Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Ajax afværgrer Skanderborgs monstercomeback i overlevelsesdrama

Skanderborg var håbløst bagud 14-7 fra anden halvlegs start men var lige ved og næsten ved at lave et monstercomeback i hovedstaden. Men tættere på end minus 17-16 kom gæsterne ikke på Ajax, der alligevel rendte med favoritsejren på 23-19.

SYDHAVNEN (BAVNE-HØJ HALLEN, EUROPAMESTER.DK): Lige så langt væk Skanderborg var i løbet af de 60 minutter mod Ajax København, lige så tæt var de faktisk på at gøre det noget nær umulige og spille sig tæt på overlevelse.

Kønt blev det aldrig nogensinde i nedrykningsduellen mellem Ajax, der har sikret sig overlevelse til næste sæson, og Skanderborg, der kæmper desperat for at opnå det samme. Den ene fejl blev afløst af den anden. Ingen af holdene evnede at finde rytme, flow eller dygtighed til for alvor at sætte sig på kampen.

Kæmpefavoritterne fra den københavnske Sydhavn trak til 3-0 efter seks målløse Skanderborg-minutter. Men en timeout og et brændt straffekast senere kom Skanderborg en smule ind i kampen og fik både udlignet til 3-3 og 4-4, inden Sofia Deen til enorm jubel efter knap 15 minutter bragte gæsterne i front for første (og eneste) gang til 4-5.

Men herfra gik det hele ellers i stå. Bedst som Jeppe Vestergaards lige havde gravet sig op fra bunden, så ramte de den igen.

Der skulle gå ikke færre end 13 minutter mellem Skanderborgs mål nummer 4 og 5. Emilie Ytting fik lige rusket op i sine holdkammerater med en tiltrængt scoring.

Ellers havde keeper Sarah Nørklit havde godt fat i Skanderborg-skytterne, der i lange perioder kæmpede med bare at få en afslutning mod mål, inden en uprovokeret teknisk fejl tog over.

Bedre gik det heller ikke for Ajax, der ikke var kolde og kyniske nok til at udnytte den østjyske scoringskrise. Slet ikke. Føringen blev lige akkurat skruet op på plus 3 efter første halvleg på 9-6.

Kort forinden havde Sofia Deen og Co. faktisk en alletiders chance for at komme på 8-7, men den chance blev misbrugt noget så grusomt.

Med til historie om den grimme halvleg hører også, at der faktisk blev begået flere tekniske fejl, end der blev scoret mål. De tekniske fejl vandt simpelthen første halvleg, der lød på 19 fejl (!) mod kampens 15 scorede mål.

Det var ikke mange minutter, Skanderborg-holdet brugte inde i omklædningsrummet. Efter ganske få minutter var de igen at finde på banen. De grønblusede lignede nogle, der hurtigst muligt ville glemme ALT om første halvleg og bare køre videre, som var det en ny kamp.

Det virkede for grundspillets nummer 13, der godt nok ikke startede ud som lyn og torden. To hurtige Ajax-scoringer gjorde umiddelbart ondt værre for Skanderborg, der først kom bagud 11-6 og igen 14-7.

Men så fik Skanderborg pludselig hul på målbylden. Sarah Nørklit fik ikke længere fat i lige så mange bolde. Langsomt men sikkert fik gæsterne ædt sig ind i kampen.

Mål for mål.

Minut efter minut. Ajax kunne overhovedet ikke sætte en prop i målstormen, der blæste ind over dem. Forsvaret sejlede, angrebet var mere sidelæns end mod mål. Skanderborg var derimod så velspillende, at de godt et kvarter inde i anden halvleg reducerede til 16-15.

Ajax har jo sit på det tørre med at sikre sig en billet til næste sæsons liga, men det var pludselig til at mærke på Skanderborg, at de ville det samme. Viljen strålede ud af øjnene hos gæsterne men frustrationen bredte sig mere og mere. Konceptet blev ikke holdt, angrebsspillet var slet ikke af samme kvalitet og koldblodighed, der har sendt både Silkeborg-Voel, Horsens og Randers hjem med mesterlige klø i bagagen.

Men tættere på end minus én kom gæsterne ikke. Fra 17-16 holdt Ajax nerverne bedst i ro, kørte et hattrick i kassen og afgjorde sagerne fem minutter før tid.

Sejren løb op på 23-19 for Ajax, der mangler at møde Holstebro på udebane den 1. maj.

Randers HK vandt sin hjemmekamp mod Holstebro 19-17.