Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Ajax bliver fejet af banen mod et stærkt HIH-kvindskab

Herning-Ikast bumlede stjernesikkert henover Ajax København i en aldrig spændende håndboldkamp, der endte med cifrene 20-32.

BAVNEHØJ-HALLEN (EUROPAMESTER.DK, SYDHAVNEN): Ikke siden 2018 har HIH rendt fra Sydhavnen og en kamp mod Ajax med en sejr, og den plet skulle vaskes væk denne iskolde onsdag aften. Og det blev den så også noget så voldsomt!

Kølige som is forvandlede HIH-spillerne sig også til efter en noget lunken og shaky start. Her var det hjemmeholdet, der spillede med musklerne, fintede Sarah Iversen baglæns ud af Sydhavnen og lagde det ene blød lop ind over hovedet på Jessica Ryde efter det andet. Der var overskud på kontoen og føringer på måltavlen.

Formidabelt og fremragende var Ajax fra en start, hvor Mathilde Nielsen blev skudt op i en offensiv, drillende og møgirriterende offensiv 5:1-formation set fra gæsternes synspunkt. Men så er det godt, at man har én af Danmarks absolutte bedste specialister til netop at løse denne slags opgaver: Simone Petersen.

Og hun svigtede ikke. 3-1, 5-3 og 7-4 efter 12 minutter blev forvandlet til 8-8 af Simone Petersen, der bar sit hold på ryggen og med en Sarah Iversen i sit vanlige krigeriske mode, så var der ingen vej tilbage kun frem for det gæstende favorithold.

Kasper Christensen skulle lige brugt lidt mere energi på at få vækket sit hold indledningsvist, men værre var det ikke, da Sabine Englert trissende kom ind, nappede et straffekast, Jessica Ryde fik ryddet op fra distancen og der var dømt løbeduel.

Ajax-angrebet blev mere og mere fyldt med fejl, og så gør HIH egentlig bare dét, de er gode til: Smider bolden lige op i hænderne på enten Emma Friis eller Line Mai Hougaard, der var stukket for flere minutter siden. Og så er der altså bare dømt mål.

Nemme, hurtige, ubesværede mål, der gør så ondt på modstanderen: Det gik stærkt fra 9-9 til 9-12, og da hverken Sarah Nørklit eller Mathilde Juncker fik fat i nogen missiler, og de kun så røgen fra afslutningerne, så var det ingen sag for midtjyderne at spille sig på 11-13 og til pauseføringen 12-15.

Efter pausen var der bare ikke noget som helst at rafle om: Gæsterne havde sporet sig ind på sejrskursen, og der skulle 12 Ajax-spillere på banen for, at et comeback kunne lade sig gøre. Og det kan det som bekendt ikke.

Tre hurtige scoringer fra det midtjyske hedehold dræbte al spænding hurtigt efter pausen, hvor Stine Nørklit var ene Ajax-kvinde om at holde bare lidt kvalitet i spillet. Men ene-kvinde var opgaven mod mægtige HIH for meget, og føringen blev blot større og større og større.

Der blev ikke sat nogen prop i, og så havde Simone Petersen, Tyra Axner og målstopper Jessica Ryde ikke de mindste betænkeligheder ved at skubbe føringen op i den rigtig sjove ende af skalaen på plus ni, ti, elleve og slutteligt 12.

20-32 lød de vanvittige slutcifre på og et tydeligt bevis på, hvor svært Ajax havde det i begge ender. Målmandsduellen blev tabt voldsomt stort, men Ajax kom faktisk frem til rigtig mange fine chancer. Det blev bare ikke omsat til mål, og så bliver det bare svært.

Umuligt så det til tider ud til at være for hjemmeholdet, der blot scorede otte gange i anden halvleg og måtte indkassere en del i eget net.