Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Danmark åbner mellemrunden med sejr over Ungarn

Fra Dansk Håndbold Forbund:

De danske håndboldherrer fortsatte deres sejrstime ved VM på hjemmebane, da de lørdag aften slog Ungarn med 25-22 (15-10) i begge mandskabers første kamp ved mellemrunden

Festen fra torsdagens fantastiske puljefinale mod Norge havde kun lige lagt sig, før Jyske Bank Boxen i Herning igen åbnede dørene til endnu en håndboldfest. Denne gang var der en dansk mellemrundekamp på menuen, der bestemt heller ikke blev kedelig.

Mikkel Hansen åbnede ballet efter et minut og 26 sekunder på straffekast. Danmarks nummer 24 havde endnu en flot kamp, hvor han var sikker gang på gang fra de syv meter. En anden dansk spiller med en stor kamp var Rasmus Lauge, der startede kampen i et forrygende tempo. Playmakeren leverede et flot udspil bagom ryggen til Magnus Landin, der efterfølgende placerede bolden helt oppe i krydset. Magnus Landin kom på tavlen kort tid efter igen, hvor venstrefløjen scorede til stillingen 4-2 efter små otte minutter.

Efter et kvarter skiftede Nikolaj Jacobsen ud på målvogterposten. Niklas Landin ramte en (meget) sjælden gang ikke sit vanlige topniveau, men det gjorde hans målvogterkollega Jannick Green derimod. Green gjorde en forskel nærmest fra første sekund. Danmarks nummer 16 diskede op med en klasseredning, og syv sekunder senere lå bolden inde bag Roland Mikler i det ungarske mål efter en kontrascoring af Lasse Svan.

Mod slutningen af 2. halvleg var særligt de danske indspil stregen gift for det ungarske forsvar. Anders Zachariassen blev noteret for to scoringer kort tid efter hinanden, hvor den bomstærke stregspiller i begge tilfælde fandt hullerne i Ungarns forsvar. De sidste minutter blev krydret af flere redninger fra Jannick Green, hvorfor Danmark kunne gå til pause med en komfortabel femmålsføring, 15-10.

Efter pausen stod der Jannick Green på det hele. Målvogteren fra Magdeburg lagde ud med to kæmpe redninger, der bremsede en ellers god ungarsk start på 2. halvleg. Ungarn fortsatte sit pres, men Danmark stod fint i mod. Mikkel Hansen bragte igen Danmark foran med fem mål, da han satte sin sjette scoring i kassen til stillingen 20-15 efter 40 minutters spil. Hansen var igen på pletten syv minutter efter. Denne gang sagde scoretavlen 22-17.

Boxen leverede atter en fantastisk stemning, men taget nærmest lettede, da en hvis nummer 23 løb på banen. Henrik Toft fik sine første VM-minutter til stor jubel for tilskuerne med otter minutter igen.

Meget passende lukkede og slukkede Jannick Green med endnu en pragtredning. Den danske målvogter endte med titlen som kampens spiller og en redningsprocent på hele 43.

Danmarks næste kamp er på mandag kl. 20.30 mod Egypten. Kampen kan ses på DR 1.