Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

Nikolaj Jensen

Niklas Landin flopper, Mathias Gidsel topper: Ekspert kan snart ikke finde flere ord dansk torpedo

Mathias Gidsel scorer atter topkarakter efter endnu en pragtpræstation mod Island i mellemrunden, der blev besejret med 28-24. Læs ekspert Lars Rasmussens karakterer til de danske spillere lige her:

Danmark vs. Island: 28-24 (17-14)

Stillinger undervejs: 3-3, 4-6, 7-8, 9-9, 11-11, 15-13, (17-14), 19-18, 23-19, 27-22, 28-24

12 - Mathias Gidsel: Sled sig igennem på bedste Gidsel-vis og bragte Danmark i front for første gang til 13-12 efter 22 minutter. Han får bare det ene slag tæsk efter det andet, trak fire straffekast til sig - og sådan er det bare med Gidsel: Enten er der mål, eller også trækker han straffekast. Han kan simpelthen ikke være født og komme fra det, der hedder jorden. Det er ikke muligt. Han er ved at overgå Mikkel Hansen, da han var 22 år forstået på den måde mage til stabil spiller, der er så verdensklasse dygtig, der bliver ved med at præstere i den alder. Hvilken planet kommer han fra? Laver ni mål på 10 forsøg ... Hold nu k...!

12 - Kevin Møller: Sikke et indhop. Fuldstændig fantastisk. Blev smidt ind efter en kaotisk periode i første halvleg, hvor Landin ikke fik fat i noget som helst. Møller fik bare fat i det hele: Viste med det samme, han var til at regne med - snuppede også et straffekast. Fem redninger på otte forsøg i en stærk afslutning på første halvleg og fortsatte bare, hvor han slap efter pausen. Det kan han virkelig godt være bekendt.

10 - Magnus Saugstrup: Islændinge lå og spillede bolden rundt ind under tre-meteren og fik simpelthen for let spil: Der var ganske enkelt ikke nok hårdhed og frikast i den danske defensiv. Han vinder bare sine dueller i angrebet, hvor han er brølestærk.

10 - Nikolaj Jacobsen: Styrede sine tropper igennem en stormfuld omgang islandsk modstand. Han skiftede godt rund, da tingene ikke fungerede.

10 - Emil Jakobsen: 33 mål i træk for landsholdet. Fire mål og overtog straffetjansen efter Mikkel Hansens mange afbrændere. Han kan bare ikke brænde, og selvom han enkelte gange udviser svaghedstegn i forsvaret, så tager han revanche i angrebet noget så grusomt. Det er imponerende.

7 - Lasse Svan: Tog nogle uvante og besynderlige beslutninger men leverede stabilt efterfølgende. Fik igen hele spilletiden.

7 - Simon Hald: Fik udvisning efter ganske få sekunder men holdt ellers hovedet koldt, men havde også sit hyr med sin tidligere teammate Janus Smarason fra Aalborg.

4 - Magnus Landin: At stå overfor Omar Ingi Magnusson er og bliver ikke nemt: Den tidligere Aalborg-spiller drev til tider gæk med Landin, som også fik revet to udvisninger til sig i første halvleg.

4 - Mikkel Hansen: Strøg igen om sig med lækre assist og afleveringer rundt omkring på hele banen: Men der er begyndt at opstå nogle usikkerheder i Hansens spil: Brændte tre straffekast - det er aldrig sket før! Uskarpheden var for stor.

02 - Jacob Holm: En minusspiller i dag. Laver flere fejl end gode ting, og han mangler endnu at brage helt igennem ved EM. Det skal nok komme, men det har ikke været der endnu. Heller ikke mod Island i dag.

02 - Rasmus Lauge: Det var ikke meget, han fik skabt i første halvleg. Han havde svært ved at matche de hurtige islandske fødder. Han forsøgte ellers rigtig godt. Det blev forkrampet og forhastet. Han fik aldrig angrebsspillet til at fungere, som han gerne ville.

00 - Niklas Landin: Havde bare to redninger på de første 19 minutter og blev derefter pillet ud. Det blev aldrig Landins aften.

UB - Mads Mensah Larsen: Aflastede igen Gidsel men kom ind i for sporadiske perioder

UB - Henrik Møllgaard: Starter inde men røg ud efter godt et kvarter i første halvleg.

UB - Niclas Kirkeløkke: Kom slet ikke på banen.

UB - Hans Lindberg: Kom slet ikke på banen.

UB - Henrik Toft Hansen: Kom slet ikke på banen.

Kamp 1: Danmark vs. Montenegro: 31-21

Kamp 2: Danmark vs. Slovenien: 34-23

Kamp 3: Danmark vs. Nordmakedonien: 30-21

Kamp 4: Danmark vs. Island: 28-24