Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Legestue: Danmark sikkert klar til mellemrunden efter 39-19 over Congo

Mikkel Hansen og Niklas Landin så smilende og afslappende til fra bænken, mens Danmark holdt legestue, smadrede Congo og med en 39-19-sejr sikkert spillede sig videre til mellemrunden ved VM.

Congo fik lov til at lege en smule med i de første indledende minutter, hvor føringen både var på 0-1 og 1-2. Det kunne faktisk være blevet til 1-3, men her stod slutrundedebutant Emil Nielsen i vejen og kickstartede den danske kontramaskine.

Herfra var det Danmarks tur til at forvandle kampen til en sand legestue, hvor congoleserne blev holdt udenfor og aldrig kom i nærheden af noget som helst.

Mageløse Mathias Gidsel fortsatte, hvor han slap fra åbningskampen og bankede Danmark på 3-2. Godt hjulpet på vej af et håbløst, ideforladt og jammerligt 7-mod-6-spil trak de danske kæmpefavoritter kolossalt fra og lukrerede godt på den ene store Congo-fejl efter den anden.

I hvert angreb spillede den danske B-kæde med Jacob Holm, Morten Olsen og Mathias Gidsel sig frem til ikke bare en chance men også en målgivende én af slagsen. Hurtigt blev det klart for enhver, at de danske mål haglede ind, og det var altså et spørgsmål om at holde koncentrationen og kadencen i den anden ende.

Kampen blev egentlig afgjort efter små fem minutter, hvor Morten Olsen gjorde det til 5-3 og en god håndfuld minutter senere til 9-4. Jagten efter måltavlen stoppede efter et kvarters tid, hvor et par danske svipsere og afbrændere fandt sted.

Ellers var det bare at læne sig tilbage med hjerterytmen nogenlunde i ro og nyde det danske angrebsspil, der efter fire-fem afleveringer fandt vej til netmaskerne, havde kontrol over det hele, spillede bredt i banen og høvlede den ene kugle i kassen efter den anden.

Gauthier Mvumbi Thierry, Congos VM-darling, gjorde sig ganske fint bemærket med at omsætte begge sine chancer til mål. Men han havde alvorlige problemer med at nå at komme ud i tide, inden holdet blev løbet ned over et koncentreret dansk hold.

Congo brugte som sådan heller ikke lang tid i angrebet, men forskellen var bare, at kvaliteten i det danske spil var lysår bedre og fejlprocenten var markant lavere. Lige så snart bolden var på danske hænder gik der ikke mange sekunder, før kuglen lå i kassen.

Koncentrationen blev holdt af stort set den samme kæde i hele første halvleg, hvor den danske landstræner ikke skiftede særligt meget og føringen blot voksede og voksede.

Johan Hansen bragede Danmark på 18-8 efter 23 minutter og slukkede første halvleg med sin ottende scoring til 21-9.

Anden halvleg blev en prøve i at holde koncentrationen.

Men det var ikke mange procenter, som det danske hold faldt. Tværtimod blev koncentrationen holdt og løbevilligheden blev bevaret.

Stjerneduoen Niklas Landin og Mikkel Hansen kunne smilende og klappende se til fra bænken, mens legestuen blev vedligeholdt og målfesten blot blev større og større.

Afløser Emil Nielsen præsterede stort i sin første VM-kamp og blev fortjent hevet frem som kampens spiller.

Sejren betyder, at Danmark er klar til mellemrunden ved VM. Kampen mod Argentina på tirsdag afgør, om danskerne får to eller fire point med over.

Congo skal ud i en direkte duel om en plads videre i tirsdagens duel mod Bahrain, der tidligere på aftenen tabte til Argentina.