Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Danmark fik klø i første kamp ved Golden League

Fra Dansk Håndbold Forbund:

Håndbolddamerne tabte torsdag aften deres første testkamp ved Golden League i Frankrig med 20-31 (7-15) til Norge.

Efter mere end tre måneders pause var det endelig tid til at se de danske håndbolddamer i aktion igen. Aftenens møde med Norge var kamp nr. 156 mod vores skandinaviske naboer. Det var også en kamp, hvor det blev til A-landsholdsdebut til Celine Lundbye og Amalie Milling.

Første danske scoring kom fra Stine Jørgensen, der med et flot underhåndskud passerede Silje Solberg i det norske mål til en reducering til 1-2. Nogle minutter efter var landsholdsanføreren på spil igen – denne gang med et stående skud, der bragede i netmaskerne til stillingen 2-4 i norsk favør.

Norge dominerede i 1. halvleg, hvor særligt Stine Bredahl Oftedahl voldte problemer for det danske forsvar. Forsvaret kom dog bedre med, som halvlegen skred frem. Håndbolddamernes paradespil udmærkede sig positivt, mens det også blev til fine redninger fra Sandra Toft. Det kneb dog straks mere med angrebsspillet, hvor de danske skytter ikke kunne få hul på bylden.

Norge gik derfor til pause foran med komfortable 15-7.

Efter pausen falmede den norske dominans en smule. Danmark kom omvendt langt bedre med. Efter blot ti minutter var de syv danske scoringer vekslet til 14. Det danske forsvar stod var også mere aggressivt, hvilket fremtvang flere norske fejl.

Med et kvarter tilbage kunne Line Haugsted reducere til 16-23 efter fint sammenspil med Kathrine Heindahl i en kontra, der var et godt billede på en god dansk periode.

Det blev dog desværre afløst af et par danske udvisninger, som blev straffet prompte af Norge. Slutfasen bar bræg af langt flere norske scoringer end danske, hvorfor Klavs Bruun Jørgensens tropper måtte lide et nederlag på 20-31.

Danmark skal i aktion allerede igen på lørdag mod Frankrig, mens Rumænien venter i tredje og sidste danske kamp ved Golden League på søndag. Programmet ser således ud: