Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Dansk kollaps: Ekspert sabler de danske spillere ned i karakterbog

Danmark fik den værst tænkelige start på EM-slutrunden med et højest overraskende nederlag til Slovenien. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer ud til de danske spillere.

Dvorana Zlatorog, Celje

Dommerpar: Javier Alvarez Mata og Yon Bustamante Lopez, Spanien

Danmark-Slovenien: 26-28 (15-14)

Stillinger undervejs: 3-2, 5-5, 6-8, 9-9, 12-11, (15-14), 16-16, 18-19, 21-20, 22-22, 23-25, 25-28

Bedste spiller: Trine Østergaard, Danmark

12 - Trine Østergaard: Dejligt aggressiv og forudseende i sit forsvarsspil - verdensklasse. Var ikke bange for at træde ind hele tre gange, når der skulle bakkes op og trækkes en angrebsfejl til stor frustration for slovenerne. Fik sublime afleveringer at arbejde med fra alle leder og kanter: Udnyttede samtlige syv chancer til mål. Pragtpræstation og en af de bedste, hvis ikke den bedste, landskamp.

7 - Althea Reinhardt: Holdt Danmark inde, da det var allermest kritisk i anden halvleg. Diskede op med store redninger og havde allieret sig med stolpen på et straffekast fra Gros og var tæt på at sikre ét point. Desværre blev Reinhardts redninger ikke omsat til point, og det er godt nok en skam.

4 - Mette Tranborg: Løsnede endelig sit langskud fra distancen med rigtig god succes: Begge arme blev strakt i vejret som i gode gamle dage: Det er dejlige mål, tre styks, der ikke koster det store i energibanken, og som virkelig tæller på selvtillidskontoen. Kom dog til at hænge alt for meget bagefter, da hun blev sat ind i det danske midterforsvar.

4 - Louise Burgaard: Et mål på tre forsøg: Ikke nok aggressivitet og Burgaard-gennembrud, som kunne være med til at løsne noget mere frihed i angrebet.

4 - Emma Friis: Fik tanket godt med selvtillid efter en skidt Golden League-kampagne: Fik banket de første tre i kassen, men så begyndte usikkerheden at melde sig, da hun først brændte et straffekast og senere i kampen missede store, afgørende chancer. 6 mål på 9 forsøg.

4 - Sarah Iversen: Blev sat ind på mærkelige og pludselige tidspunkter for at prøve at lappe især den danske defensiv, men hun fik ligesom søster Rikke ikke fat i det store.

02 - Kristina Jørgensen: Jeg savnede mere koldblodighed hos den danske angrebsprofil, der aldrig fik gang i den danske kontrafase. Hun tog, ligesom resten af bagkæden, nogle mærkelige beslutninger.

02 - Simone Petersen: Ledte aldrig det danske forsvar med den autoritet. Tog nogle meget mærkelige beslutninger i angrebsspillet dybt i anden halvleg med nogle skud på mål, der var halvhjertede og slet ikke gode nok. Kun enkelte gange fik hun splittet det slovenske forsvar vind og skæve, men fejlene i den afgørende fase overskygger totalt. Hun virkede ikke til at være lige så tryg i spillet, som hun plejer at være: Særligt i 7-mod-6-spillet var usikkerheden tydelig. Ét mål på fire forsøg.

02 - Sandra Toft: Vi har altid store forventninger til verdens bedste håndboldspiller - med rette. Hun kan på sine helt gode dage lukke helt ned, men hun fik i første halvleg aldrig sat sit aftryk på kampen eller styr på storstjernen Ana Gros, der scorede på langt størstedelen af sine chancer. To redninger på 12 forsøg er altså ikke hverdagskost for Toft!

02 - Mie Højlund: Viste i perioder sit storspil, men jeg savner, at Højlund tager langt mere ansvar, end hun gjorde her til aften: Der var behov for flere af de langskud, hun løsnede i starten af kampen. Hendes hurtige fødder kom slet, slet ikke i spil. Virkede også til at blive rystet over den nervøsitet, der pludselig hærgede det danske angrebsspil.

02 - Rikke Iversen: Vaklede rundt i det til at starte med: Stod for langt tilbage og afviste overhovedet ikke de slovenske spillere med den råstyrke og jernvilje, som ellers er kendetegnet for Iversen og det danske midterforsvar. Havde en kæmpeafbrænder på den ene chance, hun havde. I perioder var det godt, men i lige så lange perioder var det lige så skidt.

00 - Kathrine Heindahl: Blev for flad i flere sekvenser mod Ana Gros, og det kan man bare ikke tillade sig. Var ellers dejligt overbevisende på sine første to skud men brændte de to efterfølgende. Kom til at stå for spredt fra Rikke Iversen, og det gav metervis af rum til indspil til de slovenske strege. Det skabte ganske enkelt en usikkerhed fra første sekund, og det bragte sig på holdet. Det er ikke rutineret og godt nok.

00 - Jesper Jensen: Ganske enkelt ikke en godkendt åbningskamp af Danmark: Det er også svært, når hele start-syveren ikke præsterer på et rimeligt niveau, så bliver det op ad bakke selv mod et hold som Slovenien: Jeg synes, der gik for lang tid, før landstræneren gik i 7-mod-6: Rigtig meget fungerede slet ikke i dag, og der skal snakkes en del igennem, for det her var altså bekymrende. De tre brændte straffekast må også nage godt og grundigt i landstrænerens hoved.

00 - Anne Mette Hansen: Brænder første ”, to angrebsfejl, tillod alt for nemt spil for klubkammeraten Ana Gros, der kørte rundt med det danske forsvar. Der blev simpelthen lavet for få tacklinger: Angrebsmæssigt kom der igen, igen alt for lidt fra Hansens hånd. Hun virker til at stivne for meget i stedet for at gå direkte mod mål, som hun tidligere har gjort rigtig meget af.

UB - Elma Halilcevic: Kom slet ikke på banen.

UB - Michala Møller: Kom slet ikke på banen.