Håndbold Nyheder

Tæt på tragedie i Tarm

I forbindelse med torsdagens pokalkamp mellem Tarm Foersum og Horsens indtraf en hændelse som gjorde et meget stort indtryk på alle tilstedeværende.

For at undgå mytedannelse har Tarm Foersum udsendt en erklæring om forløbet

Uhyggeligt hjertestop afbryder pokalkamp i Tarm Torsdag aften var Horsens HK på besøg i Tarm Idrætscenter for at spille 7. runde i pokalturneringen. Kampen blev dog afbrudt af en alt anden end behagelig oplevelse, da Tarm-Foersums 21-årige stregspiller Anesa Tajic fik hjertestop.
Heldigvis er Anesa på nuværende tidspunkt efter omstændighederne ok.
Kampen blev afbrudt i starten af anden halvleg, da Anesa satte sig ned på banen, for derefter at lægge sig ned, ikke specielt kontaktbar, men dog ved bevidsthed. Anesa kom til sig selv, gik fra banen med støtte fra to personer, og blev lagt ved siden af udskiftningsbænken.
Kampen blev sat i gang igen, men måtte afbrydes ca. 10 min efter, da Anesas tilstand forværredes. Idrætscenterets hjertestarter blev hentet, og Anesa måtte behandles med hjertemassage og kunstigt åndedræt, da både vejrtrækning og pulsslag i en kort periode var væk. Vha. af hjertestarter og fortsat førstehjælp lykkedes det at få Anesas puls tilbage, og behandlingen blev overdraget til de netop ankomne falckreddere. Efter et lille stykke tid var der lykkeligvis så meget liv i Anesa, at hun til stor lettelse for hele hallen begyndte at græde. Kort efter blev Anesa kørt i ambulance til Skejby, hvor fra

meldingerne kom om, at Anesa tilstand var stabiliseret. Trænerteamet fra Horsens samt dommere lod det være op til Tarm-Foersum at bestemme om kampen kunne fortsætte, men alle parter blev enige om at lade håndbold være håndbold for en stund, og afbryde kampen.
Alle tilstedeværende var og er hårdt påvirkede af situationen, specielt holdkammerater og trænere, der sammen fik sat ord på hændelsen og støttede hinanden i bearbejdelse af episoden.
Man tager ikke i hallen med en forventning om at skulle være vidne til sådanne hændelser. Det er ikke til at forstå, at en ung livsglad pige som Anesa skal opleve noget som dette. Det passer slet ikke ind noget sted, håndbold er pludselig fuldstændig ligegyldigt, når liv eller død kommer så tæt på. Alle spillere, trænere og ressourcepersoner omkring Tarm-Foersums 1 div damer sender sine varmeste tanker til Anesa, og vi håber snart at se vores fantastiske og livsglade holdkammerat på højkant igen.
På vegne af Tarm-Foersum M. Mikkelsen og A. Justesen