Kasper Christensen

BSH med vigtig sejr mod Aalborg Håndbold

Aalborg Håndbold tog lørdag eftermiddag imod Bjerringbro-Silkeborg hjemme i Jutlander Bank Arena. En kamp hvor Aalborg Håndbold kunne bringe sig a point med GOG på 1.pladsen, men hvor udeholdet fra Bjerringbro-Silkeborg vise sig at være for stærke.

Begge hold havde masser at spille for inden kampen. Aalborg spillede for en udligning af GOG’s point og for en delt førsteplads hvis de kunne besejre Bjerringbro-Silkeborg, mens gæsterne fra BSH spillede for at holde trit med Aalborg i toppen af HTH ligaen. En sejr til gæsterne og de ville for alvor sende dem selv ind i kampen om en 2.plads i ligaen og dermed 2 vigtige point som der kan tages med over i slutspillet.

Som nævnt i vores optakt til kampen (her), så var dette Aalborgs kamp nummer 5 på blot 9 dage, mens det var 10 dage siden BSH mandskabet sidst havde været i kamp.

1.halvleg

Begge hold lagde faktisk fint fra start og kunne spille sig til forholdsvis nemme chancer. Som nævnt i vores optakt (her), så er dette også et opgør mellem 2 af HTH ligaens bedste mandskaber når det kommer til at omsætte chancer til scoringer. Dette var også tydeligt i starten af kampen hvor begge hold var gode til at sætte bolden i kassen. Dette var også grunden til at holdene fulgtes pænt ad de første 10 minutter. Efter 10 minutter var det som om begge mandskabers koncentartion svigtede en smule. Efter en målrig start på bolden begyndte der at snige noget usikkerhed ind på begge mandskaber. Inden for blot 3 minutter formåede begge hold at vende den sikre start på kampen til noget mere usikkert spil, hvor begge hold lavede fejlafleveringer og brændte på både Simon Gade i Aalborg målet og Johan Sjöstrnad i BSH målet.

Det var BSH der hurtigt kom tilbage på sporet igen og med 15 minutter spillet af første halvleg kunne Nikolaj Øris bringe gæsterne på 9-12 og BSH udnyttede de fejl der sneg sig ind på Aalborg holdet.

Resten af halvlegen fik Aalborg aldrig rigtig fat igen og BSH var faktisk oppe og fører med hele 15-20 med 2 minutter tilbage af 1.halvleg. En god slutspurt fra hjemmeholdet med 2 hurtige scoringer i træk gjorde at Aalborg kunne gå til pause bagud med 3 mål og en stilling der hed 17-20.

En målrig 1.halvleg hvor specielt udeholdet havde mere momentum i kampen end hjemmeholdet. BSH var gode til at udnytte når Aalborg lavede fejl og var sikre på afslutningerne.

2.halvleg

Aalborg Håndbold tog det momentum som de havde fået i slutningen af 1.halvleg med ind til 2.halvleg og satte sig på kampen de første par minutter. Med 5 minutter spillet af 2.halvleg kunne Lukas Sandell bringe Aalborg på minus 1. Blot sin anden scoring fra Aalborgs svenske højre back. Aalborg havde fået bedre fat fra halvlegens start og efter 10 minutters spil kunne Sebastian Barthold bringe hjemmeholdet foran med 23-22. Den føring holdt dog kun kort for blot 2 minutter senere var det BSH’s Jacob Larsen der igen kunne bringe føringen over til udeholdet med kun 15 minutter tilbage. Resten af kampen kom Aalborg til at hænge bagefter og skulle hele tiden kæmpe for at holde fast i BSH så de ikke stak for meget af. Om Aalborgs spillerne kunne begynde at mærke det hårde kamp program de seneste 9 dage er ikke til at vide, men de formåede aldrig at komme tættere på end minus 3 de sidste 15 minutter af kampen. Magnus Saugstrup kunne sætte kampens sidste mål ind til en slutstilling på 31-34 til Bjerringbro-Silkeborg. Set over 60 minutter en fortjent sejr til BSH mandskabet som jeg synes leverede en flot og koncentreret indsats hvor de i det meste af kampen fik den afviklet på deres præmisser og Aalborg kom til at hænge en smule efter.

Med sejren til BSH rykker de nu et skridt nærmere Aalborg på 2.pladsen og kun 2 point adskiller dem. BSH har dog spillet en kamp mindre og kan de vinde den, så vil de overtage 2.pladsen fra Aalborg da BSH er bedst i det indbyrdes regnskab.

Det var en vigtig sejr for BSH da de nu selv kan afgøre om de skal have 2 point med over i slutspillet. De skal blot vinde deres resterende 5 kampe. De har dog både Ribe-Esbjerg, Skjern, SønderjyskE og Skanderborg tilbage på programmet som alle kæmper en kamp for at komme blive en del af slutspillet. SønderjyskE viste jo bla. flot spil sidst de 2 hold mødtes og gav BSH et nederlag på hele 8 mål. Den slags kampe er der ikke plads til hos BSH hvis de vil gøre sig forhåbninger om en plads i top 2.

For Aalborgs vedkommende ser det derimod ud til at de har forspildt deres chance for at vinde grundspillet. GOG er stadig 2 point foran nordjyderne og har en kamp i baghånden. Kan GOG vinde den vil det potentielt sende dem foran med 4 point og dermed et godt udgangspunkt inden de sidste 4 kampe. Dog har GOG vist en smule usikkerhed på det sidste, men de kan stadig selv afgøre om de vil vinde grundspillet eller ikke. En grundspils sejr giver en direkte adgang til næste års Champions League, så mon ikke begge hold vil gøre alt for at snuppe den 1.plads i HTH ligaen.

Kampens topscorer blev BSH’s verdensmester Nikolaj Øris Nielsen med 7 mål på 9 forsøg. Skarpt forfulgt af Aalborgs norske fløjspiller Sebastian Barthold med 6 mål på 7 forsøg.