Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

Bjarne

De danske håndbolddamer måtte desværre se sig besejret af Polen

Fra Dansk Håndbold Forbund:

Danmark mødte lørdag eftermiddag de kommende EM-modstandere fra Polen. Her skulle de forsøge at gentage det fine resultat fra den første kamp i Sparekassen Kronjylland/Waoo Golden League. Desværre måtte danskerne forlade hallen med et nederlag på 21-23 (14-12).

Sent lørdag eftermiddag var en næsten udsolgt Ceres Arena i Aarhus klar til at byde velkommen til den anden danske landskamp i efterårets Sparekassen Kronjylland/Waoo Golden League.
Modstanderen denne gang var Polen, som i dagens anledning stillede op i røde trøjer. Det betød samtidigt, at der for første gang var mulighed for at se den betagende nye udebanetrøje. Til forskel fra den flotte sejr over franskmændene i åbningskampen sad Anne Mette Hansen i dag over grundet en betændt vabel. I stedet var blandt andet Lærke Nolsøe, Mia Rej og Simone Bøhme i aktion.

Som kampen gik i gang, blev det hurtigt tydeligt, at de polske kvinder kom bedst ud af omklædningsrummet. Efter de første 17 minutter var stillingen 9-6 til Polen, hvilket fik Klavs Bruun Jørgensen til at kalde timeout. Det hjalp, og det lykkedes derefter at holde polakkerne fra scoringer i fem minutter. Althea Reinhardt, som i dag vogtede målet, kom ind til kampen med en redningsprocent på omkring imponerende 50. Den unge målvogter fik det da også til at se legende let ud, da hun i slutningen af første halvleg havde en flot redning med spidsen af skosnuden. Ved halvlegens afslutning havde danskerne vendt den dårlige start til en pauseføring på 14-12.

Efter pausen kom polakkerne endnu engang bedst fra start, og inden for de første to minutter havde de indhentet den danske føring. Anden halvleg var kun få minutter gammel, da den altid målfarlige københavner Mia Rej faldt til gulvet og måtte udgå med en skade. Efter Rejs skade gik luften af ballonen for begge hold. Der skulle gå hele 7 minutter af anden halvleg før den første danske scoring faldt. Her gjorde Lærke Nolsøe det til 15-15.

Ingen af de to hold formåede at tage en stabil føring, men der tegnede sig alligevel et billede af et polsk overtag. Med ti minutter igen var stillingen 21-18 i polsk favør. Et lyspunkt kom i det 53. minut, da Mette Tranborg hamrede et skud op i højre hjørne forbi en chanceløs polsk målvogter.

Til slut i kampen fandt Althea Reinhardt storspillet frem i det danske mål, hvor hun havde flere flotte redninger. Det var desværre ikke nok, og de danske damer måtte gå fra banen i Aarhus med et nederlag til Polen.

Sidste kamp i Sparekassen Kronjylland/Waoo Golden League spilles søndag aften kl. 17 i Forum Horsens mod Norge.

[caption id="attachment_66726" align="alignnone" width="501"] Golden League 2018 match between Denmark and France in Viborg Stadionhal, Denmark on 27.09.2018. Photo Credit: Allan Jensen/EVENTMEDIA.[/caption]