Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Karakterbog - nu kan ekspert lugte semifinale: - Denne dansker gør mig overbevist

Danmark er bare én sejr fra EM-semifinale og lidt hjælp fra Norge efter 26-17-sejr over Kroatien. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer ud til de danske spillere.

Danmark vs. Kroatien: 26-17 (14-8)

Stillinger undervejs: 3-1, 6-1, 8-3, 10-6, 12-8, (14-8), 14-11, 15-12, 20-14, 23-15, (26-17)

Bedste dansker: Althea Reinhardt

Karakterer:

12 - Althea Reinhardt: Hvor er det bare ishamrende køligt af Odense-keeperne, der har siddet trofast og kigget på fra bænken, mens Sandra Toft har plukket den ene bold efter den anden. Lukkede bare én kasse ind i de første 10 minutter og startede ud med et vaskeægte redningshattrick med at nappe på 100 procent chancer og så et straffekast. Og et straffekast igen senere. Hun faldt aldrig rigtigt i niveau og var en stor sikkerhed for det danske forsvar.

12 - Mie Højlund: Danmarks problemknuser og én gylden nøgle til mulig dansk medalje: Højlunds hurtige fødder var en succes mod det tunge og kompakte kroatiske forsvar, der spillede med mullerne og gjorde alt, hvad de kunne for at bremse det ellers flydende danske angrebsspil. Kunne komme helt kold fra bænken, røre bolden én enkelt gang og alligevel finte det kroatiske forsvar vind og skæve: Kæmpekvalitet og styrke! Blev trukket ud, da kampen var vundet, og det var tydeligt, at Højlund skulle spares: For hende får vi i hvert fald brug for i gruppefinalen og -gyseren mod Norge på onsdag og de kommende medaljekampe - forhåbentligt!

10 - Michala Møller: Møller er altså bare indbegrebet af kølighed: Det kan godt være, Friis, Reinhardt og mange af de andre danske spillere i løbet af EM har været kølige på hver deres måde, men Møllers samlede 28 sekunder fortæller en helt særlig historie denne aften, hvor det hele ikke kørte i dansk olie: Efter fem brændte straffekast blev Møller hevet frem som den fjerde skytte og vupti: Tre straffekast, tre mål på et kritisk tidspunkt i anden halvleg. Blev ellers ikke brugt. Tænk at kunne hive sådan en kanin op ad hatten.

10 - Kristina Jørgensen: Så fik hun den spilletid, som er død og pine nødvendigt for at få hende i gang ved dette EM for alvor, inden det er for sent: Jørgensen kom egentlig ind som et friskt pust i det danske angrebsspil og bidrog med mere fart og flow, som er nødvendigt mod et betonhårdt kroatisk forsvar. En investering ikke bare for Jørgensen men også for Danmark på den lange bange: Hun kan blive nøglen til succes, hvis Danmark går ind i finaleweekenden, og der skal veksles mellem kræfterne.

10 - Kathrine Heindahl: Moksede godt rundt med musklerne i dag og matchede på mange parametre det fysiske kroatiske spil: Hun arbejder som en sindssyg i det midterforsvar, som i dag stod tæt på perfekt. Der var selvfølgelig nogle smuttere og huller, men det er uundgåeligt, at det ikke sker et par eller tre gange i løbet af en håndboldkamp. Den ene brændte chance trækker ned - hun har brændt lige lovligt meget i de seneste kampe. Væk med det!

7 - Jesper Jensen: Fem (!) brændte straffekast må bekymre landstræneren: Det var ikke bare ved at blive et alvorligt problem i denne kamp, men det var det også i åbningskampen og i flere af de andre kampe: Det er simpelthen bare ikke godt nok på det her niveau: Hans forsvar levede op til de store forventninger og blev bare skarpere, som kampen skred frem. Det blev aldrig nogen køn landskamp med det helt polerede champagnespil, og det vakler lidt med at finde stabiliteten, der gør, at holdet spiller godt over en hel landskamp: Det kan jo passende komme onsdag mod Norge, hvor semifinalepladsen kan og skal sikres. Men det har også sin kvalitet at et godt hold vinder selv de dårlige kampe.

7 - Sarah Iversen: Vokser bare stille og roligt og stærkt med opgaven særligt i det centrale forsvar med Kathrine Heindahl som forsvars-maestro: Et stærkt makkerpar der har fundet sin egen rytme, når eksempelvis Mette Tranborg skal have pause defensivt. Var med til stabilisere det danske forsvar, som meget sjældent faldt i niveau, og det var nødvendigt på en aften, hvor angrebsspillet ikke sprudlede.

7 - Trine Østergaard: Fik ikke det store at arbejde med i den første halvleg, hun fik, indtil hun blev vist ud og forvist til bænken resten af kampen. Kom på måltavlen til 2-0, ellers var det ikke meget, vi så til Østergaard, der ellers har været noget så fremtrædende.

7 - Louise Burgaard: Tager rigtig gerne imod tæskene, og tæsk det får hun: Hun spiller ikke lige så sidelæns, som hun har gjort tidligere, og assist-spillet og det dertilhørende overblik er intakt!

4 - Mette Tranborg: Det vigtigste for Tranborg er, at sikkerheden og ikke mindst selvtilliden er tilbage i Tranborgs venstrearm: Hun går mod mål, er ikke bange for at tage tæskene og tage det næste skud, selvom hun skulle have brændt den foregående. Blev flere gange sat op til såkaldte panikskud, der endte ud i de rene vaneforsøg lige i mellemhøjde eller over buret.

4 - Simone Petersen: Blev smidt ind fra start af anden halvleg i en tid, hvor det danske angrebsspil var i problemer og målene ikke kunne findes. Absolut ikke den bedste aften for Ikast-spilfordeleren, der brændte for mange og store chancer.

4 - Anne Mette Hansen: Duellerne blev simpelthen ikke vundet især i starten af anden halvleg, hvor det danske angrebsspil blev for hakkende, og det satte altså kamppræmisserne tilbage på kroatiske hænder. Brændte også et straffekast. Trækker mange minutter men formår simpelthen ikke at omsætte det til særligt meget konstruktivt. En afbrænder og ingen mål: Det er helt uhørt så få mål, Anne Mette Hansen har lavet under dette EM.

7 - Andrea Hansen: Fik spilletid i en meget vanskelig og svær affære: Havde en rigtig god kontra-aktion, hvor København-fløjen gjorde alt det rigtige og ganske enkelt ”bare” svævede forbi den kroatiske keeper, der allerede timer forinden havde lavet sit udfald.

02 - Emma Friis: Det er lige akkurat bestået i dag efter kampe, hvor hun har brændt banen fuldstændig af: Hun får mange chancer i løbet af en kamp, og det er dejligt, at det danske spil tilgodeser Friis: Men hun brænder simpelthen også for meget på store chancer og straffekast.

UB - Rikke Iversen: Bekymrende for Iversen og Danmark: Måtte sætte sig ud til den danske fys i løbet af første halvleg med gener, der holdt hende ukampdygtig i mange minutter: Forhåbentlig er det ikke alvorligt: Alle gode tanker til Iversen!

UB - Elma Halilcevic: Kom på banen de sidste 12 minutter og fik en gigantisk chance, men brændte, ligesom mange andre danskere, sin helt åbne chance. Ikke nok aktioner til bedømmelse.

UB - Sandra Toft: Efter at have hugget langt det meste af spilletiden ved de første fire EM-kampe, så blev Toft altså bænket i denne kamp.

Næste kamp for Danmark er på onsdag, når Norge står på menuen.