Håndbold Nyheder

Tilfreds landstræner: Alle på nær Nøddesbo har meldt sig klar

Medens verdens bedste herreliga nærmer sig sin afslutning syd for grænsen, bliver presset på de respektive trænere større og størrere. Danske Nikolaj Jacobsen står til dagligt i spidsen for Mannheim Løverne, Rhein Neckar Löwen der kæmper for at forsøge at genvinde sit mesterskab fra sidste sæson. SIdeløbende med dette er Jacobsen jo nyudnævnt landstræner for de Danske Herrerm før tid kan man sige. Da det for ikke længe siden blev officielt, at han afløser Gudmundur Gudmundsson før tid. Sammen med udnævnelsen meddelte Jaocbsen, at han satsede på spillere der kunne give håndslag på, at de var omkring nationalmandskabet de næste 2 år, frem mod VM på hjemmebane i 2019.

Jacobsen har hele tiden være klar i sin udmelding om, at han gerne bygger holdet op omkring det hold der vandt OL guld i 2016 og for at den ligning går op, har han brug for en klar tilkendegivelse fra de enkelte spillere om at de er klar. Her er det kun 36 årige Jesper Nøddesbo fra Barcelona der har svaret landstræneren, at han ikke ser sig i stand til en endegyldigt svar 2 år frem. Et svar han bygger på bl.a. fysik og private forhold. Et svar Jacobsen respektere, og samtidig understreger, at Nøddesbo heller ikke er definitivt “Ude”, han ser ham blot ikke aktuel i forhold til den kommende EM kvalifikationskampe mod Danmarks onde ånd fra Ungarn 4. og 7. Maj 2017. De to har dog lavet en gensidig aftale om, at skulle landstræneren få brug for Nøddesbo’s kompetencer, så må han gerne kontakte ham.

Landstræneren er naturligvis ærgerlig over at miste en vellidt, erfaren og rutineret stregspiller, men direkte adspurgt har han heller ikke et svar på, hvem han så vil udtage. Til sporten.tv2.dk udtaler Jacobsen: “Der er flere forskellige i spil, men jeg har ikke tænkt mig at fortælle dig nu, hvem det er, siger Nikolaj Jacobsen, der heller ikke regner med folk som Thomas Mogensen og Mads Christiansen, som tidligere har sagt fra til landsholdet”.

Dermed ser truppen frem mod EM kvalifikationskampene spændende ud. Udover Ungarn, spiller Danmark i juni mod Holland og Letland. Disse kvalifikationskampe ender forhåbentligt ud med, at Nikolaj Jacobsen og resten af mandskabet kan forberede sig frem mod EM i 2018.