Håndbold Nyheder

Stoholm kan rykke op i aften

Stoholm håndboldklub er kun et mulehår fra comeback til 1.division.

Da Stoholm i sæsonen 2013/2014 rykkede ud af 1.division, sagde rækken farvel til det hold, der havde været en fast del af 1.division i længst tid. En enkelt gang havde holdet været i oprykningspillet til ligaen, men ellers var det bare det her stabile hold der altid lå i midten af rækken.

Herefter fulgte et par tunge år i 2.division, hvor man var faretruende nær nedrykningstregen, men holdet overlevede, og i denne sæson har holdet indtaget toppen af 2.division pulje 1. Med 31 point for 19 kampe har holdet indtaget en sikker første plads og så passede det da også fint ind at nummer 3, Majrup-Hvam i sidste runde vandt over nummer 2 Hjallerup.

– Jeg har fået en besked fra en af Mejrup/Hvams spillere. Han skrev, at de selv synes, der spillede deres bedste kamp i sæsonen i Hjallerup, og at de nu har gjort sig fortjent til et skulderklap, fortæller Stoholm-træner Peter Laursen, til Skive Folkeblad.

Det betyder at de 2 forfølgere begge har 25 point, og dermed 6 point op til Stoholm med 3 kampe tilbage. Stoholm er bedst indbyrdes i forhold til Mejrup-Hvam, mens Hjallerup er bedst indbyrdes i forhold til Stoholm, der derfor lige mangler et enkelt point for at sikre sig oprykning endegyldigt.

I aften spiller Stoholm ude mod 8.placerede Nøvling og her kan de så sikre sig oprykning. Skulle det ikke lykkes, må de vente til søndag og se om Skjern kan tage point fra Hjallerup.

– Det er sjovere at kunne afgøre det selv, og det vil vi gøre alt for fredag. Så må vi se, om ikke vi kan få nogle folk med derop, siger Peter Laursen.