Målvogter: Emma Friberg, Lugi HF 5,82 (2)
Venstre fløj: Hanna Ringdahl, Lugi HF 5,56
Venstre back: Adda Walther, BK Heid 8,00
Højre back: Jasmina Djapanovic, H65 Höör 5,35 (4)
Højre fløj: Emma Ekenman-Fernis, Spårvägen HF 4,77 (4)
Streg: Jenny Södrén, Skuru IK 3,77

Spillerunde 11

Tyresö Handboll – H65 Höör 18-33 (8-17)

Höör satte första bollen i dammatchen innan Olivia Svalstedt satte 1-1 efter 2:31. Därefter dröjde det till klockan stod på 17:02 – en hel kvart (!) – innan Tyresö gjorde mål igen genom Julia Lönnborg. Problemet var bara att H65 gjort nio mål under den tiden. Underläge 2-10 och matchen var redan där i princip körd. Tre raka mål ytterligare för Skånetjejerna följde. I paus hade Tyresö putsat siffrorna en aning till 8-17, underläge med nio bollar. I andra halvlek startade H65 med att göra 5-1 de första fem minuterna och visade att de inte hade några som helst planer på att låta hemmalaget komma in i matchen. Det rullade sedan på matchen ut.

Tyresö: Lina Hillgren 8, Julia Lönnborg 4, Hanna Norén 3, Olivia Svalstedt 2 og Stephanie Rodmar 1.

H65 Höör: Jasmina Djapanovic 9, Cassandra Tollbring 5, Marie Wall 4, Emma Rask 4, Julia Andrejic 3, Jonna Linnéll 3, Jennie Linnéll 2, Anna Johansson 1, Amanda Andersson 1 og Mikaela Mässing 1.

Skuru IK – Önnereds HK 30-23 (15-12)

Önnereds målvakt Sara Nirvander gjorde vad hon kunde för att hålla sina lagkamrater med i matchen, när de gödslade med tekniska fel. Carin Strömberg gjorde ännu en stark insats med årra assist och fem egna mål plus hårt jobb i försvaret. Skuru var det för dagen klart bättre laget.

Skuru: Carin Strömberg 5, Jenny Södrén 5, Lina Hawia Svensson 5, Hanna Åhlén 5, Sandra Wrede 4, Linnéa Claeson 3 og Madeleine Östlund 3

Önnered: Caroline Levander 7, Sofia Berndtsson 4, Beatrice Nilsson 3, Lina Barksten 3, Olivia Mellegård 3, Elin Källqvist 2 og Lovisa Ekberg 1

Lugi HF – VästeråsIrsta HF 23-18 (15-9)

Lugi styrde första halvlek i mötet med VästeråsIrsta. I den andra kom Västeråsgänget nära och hade 18-19 med knappa kvarten kvar. Då klev Emma Friberg in och räddade ett par viktiga bollar. Hanna Ringdahl och Emelie Westberg skötte målproduktionen i halvleken och gav hemmalaget poängen.

Lugi: Emelie Westberg 8 (4), Hanna Ringdahl 7, Clara Monti Danielsson 3, Hanna Blomstrand 2, Emma Friberg, Lina Olsson, Jenny Carlson.

Västerås Irsta: Alexandra Bjärrenholt 5 (1), Sofia Olofsson 3, Emilia Lövstad 2, Elin Lindén 2, Malin Lundqvist 2, Lina Karlsson 2, Ellinor Åström, Viktoria Högström-Unell.

BK Heid – Team Eslövs IK 28-22 (13-9)

Hälften av Heids mål kom från Adda Walthers högerslägga när Heid vann sin andra raka match i elitserien. Eslövsspelarna kom på efterkälken redan från början och fick inte stopp på hemmalagets stjärna.

Heid: Adda Walther 14 (4), Janita Svenheden 3, Sunna Jonsdottir 3, Kristina Bundsen 2, Matilda Hammarén 2, Tove Olsson 1, Tilda Mathijs 1, Annika Wiel Hvannberg 1 og Wilma Brask Larsen 1.

Team Eslöv: Ida Kellokoski-Adamsson 8, Julia Bardis 3 (1), Sofie Ericsson 3, Tina Piil Torabi 3, Rebecka Isaksson 2, Emma Berndtsson 2 og Matilda Ringholm 1.

Skövde HF – Skånela IK 36-26 (17-14)

Bottenlaget Skånela hängde bra med första i halvlek och hade oavgjort (17-17) efter två minuter i den andra halvleken. Då klev Skövde playmaker Malin Larsson in och tog ansvar tillsammans med Maja Eriksson och Anna-Maria Johansson förändrade de matchbilden. Tolv minuter in i halvleken stod det 26-19 och sen var det inget snack om vart segern skulle gå.

Skövde: Malin Larsson 10 (4), Maja Erikson 5, Anna-Maria Johansson 5, Michaela Ek 4, Rebecca Otter 3, Ewelina Danielsson 2, Mikaela Johansson 2, Sara Johansson 2, Stina Karlsson 2 (1) og Sofia Berggren 1.

Skånela: Sarah Fransson 8 (2), Josefine Ekvall 7, Sofia Nyström 4, Therese Östlund 3, Julia Böjerud 2, Hanna Grytegård 1 og Lina Wessberg 1.

Spårvägen HF – IK Sävehof 27-29 (15-17)

Säsongens hittills tuffaste match för Sävehof, som fick gå ut och punktmarkera hemmalagets främsta målskyttar, Ulrika Olsson och Emma Ekenman-Fernis, för att få med sig båda poängen hem till Partille.

Spårvägen: Emma Ekenman-Fernis 8, Ulrika Olsson 7, Ronja Gustafsson 3, Andrea Johansson 3, Towe Andersson 3, Sandra Gestlöf 2, Sandra Fiedorowic 1.

Sävehof: Jenny Alm 7, Julia Eriksson 5, Elin Karlsson 5, Edijana Dafe 4, Jenny Wikensten 3, Louise Sand 2, Elin Enhörning 1, Birna Berg Haraldsdottir 1og Linnea Pettersson 1.