Kim Møller

TM Tønder er fortsat ligahold

TM Tønder og Skive måtte ud i et tredie og afgørende opgør om en ligaplads.

TM Tønders hjemmebane, Helvede i syd levede godt op til sit navn, da flere end 1400 tilskere troppede op i den intime hal. Langt de fleste mødte allerede op halvanden time før kampstart og der var lagt op til at Skive skulle skulle sendes retur som 1.divisions hold.

Skive startede op i en skæv 5-1 på Nicolaj Enderleit, der havde spillet stort et par dage før i Skive og det gjorde de gennem hele kampen, med Andreas Toudahl liggende fremme. Det syntes dog ikke at slå Tønders spil i stykker, da sønderjyderne kom foran 5-3. Skive fik dog vendt bøtten og 10 minutter senere stod der 7-11 på tavlen.

Skive spillede deres chance, men desværre for dem var det lidt for meget Mads Øris og for lidt holdet der præsterede, men de holdt føringen til pausestillingen 11-14. Skive scorede 2 gange på et minut efter pausen og favoritterne havde ryggen mod muren, bagud med 5.

TM Tønder er dog kendt for at være et hold, man aldrig har besejret før det er helt slut. De fysisk stærke TMT drenge tog nu fat i forsvaret og Christian Trans tog for alvor fra i målet. Unge spillere som Niclas Thyssen og Oliver Eggert spillede stort, og Kristian Stoklund styrede spillet som en rutineret ræv.

Fra stillingen 16-19 overtog TM Tønder fuldstændig teten. Bragte sig på 22-19 og selvom Skive kom på 23-22 og her tog et straffekast, så var luften taget af ballonen. Christian Trans havde fået styr på Toudahl og forsvaret på Øris og TM Tønder vandt ganske sikkert 29-24.

- Det er kæmpestort. Det er vigtigt for Tønders selvforståelse. Vi har ikke lyst til at være et elevatorhold, der svinger mellem bunden af ligaen og 1. division. Jeg håber, vi kan etablere os i ligaen, siger Kristian Stoklund Larsen, til Jydskevestkysten.