Anja Andersen

Anja Andersen – Portræt, svar på hvad hun laver i dag & video højdepunker

Anja Andersen er den største profil der nogensinde har været i dansk håndbold og der er nok tvivlsomt om vi nogenside kommer til at opleve en som hende igen, her mange år senere elsker danske stadig Anja hvilke man kan se at de kommentarer vi netop har fået fra europamesters mange brugere.

Anja Andersen barndom

Anjas forældre er, Keld og Vivi Andersen. De har begge selv spillet spillet håndbold. Så derfor kom Anja med i hallen fra hun var helt lille. Hun viste hurtigt evner ud over det sædvalige og var op gennem sin barndom og ungdom en bærende spiller på de hold hun spillede på.

På landsholdet slog hun for alvorg igennem da hun var med til at vinde U-VM sølv i 1987.

Det blev starter på den ene succes efter den anden på landsholdet. Men som vi kender Anja var det ikke uden op og nedture.

Træner for det hold der vandt U-VM sølv var Ulrik Wilbek og han blev også landstræner for A.landsholdet hvor Anja var den store stjerne.

De to har begge et iltert temperament og det slog ofte gnister mellem dem under kampene og uden for banen.

Anja Andersen i dag

Anja arbejder i skrivende stund i Føtex i Odense. Efter hun stoppede med at spille håndbold havde hun stor succes som træner for Slagelse Dream team med hvem hun vandt mange mesterskaber og Champions League flere gange.

Anja Andersen syg

I 1995 fik Anja konstateret hjertefejl der betød at hun fik indopereret en pacemaker og måtte stoppe karrieren. Det var en Anja stadig var på det tidspunkt stadig var på toppen og fuld af håndbold sult.

Anja Andersen gift

På grund af sine evner på håndboldbanen og sin store personlighed har Anja som person altid været omgæret med stor interesse fra medier og fans..

Der har været mange historier om hendes forhold til den kendte norske håndboldspiller Mia Hundvin.

Ligesom der var stor interesse om der var forhold eller ej, mellem de to dygtigste danske håndboldspillere gennnem tiden, Anja og Camilla Andersen.

Camilla Andersen har senere i bogen “Må jeg Være Fri” bekræftet hun var kærester med Anja Andersen, men kun i en kort periode på et halvt års tid.

Anja Andersen børn

Anja fortæller i sin bog “Det er aldrig for sent at blive den man er” at hun altid har drømt om at få børn. Men hun fandt ud af at det vil kræve at hun gennemgik en længerevarende hormonbehandling og at der så stadig ikke var nogen garanti. Det ønskede Anja ikke at udsætte sin selv for mentalt og fysisk, så derfor har Anja på trods af sin store kærlighed til børn ikke selv fået børn.

Anja Andersen og Slagelse Dream Team

Den sult Anja stadig havde efter håndbold fik hende til at blive træner og med den samme drive og passion vi kendte fra hende på banen fik hun også stor succes som træner.

Anja startede som træner i Slagelse i år 2000. De startede ikke i landets bedste række men arbejde sig hurtigt op og over de næste 7 år vandt Slagelse Dream Team og Anja det danske mesterskab 3 gange og Champions League 3 gang.

Fanbasen voksede. Folk blev fanget af den magi og det drama der altid fulgte med Anja og holdet spillede for fulde haller og der var store interesse fra sponsorer der gjode at man kunne hende de bedste spiller i verden til som Bojana Popovic.

Anja stoppede som træner for Slagelse DReam team med udgangen af 2007-2008.

Da hun blev hyret til at stå for en stor håndbold satsning i fodboldklubben FC København.

Magien fulgte dog ikke med og det blev ikke den store succes. Slagelse Dream Team kunne heller ikke bestå uden Anja og holdet spiller nu på lavere niveau under navnet Slagelse FH.

Anja Andersens klubber

Som spiller fik vi ikke fornøjelsen af at opleve Anja så meget i den dansk liga, hun spillere en stor del af sin tarrie i Tyskland og Norge. Mest kendt er hun nok for sit samarbejde med Frode Kyvåg i norske Bækkelaget.

Anja Andersen youtube

Da Anja Andersen spillede håndbold var TV produktionen på et meget lavere niveau end vi oplever det i dag og der var ikke noget der hed youtube. Så de få vidoer der er med Anja Andersen på youtube er af dårlig kvalitet. Vi nyder dog stadig at se højdepunkter som disse:

Citater

For et par uger siden postede vi en video med de 5 bedste Anja mål, i skrivende stund har 351.000 personer set videoen, 5900 har trykket like og 772 personer har taget sig til til at skrive om deres minder med Anja samt rose hende og hendes væsen.

Her er udvalgte kommentarer:

Fantastiske Anja hun gjorde håndbold sjov spændende irriterende fantastisk hun havde alt , der kommer aldrig en ny som kan hele pakken

Anja var verdens bedste – Der bliver aldrig nogensinde en der overgår Anja ,

Anja`s magi på en håndboldbane og Maradonas sker aldrig mere.

Det er tankevækkende at man ikke ser mange andre håndboldkvinder, hvis nogen overhovedet, prøve nogle af de ting AA lavede. Var hun så god at ingen andre tør prøve.

Messi og Maradona sammenligningerne holder 100%.

Mikkel Johansen hun er verdensmester i alt- simpelthen så sød og nede på jorden.
Gennemført behageligt menneske.

Vi var for år tilbage ude at spise, der var ikke flere tæpper, vi sad udenfor, det så hun med det samme- så hun gik hen og gav vores søn sit tæppe.

Det for sindsygt at hun arbejder i Bilka i Odense..bliver altid lidt paf når hun står og hjælper en ved kassen…….Hun er os verdensmester i kundebehandling

Hun bragte spillet ind en ny verden

Anja var et unikum. Intet mindre!

Verdens bedste håndboldspiller, håndbold var en leg for hende og der kommer aldrig én som hende igen

Hun var en kunstner men sød pige.hilser tit på hende når hun går tur med sin hund ved odense å. altid stort smil på og hilser pænt

Aldrig været en som hende og der kommer aldrig en håndboldspiller som Anja  .. kæmpe legende

Dronning Anja af håndbold glemmer vi aldrig!

Vi mangler en personlighed som hende både på landsholdet i håndbold og herreholdet i fodbold

Mest læste nyheder;

Legende: De 5 bedste Anja Andersen mål

Tidligere Slagelse profil stor-roser Anja Andersen

Bojana Popovic: Med Anja Andersen som landstræner kunne vi have vundet ALT

Pytlick om Anja Andersen: Det vil være godt at få hende tilbage til håndbolden

Dalmose og Anja Andersen nåede ikke at blive landstrænere

Anja Andersen om sine spirituelle landstrænerprincipper

Tonje Kjærgaard og Anja Andersen på holdkortet?

Anja Andersen:Jeg ser mig selv som landstræner i den nærmeste fremtid

Camilla Andersen om Anja som træner

Bojana Popovic om den store betydning Anja havde for hendes karriere

Fakta: klubber, antal landskampe og mål

Position: Venstre Back
Født: 15.02.1969
Højde: 178 cm

År Hold Turnering Kampe Mål
2000/2001 Danmark Int. NT (Career stats) 133 725
1999/2000 Bækkelagets Postenligaen
1998/1999 Bækkelagets Postenligaen
1997/1998 Bækkelagets Postenligaen
1997/1998 Danmark Int. World Championship 11 51
1996/1997 Bækkelagets IHF World player of the year
1996/1997 Danmark Int. Atlanta Olympics 5 31
1996/1997 TuS Walle Bremen Womnes league
1995/1996 TuS Walle Bremen Womnes league
1994/1995 TuS Walle Bremen Womnes league
1993/1994 Danmark Int. World Championship 7 40
1993/1994 Bækkelagets Postenligaen