Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Fremtidens landsholdsstjerne pillede pynten af Spaniens viceverdensmestre og scorer top i Europamesters karakterbog

For anden kamp i træk kunne de danske håndboldkvinder juble over en sejr mod de spanske VM-sølvvindere. Denne gang med cifrene 27-23. Læs Europamesters karakterborg om de danske spilleres præstationer lige her:

Hillerød, Royal Stage, Europamester.dk:

27-23 (15-7)

Stillinger undervejs: 3-1, 6-3, 8-4, 12-6, 14-6, 15-7, 17-8, 20-10, 22-14, 24-17, 27-20, 27-23

12 - Anna Kristensen: Der er ingen vej udenom en topkarakter til en toppræstation Havde fingrene på første straffekast: Viste sine kvaliteter i duellerne ind over stregen, hvor hun er roligheden selv og pillede den ene store direktør efter den anden. Lukkede blot ét mål ind i det etablerede angreb på det første kvarter: De to andre var på straffekast. Enormt overbevisende præstation og måtte blot fiske efter bolden i netmaskerne én gang de sidste 10 minutter af første halvleg. Velkommen på landsholdet, Kristensen! Hun fik også god hjælp af det solide paradespil, hun mødte af sit forsvar. 12 spanske straffekast skulle der til, før der kom en redning til: Og den kom selvfølgelig fra Kristensen. Forsøget senere tog hun selvfølgelig også. Hun har en fantastisk evne til at følge skytterne hele vejen og så lukke af til sidst.

10 - Andrea Hansen: Fremtidens stensikre og driftssikre højre fløj: Ingen tvivl om det. Ikke nok med at hun kan en masse på afslutningsdelen, så er hun også meget forudsigende i sit forsvarsspil og er ikke bange for at stikke snuden frem og med sin højde være med til at irritere og stresse angrebsspillet. Et kæmpeplus at Hansen også evner at være en taktisk dygtig forsvarsfløj. Flotteste landsholdshalvleg af den bare 20-årige fløj. Tre kasser.

[caption id="attachment_139315" align="alignnone" width="347"] Foto: Allan Jensen/EVENTMEDIA.[/caption]

10 - Louise Burgaard: Startede inde med vanvittig god energi efter at have siddet over i torsdags. Som at se den gamle Burgaard med lige præcis ingen dikkedarer: Lige på og hårdt mod mål. Havde 10 fine minutter, fik lidt pause og kom ind igen. Startede anden halvleg nøjagtigt som første: Dejlig målrettet og en gennembrudskraft, der siger spar to. Fandt også nærmest Heindahl i blinde og med den ene hånd på ryggen.

10 - Mie Højlund: Ind efter 13 minutter på bagspilspladserne og viste igen klasse på sine brud på både inder- og ydersiden af højre back. Hun slanger sig jo som ål i mudder på den højre back, hvor det altså er de færreste, der kan holde hende, når først hun kommer bare en lille smule i fart. Av, av, av! Havde et par situationer hvor afslutningerne ikke helt fulgte med det fornemme forarbejde.

7 - Jesper Jensen: En rigtig fin landskamp for Jesper Jensen der fik set flere sider af sit landshold: Både da det kørte som smurt i harpiks, og da det hele gik i stå og den spanske målmaskine for en kort periode piskede ind over holdet. Hvordan reagerer man så? Egentlig en meget brugbar landskamp for chefen, der grundet småskader blev nødt til at spille en anelse smalt i bagkæden, hvor dirigenten Mia Rej slet ikke kunne få det til at fungere.

7 - Kristina Jørgensen: Ligesom i torsdags havde hun i dag en håndfuld gange svært ved at finde kontrabalancen mellem selv at trykke et skud af sted eller spille bolden videre. Virkede til, hun ville det alt det for meget og kom til at se meget uheldig og alt for overgearet ud. Tredje gang var igen lykkens gang, hvor Jørgensen kom i den rette fart og uden at skulle bære bolden op selv nettede. Var mere målfarlig og -sikker i anden halvleg.

7 - Lærke Nolsøe: Endnu en meget usikker start på en landskamp for Nolsøe, der startede skidt med et afbrændere og en halvblunder i forsvaret. Spillede sig op og var som altid den første og hurtigste fremme på kontra. Havde også skiftevis en god og dårlig aktion i forsvaret. Viste sig ellers at være træfsikre og den ”gamle” Nolsøe igen. Fik 45 minuttter.

7 - Kathrine Heindahl: Startede inde i begge ender men blev pillet ud efter 12 minutter. Var defensivt med til hele tiden at presse de spanske skytter til at overplacere skuddene, fordi hun var god til at rykke rundt på forsvaret og tilpasse både højde, parader og aggressivitet. Havde et par gedigne afbrændere hvor koncentrationen ikke var til at prale alt for meget med, og det trækker bedømmelsen en karakter ned.

7 - Mia Rej: Starter inde og mødte et noget mere offensivt spansk forsvar i en bagkæde med Burgaard og Hansen. Hun tager de billetter, hun skal, men skarpheden på især langskuddene har været en mangelvare for spilstrategen i disse kampe. Brændte noget overraskende et straffekast og kom slet ikke på måltavlen i første omgang og sluttede af med et missil på overliggeren. Fordeler dog boldene gudegodt. Overblikket fejler ikke noget. Kom først på måltavlen efter 41 minutter men faldt herefter ned i et hul af en håndfuld fejl, der fik det danske spil til at hakke noget i det. Og så ikke banen mere.

7 - Ida-Marie Dahl: Fik en god start med at knalde den første bold i kassen. Viborg-stregen fik også slåsset en del med spanske Hernandez på stregen, hvor begge fik lov til at bruge musklerne. Fik en del chancer at gøre med men brændte lige lovligt meget. Hun sørgede dog også for tre scoringer og har igen vist, at hun evner mange ting i begge ender.

7 - Laura Damgaard: Afløste Anne Mette Hansen på angrebsdelene efter 20 minutter i en bagkæde med Rej og Højlund: De hurtige fødders fest. Blev sat perfekt i scene og er giftig, når hun bliver sat op i fart. Blev centrum i angrebet, da Mia Rej gik totalt i stå. Chancer blev der skabt masser af men afslutningerne fra holdkammeraterne svigtede gevaldigt.

7 - Simone Böhme: Ind fra anden halvlegs start og havde ikke de store problemer med at få bolden lagt ind bag lille Navarro begge gange. En skam at hun overtrådte på vipforsøget.

4 - Elma Halilcevic: Fik landsholdsdebut efter små 45 minutter og fik efter ganske få sekunder sin første afslutning men røg lige Navarro-fælden: Lop-forsøget blev pillet ned fra anden sal. Kæmpede sig til en bolderobring.

00 - Anne Mette Hansen: Ikke Hansens bedste kamp i landsholdstrøjen. Langt fra. Første skud ved siden af, alt var godt lige indtil afslutningen. Sender første straffekast dérhen, hvor den første afslutning skulle sidde, men scorede så ikke mere efterfølgende. Udvisning efter bare fire minutter og havde et flæk en pæn meter ved siden af mål. Skulle forsøge at stabilisere midtersektionen uden Line Haugsted, og hun havde det svært ved at følge med de hurtige spanske fødder. Udvisning nummer to efter godt et kvarter. Brændte også et straffekast og sad fast i angrebsspillet midtvejs i anden halvleg. Det var bare ikke godt nok i dag.

UB - Sandra Toft: Kunne ikke gøre noget på straffekastet i første halvleg. ”0/1. Årets kvindelige håndboldspiller fik sig en velfortjent friaften på.

UB – Mette Tranborg: Sad over for anden kamp i træk.

UB – Amalie Milling: Sad over for anden kamp i træk.

UB - Majbritt Toft Hansen: Kom ikke på banen

UB - Simone Petersen: Kom ikke på banen.

UB - Sara Hald: Kom ikke på banen og fik ikke officiel landsholdsdebut på banen denne gang.