Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Karakterbog - miraklernes tid er ikke forbi: - Denne dansker brændte banen totalt af

Danmark møder Montenegro i fredagens semifinale efter en historisk sejr på 31-29 over Norge. Ekspert Lars Rasmussen deler karakterer ud til de danske spillere.

Danmark vs. Norge: 31-29 (12-13)

Stillinger undervejs: 3-2, 6-3, 7-7, 8-9, 11-11, (12-13), 14-15, 17-15, 20-19, 27-25, 29-25, (31-29)

Bedste dansker: Anne Mette Hansen, Danmark

Karakterer:

12 - Anne Mette Hansen: Fik en drømmestart på kampen og fuldførte det: Og en start vi skal bladre mange landskampe tilbage for at finde: Hun var her, der og alle vegne: Præsterede fire gode aktioner i træk, tre hammergode mål og flere assists. Blev dog pillet du efter bare ni minutter og kom først ind 11 minutter senere: Jeg kunne godt have tænkt mig, at hun fik mast igennem. Fortsatte bare sin massakre i anden halvleg i sin bedste landskamp nogensinde!

12 - Jesper Jensen: Så skete det - dansk sejr over Norge: Et perfekt indstillet dansk hold og et perfekt udgangspunkt til fredagens semifinale, som altså hedder Montenegro og ikke Frankrig. Der er bare en verden til forskel - det hele går bare op i højere enhed denne aften. Det er otte år siden et dansk kvindelandshold sidst har slået Norge: En kæmpestor milepæl for det danske kvindelandshold.

10 - Michala Møller: Køligheden selv på straffekast: Fik endda lobbet over Lunde på sit fjerde forsøg. Bandt det danske forsvar godt sammen indledningsvist, hvor hun fik lokket Nora Mørk i fejl-fælderne. Det trækker altså voldsomt op at være så cool overfor verdens bedste målmænd.

10 - Kristina Jørgensen: Greb spilletiden med bravur: Fik virkelig lov til at shine og skyde sig igennem og virkede kølig i langt de fleste aktioner, hun havde. En tiltrængt succes for Jørgensen, der ikke har fået meget spilletid ved dette EM indtil videre: Men i aften slog hun altså til.

10 - Sandra Toft: Sprællede simpelthen sublimt rundt mellem de danske stænger: Hold op for en verdensklassepræstation af Toften: Hun gjorde jo en håndfuld af de norske profiler decideret bange for at skyde på mål: Særligt Maren Aardahl brændte lystigt på sine direktører. Så er det bare altid kæmpeplus at have tocifrede redninger - særligt mod et norsk hold der havde svært ved at finde vejen ind til netmaskerne.

10 - Kathrine Heindahl: Virkelig godt indstillet dansk forsvar, som også gjorde betingelserne nemmere for Sandra Toft, der stod en brandkamp. Et mål på tre forsøg: Men den forsvarsmæssige aktion var gennemgående klasse!

7 - Rikke Iversen: Sørgede for at én af verdens bedste strege lige nu, Vilde Mortensen Ingstad, fik ualmindeligt hårde arbejdsbetingelser: Hun kom bare til to afslutninger i første halvleg, og det skyldtes den kompakthed, som Iversen var garant for.

7 - Emma Friis: Stod to gange i vejen for et Nora Mørk-gennembrud, der blev spoleret af opbakningen på forsvarsdelen: Mørk løb simpelthen decideret i den danske forsvarsfælde med Friis i spidsen. Blev desværre skadet og måtte sætte sig ud sent i første halvleg.

7 - Simone Petersen: Hang for meget fast i den norske defensiv, da hun fik ansvaret og spilletiden i så vel det danske overtalsspil som etablerede: Hun måtte som den tredje spiller også forbi den danske fysioterapeut i løbet af første halvleg. Fik dog spillet sig gevaldigt op efter pausen, hvor hun gik langt mere mod mål og fik sendt nogle riv af sted.

10 - Sarah Iversen: Pumpede energien rundt i det danske forsvar men havde svært ved at nå op til Kristine Breistøl, da først Henny Reistad og Stine Oftedal

7 - Louise Burgaard: Var god på afgørende tidspunkter og rystede ikke på hånden: Det er virkelig en kvalitet, som Burgaard har fået indarbejdet i sit spil, og det smitter af på samtlige holdkammerater. Tre mål.

7 - Mette Tranborg: Flækkede Katrine Lunde og det norske mål i smadder et par gange: Så du røgen, Lunde? Hold op nogle hammere: Det har været Tranborgs absolut bedste afslutningsturnering indtil videre, og lad bare dette fortsætte både fredag og søndag. Var dejligt aggressiv

00 - Trine Østergaard: Viste store svaghedstegn på sine afslutninger overfor Katrine Lunde: Scorede på den første men brændte de tre efterfølgende med den sidste, der slet ikke ramte kassen. Det var ikke Østergaards aften: Særligt ikke i forsvaret hvor hun slet ikke kunne finde timing og dybde nok - lå flere gange og rodede rundt i feltet, som resulterede i et straffekast.

02 - Elma Halilcevic: Blev kastet for løverne da førstevalget, Emma Friis, måtte lade sig udskifte. Skød sin eneste afslutning lige på Lunde: Fik ellers ikke meget at gøre godt med.

UB - Mie Højlund: Fik et trælår der gjorde ondt helt ned i storetåen, ikke bare på Højlund selv, og ikke mindst hende selv. Hun kom desværre ikke på banen mere og fik ikke nok spilletid til bedømmelse.

UB - Andrea Hansen: Kom slet ikke på banen.

UB- Althea Reinhardt: Kom ind på to straffekast: Tvang Reistad til at skyde på stolpen på den ene men kunne ikke gøre noget på det andet forsøg fra Nora Mørk.