Ikast Håndbold sendte NFH hjem med deres første nederlag i sæsonen

Vi er nået til de sidste 3 kampe i vores opsummering af runde 5 i Kvindeligaen.

Se også vores del 1 af opsummeringen til runde 5 lige her

Aarhus United - SønderjyskE

Aarhus United kom tilbage på sejrssporet med en sejr over SønderjyskE, der endnu engang bed godt fra sig. Det var på mange måder en vigtig sejr for Aarhus United. Ikke mindst vigtig for dem at komme tilbage på sejrskurs med 2 nederlag i træk, men også 2 vigtige point som kan blive afgørende for en slutsilssplads senere på sæsonen. Gæsterne fra SønderjyskE var ellers længe med, men var i store dele af kampen ikke skarpe nok. Kun 49% af gæsternes skud endte også med en scoring og dette blandt andet takket være en god præstation fra Aarhus keeper Louise Bak der gjorde det svært for SønderjyskEs skyttere. Fortjent sejr til Aarhus der kan gå på landskampspause med 2 point yderligere på kontoen.

Ringkøbing Håndbold - Ajax København

Ringkøbing fik deres første point i denne sæson da de hjemme slot et noget tamt Ajax København hold der efter godt 20 minutters spil begyndte at brænde og lave fejl og dermed kunne hjemmeholdet mere eller mindre køre en sikker sejr hjem med en kontrolleret 2.halvleg og tage deres første point i denne sæson og bevæge sig væk fra sidstepladsen, der nu indtages alene af SønderjyskE.

Ikast Håndbold - NFH

Ikast sluttede NFH’s sejrsstime i ligaen ved at vinde 29-24 hjemme i IBF Arena. Kampen begyndte meget lige og holdene fulgtes tæt de første 10 minutter. Men herefter løb NFH ind i en offensiv krise og havde svært ved at score. Faktisk blev det kun til 1 mål i en periode på 10 minutter og det udnyttede hjemmeholdet til at bringe sig foran 10-5. NFH fik ellers kæmpet sig godt tilbage, men inden pausen kunne hjemmeholdet med 3 scoringer i træk gå til pause med en komfortabel føring på 18-13. Det var ellers et forstærket forsvar og keeper der kom ud fra NFH’s omklædningsrum og det lykkedes det at holde Ikast nede på 3 scoringer de første 18 minutter af 2.halvleg, men der var stadig for meget i gæsternes offensiv der ikke fungerede så de kunne ikke udnytte det og det hele endte med en sikker Ikast sejr og dermed kunne NFH se deres første nederlag blive sat ind på kontoen. Det betyder at NFH rykker fra 1.pladsen og ned på 3.pladsen, mens Ikast kravler op på 2.pladsen.

RUNDENS OVERRASKELSE

Jeg synes det var en overraskelse at Ringkøbing hjemme slog Ajax København. Tillykke til Ringkøbing med en flot sejr, men jeg synes Ajax burde have vundet den kamp og ikke mindst er de gået glip af 2 vigtige point som i sidste ende kan koste dem en slutspilsplads, selvom der er lang tid til endnu og meget kan ske.

RUNDENS TABER

Jeg synes rundens taber er NFH. Ikke så meget fordi de tabte kampen mod Ikast, det var måske forventet, men jeg synes at se at de niveaumæssigt i perioder var for langt fra Ikast og hvis det er denne sæson NFH skal tage skridtet videre til evt. semifinalerne, så skal deres bundniveau hæves.