Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

Katrine Johansen Heier

Pernille Christensen tilbake på banen for Fredrikstad

Danske Pernille Chistensen var kanskje den viktigste spilleren for Fredrikstad i fjor, og bidro sterkt til at de vant 1. divisjon og rykket opp med sine 137 scoringer. I slutten av april gjennomgikk hun en kneoperasjon. Mot Aker i 1/8-finalen i NM onsdag var hun endelig tilbake på banen igjen.

Da det gjensto ni minutter av kampen, kom hun på banen. I de få minuttene hun fikk spille, rakk hun å markere seg med to mål og skaffet også en straffe.

- Kneet er så bra som det kan bli, sa hun til europamester.dk etter kampen.

Fredrikstad har hatt en god start på sesongen med tre seire av fire mulige i serien uten Pernille, men med Pernille tilbake på banen får de en enda større bredde og har flere strenger å spille på.

Fredrikstad slet i starten av kampen, og lå under 1-5. Etter hvert fikk de noen keeperredninger og var mer effektive fremover. Noe som førte til at de gradvis spiste opp Akers ledelse. Utligningen kom fem minutter før pause av Celina Pedersen. Til pause ledet Fredrikstad 14-12. I 2. omgang dro de ytterligere ifra, og kontrollerte inn seieren. Til slutt vant de 32-26, og er klare for kvartfinalen.

[caption id="attachment_51104" align="aligncenter" width="600"] Pernille Christensen etter Fredrikstad-Aker i Kongstenhallen 04.10.2017. Foto: Katrine Johansen Heier.[/caption]