Nyheder 13. - 15. december 2009

15. december 2009:    

 

 


Celina Hansen - Celina er 93'er og var allerede sidste år med på Tarms hold som vandt DM, hun har allerede en del plusser i vores lille bog med navne på talenter, men at hun også kan stå på mål på højt niveau - ja det må man tage hatten af for. Meget flot

foto Anton Nordestgaard

 

 

Maja Madsen - Maja er klart også en spiller, som mange gange har bevist, at når hun får en hovedrolle, så løser hun det som regel ganske flot

- foto Klaus Thøstesen

 

 

 

 

Sophie Clausen - stærk spiller i Tarm, som har været med siden Skjern og altid har gjort det strålende. Sophie var med i U18 DM finalen i 2008 og til at vinde Elite Cup sidste år

foto Mads Skamris

 

 

 

 

 

Treldal - var med på 90-91 landsholdet, da hun tog et år til Chile - Treldal var hjemme igen i sidste sæson og gør det nu igen for alvor rigtig rigtig godt

foto Mads Skamris

Tarm Foersum, U16, U18 og 2. div.

- Vi har fået lov at bringe John Thomsens Tarm Foersum artikler fra den trykte udgave af Ringkøbing Skjern dagblad.

Herunder følger derfor avisens dækning af Tarm Foersums U16 + U18 + 2. div damers kampe i weekenden

U 16: Markspiller reddede fire straffekast i målet

Af John Thomsen

U16 dame division

Tarm/Foersom-Skive 37-35

Tarm/Foersom GF’s damejunior var i problemer mod Skive, hvor både Helena Ladekjær og målvogter Sarah Clausen blev skadet

Det betød, den normale back, Celina Hansen, skulle i mål, da holdets anden målvogter var skadet i forvejen.

»Heldigvis gjorde Celina det rigtig godt. Hun reddede blandt andet fire straffekast,« sagde træner Ronni Boy, der også havde ros til Rikke Christiansen for at være sikker på straffekast og til Nanna Løjborg for en god kamp på højre fløj.

Men ellers var Ronni Boy skuffet.

»Indstillingen var ikke god nok. Det var som om, spillerne slet ikke var motiverede. Sammen med panikken omkring skaderne var det ved at blive dyrt. Vi var bagud 23-19, inden vi kom i gang. Vi fik udlignet til 27-27, og i slutfasen lykkedes det at hive de to point hjem,« fortalte Ronni Boy.

For Tarm/Foersom GF scorede: Rikke Christiansen 12, Kathrine Thomsen 7, Nanna Løjborg 5, Line Uno 5, Line Nielsen 2, Mette Hummelshøj 2, Helena Ladekjær 2, Asta Egsgaard 1 og Josefine Gadgaard 1 mål.

-----

Håndbold, U18 dame division

Tarm/Foersom-Skive 28-27

:Efter føring på 17-12 ved pausen var Tarm/Foersom ved at få store problemer i anden halvleg.

Vi kom til at mangle kræfter, fordi truppen er meget smal. Det betød, vi ikke kunne blive ved med at holde fast i forsvaret. Derfor var det dejligt at se, at vi havde vilje til at vinde alligevel,« sagde træner Ronni Boy.

Sejren blev sikret tre sekunder før tid, hvor Louise Østergaard erobrede en ripost, som hun så kunne sende i tomt mål til 28-27.

»Jeg vil gerne rose Maja Madsen for at styre angrebsspillet som playmaker, Janne Frederiksen var meget skarp især i starten, hvor hun scorede seks af vore første syv mål, og så var vi skarpe på fløjene i dag. Det var fint,« sagde Ronni Boy.

For Tarm/Foersom GF scorede: Janne Frederiksen 14, Helena Løjborg 5, Louise Poulsen 3, Louise Østergaard 3, Liridona Grezda 1, Sissel Bertelsen 1 og Maja Madsen 1 mål.

------

2. div Pletfri første halvdel og maksimumpoint

Af John Thomsen

Håndbold, 2. division damer: :Tarm/Foersom-Silkeborg 2 34-21

11 kampe og 22 point.

Tarm/Foersom GF kan simpelthen ikke gøre det bedre, end det de har vist i første halvdel af turneringen. Syv point har Tarm/Foersom ned til Horsens på andenpladsen, og det er ikke til at se, hvem der skal kunne forhindre Tarm/Foersom i at rykke op i 1. division.

I første halvleg var hjemmeholdets bagkæde ustyrlig. Der blev spillet hurtigt og direkte, og selv om der både blev lavet fejl og kikset afslutninger, så kunne Tarm/Foersom let trække fra til 18-11 ved pausen.

Der var skud fra distancen, der var gennembrud, som eksempelvis en velspillende Sophie Clausen havde tre fine af, og der var indspil til stregen. Ganske nydeligt. Man manglede faktisk kun kontrafasen, som ikke var optimal, da Silkeborg/Voel kampen igennem havde gode returløb.

Efter pausen forsøgte Silkeborg/Voel sig med en dobbelt mandsopdækning af Malene Mogensen og Christina Dahl, men det var ikke nogen god ide. Det offensive forsvar skabte nemlig mere plads til Ditte Kelså, der efter en tam første halvleg satte sig igennem med flere fine gennembrud.

I bagkæden viste Katrine Treldal sig som et godt alternativ med en række scoringer, da Sophie Clausen forsvandt lidt ud af billedet, og Silkeborg/Voel måtte hurtigt erkende, at de ganske enkelt var overmatchet.

»Jeg synes, vi fik vist en rigtig god bredde i dag. Mange spillere bød ind og gjorde det fornuftigt.Der var lidt problemer i forsvaret i perioder, og vi lavede da også lidt for mange fejl i angrebet. Generelt er jeg overrasket over, at vi ikke fik mere modstand, men måske er vi bare så meget bedre,« sagde træner Jan Olesen.

Tarm/Foersom GF-Silkeborg/Voel KFUM 2 34-21 (18-11).
Målscorere Tarm/Foersom: Christina Dahl 10 (6), Ditte Kelså 7, Malene Mogensen 7 (2), Katrine Treldal 4, Sophie Clausen 3, Marie Louise Søndergaard 2 og Sidsel Mejlvang 1.

Straffekast: Tarm/Foersom 8 (8 mål), Silkeborg/Voel 6 (3 mål).

Udvisninger: Tarm/Foersom ingen, Silkeborg/Voel to.

John Thomsen

Snart ubesejret i 2 år

i denne sæson er Tarms foreløbige resultat 11 sejre i 11 kampe måscoren er 348-259. Holdet ligger nr. 1 i 2. div

i sidste sæson spillede Tarm i 3. division, som man ikke bare vandt men også gik ubesejret gennem.
Sæsonen resulterede i 21 sejre og 1 uafgjort i 22 kampe, målscoren var 783 - 475

Året før - dvs 2007-08 - spillede Tarm i Jylklands-serien, holdet sluttede på 1. pladsen, efter 21 sejre og 1 nederlag - målscoren 666-402.

Nederlaget indtraf den 16.03.2008 på udebane mod Hvide Sande KFUM - Tarm var ugen før blevet sikre på at rykke op og tabte 17-19 i Hvide Sande

Siden nederlaget har Tarm spillet 35 turneringskampe, der har resulteret i 34 sejre, 1 uafjort og en målscore på 1.201 - 772


 

 

Kviesgaard - har overrasket positivt ved VM og spillet en flot slutrunde, foto Katja Boll

Danmark faldt med æren i behold

Danmark - Rusland 25-30 (12-13)

Ikke helt uventet tabte det danske landshold dagens kamp mod Rusland og semifinalerne bliver altså alligevel uden dansk deltagelse og så ikke et ord mere om det.

Efter den miserable kamp mod Angola sluttede landsholdet i det mindste mellemrunden af med en god fight mod Rusland, det var måske ikke ligefrem kønt og poleret, men det danske hold kæmpede for tingene og det var først i de sidste 5-10 minutter at Rusland for alvor fik slået et hul, som tog spændingen ud af kampen.

Som det har været i mange kampe ved dette VM var Louise Mortensen Danmarks bedste kort, russerne fandt desværre hurtigt ud af at gå langt frem til Trine Troelsen og ingen af de andre bagspillere ramte tigtigt dagen, så den russiske sejr var helt i orden, Danmark havde jo ellers slået russerne ved World Cup, men det er vel ikke første gang, at man oplever, at een ting er resultater i opvisnings- og testkampe, noget helt andet er kampe ved en slutrunde.

Danmark slutter nu af med en placeringskamp om 5. pladsen mod Sydkorea, hvad der faktisk er et flot resultat og det bedste internationale resultat siden vi i 2005 også efter en meget gunstig lodtrækning endte som nr. 4.

Alligevel er det utrolig ærgeligt at vi ikke formåede at gribe semifinalechancen i kampen mod Angola - ikke så meget fordi vi håndboldfans må undvære at se det danske landshold i weekendens afgørende kampe, men endnu mere fordi det i de meget svære tider som sporten p.t. har rent økonomisk, ville have været rigtig godt med et par TV kampe, som garanteret havde trukket op mod 1,5 millioner seere pr. kamp.

Danmark - Rusland 25-30 (12-13)

Danmark: Louise Mortensen 8 (4), Majbritt Kviesgaard 5, Trine Troelsen 5, Line Jørgensen 2, Mie Augustesen 2, Lene Lund Karlsen 1, Pernille Larsen 1, Kamillla Kristensen 1.

Rusland: Ljudmila Postnova 8 (2), Tatiana Khumyrova 6, Elena Dmitrieva 4 (1), Emiliya Turey 3, Tatiana Dronina 2, Nadezda Muravjeva 2, Olga Levina 1, Maya Petrova 1, Victoira Zhilinskayte 1, Oxana Koroleva 1, Ekaterina Andriusjina 1.

Udvisninger: Danmark 4, Rusland 4.

Tilskuere: 2.500.


Fotos fra NFH - BK Ydun

I weekenden spillede NFH og BK Ydun uafgjort 21-21 i Nykøbing.

Søren Tidemann Larsen har taget en fotoserie fra kampen, billederne var allerede på nettet søndag, men pga en fejl fra min side var omtalen smuttet, bedre sent end aldrig kommer herunder lidt fotos fra den meget spændende kamp

Se hele fotoserien på Sørens fotoside - gode stemningsmættede håndboldfotos

Mie Vinter - lovende højre fløj hos BK Ydun, foto Søren Tidemann
Sarah Iversen trykker af, hold musen over og se hvordan det gik - foto Søren Tidemann
Line Pedersen - gør det godt i målet hos NFH, foto Søren Tidemann

Norge gjorde det umulige

Norge - Spanien 27-24 (8-14)

Norge var bagud med 8-14 ved pausen og præsterede alligevel at vinde relativt sikkert over Spanien, det er simpelthen så suverænt at det herefter er umuligt at forestille sig andre nationer end Norge som Verdensmestre.

Der er vist kun et ord, der dækker: Respekt

Norge har skiftet cheftræner, holdet stiller op uden Gro Hammerseng og Katja Nyberg, Kristine Lunde er udgået med en skade. Norge er simpelthen i særklasse Verdens Bedste håndboldnation og derefter vil Norge også være den rigtige vinder af VM-titlen

Mon ikke der kommer et sammendrag om kampen fra Solfrid senere på dagen

Norge møder i semifinalen

Med sejren over Spanien vinder Norge mellemrunde 2. Det betyder at nordmændene i semifinalen møder Frankrig, hvis Danmark vinder over Rusland og hvis Rusland besejrer Danmark vinder Frankrig puljen og det betyder at Norge i så fald møder Rusland

Verdens bedste landshold - foto Marius Ionescu

 

Breivang og Norge har før gjort det umulige

Norge på vej mod sensationelt nederlag ?

Spanien - Norge (14-8)

Norge er før dagens VM kamp mod Spanien ien situation som minder lidt om Danmark.

Vinder man dagens kamp mod Spanien, som allerede er klar til semifinalerne, går man videre som puljevindere.

Taber Norge er de sejrsvante nordmænd til gengæld afhængige af at Rumænien i dagens sidste kamp i mellemrunde 2 vinder over Sydkorea.

Normalt vil Norge være storfavoritter mod Spanien - i sidste års EM finale vandt Norge med 32-19 og var helt suveræne.

Ikke desto mindre fører Spanien ved pausen med 14-8 og faktisk kunne føringen godt have været endnu større, Spanien satte i de sidste 5 minutter dels et straffekast på stolpen, dels brændte de en 100% chance på Katrine Lunde, som er kommet ind igen.

Kampen sendes direkte på norsk TV 2


 

 

Olli - kæmpetalent som spillede det meste af sin ungdomskarriere i Viborg, men nu er hjemme i Horsens - foto Klaus Thøstesen

 

 

 

 

 

Sandra Toft - Sandra havde læst om Parecki på europamester. og Mulle kom med pga en læreplads i en sportsforretning.

Udover Mulle og Sandra er Amalie Grav og Mette Jensen kommet til TTH fra Sjælland og er foreløbig blevet ligaspillere

 

 

 

 

Susan Thorsgaard - først var FCM ikke særligt interesserede i Susan, men så var det at Louise Svalastog gerne ville ud af sin kontrakt og det blev så Susan - eller måske rettere FCMs - held

foto Anton Nordestgaard

Divisionsforeningen har udsendt en pressemeddelelse, som herunder gengives i sin fulde længde

Aktuel krise kan løfte dansk håndbold på sigt

Viborg HK styrker integrationen mellem ligatrupperne og ungdomseliten. Det gavner både klubhåndbolden og landsholdet, siger direktøren

Dansk klubhåndbold står netop nu i sin hidtil værste økonomiske krise.
Trods dommedagsprofetierne aner en række erfarne dog lys i mørket. Konklusionen er, at både klub- og landsholdshåndbolden på sigt profiterer af de aktuelle problemer, hvis klubberne ellers gør en dyd af nødvendigheden og forstår at tænke nyt.
I Viborg HK har man allerede reageret på de nye tider. Klubben er i fuld gang med en relancering af college-konceptet. Målet er øget talentudvikling og tættere relationer mellem ligatruppen og ungdomseliten.

- Krisen gør, at vi fremover skal have langt mere fokus på talentudvikling. Strategisk fylder det allerede meget i vores hoveder, at vi skal have flere danske spillere. Derfor investerer vi i en ny overbygning for de allerbedste hjemlige U18 og U16-spillere, forklarer Peter Cassøe, adm. dir. for Viborg HK.

Klubben har i et tiår domineret den europæiske scene i kraft af stærke udlændinge. Og uagtet den aktuelle krise vil der altid være plads til enere som Bojana Popovic. Men VHKs generelle udtryk bliver fremadrettet et andet.

- Lige nu er vi vel på 2004-niveau rent økonomisk. Det er ikke nødvendigvis dårligt. Men det betyder blandt andet, at vi får smallere ligatrupper. Derfor er det vigtigt, at vi styrker båndene til de bedste ungdomsspillere, så de stille og roligt udvikles til ligaspillere. Overgangen fra eliteungdom til senior skal være mere spiselig. Der går tid, før vi ser effekten. Men vi er nødt til at gå den vej, siger Peter Cassøe, adm. dir. for Viborg HK.

Deltids-modellen i TTH
Team Tvis Holstebro har i en årrække opereret med et begrænset set-up omkring kvindehåndbolden. Ikke af lyst, men af nød. I dag profiterer vestjyderne af den beherskede satsning. Kvinderne klarer sig flot i ligaen og klubben er i stand til at udvikle landsholdsspillere. Aktuelt får playmakeren Kristina Kristiansen sit gennembrud på nationalmandskabet.

- Vi har slået os op på, at vi er en klub, hvor de unge danske talenter får chancen. Derfor kunne vi hente Kristina Kristiansen. Vi var – og er – attraktive på grund af det. Vi kommer ikke til at mangle unge danske spillere i lang tid fremover, siger adm. dir. Poul Madsbjerg.

Hans kvindehold bevæger sig på halvfemserniveau. De fleste af spillerne arbejder 25-30 timer ugentligt. Kristina Kristiansen er for eksempel på fuld tid i en sportsforretning.
Derudover træner hun mindst 25 timer om ugen.

- Det, der sker lige nu, er på en måde sundt for vores sport. Det er et udtryk for, at økonomien i håndbolden finder et realistisk niveau. Vores koncept kan snildt kopieres af andre. Øget fokus på og tillid til de danske talenter vil kun styrke både klub- og landsholdshåndbolden, mener TTH-direktøren, der i målvogteren Sandra Toft har det næste stjerneskud kørt i stilling.

Mindre middelmådighed
I FC Midtjylland har sportsdirektør Frank Henriksen i årevis nydt godt af talstærk udenlandsk arbejdskraft. Men også i det midtjyske er nye tider på vej.
- Opbremsningen rent økonomisk, har været for hård til, at det har været sjovt for nogen. Men vi er i en nødvendig fase. Profiler som Gro Hammerseng skal der være plads til. Men vi vil opleve langt mindre udenlandsk middelmådighed. Derimod er det livsnødvendigt for dansk håndbold som sådan at dyrke talentudviklingen yderligere, siger Henriksen, der aktuelt glæder sig over ligahold hos både U18 og U16-pigerne.
- Vi hentede mange udlændinge i en periode. Det hang sammen med, at der var en årrække uden de helt lysende danske talenter. De kommer så nu, pointerer sportsdirektøren.
Også han investerer i øget talentudvikling.
- Vi skal have bedre struktur på hele apparatet omkring uddannelse og ungdomshåndbolden. Det er ikke noget, der kan klares med venstre hånd. Dem, der er godt i gang, kommer til at stå stærkt på sigt, forudser Frank Henriksen.

Hårdt med nødvendigt
- Udviklingen lige nu smerter. Men det glæder mig, at en række klubber allerede har indset nødvendigheden af øget satsning på talentudviklingen. Det giver mig tro på, at vi kommer styrkede ud på den anden side af krisen. Og så styrker det jo også, at kvindelandsholdet aktuelt gør en fin figur ved VM. Både landsholds- og klubhåndbolden er fortsat en seværdig og attraktiv vare, konstaterer Jens Christensen, formand for Divisionsforeningen Håndbold.

- slut på pressemeddelelsen


 

Putans

Putans til Byåsen

Det har længe lagt i luften, men nu er det også en kendsgerning, at det som ventet bliver Valery Putans, som afløser Geir Oustorp som cheftræner i Byåsen efter denne sæson

Valery Putans har tidligere med stor succes stået i spidsen for Byåsen, men efter en strid med den daværende ledelse i klubben forlod han Trondheim-klubben i 2006.

Putans er aktuelt cheftræner i Selbu, hvor han har ført et meget ungt hold til oprykning og en foreløbing 5. plads i den norske Posten Liga.

Derudover er Putans træner for det norske 90-91 landshold, som ved U 19 EM i Ungarn i sommers gik helt til tops og vandt guldmedaljer.

Valery Putans er måske ikke særlig kendt i Danmark, men han er i Norge utrolig respekteret, fx, har Marit Frafjord flere gange givet udtryk for at Putans er en af dem som har lært hende mest - se fx. HER

Adressa.no har talt med Putans i anledning af at han nu "kommer hjem" til Byåsen - læs artiklen HER


 

 

Christina Pedersen
foto Mads Skamris

 

 

 

 

Mette Lindberg
foto Klaus Thøstesen

 

 

 

 

 

Sofie Strangholt
foto Hans Carstens

- håndboldfødselsdage

Christina Pedersen

FCK's landsholdskeeper fylder 27 i dag.

Christina Pedersen har gennem de sidste par sæsoner udviklet sig fra at være en solid liga-keeper til at være fast landsholdskeeper , hvor hun vel er den af skiftende keepere, som har præsteret bedst ikke bare under VM men generelt de sidste par sæsoner.

På sine bedste dage er "P" en keeper i international klasse, hun kan klare de vildeste bolde og har en skræmmende udstråling i målet, desværre er der så også dage, hvor knap så meget lykkes.

Når man spiller på klubhold med Cecilie Leganger, må man finde sig i en rolle som andetvalg, til gengæld har Christina P. i dette efterår, hvor Leganger har været skadet, både fået masser af spilletid i FCK målet og masser af sparring og læring af legenden Leganger.

Christina Pedersen er keeperen der kan vinde og tabe Danmarks vigtige kamp mod Rusland senere i dag, uanset hvordan det går har "P" dog haft et flot VM og vi ønsker stort tillykke

----

Mette Lindberg

Silkeborg Voels stregspiller Mette Lindberg fylder 26 i dag.

Lindberg kom som ung seniorspiller fra Ikast til Silkeborg og videre til SK Århus, hvor hun slog sit navn fast som en meget stærk forsvarsspiller.

Lindberg lignede en spiller i en rigtig god udvikling, men SK Århus satsede alligevel på andre spillere og Lindberg flyttede ved starten af sidste sæson til de kanariske øer, hvor hun skulle for Rocasa i den spanske liga.

Opholdet blev af forskellige grunde ikke den store succes og Mette vendte for et års tid siden hjem igen til Danmark og spillede i foråret for Ikast/FCM.

I denne sæson er Mette tilbage i Silkeborg Voel, som ligger alene i spidsen af 1. division, hvad Mette og hendes "stregkolleaga" Helene Bruhn Sørensen formentlig har en stor del af æren for.

Tillykke til Mette

----

Sofie Strangholt

Randers HK talentet Sofie Strangholt fylder 17 år i dag.

Sofie har gennem lang tid været regnet for en af sin årgangs bedste spillere, hun har været med på Heine Eriksens 92-93 landshold og har spillet Europacup kampe for Randers HK.

Sofie har desværre været noget plaget af skader gennem efterhånden mere end et år, ærgeligt for der er slet ingen tvivl om at Sofie er et af de største talenter i årgangen og hvis ellers helbreddet holder og Sofie Strangholt selv ønsker at satse på håndbolden, så er hun en spiller, man vil komme til at høre meget til fremover.

Randers HK har med Sofie, Thea Olesen og Stephanie Andersen ude i hele eller dele af efterårssæsonen og har alligevel kvalificeret sig til forårets ynglingeliga på bekostning af bla. Viborg HK, så der er lagt op til et meget spændende forår for Randers HKs ynglinge.

Vi ønsker Sofie tillykke med fødselsdagen og god vind fremover


14. december 2009:    

Kendt ejendomsmægler bag SK Århus redningsplan

 

SK Århus har udsendt flg. pressemeddelelse

SK AARHUS Elitehåndbold (byens piger) og NYBOLIG Per Faurholt har indgået en 5-årig sponsor- og samarbejdskontrakt.

Kontrakten lyder på 2 millioner kr. og er det beløb, der skal til for at klubben økonomisk kan overleve.
Det forudsætter dog, at forhandlingerne om de andre elementer i redningsplanen for SKAARHUS bærer frugt. Men Per Faurholts generøse tilbud betyder, at det økonomiske hul i redningsplanen er blevet lukket.

- Det er et kæmpe skridt fremad for redningen af SK AARHUS, at NYBOLIG Per Faurholt har indgået denne aftale med klubben. Hele forløbet er dog langt fra slut, vi mangler endnu at få aftale med vore kreditorer og desuden skal både spillere og nuværende aktionærer sige OK til aftalerne. Vi har vundet 1. halvleg, men det er resultatet efter 2. halvleg, der tæller, udtaler bestyrelsesformand Erik Hedegaard.

Per Faurholt driver NYBOLIG ejendomsmæglerkæden i Århus, og han har været en del af byens erhvervsliv gennem flere årtier, helt nøjagtig 29 år. Klubben er meget glad for at have fået en samarbejdspartner som ham i kredsen omkring SK AARHUS og ser frem til et frugtbart, fremtidigt samarbejde.

--- slut på pressemeddelelse

Som Erik Hedegaard siger er det kun 1. halvleg der er vundet, alle kreditorer - herunder spillerne, som har løn til gode - skal sige god for den akkord ordning man har regnet sig frem til, men alting er selvfølgelig bedre end en konkurs og SK Århus har jo på bundlinjen et rigtig godt produkt: et godt håndboldhold med en dygtig trænerbænk i en stor by som Århus, som har store håndboldtraditioner


 

 

Sarah Nielsen - Horsens dygtige højre fløj Sarah blev kampens topscorer med 9 mål, Sarah er 93'er så hun var med til at vinde Jysk mesterskab i divisionen sidste sæson og ser nu sikkert frem til at prøve kræfter med de allerbedste hold i junior-ligaen

 

U16: Horsens HK fandt vejen til ligaen

Dagnæs hallen den 13.12.09
Horsens HK - Favrskov HK 40-18 (17-9)

Som afslutning på en spændende og hård halvsæson tog Horsens HK i dag imod Favrskov på hjemmebane. Med en sejr kunne Horsens pigerne sikre sig den ene ligaplads i en stærk pulje, hvor Viborg HK har gjort sit til at gøre det spændende til det sidste.

Af højdepunkter bør nævnes en flot og uventet sejr over Viborg HK i turneringens første runde. En velspillet kamp fyldt med fight i Dagnæs hallen mod Randers, der også resulterede i to point. Dertil hører selvfølgelig også den vigtige sejr over SINE, der gjorde det muligt selv at kunne afgøre vores videre skæbne.

Spændingen og nerverne gav Horsens en halvdårlig start på kampen i dag. Favrskov kom for let frem til chancerne og vores kontrafase fik derved dårlige kår.

Angrebsmæssigt holdt vi os lidt tilbage og der blev ikke investeret nok energi heri. Midtvejs i første halvleg ændrede hjemmeholdet forsvarsformation ved at lægge Mathilde Bjerregaard frem. Her erobrede vi mange bolde og pressede Favrskov til at lave fejl. Det åbnede for alvor for kontrafasen og vi fik skabt os et fint forspring at gå til pause på. Stillingen var her 17-9.

Nerverne var nu spillet af, og vi blev enige om at spille mere frit og målrettet. Herfra kunne intet stoppe Horsens mandskabet og det var nu et spørgsmål om sejrens størrelse. Kontrafasen blev udbygget yderligere og der blev i alt løbet 16 kontra i dag med scoring til følge.

vip og gevindskud
Mod slutningen af kampen fandt pigerne endda overskud til at lege lidt og underholde de mange fremmødte med diverse detaljer; skrubolde, piruetter på straffe og vip i kontrafasen var med til at få publikum op af stolene.
Pigerne har indtil nu vist masser af fight og sammenhold, og i dag var ingen undtagelse.

Sammen har vi løst mange - til tider svære - opgaver, vi har bakket hinanden op og rejst os sammen når det har set svært ud. Det var derfor en stor forløsning med to point i dag og et flot og velfortjent resultat af holdets flotte arbejde. Vi vil fortsætte med at stå sammen og arbejde hårdt og vi ser frem til, efter jul, at møde de øvrige kvalificerede hold i liga vest.

På holdets vegne skal der lyde en stor tak til den altid velmødte store flok tilskuere, der følger holdet - det sætter vi stor pris på og vi håber at se jer igen efter jul!
Fra trænerteamet skal der lyde et stort og varmt tillykke til den flok seje piger vi er så heldige at have med at gøre!

Godt gået, tøser!

Målscorer: Sarah Nielsen 9, Mathilde Bjerregaard 7, Trine Knudsen 7, Sisse Olesen 6, Camilla Grubbe 3, Mia Ringsted 2, Trine Nicolaisen 2, Line Cramer 2, Camilla Jacobsen 1, Stine Høj 1.

Stine Møldrup


 

Gantzel - kæmper altid godt for tingene

foto Anton Nordestgaard

 

 

 

Johanne Mikkelsen - skiftede til FCM op til sæsonstart

- foto Klaus Thøstesen

FCM s juniorer sluttede året med sejr

U16: FCM - Kolding 30 - 24 (17-11)

Helt klart en kamp hvor vi følte vi hadde mange ting vi ville bevise, efter en ikke for god udekamp mod samme hold. Vi prestere heller ikke den beste kampen i dag, selv om vi vinner med 6.

Første halvleg (17-11) starter fint, vi er litt slurvete bagover i vår forsvar. Samabeidet mellom målvogterne og forsvaret er ikke på det skarpeste. Vi spiller fornuftig angrepspill og kommer til mange gode muligheter. Vi er litt uskarpe i vår kontraløp, vi smidder for mange bolde bort. Når vi så endelig lykkes med kontraspillet så scorer vi mange fine mål i første halvleg.

Vi er overall litt uskarpe i denne halvlegen, selv om vi scorer 17.. Vi er en lille smule uskarpe i den siste bolden. Vi scorer ikke på opplagte muligheter og kaster bort for mange viktige bolde. Her kunne vi nok straffet Kolding meget mer og scoret over 20 mål.

Anden halvleg (30-24) spiller vi ikke særlig skarpt . Selv om vi lykkes med mange ting, så skulle vi nok ha lukket kampen meget tidligere. Vi blir rigtig straffet av Koldings gode høyre back. Hun scorer totalt 14 mål mod oss, som er alt for mange. Ut over de tingene som ikke er så godt, så lykkes vi til tider med angrepsspillet. Vi gør noen riktig gode vurderinger og får spillet til noen gode muligheter.

Kampen sett i et så er det en kamp vi nok skulle bevist mer, selv om vi gør det ok. Vi manglet litt geist og vilje. Men vi skal også være fornøyd med at vi scorer så mange mål på trods av ikke det aller beste spill. Vi scorer 12 kontramål, som er godkent.

Målscorere: 2. Julie Ekmann (3), 3. Sofie Ladekjær (1), 4. Masja Lærke Petersen (2), 5. Simone Rasmussen (4), 6. Amalie Risom (4), 7. Johanne Mikkelsen (4), 9. Pernille Laur, (4) 10. Mette Bejder, 11. Louise Kordahl (5), 13. Julie Gantzel (3)

Hvis vi så kikker på våre målsetninger før sesongen.
1. Blive nummer 1 i vår divisionspulje
2. Slippe minst mål imot i vår divisionspulje
3. Score i gennomsnitt 5 mål på kontra.
Alt dette gennomfører vi, så det må vi si er super. Nå skal det bare nye målsetninger på tavlen.
Men dette betyr jo at vi har kvalifisert oss til Ligaen. Og det er bare kvalifikasion til mer hårdt arbeide på hver enkelt træning fremover. Vi skal vise at hunulvene skal kempe for hver enkelt bold og hver enkelt scoring. Vi skal gør alt vi kan for å vise udmykhet, respekt, geist og glede. Dette skal bli 4-5 måneder med knall hårdt arbeide av trærnerne, pigerne og alle som støtter holdet. Fra styrketræningslokalet til løbeturene til hallgulvet skal vi give den gas fremover.

Mvh

kristoffer/Mester


 

 

Malene Mortensen - 11 mål,
foto Mads Skamris

 

 

 

 

Tine Ladefoged - var med på det danske hold ved VM i 2003, men har siden lagt karrieren som topspiller på hylden

2. div: God moral rakte ikke for Ikast II

2. div.: Ikast 2 - Horsens HK 2 28-30 (10-16)

Efter vores lettere turbulente periode de sidste fire uger, så havde vi til dagens kamp opstillet nogle klare og målbare kriterier, som vi udelukkende ville evaluere på under og efter kampen. Vi ville finde tilbage på sporet og finde såvel fight som glæde, som tidligere har været vores varemærke.

Vi starter kampen ganske fornuftigt og kommer til gode chancer, som vi omsatte til scoringer og holdene følges ad de første tyve minutter, dog med os i teten og en føring på 9-7.

I den efterfølgende periode straffer Horsens os rigtig hårdt, da vi træffer nogle forkerte valg i såvel angreb som forsvar. Det gør man ikke ustraffet, mod et så godt hold som Horsens og de vinder den næste periode 9-1 og går således til pausen med en komfortabel 10-16 føring.

Vi havde i pausen en meget konstruktiv snak om vores fokuspunkter og ligeledes lavede vi et par ændringer rent angrebsmæssigt.

Horsens starter dog med en scoring, så vi nu er bagud med syv mål, men derfra så kommer forløsningen og vi hopper kollektivt fra bremsen og over på speederen. Vi henter stille og roligt ind på udeholdet og får kontakt ved 21-21 og kommer i overtal. Vi kommer foran 23-22 og 24-23 og har chancen til at komme foran med to mål, men Horsens er super dygtige og holder fast. Dette betød, at holdene følges ad til 25-25, 26-26 og 27-27.

I denne periode, brænder vi beklageligvis 3 100% chancer helt alene med en velspillende keeper. Så i stedet for at komme foran, så kommer vi bagud med 27-29 og scorer hurtigt til 28-29 inden Tine Ladefoged med et brag af et skud lukkede og slukkede kampen til 28-30.
"Jeg er ganske godt tilfreds med de første tyve minutter af kampen og hele anden halvleg. De sidste ti minutter af første, koster ganske simpelt for meget. Det betyder, at vi konstant skal halte bagefter. Jeg vil dog alligevel gerne sende stor ros til ALLE spillere i dag, for de står sammen og kæmpede det bedste de havde lært gennem anden halvleg og med lidt held, så havde vi mindst snuppet det ene point, hvilket jeg mener, ville være et retfærdigt resultat.

- Bagkæden fungerede i dag fremragende og specielt Iben Kristensen og Jeanette Lang fik splittet Horsens forsvar. Ligeledes spillede Malene Mortensen en klasse kamp på fløjen og krydrede det med 11 kasser. Vi kunne være faldet sammen da vi var bagud med 7, men i stedet tog vi arbejdshandskerne på og viste klasse gennem hele anden halvleg. Dog må vi sige, at de kloge narrede de mindre kloge i slutfasen, hvor rutinen aldrig fornægter sig. Til gengæld er det sådanne kampe vi bliver bedre af og den enkelte spiller får noget med i udviklingsrygsækken. Nu går vi på kampmæssig julepause, men vi vender stærkt tilbage i det nye år."

Målscorere Ikast. Malene Mortensen 11, Jeantte Lang 5, Camilla Laur 3, Iben Kristensen 3, Charlotte Stenbæk 2, Lisbeth Pedersen 2, Anne-Sophie Brandt 2,

Jakob Mølgaard Jensen


 

 

 

Chao Zhai - foto Klaus Thøstesen

 

 

 

Lotte Grigel - desværre har vi ikke noget foto af Sarah, men her et billede af hendes favorit-spiller Lotte Grigel

- håndboldfødselsdage

Chao Zhai

Tidligere Viborg HK og Randers HK bagspiller Chao Zhai fylder 38 i dag

Chao kom tilbage i 90'erne til tysk håndbold, her spillede hun indtil Morten Arvidsson omkring 2001 hentede hende til Randers HK, hvor hun hurtigt udviklede sig til en af de mest scorende spillere i den danske liga - Chao var i disse år også en markant spiller på det kinesiske landshold og i begyndelsen af 2003 blev hun af IHF og World Handball Magasine kåret som Årets Spiller i 2002, Chao var dengang ofte god for mere end 10 scoringer pr. kamp og hun var i tiden i Randers ikke bare den bedste udenlandske spiller i den danske liga, hun var den bedste spiller overhovedet og blev i 2002 kåret som Årets Spiller i den danske liga.

I 2003-04 sæsonen var hun med til at spille Randers HK i slutspillet - et Randers hold som også talte bla. Tanja Milanovic, Steluta Luca, Lene Tønnesen og Tatiana Silitch pressede Slagelse ud i tre kampe i DM semifinalen inden filmen knækkede.

I 2004 kom Chao til Viborg, hvor man kan sige, at hun mere har været en blandt mange, Chao var i 2006 med til at føre Viborg til sejr i CHL, hun var derefter ude et par sæsoner pga barsel og havde egentlig lagt den aktive karriere på hylden, da hun i sidste sæson gjorde comeback og var med til at vinde endnu en chl-titel med Viborg HK

-----

Sarah Aagaard

Håndboldspilleren Sarah Aagaard fra Esbjerg fylder 14 år i dag.

Sarah er en af de unge spillere, som i disse dage med stor interesse og stort engagement følger det danske landshold ved VM i Kina.

Sarahs favoritklub er helt klart Team Esbjerg, sammen med sin far ser hun de fleste af holdets hjemmekampe og selvom Lotte Grigel er det store idol, er Sarah også en stor fan af Marta Mangue og derfor hepper hun ved VM udover Danmark også på det spanske landshold og et af de store håndboldmæssige juleønsker er en VM finale mellem Danmark og Spanien.

Tillykke til Sarah


13. december 2009:    

 

SK Århus reddet på målstregen

Efter hele søndagen at have holdt møder med en potentiel investor / storsponsor kunne SK Århus nye formand Erik Hedegaard her til aften melde ud, at SK Århus nu har garantier for den nødvendige kapital til at afværge den konkurs, som ellers har været meget tæt på.

Hvis enderne skal nå sammen bliver det dog et helt andet SK Århus end man kender i dag, spillere og trænere skal acceptere en lønnedgang på op til 25%

Det forventes at de nærmere omstændigheder om indholdet af sparerunden og selvfølgelig navnet på den nye investor, som indtil videre omtales som en kendt århusiansk forretningsmand, vil blive offentliggjort i morgen.

Se mere på TV 2 Østjylland

billedet: Mortensen, Troelsen og Kviesgaard har formentlig stadig et hold at spille for når de kommer hjem fra VM


Christina Hansen - er ikke den eneste Aalborg spiller, der er alt alt for god til at løbe rundt i 3. div

Jyllands mest scorende damehold!

Hjallerup – Aalborg DH 2 23 – 41 (9-18)

Efter en efterårssæson der har budt på mange sejre var det i dag tid til årets vigtigste kamp. Ikke for holdet eller for spillerne, men for træneren(Bosiddende i Hjallerup og arbejde i byen). Heldigvis forstod spillerne alvoren og efter 15 var kampen afgjort, da Christina Hansen gjorde det til 12 -5. VI fortsatte resten af kampen med at dække super godt op hvilket resulterede i et hav af contraangreb som vi dygtigt scorede på. Spillerne var i dag i stand til at bevare disciplinen i forsvaret hvilket de skal roses for.

Efter 11 sejre og en målscore på 354-285 er vi det hold i HELE Jylland der har scoret flest mål med et snit på godt 32 pr. kamp. Nu håber jeg at vi kan holde kadencen hele foråret således vi begynder at vinde mere komfortable sejre. Det skulle jo gerne kunne ses på banen at ”den der træner godt, bliver god”.

Desværre ingen kampfakta, da assistenten endnu en gang var kaldt på arbejde.

Andreas Larsen


1. div: Fotos fra Roskilde - Ringkøbing

Roskilde vandt i går med et eneklt mål over Ringkøbing - kampen er omtalt i Roskilde Avis og på Ringkøbings hjemmeside

Kurt Kjær har taget en udmærket fotoserie fra kampen, som i sin helhed på 275 fotos kan ses på Kurts fotoside

Herunder et par smagsprøver fra serien, som man kan se er det glimrende fotos

Ringkøbing ankom standsmæssigt i den nymalede lyserøde rutebil - foto Kurt Kjær
Med bolden 1. divisions topscorer Mette gravholt, som havde fødselsdag i går - til venstre Roskildes dygtige bagspiller Marie Hansen og Ringkøbings stregspiller Liza Olsen, som også har spillet i Roskilde inden hun kom til Slagelse og senere Leipzig - - foto Kurt Kjær.
Mere Mette - her sammen med Ringkøbings dygtige Betina Kjær - foto Kurt Kjær
Signe Pedersen - OL kuvertpige og et af Danmarks allerstørste håndboldtalenter - foto Kurt Kjær

 

Mangue og Spanien er sikre på semifinalen

 

Den anden pulje

Spanien klar til semifinalerne - Rumænien ude

dagens resultater i mellemrunde 2

Sydkorea - Ungarn 28 - 28
Kina - Norge 19 - 34
Spanien - Rumænien 26 - 25

Det giver flg. stilling

1 4k 3 1 0 Spanien
102 - 85
7 p
2 4k 3 0 1 Norge
111 - 90
6 p
3 4k 2 1 1 Sydkorea
116 - 108
5 p
4 4k 2 0 2 Rumænien
120 -95
4 p
5 4k 0 2 2 Ungarn
93 - 105
2 p
6 4k 0 0 4 Kina
75 - 134
0 p

programmet for sidste runde

Ungarn - Kina
Norge - Spanien
Rumænien - Sydkorea

Spanien er sikre på en plads i semifinalerne, Norge og Sydkorea er i spil til den anden semifinaleplads.

Hvis Norge vinder over Spanien følger Norge 100% sikkert med i semifinalen, taber Norge eller ender kampen uafgjort, vil Sydkorea med en sejr over Rumænien følge med Spanien i semifinalerne


 

 

Troelsen - Danmarks bedste igen igen

Danmark Dumpet

Danmark - Angola 23 - 28 (14-14)

Det var ikke så meget det at Danmark tabte til Angola, Angola er et stærkt hold med en masse fysik og et stærkt offensivt forsvar foran en dygtig keeper.

Det der gjorde ondt var måden det skete på - det danske hold spillede uden initiativ, uden udstråling og uden tro på egen formåen.

Man skulle jo tro at Ruslands nederlag i den foregående kamp ville sætte det danske hold endnu mere op til at gå ud og smadre afrikanerne, men sådan var indstillingen overhovedet ikke. Nærmest tværtimod.

Som mod Østrig leverede landsholdet en dårlig 1. halvleg, men hvor det mod Østrig tblev meget bedre i 2. halvleg blev det i dag dårligere efter pausen, meget dårligere.

Det første kvarter af 2. halvleg spillede Danmark så dårligt, at det tangerede kampen mod Kroatien ved EM i 2006, det var rent ud sagt ikke til at holde ud at se på, skulle man vælge mellem at blive smurt ind i blød menneskelort eller se en genudsendelse af 2. halvleg, ville man nok være fristet til at vælge lorten.

Danmark har - ikke mindst efter at skaderne er væltet ned over det tyske hold - været uforskammet heldige med lodtrækningen til VM, ikke at gribe en så stor chance for at nå semifinalerne er nærmest uforskammet overfor lykken og heldets guder.

Matematisk har Danmark stadig en chance for at nå semifinalen, det sker hvis mindst en af flg. to betingelser opfyldes 1) de evigt kæmpende franskmænd skal tabe til Østrig og/eller 2) Danmark skal vinde over Rusland, som vi trods alt vandt over ved World Cup


 

Paule Baouduin, foto Rosenkilde

Fransk choksejr mod Rusland

Rusland - Frankrig 23-24

Ingen håndboldnation kan lave comebacks som Frankrig - bedst bevist i VM finalen mod Ungarn i 2003, hvor Ungarn var i klar vinderposition indtil et par minutter før tid. Da Frankrig efter et mentalt kollaps hos Anita Görbicz fik udlignet og sikrede sig VM titlen efter omspil.

VM kampen i dag mod Rusland blev fransk når det er bedst - Rusland førte 20-15 en halv snes minutter før tid og havde klar overhånd.

Så ændrer Frankrig deres forsvar fra 6:0 til 4:2 med Tervel og Pinneau liggende fremme.

Det ødelagde fuldstændigt det russiske angrebsspil, som havde meget svært ved at komme til kvalificerede afslutninger og det der kom til Darleux i sikker sikker stil.

Frankrig præsterede endda ved 20-18 at vinde et undertal og selvom Rusland fik slidt sig til et par mål til sidst, så vandt Frankrig kampen på et straffekast sat ind af Esbjers Paula Baouduin.

Meget overraskende, men også meget fortjent sejr til Frankrig, som åbner VM puljen fuldstændig op igen.

Selvom Danmark vinder over Angola vil vi ikke længere være matematisk sikre på en semifinaleplads.

Dansk nederlag i den sidste kamp mod Rusland og fransk sejr mod Østrig vil betyde at de tre hold ender på 8 p hver.

Frankrig har - 7 i målscore i kampene mod Danmark og Danmark har lige nu +8, så skulle det ske at vi taber med 16 mål til Rusland, så bliver det Frankrig og Rusland, der går videre.

Det sker trods alt nok ikke.

Taber vi derimod til Angola, så risikerer vi meget let at kravet på tirsdag bliver en sejr over Rusland, så dagens kamp er i modsætning til Sveriges kampen utrolig vigtig


Rene Lystrup til Slagelse - Øresund

Slagelse FH levede ikke op til egne forventninger i kampen mod Øresund, og tabte to point i striden om at undgå de to nedrykningspladser der reelt er tilbage at undgå, Slagelse FH indtager pt. 10 pladsen i 1. divisionen, inden den sidste kamp i år mod Frederikshavn FOX på lørdag.

Men allerede onsdag er det lokalopgør i Antvorskovhallen hvor 4. runde af Nordea Cuppen skal spilles, Slagelse FH møder TMS Ringsted.

Der kommer selvfølgelig billeder og tekst fra både 1. div. kampen og Nordea Cuppen.

tekst fra Øresund kampen

fotos fra Øresund kampen

MvH René Lystrup

Maj Tornøe Johansen blev kampens klare topscorer med 12 mål, men Maj kunne ikke se noget positivt i sine mange mål, når holdet tabte kampen
Slagelse FHs 8. Spiller havde efter kampen en lille overraskelse til hele Slagelse FH holdet og ledere, alle modtog en Julestjerne..
Øresunds Maja Engelstoft med to mål i kampen, men også to udvisninger.

Fotos fra Norge - Korea

Norge tabte sensationelt til Korea i lørdagens VM kamp. Norge kan sagtens nå at vinde VM alligevel, det er ingen skam efter det program Norge har været i gennem med opslidende kampe mod Ungarn og Rumænien at tabe med et mål til Korea.

Men når alt det er sagt, så er det også en kendsgerning, at det norske landshold uden Kristine Lunde er som en hær uden en general.

Selv i Norge skal man før eller senere gennem et generationsskifte, det er imponerende at Tonje Larsen stadig kan være med, men hvis ikke Larsen deltager fuldt ud i træningerne, siger al erfaring at det ikke er godt for stemningen på holdet

Marius har sendt en hel masse fotos fra kampen Norge - Korea, herunder et lille udvalg.

Frafjord gjorde som altid en god indsats - foto Marius Ionescu
Riegelhuth spillede nok ikke sin bedste landskamp - foto Marius Ionescu
Stange - en af de spillere som skal løfte generationsskiftet hos Norge - foto Marius Ionescu
Ida Alstad - foto Marius Ionescu
hvem var det der vandt i dag, glæde i den koreanske lejr - foto Marius Ionescu
de gule spillere dansede en spontan sejrsdans - foto Marius Ionescu

 

Beth Jørgensen - foto Klaus Thøstesen

 

 

Hanna Milek - foto Klaus Thøstesen

- håndboldfødselsdage

Beth Jørgensen

Roskilde-spiller Beth Jørgensen fylder 27 i dag.

Beth Jørgensen har ikke været med i så forfærdeligt mange kampe for Roskilde i denne sæson, bla var hun ikke med i den flotte sejr over Ringkøbing i går.

Dømt over en periode på 4-5 år er der dog ingen som helst tvivl om at Beth har været Roskildes bedste spiller og idol for nogle af klubbens unge navne som Mulle, Signe Pedersen og Amanda Brogaard.

Beth Jørgensen har i sin karriere været uheldig faktisk meget uheldig med mange knæskader, hvad der nok er grunden til at det store gennembrud er udeblevet.

Desuden har det nok også spillet ind at Beth Jørgensen er en ledertype og en spiller, der fungerer bedst med et stort ansvar, tålmodigheden/temperamentet er nok ikke til at sidde på bænken i en ligaklub. Hun spillede en periode i sidste sæson liga i Slagelse, hvor fighteren Beth Jørgensen - for fighter er hun garanteret - fik vist håndbold Danmark at evnerne til at spille i den bedste række var der, hvis nogen skulle have været i tvivl. Det var meget godt at Beth fik den tid med sig.

Tillykke til Beth J.

--

Hanna Millek

Næstveds grønlandske landsholdsspiller Hannah Millek fylder 20 år i dag.

Millek havde sin håndboldmæssigt bedste tid i 2007-08 sæsonen, hvor hun spillede playmaker på NFHs bedste hold og gjorde det så godt, at hun spillede sig til en kontrakt med Slagelse.

Senere blev Millek imidlertid korsbåndsskadet, så reelt blev det ikke til mange kampe for Slagelse.

I denne sæson spiller Millek så i 3. division for Næstved og vi sender en stor tillykke