Håndbold Nyheder

Patrick Westerholm ny assistenttræner i Team Esbjerg

Team Esbjerg råder i de kommende to sæsoner over et af de bedste trænerteam i dansk damehåndbold, idet cheftræner Lars Frederiksen får trænerkollegaen fra ligarivalerne SønderjyskE, Patrick Westerholm, ved sin side som assistenttræner.
Den tidligere finske landsholdsspiller og strateg for KIF Kolding og siden Skjern Håndbold i sammenlagt 12 sæsoner indledte i 2008 sin trænerkarriere som spillende træner i HC Midtjylland i 1. division. To år senere blev Westerholm cheftræner i SønderjyskE, som han i seneste sæson sikrede forbliven i den første sæson efter tilbagevenden til Dameligaen.

– Siden jeg meddelte SønderjyskE, at jeg stopper som cheftræner efter tre sæsoner, har jeg vendt mange muligheder for mit fremtidige virke. Det projekt, sportschef Thomas Hylle og Lars Frederiksen har præsenteret for mig, er det mest spændende, også fordi jeg tror på, at Team Esbjergs trup i den nye sæson kan spille med helt i toppen af Dameligaen, siger Patrick Westerholm.

Han ser ikke noget problem i at træde et skridt tilbage i forhold til sin tidligere cheftrænerpost.
– Hvis jeg skal være håndboldtræner i 20 år, er det godt at få en mulighed for at få en lidt mere tilbagetrukket rolle og hente ny inspiration. Jeg er perfektionistisk i min tilgang til håndbold, og derfor har det været vigtigt at finde et projekt, jeg tror 100 procent på, siger Patrick Westerholm.

Sportschef Thomas Hylle betragter det som et scoop og er stolt af, at Team Esbjerg har været i stand til at tiltrække Patrick Westerholm til en vigtig funktion i klubbens elitemiljø, hvor han også skal arbejde med at udvikle talenter til ligaspillere.

 Patrick er først og fremmest en dygtig træner, der i SønderjyskE har formået at få rigtig meget ud af et materiale med mange unge spillere, heriblandt Estavana Polman, der i de kommende sæsoner spiller for Team Esbjerg. Han og Lars Frederiksen står for nogle af de samme værdier, og Patrick er ved at tage den højeste europæiske træneruddannelse, EHF Master Coach, som Lars har, siger Thomas Hylle.

Cheftræner Lars Frederiksen spillede i fem sæsoner sammen med Patrick Westerholm i KIF Kolding og har holdt forbindelsen til sin tidligere holdkammerat, efter at de begge er gået trænervejen.

– Patrick gik som aktiv spiller altid foran, han var vellidt, og han har som træner stået i spidsen for både herre- og damehold. Jeg er ikke i tvivl om, at han med sit engagement og sine evner til både at organisere og udføre tingene vil blive en stor gevinst for både træningskulturen og den håndboldmæssige udvikling i Team Esbjerg. Han vil som assistenttræner få et stort medansvar, særligt på det angrebsmæssige område, siger Lars Frederiksen.

Patrick Westerholm har spillet over 400 kampe på topplan for KIF Kolding og Skjern, har blandt andet vundet fire DM-titler og nåede desuden 70 A-landskampe for Finland. Han bor i Kolding, er gift med Jannie, og parret har børnene Julie på otte år og Noah på fire år.