mia Falk fra boblere til landsholdsspillere, da de efter Henriette Mikkelsen og Lene Lunds afbud blev udtaget til turen til Frankrig og på papiret og hos Dansk Tipstjeneste (1,35 x pengene på Horsens sejr og 3,25 gange pengene på hjemmesejr) er Horsens klare favoritter.

Sådan behøver det imidlertid ikke at gå, Fox spillede iflg. alle efterretninger en strålende kamp i Aalborg i sidste week-end og havde - måske - fået et point, hvis kampen havde varet bare et par minutter mere.

De to hold minder lidt om hinanden, begge har et solidt forsvar og nogle hurtige kontravillige fløje plus et par gode keepere,

Fox har i Anja Kristensen en spiller som snildt kan score 8-10 mål pr. kamp, selvom Anja kristensen i interviews o.lign. altid er beskedenheden selv, så er det en kendsgerning, at hun efterhånden er så rutineret en spiller, at hun sagtens kan bære presset og i det hele taget fuldt ud matcher hvad Horsens har af skytter fra distancen. Også på fløjene matcher Gitte Aaen og genopstandne Teresa Utkovics sagtens Horsens sprinterne Wangsøe og Fredén, ligesom Ditte Marie Andersen og Hanne Frandsen akkurat som jeanette nilsen og Birgitte Nielsen er langt bedre keepere end de normalt får kredit for.

Afgørende kan det også blive om Anders Thomsen formår at kapitalisere sit kendskab til styrker og svagheder i Horsens truppen ud i en effektiv taktik, i TV kampen mod Aalborg DH viste Kenneth Sahlholdt i al fald, at han er en træner med et stort taktisk overblik

Horsens Avis's hjemmeside har smagsprøver på en artikel om samme Salle's optakt til kampen


 

stregspiller Signe Grummedal er før sæsonen kommet til Tvis fra Viborg HK - iflg. Holstebro Dagblad var den unge stregspiller blandt sit holds bedste i sidste uges storsejr over Taars

Kampene i Divisionen - optakt

VRI, Risskov - Team Tvis Holstebro

Århusianske håndboldfans har i dag en mulighed for at se nogle af fremtidens landsholdsstjerner, når Team Tvis med de mange U landsholdsspillere lægger vejen forbi Bellevue Hallen.

Team Tvis er startet sæsonen med to sejre i egen hule over hhv. Silkeborg-Voel og Taars Ugilt og er klare favoritter i dagens kamp.

VRI fører fair-play listen for Divisionen og det får træner Peter Conrad, som må undvære Anette Dalbøge, til at varsle mere hårdhed og kynisme i VRIs spil i Århus Stiftstidendes foromtale af kampen, det får dog næppe Team Tvis til at ryste på hænderne inden kampen, som bliver et gensyn med Århus for assistenttræner Ole Jensen og fløjen Karina Pedersen, som begge er kommet til Tvis fra Brabrand før denne sæson


ODENSE Håndbold - Silkeborg-Voel KFUM

Efter den overraskende premieresejr i Skive blev det hverdag igen for Odense, da holdet i denne uge tabte hele to kampe i Frederiksberghallen - først sidste week-ends turneringskamp mod Ydun og dernæst pokalkampen mod FCK, hvor det blev en ordentlig snitter på 20-35.

I sæsonens første hjemmekamp tager Odense så mod Silkeborg-Voel, som efter premierenederlaget i Holstebro i sidste runde kom på tavlen med en 37-17 sejr over Holbæk.

På Odense's hold-korter det først og fremmest Ana Razdorov's navn, der springer i øjnene, men også keeperen Maria Thygesen og fløjen Christina Holbæk skulle være rigtig gode håndboldspillere, som dog må forventes at få det svært mod Silkeborg-Voel som igen i år synes at have et hold, der kan spille lige op med de bedste i rækken


 

Damm der er nok at spekulere på

Skælskør Hallen for lille

Iflg. Slagelse DT's plan om at spille alle efterårets kampe udenfor Slagelse skulle hjemmekampen mod Kolding den 19. oktober have været spillet i Skælskør Hallen

Den plan har DHF nu sat en stopper for - forbundet kan ikke godkende hallen i Skælskør da hallen ikke overholder sikkerhedsreglerne, som siger, at der af hensyn til evt. tacklinger og "flyvende spillere" skal være en sikkerhedszone på 1 meter rundt om håndboldbanen, hvilet Sælskør Hallen ikke lever op til.

Iflg. infosport.dk er spillestedet for kampen nu Antvorskovhallen


 

 

Betina præsenterer Tonje Kjærgaards bil - klik på billedet for større version

 

 

 

 

Betina og Bojana (klik for stort)

 

 

yndlingsmelodien

- Håndboldfødselsdag

Betina Frandsen

I dag er det 5 år siden, at Danmark vandt Den Olympiske Håndboldfinale i Sydney med en flot 31-27 sejr over favoritterne fra Ungarn.

Herhjemme i Danmark blev kampen bl.a. fulgt med stor interesse i et hus i Tranbjerg ved Århus.

Her var man i forvejen stået tidligt op fordi familiens ældste barn, Betina fyldte 12 år den samme dag.

Hvad Betina lige fik i fødselsdagsgave, har man forlængst glemt, det som først og fremmest satte sig i hovedet på den unge pige var nemlig håndboldkampen og den begejstring og sejrsglæde, som oste ud gennem tv-skærmen hele vejen fra Sydney.

En håndboldfan var født.

I dag 5 år senere er interessen for håndbold bestemt ikke blevet mindre, der er ikke mange spillere i håndboldligaen, som Betina ikke kan nævne ved navn og ikke nok med det, hun kan fjernkende dem på op til 200 meters afstand.

Især er det Ikast-Bording og Slagelse som har Betinas store interesse, man kan læse mere om Betina og hendes håndbold-idoler på hendes ret seje hjemmeside - linket HER

Betina har været med i Line Daugaard fanklubben lige fra starten, hvis der er kommet nye medlemmer, som samler en mailven at skrive om håndbold med, kan vi altid regne med Betina - om Betina kan vi i det hele taget kun sige godt, hun er loyal mod sine venner, taknemmelig over lidt og en vaskeægte Line Daugaard fan.

Tillykke med de 17 år Bette - nyd det inden du bliver helt voksen, det er totalt kedeligt, når man ikke længere kan tillade sig at lege.

herunder Betina med nogle af sine håndboldidoler - hvis man tror at Betina ikke er blevet fotograferet med flere end dem herunder tager man grundigt fejl

Betina med Line - helt klart det største idol af dem alle Betina med Liza Olsen - Betina har kendt Liza Olsen siden håndboldskolen i Slagelse Betina og Anja - Betina er fast med på Slagelse's håndboldskole og har fået lov at komme med næste år, selvom hun egentlig er for gammel
det var også på håndboldskolen Betina lavede interview med Kay Kay Betina og Sara Hansen Betina og Sanja Jovovic