Zelia Elvira Hedemand

Kaos i Halle: Fem udvisninger på under to minutter

I søndagens kamp mod Bad Wildungen, måtte Halle-Neustadt klare sig igennem en periode med kun én markspiller og deres målvogter på banen.

Oprykkerne fra SV Union Halle-Neustadt tog søndag imod Bad Wildungen Vipers i femte spillerunde af den tyske Bundesliga. Halle-Neustadt har tabt sæsonens fire første ligakampe og indtager ligaens sidsteplads. De var heller aldrig rigtig i nærheden af at tage point fra Bad Wildungen, og det var givetvis frustration over de manglende resultater i ligaen, der kom til at have indvirkning på det, som skete i kampens sidste minutter.

Akkurat som kampuret slog 54:30, fik hjemmeholdets Viktoria Divak rødt kort for at prøve at forhindre et kontrangreb med en hård tackling på Bad Wildungens Romy Bachmann. I samme Vipers angreb blev holdkammeraten Mariana Ferreira Lopes udvist omtrent 15 sekunder efter Divak. Således var holdet decimeret til 4 markspillere, da hjemmeholdet efter en timeout igen gik i angreb. Her blev tackling på Ekaterina Fanina ikke straffet, hvilket fik Halle-Neustadts træner, den tidligere Aalborg DH-spiller Tanja Logvin, så langt op i det røde felt, at kampens dommere giver to minutter til bænken. Da er Halle-Neustadt nede på 3 markspillere.

Omtrent et halvt minut senere (55:45) bliver også hjemmeholdets Katarzyna Janiszewska udvist for sit lidt for voldsomme forsøg på at forhindre en kontramulighed. I samme ombæring kogte det endegyldigt over for Logvin ude på bænken, som ikke blev ude på sin bænk, men bestemte sig for at tale med store ord overfor dommerne inde på banen. Logvin blev derfor tildelt rødt kort, hvorefter hun på bedste Anja Andersen-maner forsøgte at tage sit hold med sig af banen, hvilket hun dog ikke havde succes med.

Tilbage på banen stod to Halle-Neustadt spillere – målvogteren Anica Gudelj og bagspilleren Sophie Lütke – i ensom majestæt mod et komplet Bad Wildungen mandskab i 45 sekunder. Kaosset var totalt, og end ikke Sportdeutschland.TV havde hverken rubrikker eller stort nok overblik til at illustrere alle 5 udvisninger. Kampen endte 26-39 til Halle-Neustadt.

Eskaleringen af situationen kan ses i klippet HER, mens hele kampen kan ses til fulde HER.

[caption id="attachment_68023" align="aligncenter" width="1280"] Anica Gudelj og Sophie Lütke alene mod syv Bad Wildungen-spillere.[/caption]