Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

LIVE: AJAX OVERRASKER PÅ NY: FLÅR BEGGE POINT FRA SILKEBORG-VOEL

Silkeborg-Voel har noget at revanchere, når de lørdag eftermiddag krydser Storebælt og sætter kursen mod hovedstaden. Her venter Ajax København, som sidst bankede midtjyderne med 11 kasser. Følg med i vores live-opdatering direkte fra Sydhavnen lige her:

Følg med i løbet af aften hvor vi bringer reaktioner fra begge lejre ovenpå det her dramatiske opgør, der havde alt: To røde kort, drama, mere drama og en overraskende vinder.

60.00: Det ændrer dog ikke på slutresultatet, der ender med en højst overraskende 27-24-sejr til Ajax København over Silkeborg-Voel.

59.35: Ét rødt kort er ikke nok i denne dramatiske kamp ... Louisa Mittet smider bolden på tværs af banen et godt stykke tid, efter dommerne har blæst bolden Silkeborgs vej. Først vil Mik Trustrup give udvisning men dommerkollega Morten Albrechtsen gør opmærksom på, at det er til rødt kort, da det er inde for kampens sidste minut.

58.34: Jakob Andreasen beordrer sine tropper lidt frem i forsvaret, men det forhindrer ikke Ajax i at spille sig totalt forbi. 26-22.

58.05: Sofie Bæk for anden gang på straffekast: 25-22.

57.51: Nu har Silkeborg ikke bare travlt: De har rigtig, rigtig travlt. Tiden ruller af sted til Ajax' fordel.

56.28: Men syv-mod-seks-spillet er slet ikke effektivt nok: Uden overhovedet at være rettet mod mål bliver bolden serveret direkte over i hænderne til Ajax-forsvaret, der samler den op og kaster den ned i det tomme mål: Først til 24-21 og nu 25-21 - seneste scoring leveret af Sarah Nørklit.

56.03: Jakob Andreasen tager sin sidste timeout i kampen med godt fire minutter igen. Det lugter af en rigtig, rigtig spændende afgørelse. 23-21: Silkeborg stadig 1 minut og 16 sekunder i undertal, så det skal spilles med omhu.

55.30: Mathilde Nielsen får fumlet lidt med bolden men tager alligevel springet indover. Hun bliver presset og puffet meget lidt af Sofie Bæk, der til stor overraskelse får en udvisning, som Silkeborg-lejren ikke forstår meget af. Anna Grundtvig er sikker på straffekast og får skabt en smule luft igen: 23-21.

54.35: Det begynder at snerpe alvorligt til. Hver en bold, hver en centimeter bliver afgørende. Ligesom Ajax så har Silkeborg også rigtig godt gang i højresiden, hvor Annika Jakobsen virkelig har fundet træfsikkerheden frem. 22-21.

51.22: Højresiden for Ajax har givet dem ufatteligt mange mål: Rosa Schmidt har næsten været sikkerheden selv: Sjette mål: 22-19.

50.43: Sofie Bæk sørger for at holde nogenlunde trit med Ajax. 21-19.

47.21: AG bliver henvist til det ene hjørne af hallen, hvor hun prøver at være i sig selv. Gulvet får nogle spark, og der bliver råbt frustrationer ud. Nu kan hun blot følge med og se til i de sidste, afgørende minutter. Hun gør alt, hvad hun kan for at bakke sine holdkammerater op.

46.37: DET HELT STORE DRAMA UDSPILLER SIG LIGE NU: Sarah Nørklit Lønborg bliver skiftet ud til fordel for Natasja Clausen på straffekast. Ann Grete Nørgaard går hen til pletten, lavet først én skudfinte og sender så sit skud af sted! Natasja Clausen laver en lille bevægelse til venstre og bliver ramt i hovedet. Hun er dog hurtigt på benene igen efter at have sundet sig. Kampens to dommere snakker lige kort sammen og er ikke i tvivl: Direkte rødt kort!

Ann Grete Nørgaard kan næsten ikke være i sig selv! Rasende prøver hun at forklare, at Clausen er i bevægelse, men det får ikke dommerne til at ændre noget som helst. Rødglødende sætter hun sig ud.

45.38: Syv-mod-seks-spillet giver lige nu rigtig stor gevinst for Ajax, der får løsnet en smule op.

43.18: I undertallet får Ajax tilkæmpet sig et straffekast, men forsøget fra Sofie Bardrum sidder lige i højrefoden fra Fillipa Idéhn. Annika Jakobsen får dog ikke samlet returen op, og det giver Ajax muligheden for at bygge forfra igen. Den mulighed lader de ikke passere. Louisa Mittet til 18-16.

42.51: Forspringet bliver mindre og mindre: Mål for mål, bid for bid får Silkeborg hentet ind på Ajax-holdet, der lige nu kæmper i begge ender.

42.02: Afleveringen fra Emma Jørgensen ind til overgangsløbende Rosa Schmidt bliver alt, alt for hård, og den fiser ud af hænderne igen. Få sekunder efter får hun raget en udvisning til sig - 10 rigtig dårlige sekunder for venstrebacken. Fortsat 17-15.

41.11: Rasmus Poulsen, Ajax-træner, får lige sat en pause ind i spillet, tager timeout og kan måske få brudt Silkeborgs gode stime.

40.00: Målene er raslet ind her efter pausen. Der er kommet en langt større intensitet og aggressivitet ind hos Silkeborg, der især i forsvaret høster frugterne af det hårde arbejde. Ajax kommer ikke længere lige så let til sine mål, som tilfældet var i store dele af første halvleg. 17-15.

38.35: Rollerne er nu byttet godt og grundigt om: Stolperne er lige nu overhovedet ikke med hjemmeholdet, der lige har flækket tre chancer på træværket.

37.55: Inden nogen overhovedet havde set sig om, så fik Silkeborg pludselig en mulighed for at spille sig på minus én: 16-15. Men det første forsøg endte ud i det rene ingenting.

36.42: Det har ikke været meget, som Ann Grete Nørgaard har fået at arbejde med ude på sin fløj, men hun viser, at når chancen er der, så byder hun sig til. Hun får lige sat lidt yderside-skrue i kuglen og får den elegant drejet rundt om Nørklit.

35.14: I undertallet flår Jakob Andreasen keeper Filippa Idéhn ud, og så skal man bare given bolden til Sofie Bæk: En lækker, lille sidehåndsaflevering giver Annika Jakobsen et stort spring, og den chance misser hun ikke: 15-12.

33.53: Line Skak får raget en kikset udvisning til sig og gør ondt værre for Silkeborg, der nu for første gang i kampen må spille de næste to minutter i undertal. 15-11.

31.11: "LØB, LØB, LØB, LØB": Jakob Andreasen vil rigtig, rigtig gerne have sine tropper OP i fart og i noget tempo, der kan matche Ajax bare nogenlunde. Men det bliver aldrig rigtigt til noget, og når det ikke udføres 100 procent, så laves der fejl, og det koster. Det ser bare ikke godt ud for Silkeborg.

30.58: De store angrebsmæssigt udfordringer skyder Ajax af sted i en kontrafase, som de generelt befinder sig rigtig godt i. Anna Grundtvig sørger for kampens største føring, 14-10.

30.00: Silkeborg giver bolden op, men problemerne ser ud til at forsætte.

Klokken 17.15: Spillerne er klar, dommerne er klar: Alle er klar til at tage hul på anden halvleg. Lad os så få afgjort, hvem der skal have point med fra denne kamp. I Odense ser det dog ikke alt for godt ud set med danske briller: Metz har bragt sig i førersædet 21-24 med otte minutter igen.

Vi vender stærkt tilbage med anden halvleg om 10 minutters penge.

Dermed slutter første halvleg med en føring til Ajax på 13-10. Silkeborgs angreb er gået i stå og er blevet for hakkende. Og når så mulighederne kommer, så bliver der brændt og brændt og brændt. Omvendt kører Ajax-maskinen bare hæmningsløst derudaf og formår at gøre alt dét, som Silkeborg ikke gør. Det bliver spændende at se, om Silkeborg har mere at give af i anden halvleg - og om det er nok til at flå Ajax ud af pointkurs.

30.00: Natasja Andreasen slider og kæmper som en sindssyg, men det giver ikke rigtig gevinst på måltavlen. Igen står Sarah Nørklit fuldstændig rigtigt placeret, og med 10 sekunder retur har hjemmeholdet pludselig muligheden for at tvingen føringen på overraskende plus fire. Rosa Schmidt får da også chancen men loppet bliver en anelse for højt og får træffet overliggeren.

28.04: Så blev til Rasmus Poulsens tur til at forlange timeout. Dér kom tremålsføringen til hjemmeholdet, der har ligget længe og luret på netop det. 11-8 bliver både til 12-9 og 13-10.

26.57: Nej, stolperne er ikke Silkeborgs bedste ven i denne første halvleg. Natasja Andreasens idé om at køre kontrastøddet på ydersiden var egentlig ganske fin. Men forsøget bliver blæst på stolpens yderside.

24.23: Jakob Andreasen har fået nok. Han kalder sine tropper til samling. Bagkæden består nu af Sofie Bæk, Natasja Andreasen og Louise Ellebæk. Der skal mål på tavlen for gæsterne nu. Og det kom der. Annika Jakobsen får en halvsvær bold at arbejde med, men får alligevel kontrol over den. Langt hjørne. 9-8.

23.09: Stine Bonde, der har afløst Filippa Idéhn, er altså kommet ganske glimrende fra start. Hun er også en stor del af årsagen til, at Ajax ikke pisker længere væk, end det er muligt at overskue. Tre redninger på de første seks forsøg. Hun kan dog ikke gøre noget ved Anna Grundtvigs fløjskud. 9-7.

20.33: Det er simpelthen imponerende, så hurtig Sofie Bæk kan accelerere til enten den ene eller anden side. Hun kaster sig simpelthen hæmningsløst ind i ALT. Her viser hun, at det ikke kun er fart og tempo, hun besidder i topklasse. Skuddet fejler absolut heller ikke noget. Fra noget der ligner 7-8 meter stiger hun til vejrs og knalder den i det lange hjørne ... 8-7.

19.20: Det er slet ikke, fordi Silkeborg ikke kommer frem til mange, store chancer: Det gør de. Men de bliver bare ikke puttet i kassen. Sarah Nørklit står godt placeret og følger skytterne godt på vej ned og op. 8-6

17.45: I løbet af ét superkoncentreret minut er Silkeborg mere eller mindre tilbage. Eira Aune svarer hurtigt igen og 7-6.

16.42: Hvis der er nogen, der er hurtigere end sin egen skygge, er det godt nok ikke kun Lucky Luke: Det er også Sofie Bæk: På et splitsekund eksploderer hun i fart og tempo og får sat Emma Jørgensen fuldstændig. 7-5. Første Silkeborg-scoring i knap og nap syv minutter.

16.21: Så kom Ajax på plus tre: Fem kasser i træk: Nu kører kontramaskinen også. 7-4.

15.36: Vi har rundet det første kvarter. Filippa Idehn bliver pillet ud efter to redninger på otte forsøg.

14.58: Fra 2-4 til 6-4: Det spiller lige nu i begge ender for hjemmeholdet, der har alt det, som Silkeborg ikke har.

14.19: Silkeborg mangler skarphed: Det er ikke langskuddene, der lige nu skal få dem tilbage på målsporet. Sofie Bæk sender et halvforkølet forsøg af sted.

13.31: Og har faktisk muligheden for plus 2: Men Simone Pedersen får skudt den bold liiiige lovligt for meget ved siden af kassen.

12.56: Boldene bliver fordelt effektivt og hurtigt: Der kan selv Silkeborg ikke følge med: Fra side til side bliver bolden flyttet. Mathilde Nielsen viser træfsikkerhed fra den anden fløjside. Så er hjemmeholdet i front. 5-4.

11.38: Ajax har fundet en særdeles god målløsning i Rosa Schmidt på højrekanten. Hun springer langt, kigger godt på Idehn og sender den først i det lange hjørne og gangen efter mellem stængerne. Og så er vi lige vidt igen. 4-4.

09.42: Hvem så det? Sofie Bæk er hurtigheden selv, og ser hun bare en millimeter hul i forsvaret, så går hun efter det! Hun frembringer straffekast, som Ann Grete Nørgaard stensikkert sender ind over hovedet på Nørklit. 2-4.

08.50: Og så en forbier, der var til at tage og føle på ... Puha! Stine Nørklit monster-afbrænder er et meget godt billede på, hvordan Ajax har åbnet denne kamp angrebsmæssigt: En anelse uskarpt.

07.51: Samspillet mellem Aune og Skak er fremragende: Det bringer ubalance i Ajax-forsvaret: Så meget at det splitter hele midtersektionen fuldstændigt op: Hurtigt, effekt, mål! 2-3.

07.04: Sarah Nørklit har altså fået rigtig godt fat fra start: Hun er en stor del af årsagen til, at Ajax ikke er kommet længere bagud, og lige nu holder godt fast. 2-2

05.08: Lille Silkeborg-forløsning: Line Skak bliver fundet som sidste udvej. 1-2.

03.11: Filippa Idehn står, hvor hun skal og piller uden problemer Eggertsen: Silkeborg kører i kontra og får flået en pilfri Eira Auna i stilling: Men stolpen er ikke bedste venner med hende... Stadig 1-1.

01.33: En scoring til hver: Sofie Bæk løsner fra bagkæden og Emma Eggertsen gør det samme i den anden ende. Der er rigtig god lyd i Bavnehøjen denne eftermiddag. Forinden har Ajax' herrer lige slået Grindsted med to kasser, 25-23. De fleste er blevet hængende til denne damekamp, der er startet hæsblæsende ud.

00.45: Ajax misser første mulighed: Silkeborg kommer i angreb med Ann Grete Nørgaard, Sofie bæk, Eira Aune, Line Skak, Louise Ellebæk og Lea Hansen.

Klokken 16.30: KAMPSTART: Silkeborg stiller i deres velkendte grønne trøjer, mens Ajax er at finde i rødt og hvidt. Hjemmeholdet giver bolden op med følgende startopstilling: Sarah Nørklit, Liv Poulsen, Simone Pedersen, Stine Nørklit, Mathilde Nielsen og Emma Eggertsen og Rosa Schmidt.

Klokken 16.26: Alle er nu blevet præsenteret, og dommerne, som i eftermiddag er Morten Albrechtsen og Mik Trustrup, blæser til kampstart. Observatør er Martin Lykke.

Klokken 16.24: Ajax og Silkeborg-Voel er ikke de eneste, som er i aktion denne eftermiddag: Viborg HK bøllebankede Aarhus United med 34-22, mens der også er rigeligt med dansk deltagelse i Champions League, hvor Odense i skrivende stund fører 9-8 efter 22 minutter mod Louise Burgaards Metz. Klokken 18.00 gæster Team Esbjerg Sandra Tofts Brest Bretagne.

Klokken 16.22: Silkeborg i København ... Det er ikke umiddelbart det bedste match, hvis blikket render ned under de seneste resultater. Det er ikke mere end to uger siden, at Jakob Andreasens tropper var et smut på Frederiksberg og spillede uafgjort 27-27 efter en voldsom dramatisk afslutning, hvor Larissa Nusser udlignede i kampens absolut sidste sekund. Sidst de grønblusede midtjyder var på besøg her på Vesterbro, så tog de fra hovedstaden med en syngende lussing på 31-20 i en periode, hvor slutspilspladserne langt fra var afgjort. I de to holds indbyrdes møde i 2019 rendte Ajax også med en overraskende tremålssejr og få måneder forinden spillede man 15-15 - ikke efter første halvleg - men efter 60 minutter.

Men det må uden tvivl være de grønblusede, der er favoritter til dagens kamp. De kommer med en dugfrisk 10-målssejr over Holstebro, men Ajax lige var nede at vende i Ikast med en 32-15-nederlag (!) til Herning-Ikast. Derudover mangler Ajax én af holdets store og bærende angrebsprofiler i Stine Eiberg, der brækkede næsen i holdets sejr over Holstebro for et par uger siden.

Klokken 16.20: Så blinker live-lamperne på Vesterbro: Det er tid til at få smasket opgøret mellem Ajax København og Silkeborg-Voel i gang. Der er kampstart om 10 minutter. Vi giver dig det bedste før, under og efter opgøret, hvor vi bringer et fyldigt kampreferat og reaktioner fra begge lejre. Rigtig god fornøjelse.