Håndbold Nyheder

Målmand fik en spand pis i hovedet

Den tidligere træner for det svenske kvindelandshold, Per Johansson, har for nylig overtaget CSM Bucuresti. Den nye træner var blandt andet med til Champions League-kvartfinalen mod ungarske Ferencvaros, og efter kampen var Per Johansson chokeret over, hvor grove de østeuropæiske fans var. Han udtaler til svenske Aftonbladet:

“Nu har jeg oplevet mødet mellem to østeuropæiske storhold, og det giver mig tårer i øjnene, for det er en syg verden vi lever i på grund af det had, der er ved at opstå. I Ungarn findes den værste form for fremmedhad og det er fuldt accepteret at være facist. De har over 50 % i støtte.”

Han giver blandt andet et eksempel på, hvad målmand Paula Ungureanu var ude for:

“Mødet mellem Rumænien og Ungarn var skræmmende, for det er to lande, der hader hinanden. Vores målmand Paula fik 1 liter pis i hovedet, 10 mønter og tre lightere… “

Han nævner også, at fansene råbte grimme og racistiske skældsord til den franske spiller Gnos Niombia. Han har den dybeste medfølelse med den franske spiller:

“Hun siger til mig, at det er okay. Det gør ondt i sjælen, men hun bliver stærkere af det.”

Paula Ungureanu (ROM). IHF World Championship 2015 Semifinal (1/2) match between Norway and Romania at Jyske Bank Boxen, Herning, Denmark on December 18, 2015. (Allan Jensen/EVENTMEDIA).