Johanna Bundsen føler sig på vej mod sin gamle topform: – Håndbold er stadig utrolig sjovt

Den svenske superkeeper Johanna Bundsen har prøvet mangt og meget i sin karriere, men selvom hun har passeret de 30 og er blevet mor, så har hun stadig masser af mod og motivation på flere håndboldeventyr.

Èt af dem skrives om ganske få dage, når hun sammen med resten af det svenske kvindelandshold indleder medaljejagten ved VM i Spanien.

Det bliver med en Johanna Bundsen tæt på den topform, der for få år siden dominerede spilletiden og gjorde hende til én af klodens stærkeste keepere. Efter et lille formdyk efter graviditeten sidste år har København-keeperen blot taget flere og større skridt mod sit gamle topniveau.

– Jeg synes helt klart, at jeg er på vej tilbage. Jeg havde et hårdt efterår, da jeg kom tilbage lige efter min graviditet, men jeg er kommet godt tilbage, siger Johanna Bundsen til Europamester.dk og uddyber:

– Jeg har fået god fysisk træning, så jeg føler, jeg udvikler mig mere og mere. Det føles bedre og bedre. Jeg føler dog stadig, jeg har en masse at udvikle. Men håndbold er stadig utrolig sjovt, og det er fedt at spille, og det gør det selvfølgelig nemmere at præstere.

Hvor meget i topform føler du dig?

– Det er et godt spørgsmål. Jeg føler, at jeg er i god form. Men der er mange ting, jeg kan forbedre. Nu er der lige nogle dage til VM-start, så jeg håber, jeg lige kan justere nogle ting, så jeg er i rigtig god form, smiler hun.

Læs mere:  Det store dame liga overblik

Din ottende slutrunde med Sverige siden 2014 ser du frem mod …

– Ej, det bliver fedt. Vi gjorde det også godt til OL i sommer, så jeg jhar en god tro på, at det er et godt hold, vi kommer med. Jeg har en god tro på os, understreger hun.

Hjemme i den danske liga har Bundsen overhalet landsholdsbobleren Amalie Milling i antallet af spilminutter.

Ikke nok med det står den svenske sidste skanse noteret for flest redninger i efterårssæsonens 13 kampe.

– Jeg er tilfreds med, hvordan jeg har spillet mod slutningen af efterårssæsonen. Men det kræver, at jeg har et godt forsvar. Jeg har en god selvtillid, og det føles godt.

– For det første føler jeg, at vi har et rigtig godt forsvar her i København. Jeg havde ikke så mange redninger, hvis jeg ikke havde et godt forsvar. Det er utrolig sjovt at spille håndbold lige nu. Jeg elsker at stå i målet, så gør også, at man præsterer godt, slutter Johanna Bundsen.

Sverige varmer op til VM-premieren med to hjemmekampe mod Montenegro, mens VM-gruppespillet byder på Usbekistan, Puerto Rico og Holland.

Se hvem vi mødte i hallen