Thomas Billum

Dansk U20-nederlag til Norge

Fra DHF:

DANSK U20-NEDERLAG TIL NORGE

DE DANSKE U20-PIGER LED LØRDAG EFTERMIDDAG ET NEDERLAG TIL NORGE, DA DE I RØDDING CENTRET TABTE MED EN ENKELT PIND.

Dame-U20 landsholdet spiller i denne weekend Scandinavian Open på hjemmebane som optakt til sommerens VM i Rusland. Fredag blev det til en et måls-sejr over Sverige, og lørdag blev det så til et lige så smalt nederlag til Norge på 27-28 (11-13).

”Egentlig synes jeg vi forsvarsmæssigt kommer godt fra land og har god kontrol, men i løbet af kampen spiller nordmændene med mere og mere fysik, hvorved vi kommer til at tabe duellerne både centralt og på backs,” fortæller Flemming ’Tuborg’ Larsen og vender blikket mod angrebsspillet:

”I første halvelg ligner angrebet lidt det samme som i går, og vi brænder for mange chancer på den velspillende norske målvogter, men i pausen fik vi justeret det og skød derefter meget bedre i anden halvleg, hvor vi scorede 16 mål.”

Søndag kl. 13 møder holdet Sydkorea i Vejen Idrætscenter, og det bliver en anderledes udfordring for pigerne, fortæller ’Tuborg’:

”Vi aner faktisk ikke, hvordan vi står i forhold til dem, for vi har aldrig mødt dem før, men traditionelt spiller de jo meget anderledes, og jeg glæder mig meget til at se, om vi formår at modstå deres mere offensive forsvar, og om vi kan følge med i forsvarsspillet.”

Derudover er der et generelt element, som landstræneren gerne vil forsøge at ændre ved holdets indstilling:

”Jeg synes ikke, vi spiller frit nok. Det er som om, vi tror, vi skal forsvare noget. Det skal vi ikke - vi skal ud at vinde nogle kampe,” afrunder Flemming ’Tuborg’ Larsen.

Målscorere: Amalie Hansen 5, Mai Kragballe 4, Pauline Bøgelund 3, Ronja Johansen 3, Lærke Nolsøe Pedersen 2, Line Skak Nielsen 2, Celine Kristiansen 2, Julie Pontoppidan 2, Stine B. Holm 1, Mie Højlund 1, Sofie Flader 1, Maria Lykkegaard.