Håndbold Nyheder

Straffekastskytte forlader mestrene til sommer

Pressemeddelelse:

Kristian Klitgaard har genfundet håndboldglæden og sit høje niveau i Bjerringbro-Silkeborg.

Kristian Klitgaard har i denne sæson fået karrieren på ret køl i Bjerringbro-Silkeborg, og det har kastet et godt tilbud af sig. Derfor forlader han efter denne sæson de danske mestre til fordel for en ny tilværelse på et hold, hvor han kan få en større rolle.

Den 30 årige venstre fløj var havnet ude i håndboldkulden, da Team Sydhavsøerne i sommer ikke længe kunne bruge ham. Kristian Klitgaard tilbød sig i stedet hos Bjerringbro-Silkeborg, og her har Klitgaard genfundet glæden ved at spille håndbold, og han føler sig bedre end nogensinde.

– Det har været en super god oplevelse. Det har været let at falde til på holdet, og jeg har haft gode folk omkring mig, der har hjulpet mig i en svær situation.

– Da jeg først kom i gang, og kroppen blev bedre, kunne jeg godt mærke, at det kunne blive rigtig godt i Bjerringbro-Silkeborg. Jeg har fået mere spilletid, end jeg havde troet, og jeg synes, at jeg har grebet chancen de gange, jeg har fået tilliden. Jeg har fået glæden tilbage ved at spille håndbold, jeg glæder mig hver dag til at komme til træning, og jeg kan mærke på mit spil, at det bliver bedre og bedre. Fysisk og psykisk føler jeg mig stærkere end nogensinde, fortæller Klitgaard.

Straffe mod verdens bedste målmænd Han blev hurtigt gjort til fast straffekastskytte i Bjerringbro-Silkeborg, og i VELUX EHF Champions League har han skudt mod nogle af verdens bedste målmænd. Det har været en stor oplevelse fra Klitgaard, men selvom tilværelsen på det største scene har været spændende, har fløjen alligevel valgt at søge videre for at få en mere central rolle.

– Det har været nogle rigtig fede oplevelser. Vi har spillet mod de største klubber i verden, og det har været fantastisk at opleve hele setuppet omkring VELUX EHF Champions League. Jeg har skulle holde mig skarp hver gang i de store kampe, fordi jeg har skudt straffe, og jeg har også fået lidt spilletid hist og her. Det har været en kæmpe oplevelse.

– Jeg kunne godt have set mig selv blive, men jeg har fået et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til. Jeg vil gerne ud og spille en masse håndbold, og det kan jeg komme til. Jeg har ikke så mange år tilbage, så jeg vil gerne ud og vise det frem, som jeg har lært i Bjerringbro-Silkeborg, forklarer Kristian Klitgaard.

En goal-getter Hos Bjerringbro-Silkeborg har de haft stor glæde af Kristian Klitgaards kvaliteter. Cheftræner Peter Bredsdorff-Larsen glæder sig over, at det er lykkedes Klitgaard at nå sit høje niveau.

– Samarbejdet med Kristian har været helt, som vi havde håbet på. Kristian har kunne bruge Bjerringbro-Silkeborg til at komme tilbage på sit høje niveau både fysisk og spillemæssigt, og det glæder mig, at han nu har fundet en klub for fremtiden. Kristian har gjort det rigtig godt for Bjerringbro-Silkeborg. Han har altid været en goal-getter, og han har også hos os vist, at han er enorm målfarlig. Kristian har løst større og mindre opgaver for os, både mens vi har haft Stefan Hundstrup ude og ikke mindst på straffekast.

– Vi er i en situation, hvor vi ikke har ressourcer til at have to etablerede ligaspillere på fløjene. Vi fik en kærkommen mulighed for at tilknytte Kristian, da han havde behov for at finde en klub, hvor han kunne genfinde sit højt niveau, og det er med et stort smil, at vi sender ham videre, siger Peter Bredsdorff-Larsen.

Kristian Klitgaard og Bjerringbro-Silkeborg spiller onsdag aften ligakamp mod HC Midtjylland, og både i den kamp og i resten af sæsonen lover Klitgaard at give den fuld gas i den sorte trøje.

– Jeg vil kæmpe for, at vi kan nå 1/8-finalen i VELUX EHF Champions League og for at vi kan få en DM-guldmedalje. Jeg vil være ufattelig stolt, hvis det kan lykkes, og det vil jeg gøre alt for at være med til, slår straffekastskytten fast.