Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

Jan Skjødt Østergaard Pedersen

København Håndbold ny Danmarksmester

Fra Dansk Håndbold Forbund:

I en fantastisk medrivende tredje DM-finale sikrede København Håndbold sig guldet i årets HTH GO Ligaen efter en sejr på 26-25.

Søndag eftermiddag skulle dette års Danmarksmester i HTH GO Ligaen findes, da gulddysten var røget ud i en tredje og afgørende finale. Odense Håndbold kom bedst fra start i opgøret i Frederiksberg-Hallerne. Fynboerne havde føringen fra første minut, og langt ind i første halvleg lignede det da også en pauseføring til gæsterne. Kort før pausen førte de orangeklædte med 11-8, men København Håndbold satte en effektiv slutspurt ind og vandt de sidste minutter med 4-0 og kunne derfor forlade banen med en føring på 12-11 efter de første 30 minutter.

Odense fik dog genetableret en etmålsføring i starten af anden halvleg, og i de følgende minutter fulgtes de to hold pænt ad med skiftevise scoringer - dog med Odense et mulehår foran hele tiden. Det ændrede københavnerne – godt hjulpet på vej af tre 2-minuttersudvisninger i rap til fynboerne – dog på, da de knap halvvejs i 2. halvleg igen bragte sig foran. Ondt blev værre for Jan Pytlicks tropper, da de fik endnu en udvisning. I en periode på 5-6 minutter var Odense hele tiden en til to spillere nede, og det benyttede København til at bringe sig foran 20-18.

Den svære periode slog dog ikke fynboerne ud. Tværtimod kom de tilbage på 20-20, og i forbindelse med den udlignende scoring indkasserede København Håndbold en 2-minuttersudvisning, der igen gav Odense Håndbold overhånden og en føring. En del minutters dødvande med få scoringer gjorde, at spændingen om udfaldet af eftermiddagens kamp holdt helt til slutfløjt. I sidste ende var det dog København Håndbold, der holdt hovedet mest koldt og løb med guldmedaljerne: 26-25 viste scoretavlen, da det hele var slut.

Stort tillykke til København Håndbold med Danmarksmesterskabet 2017/18!

[caption id="attachment_55609" align="alignnone" width="503"] København Håndbold efter semifinalen i Santander Cup mellem Aarhus United og København Håndbold i JYSK Arena, Silkeborg, Danmark, den 29.12.2017. Photo Credit: Allan Jensen/EVENTMEDIA.[/caption]